Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kasiu dobrze ze juz zrobiłaś jej te zabki bo mogłyby byc z tego poważniejsze problemy jakby dłuzej czekać.
Przeleje Pinesi juz teraz za zabieg z jamniczej skarpety żebys nie czekała bo masz tych wydatków z tyloma psami a pieniadze z bazarku za obrózki o ktorych pisze Isadora pójda na skarpete.

• Replies 765
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pinesk@ napisał(a):
Dostałam takiego maila w sprawie Pinesi... nie wiem czy będziecie odpisywac no ale ;)

" Od: [email protected]
Czy Pineska może znależć dom w Krakowie? Chętnie ją przygarniemy? "

Cudownie by było Kasiu !
Trzymam kciuki.
Ewa

Posted

Może jeszcze ta rodzina się odezwie w spr.adopcji Pineski ? Czasem jakieś sprawy rodzinne ,czy wyjazd lub inne podobne uniemozliwiają kontakt przez neta ..

Posted

olga7 napisał(a):
Może jeszcze ta rodzina się odezwie w spr.adopcji Pineski ? Czasem jakieś sprawy rodzinne ,czy wyjazd lub inne podobne uniemozliwiają kontakt przez neta ..

Nie sądze,a nawet gdyby,to musiałaby mieć jakiś wyjątkowo przekonujący powód-baaardzo wyjątkowo,który zupełnie uniemożliwiał kontakt w sprawie Pinki, żebym mogła ewentualnie uwierzyć , na tym etapie nawet nie wspominam o zaufaniu...
Zresztą pani napisała w cytowanym powyżej e-mailu- "chętnie ją przygarniemy" - Pina nie szuka ludzi,którzy ją przygarną, tylko takich, którzy chcą ją adoptować i uznawać za część swojej rodziny. Wiem,że to tylko suche słowo i nie przesądza o niczym, ale wyczulona jestem na słowa,więc nie dobrze kiedy już od nieodpowiednich się zaczyna.

Posted

Ja też już bym nie zaufała. Poza tym taka wypowiedź trąci robieniem łaski. A nie o to chodzi. Nie bierze się psa bo się komuś czy temu psu łaskę robi, tylko dlatego, że chce się żyć, mieszkać z tym konkretnym psem. To jak zakochanie :)
Pineska bardzo się w życiu nacierpiała. Dzięki Tobie Kasiu żyje i to w doskonałych warunkach, dbasz o nią, leczysz, miziasz :) dajesz jej szczęście. Ale nie jesteś w stanie dać jej domu stałego a przez ten potworny impas w adopcjach zablokowałaś się.
Ta sama historia z przytulanką Ząbusiem moją sympatią :)
Kurcze blade nie wiem i nie umiem pomóc w tej chwili.
Do mnie z kolei w sprawie Bugiego tylko jacyś popaprańcy się zgłaszają ... myśliwi i żeby go absolutnie nie kastrować ... dlatego wstrzymałam wici o adopcji Bugiego dopóki nie będzie po operacji, bo traciłam na te kretyńskie rozmowy o przewadze psów myśliwskich niekastrowanych nad kastrowanymi (grrrr) tylko czas, którego i tak nie mam. Taki czas fatalny na adopcje ...
Ewa

Posted

[quote name='jotpeg']podnosze Pinesie.
jak tam zęby Pinesiowe?

W porządku,Gdyby Pineska mogła tylko by jadła i jadła,bezustannie, ciągle jest "głodna",
nadrabia biedula całe "paszowe" życie...

Wystarczy wziąć cokolwiek jedzeniowego do ręki i zawsze jest tak samo...