anhata Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 coronaaj napisał(a):To nie dobra wiadomosc...gdzie to mozna znalesc??? Co zrobia jak mam 4? Nie wiem..? Quote
coronaaj Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 coronaaj napisał(a):To nie dobra wiadomosc...gdzie to mozna znalesc??? Co zrobia jak mam 4? Ciotki z innych watkow powiedzialy jak nie dodaje nowych czy nie likwiduje to zostawia te stare...jak zlikwidujecie to koniec kropka wtedy tylko dwa... Quote
Szarotka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 coronaaj napisał(a):Ciotki z innych watkow powiedzialy jak nie dodaje nowych czy nie likwiduje to zostawia te stare...jak zlikwidujecie to koniec kropka wtedy tylko dwa... Ale dyskryminacja ............. Quote
uzona Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 [quote name='Szarotka']Link nie dziala ............... Chyba nie da się podać linka na Molosy, czyżby jakieś blokady? Więc podaje na Psiarnie, gdzie zamieszczone jest info o bazarku ( ten link się otwiera) i jeśli ktoś chce posłuchać Muzyki Najlepszej pod Słońcem 2010, niepowtarzalnej, bo z dedykacją Darka Maciborka, to zapraszam do licytacji , to tylko 20zł :) Może teraz zadziała http://www.psiarnia.pl/viewtopic.php?f=6&t=1084&sid=b6998d0bafe946889ed4b8366a0af4c0 Quote
3 x Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 ta dam ;) wróciłam, cieszycie sie? (jak nie to nie będzie zdjęć ;)) Quote
3 x Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 zanim będzie aktualna relacja najpierw relacja z kąpieli Bacy wstyd się przyznać ale prawie sprzed miesiąca miałam wrzucić przed samym wyjazdem ale zabrakło mi czasu, przepraszam :oops: na początek relacja Izy: Dzięki wszystkim cudownym osobom, które zrzuciły się na naprawę studni i doprowadzenie wody udało się uwolnić psy od błota i domyć częściowo :-)O wodzie do picia nie wspominając... Ale nie same studnie się do tego przyczyniły tylko conajmniej kilkanaście albo kilkadziesiąt osób. Wszystkim za ta najmniejszą i największa pomoc baaaardzo dziękuję. Dzieki Wam pomału wracam do żywych i coraz więcej zniszczeń udało się opanować. Zdaje sobię sprawę ile ludzi się zaangażowało, żeby to wszystko udało się ogarnąć. Policzyłam sobie ile osób musiało być zaangazowanych, żeby wykapać i doprowadzic do uzytku takiego np. Bacę... I wyszło mi bardzo dużo osób i to nie tylko z kraju ale i z cześci Europy :-) Ale po kolei. Zrobiłam zdjęcia wszystkiego. 1. Studnia i woda - to juz pisałam przed chwilą 2. Paczka z szamponami i balsamami ( błagam uzupełnijcie od kogo)wstyd, ale nie zapisałam... 3. Smakołyki-gryzaki od naszych przyjaciół z Niemiec- dzieki sonikowej na ukojenie nerwów po kąpieli :-) 4. Obroże na pasożyty zewnętrzne i krople przysłane przez Gos, żeby wykąpane pieski były długo czyste i zabezpieczone 5. Ręczniki do wycierania, szczotki do wyczesywania i nowe, czyste obroże od naszych przyjaciół z Niemiec- dzięki sonikowej 6. Wata z trasportu łączonego warszawskiego. 7. Płyn do czyszczenia uszu, maści do uszu i tabletki na odrobaczenie kupione w lecznicy z pieniedzy zbiórkowych przelanych przez 3 x na leki itp. 8. Puszki mięsne do ukrycia tabletek na odrobaczenie - znowu od przyjaciół z Niemiec i sonikowej 9. Delikwent - czyli Baca - okaz bezcenny. Tu długo trzebaby było wymieniać ilu osobom zawdzięcza swoje istnienie. 10. Cały czas Baca pieknieje dzięki karmie na nerki i serce podarowanych przez przyjaciół z Holandii. Tak więc reasumując, myślę, że kilkadziesiąt osób, wspólnymi siłami wykąpało wszystkie ubłocone psy, które teraz leżą sobie z napchanymi brzuchami w cieniu na trawie i zapominają o koszmarze jaki zgotowała im matka natura, zabierając resztki stałego i suchego gruntu pod łapami. a teraz zdjęcia: Quote
3 x Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 na koniec raz jeszcze w imieniu swoim Izy i Bacy - DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM dzięki którym kąpiel Bacy stała się faktem dokonanym :) Quote
3 x Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 wiecie co tak siedzę i myslę od czego tutaj zaczac mam zaległe rozliczenia mam bieżace rozliczenia bo jak byliśmy u Izy to przyjechały dwie wywrotki gruzu przyszła faktura z wczesniejszy gruz przyszła tez paczka o której juz kilka razy pisalam z kantarami dla koni i żłobami dla psów i jeszcze kilkoma rzeczami dla zwierzaków mam zdjęcia koni - z tel bo z tel ale mam (mieliśmy mała przygodę z aparatem) mam zdjęcia kotów kilka bo np takich czarnych to się nie umiałam doliczyć mam zdjęcia psiaków jak je z Gremlinem przekupiamy parówkami ;) mam zdjęcia drogi jak rozrzucamy gruz nie mam zdjęc okolicy ale wierzcie mi, że to co pokazywała telewizja nie oddaje rzeczywistości ja byłam załamana widokiem, jak schody czy całe ganki poodchodziły od domów jak domy zjechały wraz z drogą i ta zamiast biec prosto i równo prowadzi teraz łukiem i odgromnym dołem jak na polach porobiły się uskoki ponad metrowe jak porobiły się wyrwy i wypietrzenia w drodze która teraz nijak nie przypomina już drogi a miejscami potworzyły się maga kałuże/jeziora mam zdjęcia studni do której dotarcie groziło utratą obuwia ale dzięki której Iza ma wodę tak siedzę i myślę i nie wiem od czego zacząc Quote
3 x Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 anhata napisał(a):A jak się sprawował podczas kąpieli ? jak pisalam te zdjęcia pochodza prawie sprzed miesiąca, moja wina, że zawsze wyskakiwało coś innego a potem przed wyjazdem nie mialam juz czasu żeby je wrzucić ale z moich obserwacji Bacy wychodzi ze poza Iza on świata nie widzi obcych nie akceptuje nie atakuje tylko obserwuje na nas nie reagował ale my też nie wchodziliśmy na jego teren ale też byliśmy nieświadomi ze Baca nie był uwiązany parówek od nas nie wziął przy nas nie brał też od Izy ale dał się "wyciągnąc" Izie z budy bez mruknięcia przy próbie robienia zdjęc cwaniak ustawiał się tak, że mam nogi Izy z każdej strony obfocone a za to Bacy ni cholery nie udało się uchwycić ;) Quote
3 x Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 hihi wróciłam i teraz bede pisac i pisac sama do siebie ;) zacznę jednak od rozliczeń pisałam wczesniej o paczce oto faktura: pisze o niej bo uwzględniłam ją już w rozliczeniach zaraz będą zdjęcia zawartości :) Quote
3 x Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 fotorelacja z dostarczenia paczki ;) zdjęć kuriera nie mam niestety ;) oto paczka: Iza dobiera się do paczki zajebiaszczym nożem zakupionym przeze mnie na bazarku na dogo ;) tadam ;) kantary - sztuk 10 i uwiązy podobno takie fajne coś co sprawi, że przy pomocy Izy kojcie psie będą czyściutkie i pachnące (radość na twarzy Izy - bezcenna ;)) Quote
3 x Posted August 14, 2010 Author Posted August 14, 2010 maść, takie coś pryskane - taki lek w kremie dla Okiego (Oki jest przecudowny :loveu:) szczotka dla koni "miseczki" końskie dla psiaków :loveu: małe one nie są - podobnie jak psiaki ;) ktoś wie gdzie można dostać DOKŁADNIE TAKI karabińczyk??? (jeszcze nigdzie nie szukalam ale może jest ktoś po prostu zorientowany w temacie :)) Quote
KWL Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Karabińczyk - szelki samochodowe. Jak znajdę nasze to wstawie zdjęcie. Quote
tula Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 3x a wiesz może jak się ma sprawa szczeniaczków? Quote
Anna_33 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Witam po urlopie. Wrocilam juz na stale, watek przekopalam na razie do konca lipca, z Iza kontak mialam, ale bylam bezuzyteczna, bo nie udalo mi sie zlapac netu na wsi, gdzie bylam. Teraz czas nadrobic zaleglosci. Quote
magda222 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 [quote name='sleepingbyday'] co to za jakieś szybienice bazarkowe? czyżby 3 x znów wymysliła cos nowego na bazarek? ta kobieta powinna być rekinem przedsiębiorczości, zawsze cos skubana wymysli :-) Też niezmiennie jestem pod wrażeniem pomysłów i działań 3x :) Ta kobitka zawsze COŚ wymyśli. 3x na prezydenta !!! Quote
Recommended Posts