Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

danka1234 napisał(a):
zatem w góre Pinesiu skoro mozna liczyc juz tylko na to ze Cie tutaj ktos wypatrzy.
kasiu Twoje banery nie działaja po nowej dogomani,pobierz ode mnie ,mam na nowo podlinkowany.

Tylko ten na jamniki działa.

Kasiu a zrobiłabyś trochę nowych zdjęć Pinesi i Zabka? Takich bardzo domowych, kanapowych. I chętnie bym przyjeła je na maila nieobcinane nie pomniejszane.

• Replies 765
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Isadora7']Tylko ten na jamniki działa.

Kasiu a zrobiłabyś trochę nowych zdjęć Pinesi i Zabka? Takich bardzo domowych, kanapowych. I chętnie bym przyjeła je na maila nieobcinane nie pomniejszane.

Krucho ostatnio ze zdjęciami,bo moje "dziurawe" ręce upuściły aparat,poszła lampa a bez niej,zdjęcia strasznie rozmazane,chyba,że jest super jasno.Tylko jak już bywa,że dzień odpowiednio widny,to Pineska nie w nastroju do pozowania(panna,zwykle się chowa albo głowę odwraca jak aparat widzi).

Postaram się porobić trochę przyzwoitych a póki co wkleje te, które Pineska pozwoliła zrobić sobie ostatnio

Posted

A ja zrobiłam nowe banerki dla Pinesi. Jamnisia się zmienia, na lepsze oczywiście, może i banerki się zmieni, aby się nie opatrzyły. Decyzja należy do każdego z Was. Ja daję banerki. Podlinkowane.

:cool3:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Pineska,Pineska.......

Pineska była na wizycie kontrolnej u weterynarza.
Przytyło się psinie trochę i weterynarz się Pinesce odchudzać kazał,a poza tym zęby obejrzał zniszczone i te, które są przydałoby się wyczyścić-kamień straszny a zapachem Pinka powala.

Posted

Kasia77 napisał(a):
Pineska,Pineska.......

Pineska była na wizycie kontrolnej u weterynarza.
Przytyło się psinie trochę i weterynarz się Pinesce odchudzać kazał,a poza tym zęby obejrzał zniszczone i te, które są przydałoby się wyczyścić-kamień straszny a zapachem Pinka powala.

No to czas może zasilić Pinesie. U mnie są jamnicze obróżki od taks.

.

• 2 weeks later...
Posted

danka1234 napisał(a):
Kasiu kiedy planujesz wizyte Pinesi u weterynarza?

Nie wiem Danusiu.
wystawiłam na tymczasy bazarek,jak coś się uzbiera,to dopiero wtedy.
Moja jamniczka ma poważnie chorą wątrobę,jest na ścisłej weterynaryjnej diecie dla wątrobowców a to duże wydatki,
więc musimy najpierw uzbierać jakieś pieniążki,i wtedy umówimy się na wizytę.

Posted

Kasiu przypytaj ile bedzie kosztowało to leczenie zębów,przeciez ona ma tak zdarte ze tylko korzenie widac to nie mozna czekać zbyt długo bo jakies zapalenie sie wda.Pinesia jest u Ciebie na darmowym tymczasie wiec na inne wydatki a tymbardziej leczenie wsparcie powinno byc dla Pinesi z zewnątrz tymbardziej ze masz 3 psy na tymczasie i wszystkie na darmowym a sam koszt ich wyzywienia to juz jest duzy wydatek a Tobie tez sie nie przelawa i do tego Misienka chora.
Ucałuj kochaną Misienke,oby sie malutkiej polepszyło.

Posted

danka1234 napisał(a):
Kasiu przypytaj ile bedzie kosztowało to leczenie zębów,przeciez ona ma tak zdarte ze tylko korzenie widac to nie mozna czekać zbyt długo bo jakies zapalenie sie wda.Pinesia jest u Ciebie na darmowym tymczasie wiec na inne wydatki a tymbardziej leczenie wsparcie powinno byc dla Pinesi z zewnątrz tymbardziej ze masz 3 psy na tymczasie i wszystkie na darmowym a sam koszt ich wyzywienia to juz jest duzy wydatek a Tobie tez sie nie przelawa i do tego Misienka chora.
Ucałuj kochaną Misienke,oby sie malutkiej polepszyło.

Dzięki Danusiu.

Straszne są te zęby Pineski,a właściwie tak jak piszesz -same korzenie i zapach od nich koszmarny.
Dzwoniłam do lecznicy-czyszczenie około 150ciu zł.
Jeśli miałaby pieniądze,mogłaby już w poniedziałek mieć zabieg. Ja na razie nie mogę nic wyłożyć .
Misia z "rozsypaną" wątrobą, wyżywienie całej "bandy" to nie mały koszt a styczeń akurat z tych "chudszych" m-cy

Posted

Isadora7 napisał(a):
Kasiu u mnie cały czas obróżki dla Pinesi. Może wreszcie w ten weekend wyrzeźbie bazarek sie pilne zrobiło. Styczeń cieżki niestety dla wszystkich chyba.

Dziękuję.Pinesce bardzo przyda się każdy grosz.

Posted

Wtrącam sie z pytankie czy poziom mocznika ( we krwi )był u psinki przebadany.
Stan zapalny dziąseł może być symptomem choroby nerek lub podwyższony mocznik.
Ale ważne jest usunięcie tego kamienia nazębnego ,bo gromadzą sie bakterie szkodliwe dla zdrowia.
Pozdrwiam

Posted

[quote name='ick']Wtrącam sie z pytankie czy poziom mocznika ( we krwi )był u psinki przebadany.
Stan zapalny dziąseł może być symptomem choroby nerek lub podwyższony mocznik.
Ale ważne jest usunięcie tego kamienia nazębnego ,bo gromadzą sie bakterie szkodliwe dla zdrowia.
Pozdrwiam

Pineska miała robione szczegółowe badania z krwi przez wycinaniem guzów.
Zęby miała od początku w fatalnym stanie,zdarte do dziąseł ,prawdopodobnie od gryzienia łańcucha na którym wisiała całe życie.
Zainteresowanie Pineską jest jakie jest,dlatego Pineska jest już po czyszczeniu i zęby są doprowadzone do porządku.
Pieniądze zebrane na bazarku (Boni-Bobo,dziękuje za fanty) posłuży do opłacenia zabiegu:
http://www.dogomania.pl/threads/178923-Ubrania-ksiAE-A-ki-inne-drobiazgi-Dla-Pineski-Do-5go-lutego-Kup-Teraz