Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Oficjalnie to od września sie zaczyna, my sobie inauguracje robimy na tym psiatlonie na którym mnie do cholery chyba nie będzie bo pracuje :(
Ale termin też jest jeszcze taki wątpliwy. To ma być coś na zasadzie triatlonu tylko z psem :D
Czyloi będzie do przepłynięcia około 300-400 m z psem, ze 2-3 km na rowerze przebiec i na nóżkach też trochę przebiec
nie wiem a jakiej kolejności i jakie dokładnie odcinki ale na pewno nie mordercze tak żeby każdy mógł wystartować ;)[/QUOTE]
Kiedy to ma być??
Bo słyszałam cos o tym w sobotę.

Posted

Nie moge coś edytowac to pisze pod spodem, w temacie psiatlonu to tyle
[IMG]http://dogtrekking.com.pl/images/fbfiles/images/ib_p009_1_1.jpg[/IMG]

Strona organizatora i więcej info :)

[URL]http://psiatlon.pies.webserwer.pl/index.html[/URL]

Prosze wszystkich zainteresowanych lub nie o rozpropagowanie tych że informacj na swoich wątkach będe bardzo wdzięczna, pomimo że mnie fizycznie na imprezie nei będzie :(
Zabawa na pewno będzie świetna a organizacja bez zarzutów, jakoże klub Travois jest współorganizatorem a jajestem jedną z klubowiczy mam nadzieję że impreza się spodoba i zostanie na stałe w kalendarzach jako impreza cykliczna. OBY POGODA DOPISAŁA!! :D

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Bardzo fajnie ;)

Nie nei odebrałam jeszcze, jakoś mi nie po drodze do szkoły w te pare ostatnich dni :P
Ale jutro ide obowiązkowo![/QUOTE]
heheh nie ładnie:P

nio ja odebrałam i zdałam:D

Posted

ale sliczne fotki :loveu: napatrzec sie nie moge :D
w ruchu niesamowite fotki cykasz :loveu:
a i jeszcze [URL="http://lh5.ggpht.com/_fpg7zKolpHU/THGu4aJiJvI/AAAAAAAAIfs/RoCztUGTjEc/s576/DSC_9075.jpg"]TA[/URL] fotka mi sie podoba :loveu:

Posted

Przepraszam za OFF, ale sprawa jest pilna. WYSZKOLONY pies szuka domu na JUŻ!:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/192233-WYSZKOLONY-CUDOWNY-pies-Raf-szuka-bardzo-pilnie-domu!!-Musi-opu%C5%9Bci%C4%87-DT!!!!!!!!!!!!!!!?p=15318189#post15318189[/url]

Posted

A my po treningu godzina drzemki, potem szybka kąpiel zjadłam obiadek i pognałam na szkolenie do pracki :)
Teraz ide spać i nie wstaje wczesniej jak o 10 jutro :P odespać trzeba :D

Miąłam dzisiaj mknący dyliżans! Super zaprzęg się formuje...strzeżcie się :D

Posted

Wieści z frontu..Kropa ma ciąże urojoną, i od dwóch dni miałczy piszczy i odstawia solówki...:/ W nocy sobie moją głowe przygarnęła pod swe strzydła, grzebała mi we włosach iskała i bóg wie co jeszcze, ale się obudziłam i ją wygoniłam. Bidulka moja miejsca sobie znaleśc nie potrafi, i rozpacza myśląc że ktoś zabrał jej szczeniaczki...A najgorsze że ten tydzień mam taki zabiegany że nie moge poświęcić psiakom dużo czasu :( Ale w piątek idziemy na szczepienia i umawiam się na sterylke, poprzednia Pani wet wprowadziła mnie w błąd mówiąc że trzeba czekać 4 miesiące po cieczce na sterylke i dawno mogłam mieć z głowy, na szczęście mam 6 dni urlopu między 28.09-03.10 i w tym czasie chyba będzie zabieg tak żebym mogła sie nią zaopiekować, bo ta mała pchła będzie rozpaczać tragedyzować i wszedzie chce wskakiwać sama a nie będzie można...:)
Ale mówie wam, ciaża urojona to jest coś strasznego dla suni i dla właściciela który nie może sobie pospac :P
Nawet na dworze szczeka 3 razy yle ile normalnie, to znaczy ze jadaczka jej ie nei zamyka i gada sobie do mnioe, ob normalnie to jeszcze szczeka na krzaczki i inne, a teraz patrzy we mnie i miałczy chodźmy do domu chodźmy do domu...uf... jestem wykończona po dzisiejszej nocy :/

Posted

Ja sie martwie, bo cos jej na dekielek odbija, teraz w pracy jestem, ale mama do mnie dzwoniła i jak przyszła po pracy do domu to Kropa leżała w łazience, na narzucie z tapczanu i oczywiście miałczała...jutro z rana ide z nią do weta. Bo sie o nią martwie, jak sie na nią pogniewam, albo wychodzimy na dwór to się trzęsie jak galaeta ze strachu czy nie wem czego ale sie boje ze coś się z nią niedobrego dzieje :(

Posted

Narzutą w łazience nie ma co się przejmować... Twoja kropka szykuje gniazdo dla szczeniaków.
Na urojona znam sposób który mi pomógł Shire szybko wyleczyć.

Zabrać jej wszelkie zabawki i inne rzeczy którymi może się "opiekować" nie litowac się nad nia nie przytulać...nie okazywać czułości.
Jak się pojawi wydzielina z gruczołów mlekowych to przemywaj jodyna.
Wet na bank na ciąże urojoną będzie chciał ją nafaszerować hormonami... nie pozwól. Z weta się dopiero korzysta kiedy sytuacja zaczyna naprawde martwić (kiedy urojona za dlugo się utrzymuje)

Posted

Nieee ja mam suer wetów teraz oni sa dalecy od faszerowania psa środkami jeśli nie ma potrzeby ;) Dzwoniłam wczoraj bo nei wiedzzialam już co z nią zrobić, co do chowania zabawek nie rozczulania sie itp to ja to wszystko wiem, to nie nasza pierwsza urojona.
Ale tym razem to jest apogeum....tak marudna i płacząca to jezcze nie była. Ale musze ją szybko doprowadzić do ładu bo sterylke planujemy na 25, bo od tego dnia mam 8 dni wolnego w pracy i mogę poświęcić czas na opieke nad tą mała histeryczną wszołką ;)
Najwiekszy problem lezy w tym że ona jest histeryczką, i dla niej ugryzienie przez pchłe to jest smiertelny cios... a co dopiero jak jej hormony biją... albo będzie obolała po zabiegu...pozatym jest malutka a skakanie na tapczany bedzie zabronione na początku...

Posted

Jejku, powiem wam że moja cierpliwość się kończy...siedzi w domu to piszczy, wyjdzie na dwór to non stop szczeka i miałczy...dzisiaj ją izoluje od swojej głowi kota i Baskiego. Bo rano kot od jej zabiegów pielęgnacyjnych wyglądał jak zlepka śliny i futra...bo Baskiego tez się wdzięczy więc dzisiaj izolacja...a jutro szczepienia i przy okazji kilka pytań zadam ;)

Posted

Chłodne traktowanie nawet skutkuje.. chociaż w dzień jest cicha, wieczorami się nasilają jej stany histeryczne ;)
My się jutro na trening szykujemy, i wygląda na to że cały nowy skład będzie, tz Baski z Mijką i dwa dolotki zaczynające biegac :D

Posted

Ale mam super team! :D
Po dzisiejszym treningu żyje w niesłychanej euforii :D
Zdjęcia mam z dzisiaj, ale robiła je Basia więc muszępoczekać az je wrzuci na forum :)
Jutro trening w Dąbrowie na Pogorii...Chyba wezme kask, bo nie bedzie mojego białego buforka bezpieczeństwa Giniego bo Pancia sie obija po wystawach...:)
Jeeeju ale się ciesze...tak superaśnie psiaczki biegają chętne takie wariaty moje kochane :D :D :D