Jump to content
Dogomania

KAMYK, pies niebanalny. Od trzech lat w pensjonacie u Sylwiaso - zbieramy na utrzymanie i szukamy domu idealnego... niebanalnego ;-)

Recommended Posts

Posted

[quote name='sylwiaso']Cioteczki wpiszę informacje,że wczoraj byliśmy z Kamysiem u P.doktor i enzymy wątrobowe są już w normie,ale jeszcze nieznacznie podwyższony jest poziom glukozy i z tego powodu dostał jeszcze leki i mamy wszyscy nadzieję,że juz po tych lekach będzie wszystko dobrze!!!badania +leki koszt 93zł rachunki i badania wstawię na wątek[/QUOTE]

[quote name='sylwiaso']Karma od cioci bakusiowej dojechała do hoteliku Royal canin hepatic(weterinary diet) nie ważyłam,ale pół worka karmy jest czyli 6-7kg Bardzo,bardzo Dziekujemy!!![/QUOTE]

Z całego serca dziękujemy :loveu:

Sylwiaszku, tylko żeby te "enzymy wątrobowe w normie" nie wywołały u ciebie nieprzepartej chęci okraszania hepatika tłuścioszkami. Royal canin hepatic omaszczony skórkami wieprzowymi byłby, doprawdy, czystą perwersją :eviltong:

Kasia, jak ją znam, zaraz ci wyśle kaskę za badania+leki. Kasiu, wielkie dzięki!

A teraz przyznam się do czegoś - dzisiaj pierwszy raz od 44 lat włożyłam w biały dzień czapkę na łeb, nie czekając, aż temperatura spadnie do -30. W końcu się poddałam i było mi z tym bardzo dobrze, bo wreszcie ciepło. W końcu narzeczonego już nie szukam i mogę bezkarnie straszyć ludzi swoim wyglądem. Uwielbiam być stara!

Posted

Matko Agata czym Ty chcesz straszyc? Ja to dopiero jak sie ubieram wygladam jaka taka starsza kobicina z bazaru w Rosji - wszystko niedopasowane, wystajace spod kozucha, a spod czapki nie widac kto...

Kamys jest przecudny! Az go sobie wstawilam na tapete w pracy;), moja mama tez zauroczona, choc stwierdzila ze biedny bo pusta miska;).

Kasiu dopisz i moja mame tam w rozliczenia, jest ze doszedl przelew 11.01 ale uzupelnij ze za styczen jest rozliczona, bo wczoraj juz dzwonilam z ochrzanem, ze o Kamyku zapomniala;).

Posted

44 lata bez czapki ? WOW.

ja wyglądam jak kopka siana.Goretexy to super sprawa,ale wyjątkowo nietwarzowe,nauczylam się nie patrzec na lustro przed wyjściem z psem na spacer.
Do pracy ciagle jezdze na rowerze i sie jeszcze nie złamałam (ścieżki są bez śniegu,a mróz mnie nie zniechęci),tylko wkurzaja mnie pytania :a pani nie zimno? No jasne,ze zimno ,mamy przeciez minus kilkanaście stopni! Co za głupie pytania.

jak fajnie,ze Kamyk zaakceptował sukieneczkę.

Posted

[quote name='agata51']Z całego serca dziękujemy :loveu:

Sylwiaszku, tylko żeby te "enzymy wątrobowe w normie" nie wywołały u ciebie nieprzepartej chęci okraszania hepatika tłuścioszkami. Royal canin hepatic omaszczony skórkami wieprzowymi byłby, doprawdy, czystą perwersją :eviltong:

Kasia, jak ją znam, zaraz ci wyśle kaskę za badania+leki. Kasiu, wielkie dzięki!

A teraz przyznam się do czegoś - dzisiaj pierwszy raz od 44 lat włożyłam w biały dzień czapkę na łeb, nie czekając, aż temperatura spadnie do -30. W końcu się poddałam i było mi z tym bardzo dobrze, bo wreszcie ciepło. W końcu narzeczonego już nie szukam i mogę bezkarnie straszyć ludzi swoim wyglądem. Uwielbiam być stara![/QUOTE]

Agatko, Ty to twardziel jesteś! Chyba żadna kobieta nie lubi tego badziewia na głowie (zwłaszcza jak przyklapną Ci potem włosy stawiane pół godziny suszarką...), ale co zrobić...

Kamyk nie ma takich problemów jak my :diabloti:

Posted

Dziś dostałam pieniążki na badania bardzo Dziekuję!Kamyś maszeruje w kubraku i za to jestem mu bardzo wdzięczna.Karmę je ze smakiem,cholera,a tak bym mu odrobinkę polała,bo tak ładnie pachnie,ale nie mogę tego zrobić bo mi ciotki łeb odetną.A tak to fajny z niego facet!!Gdybym miała i czapę dla Kamysia też bym mu na głowę wcisnęła,żeby mu było cieplej!!!

Posted

[quote name='sylwiaso']Dziś dostałam pieniążki na badania bardzo Dziekuję!Kamyś maszeruje w kubraku i za to jestem mu bardzo wdzięczna.Karmę je ze smakiem,cholera,a tak bym mu odrobinkę polała,[B]bo tak ładnie pachnie[/B],ale nie mogę tego zrobić [B]bo mi ciotki łeb odetną[/B].A tak to fajny z niego facet!!Gdybym miała i czapę dla Kamysia też bym mu na głowę wcisnęła,żeby mu było cieplej!!![/QUOTE]

Odetną, więc się strzeż i zatykaj nos, coby nieopisana cudowność tego aromatu (na samą myśl robi mi się niedobrze) nie popchnęła cię do czynu niegodnego . A z czapą daj sobie spokój - i bez niej dość pociesznie wygląda w tej piżamce (coś mi się widzi, że przez najbliższe tygodnie Kamyś domku nie znajdzie) . Nic nie mówię, i tak jest piękniejszy niż ja w czapce (każdy jest!). Śmiejcie się ciotki, ale prawda jest taka, że do tej pory nie wymyślono dla mnie nakrycia głowy, w którym czułabym się przynajmniej nieszkaradnie. Pozdrawiam. P.S. Całusy od wnuchy, która przez sen ogania się przed czułością Betki, która pała do smarkuli taką miłością, że jak na to patrzę, to zaczynam być przeciwna sterylkom.

Posted

Czasami myślę, że w jego psim zyciu jak do tej pory nic nie działo się bez przyczyny i widocznie tak musi być, że jeszcze trochę poczeka. Ale nie zaszkodzi mu ten czas umilać i dbać o niego tak jakby lada chwila miał wpaść komuś w oko.

Posted

wyniki i rachunek :)

[IMG]http://foto1.m.onet.pl/_m/25196efc5cc1bb3ee82e499df3854fdd,12,19,0.jpg[/IMG] [IMG]http://foto2.m.onet.pl/_m/976c983c967a2f29efe11a4d1fbd997a,12,19,0.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='brazowa1']Agatka wyhopała domy dwóm naszym schroniskowym weteranom, Hopowi i Czartkowi,psom bez absolutnie zadnym szans,a domy dostały ze złotymi klamkami.Teraz czas na kamyka :)[/QUOTE]

Dałabyś spokój, ciotka. Dużo bym wyhopała, gdybyś ty im tych domków nie szukała. Ale kibicowałam niestrudzenie, fakt.

[quote name='madcat1981']Czasami myślę, że w jego psim zyciu jak do tej pory nic nie działo się bez przyczyny i widocznie tak musi być, że jeszcze trochę poczeka. Ale nie zaszkodzi mu ten czas umilać i dbać o niego tak jakby lada chwila miał wpaść komuś w oko.[/QUOTE]

Amen.

Ciotki, takiego tygodnia nie życzę nikomu. Najpierw przez 4 dni moja słodka wnusia wystawiała na próbę moją babową miłość, a zaraz potem, wykorzystując moje mocno nadwątlone siły, dopadła mnie jelitówka. Dopiero dzisiaj byłam w stanie zwlec się z wyra
i zmusić się do jakiegokolwiek wysiłku. Niby powinno być mi lżej, bo zwlokłam się lżejsza o 4 kg, ale wcale mi nie było. Zresztą, ja się o żadną dietę odchudzjącą nie prosiłam, zwłaszcza tak drastyczną. Dobrze mi było z moimi +/-54. 50 to ja ważyłam panienką będąc i wcale mi się nie chce wracać do tej odległej przeszłości. Dobra, "było, minęło"...

Kamyku, jutro do ciebie zadzwonię i cmoknę cię w ucho.

Kasiu, nie martw się, będzie na hotelik. Zochę też cmoknę w ucho, a co!

Posted

[quote name='sylwiaso']Jak ja lubię wchodzić na wątek Kamysiowy,taki tu spokój,kultura słowa i humor!!Gratulacje dziewczyny![/QUOTE]

A może tu za spokojnie, może tu jakiejś burzy trzeba?! Bo z tej kultury i humoru domku ani chybi nie będzie. Oj, żebym nie wywołała jakiegoś wilka z lasu!

[quote name='brazowa1']Gratulacje dziewczy[B]NO[/B]! to załuga Agatki.[/QUOTE]

brązowa, co z tobą? Gdzie twój ostry pazur i cięty język? Starzejesz się, czy co?

Kasiu, doczłapałam na pocztę i wysłałam lutową stówkę. Resztę doślę w przyszłym tygodniu, jak mi coś z zakupów zostanie.

Posted

Allegro Kamienia się skończyło, zaraz wznowię. Może tylko ktoś mi przypomnieć kontakt do osoby odpowiedzialnej za jego adopcję, bo mi się "zadziało" a chcę wstawić. Do tej pory podany był tylko kontakt do mnie. Co prawda nikt nie dzwonił, ale może...

Posted

Kcemy zdjontka:multi:
W 1. poście jest nr telefonu i e-mail do Agaty51.Podawałam ten nr do ogłoszeń.

Agatko, jeszcze nie doszło, mamy w skarpecie do dozbierania 115 zł, więc jakbyś chciała zapomnieć się w zakupowym szale, to tą końcówkę już dozbieramy:)Pozdrawiam:)

Posted (edited)

[IMG]http://oi56.tinypic.com/vrblow.jpg[/IMG]

[IMG]http://oi53.tinypic.com/6h6gc5.jpg[/IMG]

[IMG]http://oi54.tinypic.com/vzg0no.jpg[/IMG]

Edited by willma
Posted

każda Wasza fotka to miód na serce.

Przepraszam,że ja tak ciągle o Czartku,ale teraz wiem,że gdy pies jest łagodny wobec ludzi,to zawsze,ale to zawsze ma szanse na dom. I Kamyk musi znalezc takich ludzi,jak Czartek,którzy dla niego postawili nawet sliczny kojec,żeby był jak nie oduczy sie go sikania po chacie.Czratek był od 2006 roku na Dogomanii,wszyscy,łącznie z nim zdązyliśmy sie postarzeć, i dopiero teraz znalazł... To i Kamyk znajdzie swoich ludzi.