sylwiaso Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Cioteczki rozpiszę badania i ceny a jutro wstawi na wątek rozliczenie P.doktor -willma.Morfologia 20zł Biochemia 96zł,Tarczyca 77zł i trzustka 77zł,mocz płacę ja.Cioteczki i kończy się karma jaką kupujemy? Quote
madcat1981 Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Dzięki Sylwia.Rano wstawię rozliczenie w drugim poście.Niezależnie od decyzji o karmie bardzo proszę o wpłaty, ...dużo wpłat i bazarków:modla: Quote
agata51 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Nie znam się na karmach. Sylwia, masz dostęp do Husse, więc może tego się trzymajmy. A może wetka by coś poleciła? Kasiu, coś tam wpłaciłam, nie doszło? A do bazarku się przymierzam, słowo honoru. Jak już się przełamię i zrobię ten pierwszy, następne pójdą jak z płatka. Kamysiu kochany, wybieram się do ciebie. W niedzielę. Quote
sylwiaso Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Dobrze porozmawiam najpierw z wetem.w sprawie karmy,a potem będziemy myśleć!A w niedzielę czekamy na ciocie Agatkę:multi::loveu::multi: Quote
madcat1981 Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 Oj jak będzie miło, zazdraszczam :-) Zrobiłam podsumowanie pieniędzy w skarpecie Kamyka łącznie z wczorajszą wpłatą od Agaty i wygląda to w skrócie tak: Nie ma pieniedzy na karmę (potrzeba chyba 110 zł). Jest zapewniona kasa na hotelowanie 320 zł, płatne do 19 stycznia. Jest 105 zł na leczenie, w tym 40 zł z bazarku Charly. Potrzeba wg mojej wiedzy 270 zł, czyli brakuje 165 zł. [FONT=Verdana][COLOR=silver][SIZE=2] [COLOR=darkgreen] [COLOR=black]Jest 321 zł z daaaaawnego bazarku na ogłoszenia Kamienia, które wciąż są u mnie i są trzymane na ogłoszenia - być może trzeba rozważyć, czy ich nie wykorzystać na bieżące potrzeby. Nie sądzę żeby ktoś miał coś przeciwko, ale oczywiście wcześniej należałoby chociaż dla formalności zapytać:oops:[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/FONT] Szczegółowe rozliczenie jest w drugim poście wątku. Oczywiście można te piieniądze przesuwać z "szufladki" do szufladki, ale to ich nie pomnoży;-) Acha, gdzieś była informacja o tym, że Olenka wpłąciła do Sylwii 50 zł, ale ja tego nie liczę w swoim rozliczeniu, bo już bym w ogóle się pogubiła. Nie wiem na jaki cel zostały one przesłane? Quote
Olena84 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Kasiu, juz wiem, ze w tym miesiacu pcham te 50zl do Ciebie! Tamto podlicz jako po prostu wplata na Kamienia. Ja niestety w nd nie dam rady, mam studia... Quote
madcat1981 Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Jest więcej wpłat:) rozlicze dzis. Ile potrzeba na karmę? edit. Z moich obliczeń wynika, że jak weźmiemy kase Oli i z bazarku na leczenie, to zostanie nam 30 zł Jutro sprawdzę to jeszcze, bo cos ciężko mi sie dzisiaj myśli. Quote
agata51 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Cholera, wczoraj wysmarowałam taki rozliczeniowy post i potem mi się skasowało, a już nie miałam siły, żeby powtórzyć. Ciotki, wydaje mi się, że najpilniejszy jest zwrot kosztów leczenia. Wyszło mi 367zł = 270 (badania) + 97 (leki). Zaraz potem karma. O ile mnie pamięć nie myli - 120zł. Razem - 487zł. I może na razie uporajmy się z tym. Opłata za hotel może jeszcze trochę poczekać. Jeśli coś pomyliłam, krzyczcie! Okropna pogoda na wizytę. Żeby chociaż śnieg - a tu duje i deszczy. Quote
sylwiaso Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Tak karma 120zł 20kg.Agatko z tą pogodą jest byle jak nie wiem jaką zapowiadają na niedzielę,ale chyba będzie nie ciekawa,ale zobaczymy może słoneczko zaświeci!! Quote
madcat1981 Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 W takim razie ja przeleję 437 zł za leczenie (bo 50 zł wpłaciła Ola do Sylwi) i 120 zł na karmę. Razem to będzie 557 zł. Zostanie 13 zł na hotel, przez niecałe 2 tygodnie trzeba nazbierać jeszcze 307 zł. ....I wtedy będziemy na czysto :p Ja nie wiem jak to jest, że też mi się te rozliczeniowe kasują, chyba za długo nad nimi siedzę i mnie dogo wylogowuje :p edit. Znowu! Teraz też! Quote
sylwiaso Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 rachunki :) [IMG]http://foto3.m.onet.pl/_m/f065f42b588fc126bea9c75af1afccbb,12,19,0.jpg[/IMG] [IMG]http://foto3.m.onet.pl/_m/e2a7d86c6fdcb9d356799378c403d3eb,12,19,0.jpg[/IMG] Quote
agata51 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Cioteczki, nie byłam u Kamyka. Pogoda taka, że nawet na porządny spacer nie mogłabym go wziąć. Może za tydzień będzie lepiej - lekki mrozik, trochę słoneczka i niezbyt gruba warstwa śniegu. Taką pogodę sobie wymarzyłam, ale nie będę się upierać - tylko niech deszcz nie pada!!! Quote
madcat1981 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Nooooo szkoooooda, ale co się odwlecze, to nie uciecze. Przelałam wg zamieszczonych wyżej rachunków, w drugim poście jest rozliczenie. Quote
agata51 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='madcat1981']W takim razie ja przeleję 437 zł za leczenie ([B]bo 50 zł wpłaciła Ola do Sylwi[/B]) i 120 zł na karmę. Razem to będzie 557 zł. Zostanie 13 zł na hotel, przez niecałe 2 tygodnie trzeba nazbierać jeszcze 307 zł. ....I wtedy będziemy na czysto :p Ja nie wiem jak to jest, że też mi się te rozliczeniowe kasują, chyba za długo nad nimi siedzę i mnie dogo wylogowuje :p edit. Znowu! Teraz też![/QUOTE] Kasiu, ale te 50zł od Oleny to chyba miesięczna deklaracja, a nie dorzutka do leczenia. Nie mieszajmy tego, bo się pogubimy, a Sylwia to już zupełnie. Ale od tego miesiąca Olenka będzie już grzecznie przelewać na twoje konto i wszystko się wyprostuje. Kamysiu, niech nie będzie słonka ani śniegu. Jeśli nie będzie padać (deszcz, ma się rozumieć), jestem u ciebie w niedzielę. Quote
madcat1981 Posted January 10, 2012 Author Posted January 10, 2012 Agatko, to wszystko sa pieniadze z deklaracji, ja na leczenie nic nie dostalam, a przynajmniej nikt tak tego nie okreslil.Za pieniadze na hotel oplacilam na podstawie rachunkow karme, leki i wyniki.Wplacilam 50zl mniej ze wzgledu na Ole.Potem sprawdze wszystko jeszcze rax, bo nie wiem co mialoby sie nie zgadzac.A post, ktory cytujesz jest juz nieaktualny, potem Sylwia przefstawila rachunki. Quote
sylwiaso Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Wszystkie pieniążki doszły!!bardzo Dziękuję! Quote
Olena84 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Moja mama zrobila przelew wczoraj, ja dzis zrobie na ten miesiac - nie wiem jak liczycie - od 19 kazdego miesiaca? Masz Kasiu moje pozwolenie na zrobienie co uwazasz z kaską- w sensie dla Kamysia;), zadnych napojow wyskokowych dla siebie;)! Quote
madcat1981 Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 Nie ma obaw, wszystko dla Kamyka :D Przelew od mamy wpłynął - podziękuj grzecznie. Wpłacam przed 19 dniem miesiąca, najpóżniej w tym dniu (np. gdy 17-18 wypada w weekend i tylko zablokuje mi środki na koncie). Niewiele już brakuje żeby i na hotel wystarczyło:modla: Quote
emilia2280 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Przepraszam za offa, psy w Klébowie glodujá. Glosujcie proszé! [B][SIZE=3]Pomoc dla schroniska w Klembowie, psy głodują! GŁOSUJCIE [/SIZE]Bardzo proszę o pomoc w głosowaniu na schronisko w Klembowie koło Wołomina.[/B] Jest to mało znane schronisko w niewielkiej miejscowości koło Wołomina. Stowarzyszenie Opieki nad Zwierzętami 05-205 Klembów ul.Słoneczna2 Tel: 029-777-90-22, 0-507-292-311, 504-649-287, Email:[email protected] [EMAIL="[email protected]"][COLOR=#4444ff][email protected][/COLOR][/EMAIL]; [URL="http://www.stowarzyszenieopiekinadzwierzetami.pl/"][COLOR=#4444ff]http://www.stowarzyszenieopiekinadzwierzetami.pl[/COLOR][/URL] Stowarzyszenie prowadzi Schronisko w Klembowie kolo Wołomina. W tej chwili przebywa tam 350 psów i 20 kotów. Pieniędzy brakuje absolutnie na WSZYSTKO. Mało adopcji, bo to koniec świata. Niewielu ludzi tam dociera. W tej chwili przebywają tam 2 spanielki, które wkrótce pojadą do domowego hoteliku koło Kielc, ale problem nadal zostanie... Wątek spanieli z Klembowa: [URL="http://www.cockerspaniel.webd.pl/viewtopic.php?t=1303"][COLOR=#4444ff]http://www.cockerspaniel.webd.pl/viewtopic.php?t=1303[/COLOR][/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/219196-Przeurocza-parka-cocker-spanieli-(piesek-i-sunia)-pilnie-szuka-DT-KLEMBÓW-k.Wołomina"][COLOR=blue]http://www.dogomania.pl/threads/219196-Przeurocza-parka-cocker-spanieli-(piesek-i-sunia)-pilnie-szuka-DT-KLEMBÓW-k.Wołomina[/COLOR][/URL] [B]Jaki jest problem tego schroniska?[/B] Brak pieniędzy na wszystko, nawet na jedzenie dla psów, na zapłacenie rachunków za prąd. [COLOR=red]Wczoraj psy nie dostały nic do jedzenia! To już nie pierwszy raz...[/COLOR] [B]Skąd się wziął ten problem?[/B] Może skopiuję z wątku schroniska: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/123513-Bite-głodzone..-ostatnia-szansa-Klembów-k.Wołomina-potrzebni-wolontariusze"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1235...-wolontariusze[/COLOR][/URL] "W tej chwili zrobilo się blędne kolo. Pierwszy raz podpisali umowę z gminami i w tym momencie to byl ich koniec, bo część psów idzie do adopcji, ale część zostaje i trzeba podpisywać następne umowy, żeby można bylo utrzymać te które już są ale i te które przyszly i tak z roku na rok pozostaje do wyżywienia coraz więcej psów. Staram się im pomoc choć trochę, ale sama nie mam za dużo dla swoich. Zalatwiliśmy dwa razy trochę mięsa, ale bardzo trudno jest dostać coś w Polsce za darmo chyba że się ma plecy. Jutro kupię im ze swoich pieniędzy 10 worków bułek, ale to wszystko co na razie mogę, ale co do tych bułek? Tragedia a psów tam dużo i większość tak jak u mnie dużych. Takie zapłaty z gmin za odławianie psów są bez sensu, bo niby to spore pieniądze, tak myślą ci którzy psami się nie zajmują, a to żadne pieniądze bo niektóre psy pozostają do końca życia i trzeba je utrzymać, a kasę dostaje się na psa tylko raz. Trzeba również za te pieniądze leczyć, szczepić, a gazety rozpisują się, że gminy tak dużo placą, ale to mogą powiedzieć tylko ludzie, ktorzy nie mają nawet swoich zwierząt. W momencie gdy gminy przestają podpisywać umowy z danym azylem, psy zostają bez środków na życie, tak jak w tej chwili Klembów i trzeba by bylo wziąść za glowę gminy, żeby dawały na utrzymanie tych zwierząt, dopuki nie zostaną wszystkie wyadoptowane. Krew mnie zalewa." "No wlasnie. takie jednorazowe oplaty za odlowienie sá tylko dla rakarzy co te psy lapiá i usmiercajá. dla uczciwego schroniska to jest tragiczna pulapka. moze powinni podpisac umowy od nowa, na utrzymanie comiesiéczne, odejmujác te jednorazowe kwoty które dali na psa a pies np siedzi juz 4 lata, wiéc dawno "przejadl" tá sumké." [B]Jak można pomóc?[/B] 1. Można wziąć udział w bazarku na dogo (lub wpłacić pieniążki na konto podane w drugim poście tego bazarku): [URL="http://www.dogomania.pl/threads/220842-Pełne-brzuchy-Klembowskich-psiaków-które-od-dzisiaj-są-puste-(-do-17.01.2012r"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2208...do-17.01.2012r[/COLOR][/URL]. 2. Można wziąć udział w głosowaniu na kandydata Dogomanii do konkursu w Krakvecie "Pomoc dla schronisk". W tej chwili wygrywa EMIR, ale w porównaniu z Emirem Klembów nawet nie marzy o takich pieniądzach jakimi Emir obraca. Pani Celina chciałaby tylko móc zapłacić rachunki i mieć za co kupić jedzenie dla zwierzaków. Pomóżcie głodującym psom zawalczyć o jedzenie! Bardzo proszę o głosowanie (kto jest zalogowany na Dogomanii): [URL="http://www.dogomania.pl/threads/220736-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-styczeń"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2207...ta-na-styczeń[/COLOR][/URL] Liczy się każdy głos! Głosowanie na Krakvecie będzie dopiero od 16 stycznia, wstawię tu linka do głosowania. 3. Można dołączyć do wydarzenie na FB, udostępniać i zapraszać znajomych. Wydarzenie powstanie wieczorem, wtedy wrzucę tu linka. BARDZO PROSZĘ O POMOC DLA GŁODUJĄCYCH PSÓW Z KLEMBOWA. [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/Hail.gif[/IMG] Quote
brazowa1 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Emilko,juz zagłosowalam na Klembów. Trzeba wpierac te male schroniska,z dala od ludzi,wspaniale ,że Emirowskie psy sa pod dobra opieka i oby tak dalej,one na pewno głodowac nie będą,a wyobrażam sobie,co sie dzieje w takich miejsach jak Klembów. Tylko,żeby pracownicy karmy nie pokradli...dobrze,gdyby tam był ktoś,kto bedzie trzmał ręke na workach z jedzeniem.Wspólpracowalam jakis czas temu z wiejskim schroniskiem i jedzenie lubiło dostawac nóg. Nic strasznego,gdyby jeszcze brali dla swoich kundli,ale to nie tak było... Quote
ocelot Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Klembów też ma mój głos. Wiem jak ciężko zdobyć coś dla małego schroniska Quote
agata51 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='madcat1981']Agatko, to wszystko sa pieniadze z deklaracji, ja na leczenie nic nie dostalam, a przynajmniej nikt tak tego nie okreslil.Za pieniadze na hotel oplacilam na podstawie rachunkow karme, leki i wyniki.Wplacilam 50zl mniej ze wzgledu na Ole.Potem sprawdze wszystko jeszcze rax, bo nie wiem co mialoby sie nie zgadzac.A post, ktory cytujesz jest juz nieaktualny, potem Sylwia przefstawila rachunki.[/QUOTE] No dobrze, już nie będę się wtrącać do twojej księgowości - wiem, że świetnie się poruszasz w tych zawiłościach i żadna pomoc nie jest ci potrzebna. Zwłaszcza moja. Wysłałam dziś styczniową stówkę od agata51/mama. To na hotel prawie już jest. Wciąż się wybieram do Łowicza, ale gdybyście widziały, co dzisiaj po południu się wyprawiało, to i wam ochota by przeszła - grzmoty, zadyma śnieżna, po chwili ulewa. I jak tu pospacerować z Kamykiem? A jechać tylko po to, żeby Sylwii i całej rodzinie niedzielny spokój zakłócić, to ja nie chcę. Ale spoko, na niedzielę mrozik zapowiadają. A tak w ogóle, to przecież Kamyk nawet na mnie nie spojrzy - on już nie mój jest, on cały ciociuni Sylwuni. I dobrze! Quote
Selenga Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Dostałam dzisiaj takiego maila z allegro: "[I]Z przykrością informujemy, że następujące aukcje/przedmioty zostały usunięte z Serwisu Allegro: Rupert za kratami. Za co? Za bezdomność. Zmień to (2034434172)[/I] [I] Łagodny, spokojny Lolek bardzo chce opuścić schron (2034434267) Baj - wiecznie uśmiechnięty chociaż ciągle bezdomy (2034434370) Maleńki Hobi wyciaga łapeczki i prosi o dom (2036131187) Przeraźliwie smutny owczarek - porzucona Tosca (2036131400) W naszym Serwisie umieszczać można tylko i wyłącznie Oferty sprzedaży psów i kotów. [/I] [I][B]Nie jest dozwolone wykorzystywanie Ofert Allegro w celu ogłoszeniowym.[/B] Zakaz dotyczy także wykorzystania opisu przedmiotu w Allegro do przedstawienia całej swojej oferty wraz z cennikiem. Niedozwolone jest również zamieszczanie w opisie oferty sformułowań zabraniających licytowania lub sugerujących, że zakup jest bezcelowy, gdyż sprzedaż nie odbędzie się w ramach Allegro. Oferta nie może też być wykorzystywana jako sposób kontaktowania się z innymi Użytkownikami.[/I]" W ten sposób tracimy możliwość ogłaszania psiaków na allegro... Trzeba pomyśleć co z tym zrobić... Quote
agata51 Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='Selenga']Dostałam dzisiaj takiego maila z allegro: "[I]Z przykrością informujemy, że następujące aukcje/przedmioty zostały usunięte z Serwisu Allegro: Rupert za kratami. Za co? Za bezdomność. Zmień to (2034434172)[/I] [I] Łagodny, spokojny Lolek bardzo chce opuścić schron (2034434267) Baj - wiecznie uśmiechnięty chociaż ciągle bezdomy (2034434370) Maleńki Hobi wyciaga łapeczki i prosi o dom (2036131187) Przeraźliwie smutny owczarek - porzucona Tosca (2036131400) W naszym Serwisie umieszczać można tylko i wyłącznie Oferty sprzedaży psów i kotów. [/I] [I][B]Nie jest dozwolone wykorzystywanie Ofert Allegro w celu ogłoszeniowym.[/B] Zakaz dotyczy także wykorzystania opisu przedmiotu w Allegro do przedstawienia całej swojej oferty wraz z cennikiem. Niedozwolone jest również zamieszczanie w opisie oferty sformułowań zabraniających licytowania lub sugerujących, że zakup jest bezcelowy, gdyż sprzedaż nie odbędzie się w ramach Allegro. Oferta nie może też być wykorzystywana jako sposób kontaktowania się z innymi Użytkownikami.[/I]" W ten sposób tracimy możliwość ogłaszania psiaków na allegro... Trzeba pomyśleć co z tym zrobić...[/QUOTE] W tym temacie jestem jeszcze bardziej zielona niz w księgowości. Czy to znaczy, że na Allegro możemy tylko sprzedać Kamyka? Jak perfumy albo ciuch? Selenga, ja mogę pomyśleć, ale nic konstruktywnego z tego nie wyniknie. Ale coś mi mówi, że już kombinujesz i pewnie za dzień, dwa podzielisz się z nami (broń boże, szczegółów nie zdradzając!) swoim genialnym wynalazkiem. Ciotki, jak tak dalej pójdzie z tą zimą, w niedzielę biorę wnuchę pod pachę, TŻa sadzam za kierownicą i gnam do Kamienia. Jeszcze tylko z Sylwią pogadam, bo może ma w planie zjazd rodzinny albo wyprawę po jakąś bidę. Quote
Recommended Posts