Jump to content
Dogomania

KAMYK, pies niebanalny. Od trzech lat w pensjonacie u Sylwiaso - zbieramy na utrzymanie i szukamy domu idealnego... niebanalnego ;-)

Recommended Posts

Posted

Tak patrzę na tego ślicznego Kamysia biegającego sobie luzem i wracającego samodzielnie "do domu" i tak sobie myślę, że jego ogłoszenia na tablica.pl nijak się mają do stanu dzisiejszego... Kamyś to już nie jest biedaczek schroniskowy tylko prawdziwy rodzinny psiak szukający własnej rodziny. Zmienię mu te ogłoszenia tablicowe tylko jeszcze bym poprosiła Sylwię o parę słów informacji jak on się zachowuje na spacerach, czy coś umie (poza łażeniem przez płoty), czy się słucha, czy psoci (poza miskami) i czy jeszcze się boi burzy, no w ogóle jaki on właściwie teraz jest.

Posted

Kochana ciociu Selengo Kamyś na spacerkach jest grzeczny,pięknie chodzi na smyczy,tylko nowy domek musiałby dłuuugo uważać,aby Kamysia nie puszczać luzem,bo wtedy Kamyś pójdzie swoją drogą.U nas jest już inaczej po takim czasie,bo jak wyskoczy to ja go tylko wołam Kamysiuuu....i on już wraca!Co Kamyś umie?niewiele,ale plusem jest to,że bardzo lubi inne psiaki pod tym względem jestem spokojna.Od kilku tygodni przeniosłam go do nowego drewnianego boksiku tam gdzie są psiaki bezproblemowe i jest rewelacja,czasami tylko zbada teren jak tu można na chwilkę wyskoczyć na samotny spacerek!!Kamyś nie psoci jest grzeczny,burzy boi się nadal .Mocno ściskamy ciocię i Dziękujemy za ogłaszanie Kamysia:loveu::loveu:

Posted

Kamyś- pies rodzinny :loveu: ....co to się wyprawia na Świecie ;) .Fajnie doczekać takiej opinii o zmianie na lepsze :) .Sylwiaso musi być bardzo dumna z osiągnięć ...i słusznie :cool1:

Posted

[quote name='ivette3']Kamyś- pies rodzinny :loveu: ....co to się wyprawia na Świecie ;) .Fajnie doczekać takiej opinii o zmianie na lepsze :) .Sylwiaso musi być bardzo dumna z osiągnięć ...i słusznie :cool1:[/QUOTE]Ciociuniu ivette,ale ile ciotka tłumaczyła;)Kamysiu musisz być grzeczny,kochać i słuchać Amelcię,ciocię sylwię....:cool3:i Kamyś zrozumiał:crazyeye::evil_lol::mdrmed:i teraz chłopak na medal jest:megagrin::thumbs::gent:

Posted

[quote name='Selenga']Sylwia i jak rozumiem Kamyś bardzo lubi pieszczotki. I kopanie dołów...[/QUOTE]ciociu Kamyś dołów nie kopie,na początku pamiętam kilka razy wykopał i koniec.To jest grzeczny chłopak:cool3::eviltong:

Posted

[quote name='sylwiaso']ciociu [B]Kamyś dołów nie kopie[/B],na początku pamiętam kilka razy wykopał i koniec.To jest grzeczny chłopak:cool3::eviltong:[/QUOTE]

A już myślałam,że moje zdziwienie przemianami zakończone :loveu:.Kochany Kamyczek :lol: udowadnia ,że nie ma zwierząt głupich,niegrzecznych itp...Są tylko zaniedbywane i samotne , a gdy dostają szansę na normalność , to tylko całować pychole i kochać futrzaki :)

Posted

[quote name='sylwiaso']ciociu Kamyś dołów nie kopie,na początku pamiętam kilka razy wykopał i koniec.To jest grzeczny chłopak:cool3::eviltong:[/QUOTE]
:crazyeye:

Jestem w szoku...

Posted

[quote name='Selenga']:crazyeye:

Jestem w szoku...[/QUOTE]Mało tego to na swoim nowym placyku pilnuje młodej suni Amelii i trzech małych szkrabków!Tatuś i mąż całym pychem!zrobię fotki.

Posted

I jeszcze dopiszę,bo we wcześniejszym poście napisałam,że czasami się rozgląda do góry na siatkę,czyli dla mnie znak,że szykuje się do wyjścia.Pomyślałam,że zaryzykuję i go zostawię z całą rodziną i Kamyś zdał egzamin wybieg jest jedzonko jest rodzinka też z ciotką wyjdzie się na spacer to po co mam skakać!

Posted

Jeszcze trochę takich relacji i będzie trzeba zmieniać ogłoszenia na takie, w których za oddanie Kamyka do adopcji wymagana będzie solidna zapłata za taki skarbek :loveu:.
Super relacje i pięknie prezentujący się Kamyczek, taki dopieszczony, dopielęgnowany...na prawdę widać to na zdjęciach :)

Posted

[quote name='john_rambo_tymek']hehe moja malutka klaudusia (dwuletnia) jak ujrzała kamyka to powiedziała " orio" - (orion) to nasz psiak adoptowany ze schronu po 10-ciu latach kiblowania i wygląda jak klon kamyka.........!!!!!!:lol:[/QUOTE]

Orion też ma taki jęzor? :)

Posted

tymek znów jest z nami! Radość przeogromna!!! Gdzieś na wątku przedstawiałam Oriona, nawet link podawałam, ale nie mam siły szukać. Dwie krople wody. Tylko ten jęzor ich różni (bo kto by tam w zęby zaglądał!) - jedyny taki jęzor na świecie!

Posted (edited)

witam dziewczyny !!!!! orion już niestety nie ma wątku , ani nie ma wątku z naszymi nosami wszysko skasowane ahhhhh................., ale chcę działać dalej i pomagać tym bidikom , szczególnie weteranom i staruszkom......... taki jestem:roll:

Edited by john_rambo_tymek
Posted

Weterani i staruszki to wyjątkowo rozczulające psiaki.Ale równie smutny los jest piesków w średnim wieku o gabarytach niekieszonkowych ;) ...takich jak Kamyś.
Szkoda,że nie wszystkim udaje się choć DT...
Ech Kamysiu - Ty to jednak szczęściarz jesteś :loveu:

Posted

[quote name='john_rambo_tymek']witam dziewczyny !!!!! orion już niestety nie ma wątku , ani nie ma wątku z naszymi nosami wszysko maŁpa skasowała i mnie zbanowała ahhhhh................., ale moje serc jest większe niż jej głupota i dalej chcę działać chcę pomagać tym bidikom , szczególnie weteranom i staruszkom......... taki jestem:roll:[/QUOTE]

Kto, co, o co chodzi?