DAGA1505 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Hallo czy ktoś jeszcze interesuje się molosikiem??Ja od dziś moge go wziąść:multi:czas leci na niekorzyść psiaka.Czy ktoś wie co będzie z psiakiem jak wróci odemnie??Czy ktoś wie co teraz się z nim dzieje??Może ktoś w końcu by mi odpisał?Pisałam komuś kto mnie prosił o DT ale widze że od paru ładnych dni ZERO odzewu dziwne że tylko na ten temat, to przykre......... Quote
Seaside Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 psiak dalej w schronisku Caelestis miałą dać znać czy da radę psiaka przewieźć - ale to zależy od jej zdrowia i szpitala :( Daga proszę sprecyzuj bo mnie trochę zmartwiłaś :( Czy ktoś wie co będzie z psiakiem jak wróci odemnie?? Czy Twoja oferta jest ważna tylko przez jakiś czas a potem mamy szukać nowego DT? Bo ja zrozumiałam, że on będzie u ciebie, będziemy dorzucać do karmy itd itp i w miedzyczasie szukać mu domu "do bólu". Dla mnie nie ma opcji jego powrotu do schroniska :( Quote
leni356 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Seaside napisał(a):psiak dalej w schronisku Caelestis miałą dać znać czy da radę psiaka przewieźć - ale to zależy od jej zdrowia i szpitala :( Daga proszę sprecyzuj bo mnie trochę zmartwiłaś :( Czy Twoja oferta jest ważna tylko przez jakiś czas a potem mamy szukać nowego DT? Bo ja zrozumiałam, że on będzie u ciebie, będziemy dorzucać do karmy itd itp i w miedzyczasie szukać mu domu "do bólu". Dla mnie nie ma opcji jego powrotu do schroniska :( I jeszcze transportowy trzeba by przejrzeć, ewentualnie pisać pw do osób z okolic Quote
Katia94 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 daga... przykro mi to pisać ale... myśle że w twoim przypadku domek dla tego molosika nie jestdobrym pomysłem :shake: Transport za długo trwa.Banie TAKIEGO psiaka na niecałe 2 tyg *bo 20 wyjeżdzasz* nie jest dobrym pomysłem .... tym bardziej że piesek potrzebuje domu w którym mógłby sie poczuć pewnie a jak go znowu oddamy to nie bedzie dobrze. A jeśli nie znajdziemy DT dla niego to bedzie musiał wrócić do schroniska... do tego w okolice głogowa bo nikt go do jeleniej nie przewiezie znowu. Oczywiscie jesteś wielka że chciałaś sie psiakiem zaopiekowć ale nie jestem pewna czy to dobry pomysł.*klawiatura mi siada sory za błędy * Oczywiście nie jestem właścielem psa ale wyrażam swoje zdanie. A wy dogomaniacy co myślicie. Quote
leni356 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Nie wiem czy to jakies okolice, ale może warto spróbować: (Lubin - Drezno. W inne miejsca za zwrotem kosztów paliwa) Ghia [Jordanów Śląski / Wrocław] lilutosi [Lubin/Legnica] natalia87 [Wrocław] yuki (bezpłatnie dwa razy(czasem więcej) w miesiącu trasa wrocław-zielona góra-wrocław i oczywiście to co po drodze) Quote
DAGA1505 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 No właśnie mi też o to chodzi.Ja od początku pisałam że na 20 mam planowany wyjazd.Dlatego można dalej szukać a raczej trzeba domu w okolicach głogowa jeżeli byśmy znalazły domek powiedzmy od 20lipca to jest sens go przywozić ale w tym czasie szukać dalej domu najlepiej stałego Quote
DAGA1505 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Jakieś nieporozumienia powychodziły:look3:Pisałam od początku że na 3tyg czyli do 20lipca Quote
Katia94 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Pisałaś że wyjazd nie jest pewny. A 3 tyg brzmią bardziej obiecujaco niż niecałe 2 .Yh wszystko sie rypie ._. Quote
Seaside Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 no trudno - szukamy dalej DT lub najlepiej DS Quote
Katia94 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Myśle że lepiej aby psiak przed DS poszedł do DT bo nie chcemy chyba żeby jakaś nieodpowiedzialna osoba go wzięła i oddała bo "nie merda ogonem " .__. Quote
Ula_czarnuszka Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 [quote name='Katia94']Myśle że lepiej aby psiak przed DS poszedł do DT bo nie chcemy chyba żeby jakaś nieodpowiedzialna osoba go wzięła i oddała bo "nie merda ogonem " .__. Ja też. Tylko ja się raczej obawiam, tego, co wyjdzie z jego charakteru jak się oswoi i będzie bardziej pewny siebie... To będzie, a właściwie już jest, duże psisko. DT powinien być bez dzieci :cool1: Quote
caelestis Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 A ja właśnie miałam pisać, że mogę jechać w czwartek, a jak by mi jeszcze coś "wyskoczyło", to już najpóźniej w niedzielę. A tu widzę, że się plany zmieniają co do psiaka :-( Quote
Seaside Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 no niestety :( ale im mniej będziemy go przeżucać tym lepiej dla niego :( Quote
leni356 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 On jest taki cudny.. Żeby się szybko ktoś znalazł.. Quote
Seaside Posted July 6, 2009 Author Posted July 6, 2009 ale czy na pewno w ciągu 2 tyg udałoby się go zresocjalizować i znaleźć dom? Wątpię... Musiałybyśmy kombinować kolejny tymczas lub ...znów schronisko??? Quote
caelestis Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Moim zdaniem 2 tygodnie nie mają sensu, bo raczej marne szanse, żeby w tym czasie znalazł się DS. A dla takiego zestreesowanego psiaka to będzie trauma:-( takie przenoszenie. Quote
Katia94 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Dokładnie. Wiec trzeba zmienić tytuł. Znowu szukamy DT najlepiej kogoś kto nie planuje wyjazdu do końca wakacji no i kto podoła takiemu zadaniu jak taki psiak. Quote
mamanabank Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Daga, a czy po powrocie nadal byłabyś zainteresowana przyjęciem go, bo przecież może się okazać, ze i w tym czasie nie znajdzie domu? Quote
Seaside Posted July 7, 2009 Author Posted July 7, 2009 DAGA1505 napisał(a): bo ktoś do mnie na maila pisał o piesku prubowałam się dowiedzieć kto to żeby podał swój nick z dogo chociaż ale niestety ta osoba nie odp nawet się nie przedstawiła i nawet nie wiem kto to????Prosze żeby ktoś zajął się tym na powżnie bo inaczej nie darady. To na pewno nasz psiak? My kontaktujemy się z Tobą tutaj - no chyba że któraś z dziewczyn się nie przyznaje ;) Quote
DAGA1505 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Oczywiście że po powrocie była bym nadal zainteresowana pieskiem ale kto nim tak naprawde się zajmuje? bo ktoś do mnie na maila pisał o piesku prubowałam się dowiedzieć kto to żeby podał swój nick z dogo chociaż ale niestety ta osoba nie odp nawet się nie przedstawiła i nawet nie wiem kto to????Prosze żeby ktoś zajął się tym na powżnie bo inaczej nie darady.Już nawet zastanawiam się nad przełożeniem wyjazdu ale nie bardzo moge się dogadać z chłopakiem bo to On planował wyjazd bardzo starał się o ten urlop...do tej pory na 100% nie jest pewny ten wyjazd ale pisałam o tym żeby nie było nieporozumień bo jak nie pojedziemy na całe 2 tyg to np.choć na 3 dni nad jezioro a pużniej na 3 do rodzinki to i tak nas nie będzie.Ale co będzie z psem przez ten czas?Ja w głogowie szukam mu już domku ale jak narazie brak zainteresowania Quote
DAGA1505 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 caelestis napisał(a):Moim zdaniem 2 tygodnie nie mają sensu, bo raczej marne szanse, żeby w tym czasie znalazł się DS. A dla takiego zestreesowanego psiaka to będzie trauma:-( takie przenoszenie. to prawda nie można zmienać tak co chwile miejsca pieskowi....trzeba coś wymyśleć i to jak najszybciej.Dogomaniaczki czy nie znajdzie się u Was kawałak wolnego miejsca i czasu dla tego psiaka??? Quote
DAGA1505 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 leni nie o Ciebie chodzi choć ktoś postąpił troche nie fer nie chce tu pisać konkretnie ten ktoś podpisał się imieniem ale tu takiego nie widze,mniejsza z tym Quote
DAGA1505 Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 znalazłam tego maila to była wolontariuszka Jeleniogórskiego schroniska zadawała mnustwo pytań dlatego myślałam że to ta osoba się zajmuje molosikiem....dziwne Quote
Recommended Posts