Poker Posted January 20, 2015 Posted January 20, 2015 Tytuł można skrócić na taki Ksenia – mix wilczak czechosłowacki – dla aktywnych. 1 Quote
ulvhedinn Posted January 20, 2015 Posted January 20, 2015 Ja mam psa z adhd i nie wyobrazam sobie trzymania takiego psa w bloku np no chyba ze jest sie osoba niepracujaca A ja mam psa przy którym Ksenia to oaza spokoju. I mieszkam w bloku..... Quote
rozi Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Może ona wcale nie musi iść do domu z ogrodem tylko do ludzi aktywnych, którzy zapewnią jej dużo ruchu. Jakoś dziwnie ludziom kojarzy się ruch z ogrodem. Bo jak pies się w domu kręci, to można wypuścić i ma się spokój. Na ogół. Moje bardzo aktywne suki, wypuszczone (gdzieś na wakacjach np.) miały w nosie ogród, stały i czekały, żebym z nimi poszła na ten spacer, który sugerowałam otwarciem drzwi. Zawsze uważałam, że aktywny pies ma lepiej w bloku, bo człowiek czuje się zobowiązany do porządnego spaceru, a jak jest ogród, to już niekoniecznie. Quote
Tianku Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 wiadomo każdy psiak inny :) mój oprócz tego że musi aktywnie spędzać czas z człowiekiem sam też potrafi się świetnie bawić w ogrodzie a to kolekcjonować patyki a to szarpać oponę na sznurku ganiać za piłką bo po prostu nie usiedzi na doopce ani sekundy ale wracając do Kseni... ogłoszeń bezdomniaków jest tyle że spadają w dół strasznie :( trzeba koniecznie jakoś promować Ksenie na fb tylko tak naprawdę to oprócz udostępnienia albumu z hoteliku nic nie możemy bo nowych informacji nie mamy :( macie jakieś pomysły? 1 Quote
Szarotka Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 Na fb to trzeba stale rozsylac i cos pisac o psie, dawac zdjecie itp. Quote
mari23 Posted January 21, 2015 Posted January 21, 2015 przepraszam za spowodowaną nawałem problemów nieobecność, podaję wieści finansowe: 5,- Madziak25 (09.01.) 20,- TIANKU (12.01.) 25,- ranias (12.01.) 15,- Paulina H. (16.01.) 30,- Roland_De(19.01.) 100,- Ladymonia0610 (19.01.) 30,- Madzior - Magdalena S. (20.01.) dotarła już faktura za grudzień - do zapłaty Quote
rozi Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Wiecie co... Postanowiłam przeczytać wątek. Dotarłam do 55 strony i NIE MOGĘ ZROZUMIEĆ JAK MOŻNA BYŁO ODRZUCIĆ PROPOZYCJĘ WIOSNY Quote
Tianku Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 patrzcie co znalazłam http://www.e-zwierzak.pl/pl/ogloszenie/57486/ksena-czechoslowacki-wilczak-czeka-na-dom/ podobna Ksena do naszej Kseni ja tez w weekend czytam wątek od deski do deski .... Quote
Marinka Posted January 22, 2015 Author Posted January 22, 2015 Wiecie co... Postanowiłam przeczytać wątek. Dotarłam do 55 strony i NIE MOGĘ ZROZUMIEĆ JAK MOŻNA BYŁO ODRZUCIĆ PROPOZYCJĘ WIOSNY Rozi- to powiedz skąd było wziąć 3 500 zł skoro 360 trudno uzbierać? Zresztą to tylko jedna z przyczyn Quote
Szarotka Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Faktycznie wyglada jak Ksenia. I co czy ogloszenie juz jest gotowe ? Faktura za grudzien pod koniec stycznie nie brzmi dobrze. Ile jest pieniedzy ? Quote
Tianku Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Na gumtree juz aktywne na kilku portalach automatycznie sie zrobily z glownych portali linki wkleje jak bede na komputerze bo pisze z telefonu. poszukam tez na jakich portalach jeszzr robic te glowne juz sa. w weekend zajme sie pakietami dusje Quote
rozi Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Rozi- to powiedz skąd było wziąć 3 500 zł skoro 360 trudno uzbierać? Zresztą to tylko jedna z przyczyn Marinko, nie 3500, tylko 2500 - to jest 7 miesięcy hoteliku za 360zł/miesiąc Bardzo ciężko przeglądać teraz długie wątki, ale dyskusja była w czerwcu, więc gdyby Wiosna zgodziła się na spłatę kojca w ratach, to już byłby spłacony. Quote
handzia Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Marinko, nie 3500, tylko 2500 - to jest 7 miesięcy hoteliku za 360zł/miesiąc Bardzo ciężko przeglądać teraz długie wątki, ale dyskusja była w czerwcu, więc gdyby Wiosna zgodziła się na spłatę kojca w ratach, to już byłby spłacony. Ja ogólnie byłam za, choć teraz nie wiem już co myśleć. W przypadku gdyby Ksenia trafiła do takiego kojca, nie miałyśmy "prawa" dopytywać się o Ksenię tutaj, tylko gdzieś na fb.... Powiem szczerze, niepokoiło mnie to, ale ufałam Wiośnie, bardzo ładnie i przekonująco pisała. Skoro prowadzi fundację to na pewno jest ok.... Ale ja w ogóle to naiwna jestem, gorzej niż dziecko ... :( Było to dla nas dobre rozwiązanie (dla Kseni pewnie nie do końca), bo pieniądze przekazywane co miesiąc na Ksenię, mogłybyśmy przekazać na inne psiaki.... Kiedy jednak Ksenia trafiła do hotelu ucieszyłam się, liczyłam że będziemy mogły przynajmniej czegoś się o niej dowiedzieć, niestety jak zwykle się przeliczyłam.... :( powtórzę już po raz któryś, ciekawiło mnie wszystko, jak Ksenia pojechała, jak reagowała na nowych właścicieli, jak teraz się zachowuje...??? podobno zjada budy nadal, to gdzieś przeczytałam Quote
Perełka1 Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 A była któraś z Was w odwiedzinu u Kseni w Hotelu? A w kojcu mieszkałaby Ksenia? Quote
Szarotka Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Nie wiem czy ktos byl ?? najwiecej wie monia. Problem polega na tym, ze wlasicicielka hoteliku nie przychodzi na watek. Np. u Henia Gajowa jest na watku i mamy co jakis czas zdjecia. Nawet nie wiem czy Ksenia teraz mieszka w kojcu itp. Witaj Perelko :) Quote
handzia Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 No właśnie, teraz to nie wiemy nic, tylko nowe zdjęcia możemy zobaczyć na fb.... 1 Quote
rozi Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 No właśnie, teraz to nie wiemy nic, tylko nowe zdjęcia możemy zobaczyć na fb.... I płacić też możecie. Proponuję post #4205 o ile dobrze pamiętam. 1 Quote
handzia Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Dzięki za przypomnienie rozi :) Ladymonii jednak jestem skłonna wybaczyć, niedawno urodziła dziecko, może nie mieć czasu. Natomiast Wiosna, zamiast pisać maila, mogłaby napisać po prostu tutaj, bez pośrednictwa Moniki...??? Quote
Marinka Posted January 22, 2015 Author Posted January 22, 2015 Marinko, nie 3500, tylko 2500 - to jest 7 miesięcy hoteliku za 360zł/miesiąc Bardzo ciężko przeglądać teraz długie wątki, ale dyskusja była w czerwcu, więc gdyby Wiosna zgodziła się na spłatę kojca w ratach, to już byłby spłacony. No cóż najwyraźniej źle zapamiętałam cenę (pisałam z fona i trudno było mi odszukać właściwy post. Zapadła taka a nie inna decyzja. Chciałyśmy mieć wiedzę o Kseni (tak jak napisała handzia) a postawienie kojca i przekazanie Kseni pod opiekę fundacji Wiosny nam takich praw nie dawało. O ironio takich praw Wiosna nam odmawia po zamieszkaniu Kseni w hoteliku. Dlatego też jestem zdania, że podawanie w ogłoszeniach tylko numeru Wiosny jest błędem Quote
Marinka Posted January 22, 2015 Author Posted January 22, 2015 No cóż najwyraźniej źle zapamiętałam cenę (pisałam z fona i trudno było mi odszukać właściwy post. Zapadła taka a nie inna decyzja. Chciałyśmy mieć wiedzę o Kseni (tak jak napisała handzia) a postawienie kojca i przekazanie Kseni pod opiekę fundacji Wiosny nam takich praw nie dawało. O ironio takich praw Wiosna nam odmawia po zamieszkaniu Kseni w hoteliku. Dlatego też jestem zdania, że podawanie w ogłoszeniach tylko numeru Wiosny jest błędem Quote
Recommended Posts