hop! Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Monday napisał(a):Atos może być uczulony na coś, ew może to być np. grzybica czy coś równie trudnego do pozbycia się. Nie można Jamora z tym samego zostawić, przecież to może się roznieść na inne psy !!!!!!! Nie wiem kto kontaktuje sie z jamorem, ale szybko trzeba by było ustalić jakieś badania, pieniążków widziałam Atosik ma sporo zebranych - trzeba będzie za nie leczenie przeprowadzić. Dokładnie tak. Trzeba Atosa izolować od reszty psów, bo nie wiadomo, co mu dolega, jak najszybciej zrobić badania i rozpocząć leczenie. Quote
funia Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 My przeciez wiemy ,ze to pies ze schronu i to jakiego :angryy:,więc niestety moze cos tam miec na skórze .Więc ,trzeba go pokazac wetowi ,kasa jest więc nie wiem jak to sie u Jamora odbywa ,kto zawiezie i jak to zrobić ale trzeba go leczyć :roll: Quote
jamor Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 [quote name='funia']My przeciez wiemy ,ze to pies ze schronu i to jakiego :angryy:,więc niestety moze cos tam miec na skórze .Więc ,trzeba go pokazac wetowi ,kasa jest więc nie wiem jak to sie u Jamora odbywa ,kto zawiezie i jak to zrobić ale trzeba go leczyć :roll: rane udało mi sie przysuszyc. wycinke siersci zrobiłem, rivanol, dermatol. kaganiec i wiazadła zdjmuje tylko na miche i na bieganie, siku, kupa i do koja. zapalenie obustronne uszu. wygladało tak poszedł w ruch wycior od lufy karabinu i wygląda tak zyrtek - 13 zeta wapno - 3 rivanol - 5 ektopar - 15 surolan - 55 zamowiłem, na jutro atos bedzie miał royal z jagnieciną, teraz na wegetarianskiej jest. vet atosa widział, stwierdził, ze to chyba pies, nie krowa i tyle. koles jasnowidzem nie jest, badania trza zrobic, we miescie ,nie w wypidówce. wiec tu juz zakres moich obowiazków sie konczy. wiec kolezanki wycieczke do wawki mu organizujcie. koncze, bo cos mnie wszystko swędzi Quote
stonka1125 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 tak właśnie mówiłam jamorkom,zmiany takie jak lunkowe,do uszu antybiotyk i żarcie z jagnięciną powinno załatwić sprawę,zobaczymy. Quote
Monday Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 A ile czasu chcecie go na diecie potrzymać? Kurcze, męczy się i pies i jamor... A Atos taki skrępowany wygląda na bidulkę :( Może lepiej będzie zawieźć go na badania? Ja troszkę teraz nie mogę się ruszyć, najlepiej jakby ktoś z wawy z nim pojechał... Są jakieś osoby dysponujące czasem? Przecież to tylko 40 km... Jak coś by się zmieniło (gdybym mogła go zabrać), to odezwę się do osób ze stolicy, żeby powiedziały mi gdzie jakaś lecznica sensowna w warszawie jest. Oczywiście nie narzucam działania - opiekunowie Atoska najlepiej wiedzą co z nim robić. Oby ta dietka pomogła. Mój "owczarek radomski" też się drapał tak bardzo, że budził mnie tym swoim chorcowaniem się w nocy. Wet podsunął, że być może to alergia na trawy, bo wtedy były ścinane. Zalecenia - wapno 3 x dziennie + rutinoscorbin 2xdziennie i po 1,5 tygodnia przeszło... Quote
magda222 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Chcę dziś przelać kasę za hotelowanie Atosa.Kto pamięta od jakiego dokładnie dnia jest on u Jamora?Wieczorem zrobię dokładne rozliczenie i przeleję pieniądze. Funia przypominam o wpłacie za lipiec. Quote
Leyla Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Jestem już z Wami i Atoskiem. Układy scalone w głowie mi się przepaliły i musiałam odpocząć po tej ubojni szczególnie. Jakby co, to ja pojadę z Atosem do Wawki tylko wybierzcie klinikę. Zapomniałam mu zostawić obróżki na pchły:oops: Oddam mu jak go spotkam;) Quote
sacred PIRANHA Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Atos razem z Majką pojechał do jamora 3 sierpnia;) Quote
magda222 Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Deklaracje stałe: Funia 10 zł Leyla 50 zł Zuzlikowa 10 zł Agata51 20 zł baldek2 50 zł li1 10 zł syn baldek2 300 zł (lipiec,sierpień,wrzesień) --------------------------- 450 zł Deklaracje jednorazowe: 350 zł z konta Bazyla 50 zł Lu Gosiak z bazarku Juranda 50 zł diabelkowa ------------------------------- Wpłaty: li1 30 zł (za 3 m-ce) bico 350 zł (z konta bazylkowego) zuzlikowa 10 zł Leyla 50 zł Baldek2 i syn 350 zł Lu_Gosiak 50 zł agata51 20 zł diabelkowa 50 zł Pani Sisi 25 zł funia 10 zł -------------------------------- MAMY 945 ZŁ Wydatki: zyrtec - 13 zł wapno - 3 zł rivanol - 5 zł ektopar - 15 zł surolan - 55 zł ------------- 91 zł Hotel: 03.08.-01.09.(włącznie) 450 zł ------------------------------------------- Dziś rano przeleję na konto Jamora 541 zł. Zostaje 404 zł. Edit:kasa poszła (12.08.) Quote
jamor Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Atos ma sie lepiej, nie drapie sie, uszy robią sie pikne. na dzien dzisiejszy jeszcze nosi na nogach powrozek, ale bez kaganca. purina z jagniecina pasuje mu. Macie od niego pozdrowienia Quote
funia Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 no to fajnie ,ze lepiej z nim.leyla ma z nim pojechac do weta/ l Quote
ANETTTA Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 poróbcie mu ogłoszenia ......aby juz poszedł do swoich ludzi >>> Quote
funia Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Czy można nieśmiało poprosić o zdjęcia Atosa:oops:,jak on tam biedaczek? Quote
funia Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Leyla ty masz tam jakiegoś weta na podorędziu :cool3:,czy jakąś tam klinikę ? Quote
magda222 Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 [quote name='funia']Czy można nieśmiało poprosić o zdjęcia Atosa:oops:,jak on tam biedaczek? Funiu,Jamor prowadzi galerię zdjęć albumy zdjęć . Jest tam też dział z naszym Atosem :) Niestety nie umie wklejać z fotosika :( Quote
magda222 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Przypominam o wpłatach na sierpień. Narazie wpłynęła kasa od baldek2 i syna 350 zł. Pięknie dziękujemy :Rose: Quote
magda222 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 funia napisał(a):a MOJA NIE DOSZŁA ? Doszło zaległe 10 zł za lipiec,ale zaczynam już zbierać za sierpień :) Mamy opłacony hotelik za okres 03.08.-01.09. Quote
zuzlikowa Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 magda222 napisał(a):Przypominam o wpłatach na sierpień. Narazie wpłynęła kasa od baldek2 i syna 350 zł. Pięknie dziękujemy :Rose: ...chcem konto...wcięło mi gdzieś...proszem grzecznie o konto...:oops: Quote
magda222 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 zuzlikowa napisał(a):...chcem konto...wcięło mi gdzieś...proszem grzecznie o konto...:oops: PW poszło.Komu jeszcze konto? :razz: Quote
zuzlikowa Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 magda222 napisał(a):PW poszło.Komu jeszcze konto? :razz: Prziszło...wysyłam!:lol: Quote
jamor Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 skórka atosa po tamtym wydrapaniu ładnie sie wygoiła. czysciutko, strupki odpadły. Taki duzy mis. ustatkowany, miły i słuchany. dba o własny boks, wszystkie potrzeby załatwia zawsze na wybiegu. bardzo dzielnie znosił wszystkie zabiegi podczas leczenia. porzadny chłop . Quote
Recommended Posts