Maruda666 Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Z mojego bazarku na Bacę w tej wychodzi 80 zł - on jeszcze wprawdzie trwa, ale jeżeli będzie taka potrzeba, to dajcie znać, założę i przeleję. Quote
Modjeska Posted July 3, 2009 Posted July 3, 2009 Melduję posłusznie, że to ja z DużymzBrodą będziemy wieźli psiaki do DT. Przykro mi, że nie mogę zasponsorować transportu, jeśli koszty paliwa będą niższe to oczywiście tylko o tę sumę będziemy się upominać. Quote
coronaaj Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 [quote name='irenaka']Wybacz:oops: Pytanie jest do Kariny:loveu:, ale na zestawieniu wpłat miesięcznych mam zaznaczone: Coronaaj:loveu: 45,00 na Bacę. Jeżeli chcesz, to napisz, ja poprawię zestawienie ( np. Coronaaj 45,00 na Bacę za pośrednictwem Soemy)[/QUOTE] Podajcie konto na PW, gdzie mam wplacic.. Quote
3 x Posted July 4, 2009 Author Posted July 4, 2009 dopiszcie moje 20 zł jednorazowo, gdziekolwiek [SIZE="1"](w końcu sobie zaznaczyłam temat który podczytuje od początku :razz:)[/SIZE] i poproszę numer konta na pw, chyba ze jest gdzies ogólnie dostępny? Quote
Odi Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Chciałabym, aby moje "pięć groszy" w sprawie Bacy nie pozostało jedynie dobrym słowem, stąd dokładam do transportu Bacy oraz Freda 50,00 PLN. Kwotę tę przeleję w poniedziałek po południu. Proszę o podanie konta na pw. Cieszę się, że przynajmniej dwóch psich przyjaciół - Baca z Fredem, pojadą do wspólnego DT. Quote
teapot Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 [quote name='Odi'] Cieszę się, że przynajmniej dwóch psich przyjaciół - Baca z Fredem, pojadą do wspólnego DT.[/quote] Baca i Fred przyjaciółmi chyba nie są. Przebywają na innych wybiegach i nie wiem czy dobrym pomysłem byłyby próby ich zaprzyjaźniania. Z drugiej strony, kto wie? Quote
Ewa i flatki Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Miałam już nic nie pisać, ale sumienie i rozum mi nie pozwalają. Czy dobrze zrozumiałam, że Modjeska z TZem mają te dwa psy wiezć RAZEM, jednym combi do DT? Baca i Fred nie są przyjaciółmi, to dwa dominujące na swoich wybiegach samce. O dopuszczalność takiego posunięcia powinno zapytać się hodowców kaukazów, opisując im całokształt zagadnienia. Ja się poprostu boję o to, co może się stać. Siwa i Dakota były sukami bardzo wycofanymi, tutaj mamy do czynienia z kompletnie innymi psami. Proszę o poważne potraktowanie mojej prośby. Quote
Anna_33 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Ewo, chyba nie myslisz, ze nie radzilismy sie w tej kwestii wlasnie osob opiekujacych sie kaukazami :-) az tak nie zdurnielismy zeby ryzykowac, sumienie i resztki rozumu tez sie jakies kolacza... Tak, Baca i Fred sa z dwoch roznych wybiegow. Zostana sobie wczesniej przedstawione. Sprawdzimy jak sie do siebie odnosza, czy ktorys wykaze chec dominacji itd. Nawet jesli sie pokochaja od pierwszego wejrzenia, beda mialy zalozone kagance. Sek w tym, ze zaden z tych psow nie jest agresywny wobec wspoltowarzyszy, wiec jest duza szansa, ze wszyscy czworo przezyja podroz. Jezeli uloza sie grzecznie w kombi, kazdy w swoim kacie, to pojada spokojnie. Jesli beda problemy, bedziemy musieli zweryfikowac plany. Ale to dopiero w dniu wyjazdu bedzie wiadomo. Odi i 3 x dziekujemy :-) Quote
li1 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 A dwie duze klatki przymocowane/zabezpieczone w samochodzie ? Quote
Ewa i flatki Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Ja proszę o kontakt z hodowcami kaukazów, tymi, którzy jeżdżą z nimi chociażby na wystawy. Nie wiem, czy płakać, czy się śmiać - jak to? - zostaną sobie przedstawione? Jak to sobie wyobrażasz? To są psy po kilkadziesiąt kilogramów każdy, na swoich wybiegach mają ustawione inne psy od dawna. Hodowca albo behawiorysta z prawdziwego zdarzenia, człowiek, który wezmie odpowiedzialność za swoją opinię a w konsekwencji zdrowie osób wiozących psy. Według mnie tylko dwie klatki dają pełne bezpieczeństwo, kagańce nie. Quote
Anna_33 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Jasne Ewus, juz dzwonie do hodowcy i poprosze zeby ocenil psy, jesli zdecyduje ze moga razem jechac, na pewno chetnie da nam na pismie, ze ponosi odpowiedzialnosc za zly obrot wydarzen. Tez nie wiem, smiac sie, czy plakac... Normalnie to sobie wyobrazam, Baca to Fred, Fred to baca, przybij piatke. Juz nie mam sily odpowiadac na takie pytania. Ewo, jestes znawca psow, na pewno zdarzylo Ci sie poznawac ze soba dwa psy..Bo ja znawca nie jestem, a mialam pare razy okazje..Pytasz, bo nie wiesz, czy dlatego, ze chcesz wykazac ignorancje osob w to zaangazowanych? Nawet w przypadku psow z jednego stada, mogloby sie okazac, ze absolutnie nie moga razem jechac. Napisalam juz, ze wtedy zmienimy plany. Ale bedziemy to wiedziec dopiero w dniu wyjazdu. Chyba nie sadzisz, ze wepchniemy je na sile, zamkniemy oczy i pomachamy Modjesce.. Mozliwe, ze bedzie klatka.Jestesmy w trakcie planowania wyjazdu. Jak juz bedziemy wiedzieli, to napiszemy. Irenki dzis i jutro nie bedzie, jesli ktos chce konto, to sluze na pw. Quote
Ewa i flatki Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Anno - zdarza mi się co dzień poznawać dwa i więcej psów ze sobą, ale to są moje albo znajomych psy - posłuszne, łagodne i ( co najważniejsze) przewidywalne. Jestem też świadkiem awantur wywoływanych przez samce różnych ras spotykające się np na Polach Mokotowskich, bardzo to czasami kiepsko się kończy... Kaukazy znam głównie z wystaw psów i wiem, że są wśród nich zarówno posłuszne i mające kontakt ze swoim człowiekiem, jak i osobniki kompletnie niezrównoważone... Teraz zresztą przypomniało mi się, że mam wśród korespondentów hodowcę kaukazów. Pozwolę sobie zwrócić się do niego o rady, które mogą NAM pomóc uporać się z transportem Bacy i Freda.To może głupie z mojej strony, ale czuję się z Boguszycami związana emocjonalnie i naprawdę zależy mi na sukcesach w procesie znajdowania DT i DSów tamtejszym psiakom. Quote
Anna_33 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Wcale dla mnie nie brzmi to glupio, sama wsiaklam w Boguszyce z butami. Dowiaduj sie Ewo, madrych rad nigdy dosc. Wracajac do watku. Baca sie dzis schowal, no ale biorac pod uwage pogode i to Baca chodzi ubrany, to mu sie wcale nie dziwie, sama mialam ochote znalezc sobie jakas zacieniona jame.. Mamy za to kilka zdjec Fredzia. Jak zawsze: piesc mnie, glaszcz mnie. Futerko mu sie jakby bardziej miekkie w dotyku zrobilo. Ale to pewnie zasluga cierpliwego wyskubywania przez p.Jozefa. Od razu przyszly dt uprzedzam, ze na widok aplikatora na zycie zewnetrzne Fredzio daje noge, z powaga i godnoscia, ale stanowczo odchodzi od intruza. Quote
Anna_33 Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Wychodzi mi, ze do transportu brakuje nam juz tylko 50 zł :-) Quote
CoolCaty Posted July 4, 2009 Posted July 4, 2009 Jutro będzie 100zł od annskr z forum miau :lol: wpłacę w poniedziałek na konto, o które grzecznie poproszę. Quote
Odi Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Anno33 poproszę o nr konta na pw:) Nie mam konta internetowego:roll: stąd muszę udać się do banku, aby zlecić przelew. Chciałabym to zrobić zaraz po wyjściu z pracy. Quote
Anna_33 Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Odi, problem w tym, ze nie wiem na jakie konto zbieramy oplate transportowa. To chyba nasze niedopatrzenie. Jak ustalimy, to od razu napisze. Pieniadze za transport musza trafic do Modjeski. Moze w takim razie od razu na Jej konto? Tak, czy inaczej jeszcze go nie znam, wiec musimy chwile sie wstrzymac. Quote
Modjeska Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 Ja w kwestii transportu. Przyznam się, że też mam obawy ale mamy dodatkowe możliwości odizolowania psów. Przede wszystkim bagażnik ma uchwyty, do których możemy psy uwiązać. Wbrew pozorom jest tam dużo miejsca i dwa kaukazy mogą jechać nawet siebie nie dotykając. Jeśli będzie mimo wszystko szykowała się jakaś wojna to możemy zawsze jeszcze rozłożyć siedzenie i podzielić przestrzeń na pół przy pomocy oparcia i siatki. Zobaczymy przede wszystkim jak psy zareagują na samochód i sama jazdę. Może sie okazać, że są tak przestraszone nową sytuacją i niepewne, że będą leżały jak trusie. Przejedziemy się z nimi kawałek w tę i z powrotem i będziemy wiedzieć. Zabierając Tarę z Boguszyc też mieliśmy ogromne obawy, czy ze strachu nie zdemoluje nam auta. Suka się bardzo bała ale leżała całą drogę wtulona w polar. Mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie ale może na wszelki wypadek należy przygotować strzykawkę ze środkiem uspokajającym dla chłopaków. Ewentualnie aviomarin(albo coś w tym stylu) do maleńkiego śniadania. Poza rzyganiem aviomarin działa usypiająco. Ważne jest natomiast żeby przed wyjazdem psy nie miały nieograniczonego dostępu do jedzenia. Rzygający pies w kagańcu będzie dla nas ogromnym problemem. Przy okazji nadmieniam, że poza kagańcem, którym poratowała nas Agneska i który dla kaukaza może być za mały nie dysponuję takim sprzętem. Smycze będę miała swoje. Quote
CoolCaty Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 100 zł od annskr wpłacone na utrzymanie Freda. Quote
irenaka Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Anno :loveu: Melduję powrót. Co do konta, to nie wiem, czy nie będzie najlepiej dać konto DT i z jednego konta rozliczyć również transport, zwłaszcza, że mam jeszcze jedną deklarację na 100,00 od Moresika. Moresik pewnie nie będzie miała zastrzeżeń, jeżeli te pieniadze pójdą na utrzymanie Freda na DT. Decyduj Anno co robimy. [I][B]Coronaaj[/B] konto wysłałam na pw, ale wysyłam ponownie jeżeli nie dotarło.[/I] [B][/B] Quote
zuzlikowa Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 Cioteczki...zrozumcie,[B]bo Baca na pewno zrozumie[/B]...zrozumcie!:-( Kolejny koń juz się modli...:-(:-(:-( [FONT=Verdana][COLOR=#000000][B][SIZE=2]Modlitwa konia z transportu[/SIZE][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2][COLOR=#000000]Mój wiatronogi Boże koni [/COLOR][/SIZE][/FONT] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Czy ty naprawdę widzisz wszystko? [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Strach, ból i głód, i krew, i śmierć? [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Nie ma nikogo z mojej stajni i nie znam drogi na pastwisko [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Bardzo się boję, Panie mój [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Tutaj tak ciasno jest i ciemno [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]I taki bardzo jestem sam, [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Choć tyle koni jedzie ze mną [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Boże, z ogonem bujnym i grzywą gęstą [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Ja przecież jestem [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Przecież byłem [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Na Twoje podobieństwo [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Nikt by w to teraz nie uwierzył [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Nic z tego nie zostało [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Czterokopytny Boże, spraw [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]By umieranie nie bolało [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Jeszcze o jedno Cię poproszę [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Nim wszystko będzie końcem [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Niechaj na przekór wyśnię sen [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Że galopuję w słońce [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]I pędzę wprost w promieni blask [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]Pękają chmury w niebie [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]A ja nie czuję więcej nic [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Verdana][COLOR=#000000]I mknę i gnam do Ciebie [IMG]http://www.konie.miscior.pl/rzez/image001.jpg[/IMG][/COLOR][/FONT][/SIZE] ( Barbara Borzymowska) [B]Pomóżcie...niech ta modlitwa się nie musi spełniać!!![/B]:-( [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/serduszka-zycia-od-5-zl-ma-tylko-8-dni-zycia-ratujmy-konika-do10-07-a-141377/[/URL] Quote
coronaaj Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 [quote name='irenaka']Anno :loveu: Melduję powrót. Co do konta, to nie wiem, czy nie będzie najlepiej dać konto DT i z jednego konta rozliczyć również transport, zwłaszcza, że mam jeszcze jedną deklarację na 100,00 od Moresika. Moresik pewnie nie będzie miała zastrzeżeń, jeżeli te pieniadze pójdą na utrzymanie Freda na DT. Decyduj Anno co robimy. [I][B]Coronaaj[/B] konto wysłałam na pw, ale wysyłam ponownie jeżeli nie dotarło.[/I] [B][/B][/QUOTE] Masz zapchana skrzynke, oczysc..przelew poszedl wczoraj na [B]Bace 90PLN za 2 miesiace...chcialam wyslac kopie powinno sie zaksiegowac dzisiaj..[/B] Quote
irenaka Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 [quote name='coronaaj']Masz zapchana skrzynke, oczysc..przelew poszedl wczoraj na [B]Bace 90PLN za 2 miesiace...chcialam wyslac kopie powinno sie zaksiegowac dzisiaj..[/B][/quote] Bardzo dziękuję za przelew. Skrzynkę oczyściłam, ale proszę nie wysyłać potwierdzenia. Musimy poczekać aż Fred i Baca dojadą do DT i wtedy DT zrobi zestawienie wpłat. Quote
irenaka Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 [CENTER][I][COLOR=black][FONT=Verdana]Zestawienie wpłat na dzień 06.07.2009 dla Bacy i Freda.[/FONT][/COLOR][/I] [/CENTER] [COLOR=black][FONT=Verdana][B][I]Transport:[/I][/B][/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Chandler 70,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Pinkmoon 30,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [I][COLOR=black][FONT=Verdana][B]Odi 50,00[/B][/FONT][/COLOR][/I] [COLOR=black][FONT=Verdana][I]Razem: 150,00[/I][/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Jednorazowe ( przeznaczone na Freda):[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Agusiazet 100 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Jola li 50 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Anna 33 30 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Anonim od KWL 100 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Ostatniaszansa 40,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Chandler 70,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Z wątku Sary :115,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [I][COLOR=black][FONT=Verdana][B]3X 20,00[/B][/FONT][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][FONT=Verdana][B]Moresik 100,00?[/B][/FONT][/COLOR][/I] [B][I]100zł od annskr z forum miau ( kontakt CoolCaty)[/I][/B] [B][/B] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]w sumie: 725,00?[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][I]Wpłaty jednorazowe zostaną przeznaczone na utrzymanie przez dwa miesiące Freda w DT a od września mamy stałą deklarację 400,00 od Nanhoo na tego psa. [/I][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Miesięczne deklaracje ( Baca): [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Nanhoo 30 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Coronaaj 45 zł ( przelew za dwa miesiące zrealizowano dnia 05.07)[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Mosii 30 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Sonikowa 20 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]SBD 5 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Samoglow 20 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Waldi481 15 zł ( z zastrzeżeniem zmiany sumy)[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Anonim od KWL 40 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Morisowa 5 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Anna 33 10 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Agata 51 20,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Ostatniaszansa 20,00 ( przez trzy miesiące)[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Bjuta 10,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Ninka 130,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][I]w sumie: [B]400,00 !!![/B][/I][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Miesięczne deklaracje (Brutus): [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Maruda666 30,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] Quote
Recommended Posts