Madallena Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Wydaje mi się, że towarzysz pies pozytywnie wpłynie na psiaka (czy On ma juz jakieś imie?). Psy bardzo często zaczynaja ufac najpierw psom, później ludziom. Pytanie tylko co zrobi towarzysz, na którego teren wkradnie się gość... Quote
KWL Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Śliczny piesio ale azjatą nie jest. Coś gdzieś może być poazjatyckie, ale to śladowe promile ewentualnie. Tylko cholera jeśli jest śladowe i to po azjacie to mamy epidemię bojaźliwych azjatów i miotów z pseudo. Na dogo tojuż byłby kolejny przypadek... Quote
Seaside Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 szkoda psa - a ludzie jak brali tak będą pewnie brać psy z pseudohodowli :( Quote
DAGA1505 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Z kąd odłowili molosika?Pewnie będzie ciężko z socjalizacja ale trzeba sprubować Quote
DAGA1505 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Katia co miałaś ms myśli pisząc ze pies może mieć zaburzenia do innych psów? Quote
Katia94 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Że mógł sie z nimi nie wychowywać. I może sie ich bać. Ale oczywiscie nic nie jest pewne. A skąd został odłowiony niestety nie wiem, Quote
Seaside Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 dziewczyny nie mówcie hop ;) z Dłużyny ostatnio dziewczyny wyciągneły psa w podobnym stanie tylko 8 letniego i po 2 dniach w domu tymczasowym okazał się cudownym ciepłym psem Nie mówię że tu nastąpi takie samo objawienie, ale to jeszcze dzieciak i zanim przykleimy mu łatkę ciężkiego do resocjalizacji dajmy mu szansę Nie takie psy, bite i nie mające kontaktu z innymi zwierzętami okazywały się prawdziwymi perełkami :) Quote
KWL Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 A to ważne, to jest ostatni dzwonek żeby go socjalizować, im póżniej będzie trudniej... Quote
Katia94 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 No tak. Ale po raz kolejny mamy bum z dowiezieniem go. Potrzeba dorosłej osoby :shake: Quote
Seaside Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 Daga a daleko do Ciebie?? Może zrzuta na paliwo i ktoś się zgodzi psiaka dowieźć :( Quote
DAGA1505 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 no pewnie sprubować trzeba na pewno wyjście ze schronu coś w nim zmieni.A gdzie dokładnie znajduje się molosik? Quote
mamanabank Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 podajcie dokładnie skąd dokąd miałby być przewieziony Quote
Katia94 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Z jeleniej góry do miejsca w którym znajduje sie daga jest około 105 km. Sprawdzałam ;) Pies jest w schronisku dla psów w jeleniej.ul.Spółdzielcza 33a A gdzie dokładnie mieszka Daga to nie wiem xP w głogowie w każdym razie A zrzutke można zrobić,w końcu to nie takie duze koszta. Więc trasa wygladałaby tak :Jelenia Góra-Głogów. 105 km w jedną strone. Koszta na droge postaramy sie zebrać. kto mógłby pomóc ? Quote
Seaside Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 ja już deklarowałam 20 zł - tylko trzeba załatwić konto :razz: czyli osobę która się zgodzi pojechać :cool3: Quote
DAGA1505 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 byle go dowieść do Głogowa z każdego miejsca w mieście moge go odebrać:multi: Quote
DAGA1505 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Czy ktoś wie może w jakim stanie jest obecnie molos?Czy jada normalnie i jak się zachowuje na spacerze? Quote
Katia94 Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Nie jada gdy w pobliżu jest człowiek. Rzucałyśmy mu szynki. Bez powodzenia. Nie jestem pewna czy umie chodzic na smyczy... całkiem prawdopodobne ze bedzie sie kładł i z przerażenia nie bezie chciał sie ruszyć:shake: Quote
Seaside Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 chwila moment, zgodnieje i zje powolutku w spokoju Tylko przed podróżą ścisła dieta bo będą atrakcje .... Dalej nie mamy transportu :( Zaraz coś popytam///// Quote
caelestis Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Może ja bym mogła pomóc z transportem, tylko jak pisałam wcześniej na wątku ONki, dostałam skierowanie do szpitala i jutro dowiem się kiedy mnie położą:roll:. Tylko ja mam auto z silnikiem 2,5l v6, a z tym się niestety wiąze duże spalanie, bo ok. 14l benzyny na 100km, a sama niestety nie mogę dopomóc finansowo, bo narazie płacę fortunę za swoje leki :( Zmieścić się pies zmieści napewno, bo to kombi. Także ja jutro (ok.13:00) powiem jak z moim czasem, a Wy się zastanówcie nad "opłacalnością" przejazdu moim mondeo, bo to wychodzi ok.130 zł.:-( Quote
Seaside Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 nazbieramy :) Tylko może być na raty :( oczywiście w jak najkrótszym czasie ale tak jak mówiłam pewnie grosik do grosika i szybko zbierzemy ;) ZBIERAM DEKLARACJE: SEASIDE 20 ZŁ i oczywiście najpierw czekamy na decyzję ;) A na wątku ONeczki już mamy chętną na transport :) Quote
brjagata Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Będzie musiało :evil_lol: Ja postaram się coś wyciągnąć od biednej mamy, niestety uzależniona jestem od niej niesamowicie, bo nawet kieszonkowego nie dostaje :lol: Quote
Seaside Posted July 1, 2009 Author Posted July 1, 2009 mam nadzieję, że tak. Zresztą dlaczego mieliby tego nie zrobić? :) Quote
DAGA1505 Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Już się nie moge się go doczekać;-)Szczerze mówiąc to mam nadzieje że się przełamie do ludzi i wtedy to już szybko by znalazł dom wrzuciła bym go na forum głogowskiego Amicusa i czekała na nowego właściciela:multi: Quote
Recommended Posts