Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Monday napisał(a):
Atos może być uczulony na coś, ew może to być np. grzybica czy coś równie trudnego do pozbycia się.
Nie można Jamora z tym samego zostawić, przecież to może się roznieść na inne psy !!!!!!!
Nie wiem kto kontaktuje sie z jamorem, ale szybko trzeba by było ustalić jakieś badania, pieniążków widziałam Atosik ma sporo zebranych - trzeba będzie za nie leczenie przeprowadzić.

Dokładnie tak. Trzeba Atosa izolować od reszty psów, bo nie wiadomo, co mu dolega, jak najszybciej zrobić badania i rozpocząć leczenie.

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My przeciez wiemy ,ze to pies ze schronu i to jakiego :angryy:,więc niestety moze cos tam miec na skórze .Więc ,trzeba go pokazac wetowi ,kasa jest więc nie wiem jak to sie u Jamora odbywa ,kto zawiezie i jak to zrobić ale trzeba go leczyć :roll:

Posted

[quote name='funia']My przeciez wiemy ,ze to pies ze schronu i to jakiego :angryy:,więc niestety moze cos tam miec na skórze .Więc ,trzeba go pokazac wetowi ,kasa jest więc nie wiem jak to sie u Jamora odbywa ,kto zawiezie i jak to zrobić ale trzeba go leczyć :roll:

rane udało mi sie przysuszyc. wycinke siersci zrobiłem, rivanol, dermatol.

kaganiec i wiazadła zdjmuje tylko na miche i na bieganie, siku, kupa i do koja.

zapalenie obustronne uszu. wygladało tak

poszedł w ruch wycior od lufy karabinu i wygląda tak

zyrtek - 13 zeta
wapno - 3
rivanol - 5
ektopar - 15
surolan - 55

zamowiłem, na jutro atos bedzie miał royal z jagnieciną, teraz na wegetarianskiej jest.
vet atosa widział, stwierdził, ze to chyba pies, nie krowa i tyle. koles jasnowidzem nie jest, badania trza zrobic, we miescie ,nie w wypidówce. wiec tu juz zakres moich obowiazków sie konczy.
wiec kolezanki wycieczke do wawki mu organizujcie.
koncze, bo cos mnie wszystko swędzi

Posted

A ile czasu chcecie go na diecie potrzymać?
Kurcze, męczy się i pies i jamor...
A Atos taki skrępowany wygląda na bidulkę :(

Może lepiej będzie zawieźć go na badania?
Ja troszkę teraz nie mogę się ruszyć, najlepiej jakby ktoś z wawy z nim pojechał...
Są jakieś osoby dysponujące czasem? Przecież to tylko 40 km...

Jak coś by się zmieniło (gdybym mogła go zabrać), to odezwę się do osób ze stolicy, żeby powiedziały mi gdzie jakaś lecznica sensowna w warszawie jest.

Oczywiście nie narzucam działania - opiekunowie Atoska najlepiej wiedzą co z nim robić. Oby ta dietka pomogła.

Mój "owczarek radomski" też się drapał tak bardzo, że budził mnie tym swoim chorcowaniem się w nocy. Wet podsunął, że być może to alergia na trawy, bo wtedy były ścinane. Zalecenia - wapno 3 x dziennie + rutinoscorbin 2xdziennie i po 1,5 tygodnia przeszło...

Posted

Chcę dziś przelać kasę za hotelowanie Atosa.Kto pamięta od jakiego dokładnie dnia jest on u Jamora?Wieczorem zrobię dokładne rozliczenie i przeleję pieniądze.
Funia przypominam o wpłacie za lipiec.

Posted

Jestem już z Wami i Atoskiem. Układy scalone w głowie mi się przepaliły i musiałam odpocząć po tej ubojni szczególnie. Jakby co, to ja pojadę z Atosem do Wawki tylko wybierzcie klinikę. Zapomniałam mu zostawić obróżki na pchły:oops: Oddam mu jak go spotkam;)

Posted

Deklaracje stałe:
Funia 10 zł
Leyla 50 zł
Zuzlikowa 10 zł
Agata51 20 zł
baldek2 50 zł
li1 10 zł
syn baldek2 300 zł (lipiec,sierpień,wrzesień)
---------------------------
450 zł

Deklaracje jednorazowe:
350 zł z konta Bazyla
50 zł Lu Gosiak z bazarku Juranda
50 zł diabelkowa
-------------------------------

Wpłaty:
li1 30 zł (za 3 m-ce)
bico 350 zł (z konta bazylkowego)
zuzlikowa 10 zł
Leyla 50 zł
Baldek2 i syn 350 zł
Lu_Gosiak 50 zł
agata51 20 zł
diabelkowa 50 zł
Pani Sisi 25 zł
funia 10 zł
--------------------------------
MAMY

945 ZŁ

Wydatki:
zyrtec - 13 zł
wapno - 3 zł
rivanol - 5 zł
ektopar - 15 zł
surolan - 55 zł
-------------
91 zł

Hotel:
03.08.-01.09.(włącznie) 450 zł
-------------------------------------------

Dziś rano przeleję na konto Jamora 541 zł.
Zostaje 404 zł.
Edit:kasa poszła (12.08.)

Posted

Atos ma sie lepiej, nie drapie sie, uszy robią sie pikne. na dzien dzisiejszy jeszcze nosi na nogach powrozek, ale bez kaganca. purina z jagniecina pasuje mu. Macie od niego pozdrowienia

Posted

magda222 napisał(a):
Przypominam o wpłatach na sierpień.
Narazie wpłynęła kasa od baldek2 i syna 350 zł.
Pięknie dziękujemy :Rose:

...chcem konto...wcięło mi gdzieś...proszem grzecznie o konto...:oops:

Posted

skórka atosa po tamtym wydrapaniu ładnie sie wygoiła. czysciutko, strupki odpadły. Taki duzy mis. ustatkowany, miły i słuchany. dba o własny boks, wszystkie potrzeby załatwia zawsze na wybiegu. bardzo dzielnie znosił wszystkie zabiegi podczas leczenia. porzadny chłop .