danka1234 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Kasiu dobrze ze juz zrobiłaś jej te zabki bo mogłyby byc z tego poważniejsze problemy jakby dłuzej czekać. Przeleje Pinesi juz teraz za zabieg z jamniczej skarpety żebys nie czekała bo masz tych wydatków z tyloma psami a pieniadze z bazarku za obrózki o ktorych pisze Isadora pójda na skarpete. Quote
jotpeg Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Kasiu, ja dopiero poprzez bazarek dowiedzialam sie, ze oprocz Ząbka, opiekuijesz sie jeszcze - jako DT - Pinesią i tym Czarniątkiem... Quote
Pinesk@ Posted February 8, 2010 Author Posted February 8, 2010 Dostałam takiego maila w sprawie Pinesi... nie wiem czy będziecie odpisywac no ale ;) " Od: [email protected] Czy Pineska może znależć dom w Krakowie? Chętnie ją przygarniemy? " Quote
Isadora7 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 [quote name='Pinesk@']Dostałam takiego maila w sprawie Pinesi... nie wiem czy będziecie odpisywac no ale ;) " Od: [email protected] Czy Pineska może znależć dom w Krakowie? Chętnie ją przygarniemy? " Byłoby cudnie w końcu Kraków miastem jamników :) Quote
Kasia77 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Pinesk@ napisał(a):Dostałam takiego maila w sprawie Pinesi... nie wiem czy będziecie odpisywac no ale ;) " Od: [email protected] Czy Pineska może znależć dom w Krakowie? Chętnie ją przygarniemy? " sprawdzić nie zaszkodzi, zobaczymy.... Quote
E-S Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Pinesk@ napisał(a):Dostałam takiego maila w sprawie Pinesi... nie wiem czy będziecie odpisywac no ale ;) " Od: [email protected] Czy Pineska może znależć dom w Krakowie? Chętnie ją przygarniemy? " Cudownie by było Kasiu ! Trzymam kciuki. Ewa Quote
Kasia77 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 jotpeg napisał(a):i jak sie sprawy maja? Wcale sie nie mają:shake: Napisałam do Pani, ale w ogóle nie odpisała Quote
danka1234 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Pokazuj sie Pinesiu zatem na górze. Quote
jotpeg Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 o tak, Pinesia za rzadko bywa na czolowce dgm! Quote
E-S Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Pineska się zasiedziała panna, miejsca dla potrzebujących blokuje .... czas do domku stałego Pinesko, najwyższy Ewa Quote
Olga7 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Może jeszcze ta rodzina się odezwie w spr.adopcji Pineski ? Czasem jakieś sprawy rodzinne ,czy wyjazd lub inne podobne uniemozliwiają kontakt przez neta .. Quote
Kasia77 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 olga7 napisał(a):Może jeszcze ta rodzina się odezwie w spr.adopcji Pineski ? Czasem jakieś sprawy rodzinne ,czy wyjazd lub inne podobne uniemozliwiają kontakt przez neta .. Nie sądze,a nawet gdyby,to musiałaby mieć jakiś wyjątkowo przekonujący powód-baaardzo wyjątkowo,który zupełnie uniemożliwiał kontakt w sprawie Pinki, żebym mogła ewentualnie uwierzyć , na tym etapie nawet nie wspominam o zaufaniu... Zresztą pani napisała w cytowanym powyżej e-mailu- "chętnie ją przygarniemy" - Pina nie szuka ludzi,którzy ją przygarną, tylko takich, którzy chcą ją adoptować i uznawać za część swojej rodziny. Wiem,że to tylko suche słowo i nie przesądza o niczym, ale wyczulona jestem na słowa,więc nie dobrze kiedy już od nieodpowiednich się zaczyna. Quote
E-S Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Ja też już bym nie zaufała. Poza tym taka wypowiedź trąci robieniem łaski. A nie o to chodzi. Nie bierze się psa bo się komuś czy temu psu łaskę robi, tylko dlatego, że chce się żyć, mieszkać z tym konkretnym psem. To jak zakochanie :) Pineska bardzo się w życiu nacierpiała. Dzięki Tobie Kasiu żyje i to w doskonałych warunkach, dbasz o nią, leczysz, miziasz :) dajesz jej szczęście. Ale nie jesteś w stanie dać jej domu stałego a przez ten potworny impas w adopcjach zablokowałaś się. Ta sama historia z przytulanką Ząbusiem moją sympatią :) Kurcze blade nie wiem i nie umiem pomóc w tej chwili. Do mnie z kolei w sprawie Bugiego tylko jacyś popaprańcy się zgłaszają ... myśliwi i żeby go absolutnie nie kastrować ... dlatego wstrzymałam wici o adopcji Bugiego dopóki nie będzie po operacji, bo traciłam na te kretyńskie rozmowy o przewadze psów myśliwskich niekastrowanych nad kastrowanymi (grrrr) tylko czas, którego i tak nie mam. Taki czas fatalny na adopcje ... Ewa Quote
danka1234 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Pinesiu pokazuj sie malutka na górze,moze tutaj ktos Ci wreszcie wypatrzy i pokacha. Quote
Kasia77 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 danka1234 napisał(a):Pinesiu pokazuj sie malutka na górze,moze tutaj ktos Ci wreszcie wypatrzy i pokacha. Danusiu,chyba ani nie wypatrzy, ani nie pokocha Quote
E-S Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Może wypatrzy, może pokocha: http://pieski-pieseczki-do-adopcji.blog.onet.pl/ W tysiącach ogłoszeń na allegro i innych gratkach pieski po prostu giną w tłumie ... Ewa Quote
Kasia77 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 E-S napisał(a):Może wypatrzy, może pokocha: http://pieski-pieseczki-do-adopcji.blog.onet.pl/ W tysiącach ogłoszeń na allegro i innych gratkach pieski po prostu giną w tłumie ... Ewa Dziękuje Ewciu, za pomoc i za pamięć,bardzo dziękujemy razem z piesiami. Quote
LadyS Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Przepraszam za offa, ale zbieramy deklarację na Manię i Mańka z Nowodworu - to ich jedyna szansa, aby wyjść ze schroniska i móc bezpiecznie czekać na adopcję - wciąż jednak brakuje deklaracji! Prosimy nawet o 5-10 zł miesiecznie! http://www.dogomania.pl/threads/1767...-jedyna-szansa Quote
jotpeg Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 podnosze Pinesie. jak tam zęby Pinesiowe? Quote
Kasia77 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 [quote name='jotpeg']podnosze Pinesie. jak tam zęby Pinesiowe? W porządku,Gdyby Pineska mogła tylko by jadła i jadła,bezustannie, ciągle jest "głodna", nadrabia biedula całe "paszowe" życie... Wystarczy wziąć cokolwiek jedzeniowego do ręki i zawsze jest tak samo... Quote
danka1234 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Same głodomory,widze ze Borys tez juz w domku przesiaduje. Quote
Recommended Posts