caelestis Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 [quote name='Seaside']nazbieramy :) Tylko może być na raty :( oczywiście w jak najkrótszym czasie ale tak jak mówiłam pewnie grosik do grosika i szybko zbierzemy ;) ZBIERAM DEKLARACJE: SEASIDE 20 ZŁ i oczywiście najpierw czekamy na decyzję ;) A na wątku ONeczki już mamy chętną na transport :) Witam No i ja dalej nic nie wiem. Dzisiaj spędziłam pół dnia w szpitalu, żeby mi powiedzieli, że mam przyjechać po "termin" jutro ok. 10:00.:mad: Bardzo Was wszystkich przepraszam, ale niestety nie mam na to wpływu.:-( Więc mam nadzieję, że jutro już się określę (oni się określą) :roll: Quote
leni356 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Pies jest cudny niewątpliwie.. Może można poprosić kogoś ze szkoleniowców i ekspertów o zdanie w kwestii tej socjalizacji? Ania z Brodnicy, Jamor? może by pomogli? doradzili? :niedowia: Quote
Katia94 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Myśle ze te 130 zł da sie uzbierać. grosik do grosza ;) Z mojej strony dokładnych deklaracji nie moge dać na pewno będzie to kwota od 20 do 50 zł ;) Ale to jeszcze zobacze. Quote
KWL Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Na początek najważniejsza będzie obserwacja jak piesio sie będzie zachowywał w nowym miejscu, przez pierwsze dni nalezy dac mu spokój, nie robić nic na co nie będzie miał ochoty, egzekwować tylko spokojnie podstawowe zasady. Dopiero po obserwacji będzie można coś zaproponować. Może się też okazać że po tygodniu czy dwóch pies sam zacznie zachowywać się normalnie - pobyt w schronisku to wielka trauma, zwłaszcza dla delikatnego psychicznie psa... Quote
Seaside Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 caelestis napisał(a):Witam No i ja dalej nic nie wiem. Dzisiaj spędziłam pół dnia w szpitalu, żeby mi powiedzieli, że mam przyjechać po "termin" jutro ok. 10:00.:mad: Bardzo Was wszystkich przepraszam, ale niestety nie mam na to wpływu.:-( Więc mam nadzieję, że jutro już się określę (oni się określą) :roll: spokojnie - zdrówko najwazniejsze :) Quote
DAGA1505 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Leni z chęcią poznała bym zdanie fachowców co do socjalizacji psiurki myśle ze naprawde warto spytać o rade Quote
Katia94 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Podnosze xP Dziewczyny zbierajmy dekralacje co do kasy na paliwo. Wtedy łatwiej będzie znaleść transport xPP Quote
leni356 Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Sprawdźcie wątek transportowy albo mapę dogo, teraz wakacje i ciągle ktoś jeździ Quote
strup Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 jejku droga nie jest długa.. tylko samochód! nikt nie ma samochodu? :-( Quote
Katia94 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Chętnie bym go zawiozła ale w moim przypadku nie chodzi o transport i kase tylko o czas. Rodzice nie mają na to czasu. Pracują,mają firme. Zresztą dzisiaj zawieźliśmy chorą Onke do Wrocławia i jak na ten miesiac chyba straszy wrażeń. temat Onki.: Pomóżcie zebrać kase http://www.dogomania.pl/forum/f1155/mloda-onka-potrzebuje-pieniadze-na-leczenie-141109/ *dzisiaj jak wyciągałyśmy Onke psiak wyszedł z budy i pokazał sie w całej okazałosci szczekajac xP Kawał chłopa z niego rośnie xPP Niestety gdy podeszłyśmy od razu sie schował:shake: Quote
brjagata Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Czy ja wiem czy on szczekał? :eviltong: Ale dobrze, że w końcu okazał jakieś zainteresowanie tym co się wokół niego działo. W ogóle ten łaciatek znalazł sobie już miejsce w moich serduchu ;) Jest cudownym, na prawdę pięknym psem ;) Ewidentnie ma coś w sobie co przyciąga, a przynajmniej mnie przyciągnęło. Dlatego proszę Cię Daga o należytą opiekę i socjalizację, dla tego skarba. Quote
Katia94 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Szczekał ,szczekał xP Specjalnie przystanęłam i popatrzyłam z niedowierzaniem xO Miał taki fajny,niski głosik xP Quote
DAGA1505 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Ja niestety nie mam auta...agathe opieke ma jak w banku i socjalizacje też byle by były efekty to napewno znajdzie dom bo jest po prostu piękny;) Quote
Katia94 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Czy dla psiaka nie ma już nikogo kto poświęcił by te kilka godzin życia ._. ? I słuchajcie: osoba która by psiaka wiezła musiałaby odebrać go ze schroniska. Ja już sie więcej w takie rzeczy nie mam zamiaru bawić xPP Rodzicie wkurzeni strasznie po ostatniej akcji xP Quote
DAGA1505 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Tak więc kto go odbierze ze schroniska?:look3: Quote
mamanabank Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Katia, może Ty kogoś znasz, kto mógłby go przewieźć? Quote
brjagata Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 A ty Daga, nie mogłabyś poprosić kogoś od ciebie z autkiem żeby Cię podwiózł? :-( Bo tak byłoby najprościej... Quote
DAGA1505 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Właśnie że nie mam z rodzinka na wakacjach,chłopak nie ma nawet prawka zresztą tak jak ja:niewiem:wszędzie podróżujemy pociągiem...nic mi nie przychodzi do głowy jeszcze mc temu miała bym możliwość ale teraz auto totalnie zkasowane... Quote
DAGA1505 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 kamilawa napisał(a):A o jakie problemy chodzi ? poroblem tkwi w transporcie nie ma kto przewieść pieska do głogowa:-( Quote
kamilawa Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 aha, myślałam, że jakieś problemy z wyadoptowaniem są. Niestety ja też nie mam możliwości, trzymam kciuki, uda Wam się ;) Quote
DAGA1505 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 kamilawa napisał(a):aha, myślałam, że jakieś problemy z wyadoptowaniem są. Niestety ja też nie mam możliwości, trzymam kciuki, uda Wam się ;) Stałego właściciela też niestety jeszcze nie ma :shake:Ja zgodziłam się go wziąść na tymczas aby go socjalizować Quote
Katia94 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Nie znam nikogo kto by sie podjął:shake: A wyadoptuje go chyba ten co go zawiezie ;) Inaczej sie nie da xP Quote
DAGA1505 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Katia a jakieś ogłoszenia molosika są oprucz dogomani?? Quote
leni356 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Ja tu zaglądam, ale mieszkam daleko od Jeleniej Góry, nie mam szans pomóc w transporcie.. Założył ktoś wątek na transportowym? Quote
Recommended Posts