bumerang Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Wczoraj po godzinie 20-tej w rejonie Zajazdu Młyńskie Koło w Poznaniu znaleziono sunie młodą w obróżce zadbaną rasy Chińki Grzywacz owłosiony. Straż miejska zawiadomiła schronisko, sunia przebywa na kwarantannie! Quote
Molli Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 [quote name='bumerang']Wczoraj po godzinie 20-tej w rejonie Zajazdu Młyńskie Koło w Poznaniu znaleziono sunie młodą w obróżce zadbaną rasy Chińki Grzywacz owłosiony. Straż miejska zawiadomiła schronisko, sunia przebywa na kwarantannie! Ostatnio zaginęła taka sunia we Wrocławiu, ale raczej to nie ona bo skąd by się tam wzięła. Jednak dla pewności spójrz na tą sunię z Wrocławia (ma w pachwinie tatuaż słabo widoczny) Quote
Śnieżynka Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 to z wrocławia to pies nie sunia, można porsić o szczegóły tej suni spod poznania ?? jaki kolor ?? Quote
Molli Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Śnieżynka napisał(a):to z wrocławia to pies nie sunia, można porsić o szczegóły tej suni spod poznania ?? jaki kolor ?? Faktycznie że tam był pies, ale już się odnalazł :multi: Quote
bumerang Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 sunia młoda ostrzyżona w obróżce różowej nabijanej cyrkoniami, zadbana ożywiła się przy leśnym parkingu zwracając uwagę na samochody, przyczepiła sie do ludzi z pieskiem akitą i poszła z nimi do domu, państwo zostawili wiadomość w sklepie zabka oraz w zajeżdzie Młyńskie Kolo. Zadzwonili do straży miejskiej a oni przysłali schronisko po nią. Mała jest w poznańskim schronie na kwarantanie! Quote
bumerang Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Molli to nie ja ja znalazłam, gdyby to ja to juz by grzała pupkę na DT. zawiadomili mnie ci panstwo ale dopiero po fakcie dziś a to było wczoraj po 20-tej, szkoda,że nie przyszło im na myśl zadzwonić wczoraj:placz: Zoatawili swoje namiary gdzie sie dało po drodze do domu i nikt sie nie odezwał, prosili w schronisku by ktos zadzwonił czy odnalazł sie własciciel i też cisza:shake: mała miała sierść białą! TO nie miała ale nie wiadomo czy czipa nie miała. Quote
Molli Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Mam nadzieję że sunia odnajdzie swoich właścicieli. Quote
supergoga Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Czy coś wiadomo. Bardzo mnie martwi w jej wypadku schronisko. Znam troszkę grzywki, obawiam się, że ten pobyt...ale już nie kraczę. Quote
bumerang Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Nikt małej nie szuka:shake: mała jest na kwarantanie i ma byc sterylka a pozniej do adopcji, panstwo co ja znalezli mowili ,że to wesoła i kochana sunia i gdyby nie ich akita który chciał ja zjeść to by jej nie oddali,strasznie im teraz przykro,że dopiero zadzwonili do mnie na drugi dzień.:oops: Quote
magdola Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Kolo Poznania jest hodowla grzywaczy. Dokładnie w Popówku. na razie nie mogę się tam dodzwonić. Ta sunia nie może być w schronie! Gdyby coś to ja już mam dla niej dom (znajoma szuka podrośniętej, albo ja dla towarzystwa swojej:) Quote
bumerang Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 trzymam kciuki moze sie uda ja wydostac:loveu: podaję nr. do schronu; 61 8681631 powodzenia Quote
marta23t Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 uważam że ona komuś zaginęła. warto by sprawę jakoś nagłośnić. szkoda, że trafiła do schronu. miałabym dla niej dt na czas szukania właściciela bo podejrzewam, że go ma. Quote
MonikaP Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 W to, aby się ją udało wydostać przed zakończeniem kwarantanny i sterylizacją - nie wierzę, zresztą akurat jeśli chodzi o to drugie, to moim zdaniem bardzo dobrze. Natomiast schronisko ma na pewno czytnik czipów (bo samo psy czipuje).... Quote
marta23t Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 szkoda, że nie udało się jej u kogoś przetrzymać na czas poszukiwań domu...tak jakoś wydaje mi się, że jak pies trafi do schronu ciężej go odnaleźć. oni tam nigdy nic nie wiedzą:angryy: Quote
marta23t Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 ah i jeszcze jedno; czy oni sterylizują przed upływem kwarantanny?? moim zdaniem to paranoja. pies jest zadbany, z obrożą, rasowy, młody. takich psów się nie wyrzuca. jeśli komuś taki pies nie pasuje to go sprzedaje:shake: a jeśli to sunia hodowlana i z tytułami - z hodowli to komuś takiego psa wysterylizują? przecież właściciel ma prawo 3 lata od zaginięcia do psa:shake: Bumerang jeśli masz blisko to miejsca znalezienia psa może wywiesiłabyś ogłoszenia jakieś?? Quote
magdola Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 marta23t napisał(a):ah i jeszcze jedno; czy oni sterylizują przed upływem kwarantanny?? moim zdaniem to paranoja. pies jest zadbany, z obrożą, rasowy, młody. takich psów się nie wyrzuca. jeśli komuś taki pies nie pasuje to go sprzedaje:shake: a jeśli to sunia hodowlana i z tytułami - z hodowli to komuś takiego psa wysterylizują? przecież właściciel ma prawo 3 lata od zaginięcia do psa:shake: Bumerang jeśli masz blisko to miejsca znalezienia psa może wywiesiłabyś ogłoszenia jakieś?? Popieram Musi mieć właścicieli ( ja w to wierzę). Gdyby okazało się inaczej mogę zapewnić DT lub DS, do czasu aż właściciele się znajdą....... Quote
Śnieżynka Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 postarajcie się o zdjęcie suni ... to wiele ułatwi.... Quote
MonikaP Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Pod koniec kwarantanny jest szczepienie, a gdy "nabierze mocy" - sterylizacja. Jeśli ktoś jej szuka, powinien zgłosić to do schroniska i od uzyskania takiej informacji należałoby zacząć. Quote
marta23t Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 jeśli pies zaginął komuś spod Poznania może nie skojarzyć że schron jest w Poznaniu:oops: może to śmieszne ale nie każdy si orientuje-już ja coś o tym wiem. czasem ludzie nie mają pojęcia gdzie psa szukać. druga sprawa: Młyńskie Koło to prawie Swarzędz- może właściciele szukają psa w schronie w Swarzędzu? alebo myślą, że psa ktoś zabrał/ przygarnął a nie wpadli na to że taki ały kudłacz może być w schronie? mogę porobić ogłoszenia i jutro pojechać tam wywiesić. jak myślicie? Quote
magdola Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 marta23t napisał(a):jeśli pies zaginął komuś spod Poznania może nie skojarzyć że schron jest w Poznaniu:oops: może to śmieszne ale nie każdy si orientuje-już ja coś o tym wiem. czasem ludzie nie mają pojęcia gdzie psa szukać. druga sprawa: Młyńskie Koło to prawie Swarzędz- może właściciele szukają psa w schronie w Swarzędzu? alebo myślą, że psa ktoś zabrał/ przygarnął a nie wpadli na to że taki ały kudłacz może być w schronie? mogę porobić ogłoszenia i jutro pojechać tam wywiesić. jak myślicie? Koniecznie:mad: Quote
marta23t Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 ,, znaleziono białą, zadbaną suczkę grzywacz chiński, owłosiony. piesek miał na szyi obróżkę. właściciela proszę pilnie o kontakt i podam swój numer tel... jak myślicie??? nie chcę pisać jaka obroża ani że pies w schronie bo jak to nie właściciel się zgłosi???? jak myślicie??? Quote
Molli Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 marta23t napisał(a):,, znaleziono białą, zadbaną suczkę grzywacz chiński, owłosiony. piesek miał na szyi obróżkę. właściciela proszę pilnie o kontakt i podam swój numer tel... jak myślicie??? nie chcę pisać jaka obroża ani że pies w schronie bo jak to nie właściciel się zgłosi???? jak myślicie??? To dobrze, że nie piszesz jakiego koloru była obróżka i gdzie suczka przebywa. Quote
MonikaP Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Dziewczyny, przecież ten wątek mogło "potajemnie" przeczytać już ze 20 osób zainteresowanych posiadaniem takiego psa i te osoby być może już zdążyły po kilka razy zadzwonić do schroniska. Wcale bym sę nie zdziwiła, gdyby tak było, bo miałam już podobne doświadczenia. Quote
magdola Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 MonikaP napisał(a):Dziewczyny, przecież ten wątek mogło "potajemnie" przeczytać już ze 20 osób zainteresowanych posiadaniem takiego psa i te osoby być może już zdążyły po kilka razy zadzwonić do schroniska. Wcale bym sę nie zdziwiła, gdyby tak było, bo miałam już podobne doświadczenia. Prawda, ale czy w schronie nie maja doświadczenia? Jeśli pies pozna właściciela to powinien się cieszyć nie tak jak na osobę, która się za niego podaje.... Tak uważam. Nie mogę się dodzwonić do hodowli pod Poznaniem :( Może ktoś z Was jeszcze spróbuje (wiem, że mieli białą sunię tylko starszą) Info na PW Quote
Recommended Posts