Martens Posted July 3, 2009 Author Posted July 3, 2009 Widzę, że u malucha cisza... Z ogłoszeń nikt nie dzwoni, zero chętnych; jutro powieszę jeszcze na uczelni, może tam ktoś go wypatrzy. TZtowi już jakoś mija radość z uratowania pieska :roll: Mały a to budzi na spacer po 5 rano, a to zawadza, a to kapcie mu kradnie, a to na Mazury mieliśmy niedługo jechać... :roll: Nagle zrobiło mu się strasznie pilno do oddania go, mimo że wszystkie obowiązki i utrzymanie psa są na mojej głowie :angryy: bo on przecież pracuje. Jak to wszyscy lubią ratować pieski, cudzymi rękami, za cudze pieniądze... Quote
Sylwia K Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 podnoszę malca a ma on allegro? albo jest na alegratce? Quote
LadyBell Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 oh jest cudowny... sama bym go wzięła do siebie na tymczas aż nie znalazłby właścicieli, ale dopiero co udało mi się dwie bidy odesłać do nowych domków.. A mój pies znowuż nie przepada za nowymi kolegami w domu więc nie chce go stresować.. ale popytam wśród znajomych i dam parę ogłoszeń. Taki śliczny psiak powinien szybko znaleźć kochający dom. powodzenia Martens! Quote
Martens Posted July 5, 2009 Author Posted July 5, 2009 Jestem, moja sesja na uczelni oficjalnie zakończona, więc będę częściej zaglądać. Allegro jeszcze nie zrobiłam :oops: W tym tygodniu nie miałam czasu przysiąść nad tekstem. Mały jest naprawdę grzeczny, nie sprawia większych problemów, szybko się uczy. Niestety nadal nikt o niego nie pyta. Quote
Sylwia K Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 kurde, muszę się wreszcie nauczyć robić allegro tobym muz robiła, ale nie umiem:oops: on jest śliczniutki, porobię mu z czasem jeszcze więcej ogłoszeń, niech go zobaczą Quote
Martens Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 Zrobiłam allegro: MINI HUSKY? TERIER? Reksio szuka domu... (681021074) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Sylwia K Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 przed chwilka zajrzałam a tu już było 80 wejść:p mam nadzieje, że malec znajdzie domek. śliczne ma to allegro. Quote
LadyMusic Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Piękna miniaturka Husky ;D Hehe fajnie to wymyśliłyście ;] Trzymam kciuki za Maluszka ! Fajne zrobiłaś ogłoszenie na allegro.Nic tylko czekać na domek :) Quote
Martens Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 Domku ani widu, ani slychu. Zero zainteresowania. Psiak zaczął potwornie linieć, sierść wychodzi mu garściami. Mam wrażenie, że on zmienia sierść, bo ma strasznie zniszczoną, powygryzaną i był niedożywiony, i teraz kiedy ma pod dostatkiem pokarmu, to tak jakby się regeneruje. Quote
LadyBell Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Powiedziałam o psiaku znajomym którzy prowadzą DT na stałe i mają nie jaką wprawę i instynkt do znajdowania kochających i odpowiedzialnych przyszłych właścicieli. Wydrukowałam i dałam im zdjęcia oraz Twój numer kontaktowy. Jak kogoś znajdą na pewno się odezwą. Ilekroć na niego patrze tym bardziej serce mi topnieje... Nie którzy ludzie nie powinni się mianować stwierdzeniem "człowiek"... Quote
Martens Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 Bez zmian... Na allegro ma mnóstwo wejsć, ale nikt nie dzwonił; nie było ani pół chętnego. Dziś postaram się wstawić rozliczenie z bazarku. Quote
Martens Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 Dzieciak ma się dobrze. Spędziliśmy wszyscy weekend na działce; zrobił mi małą demolkę, kiedy został tam sam - musiałam wyjść do sklepu i po drugiego psa, i maluch podarł zasłonki i pogryzł parapet - chyba chciał wyjść przez okno :cool1: Poza tym wszystko w porządku, jest nieagresywny, nie leje w domu, trochę jeszcze boi się ludzi mijanych na ulicy, ale z rodziną i znajomymi oswoił się w 100%. Quote
zmierzchnica Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 A jak do obcych psów? Uległy, obojętny? Ja już zaliczyłam wszystkie kwiatki na podłodze, kiedy moje psiątko chciało za pańcią pobiec :loveu: Nie mówiąc już o otwieraniu drzwi klamką i próbie wyjścia przez okno dachowe...:diabloti: Ale to minęło, jak tylko pies się bezpiecznie poczuł (dzięki Bogu:cool3:). Quote
Martens Posted July 15, 2009 Author Posted July 15, 2009 Do dużych obcych psów uległy ze wskazaniem na wystraszony; do małych sympatycznie się odnosi. I uwaga, uwaga - był pierwszy telefon w sprawie malucha! Całkiem sensowny - szukam osoby, która mogłaby podjechać na wizytę przedadopcyjną w Warszawie (Praga) :cool3: Quote
Piromanka Posted July 15, 2009 Posted July 15, 2009 Ja mieszkam na Pradze. Mogłabym się przejechać. Gdzie dokładnie na Pradze jest ten dom zainteresowany psiakiem? Quote
Martens Posted July 16, 2009 Author Posted July 16, 2009 Bardzo dziekuję za pomoc, umówiłam się już z Martą z Fundacji Akt, że podjedzie na wizytę, pewnie jeszcze w tym tygodniu :) Miałam jeszcze jeden telefon z pytaniem o psiaka, z Legionowa, ale jakiś taki... lakoniczny; pani zapytała mnie tylko co to za pies, i czy trzeba po niego przyjechać i się rozłączyła :hmmmm: Quote
Martens Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 No i udało się, maluch już od soboty jest w nowym domku, właśnie tym, o którym pisałam :) Quote
zmierzchnica Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 To super :loveu: Szybko znalazł dom. Napisz co u niego, jak się zaaklimatyzował? :p Quote
Piromanka Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Super wieści!! Ale mu się poszczęściło! :multi: Quote
Recommended Posts