Pasavera Posted June 22, 2004 Posted June 22, 2004 :o Ale fajne fotki ! ! ! Ja chcę więcej ! ! ! Widze że Lunka ma smykałke do polowań na "grube niedźwiedzie" :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
malawaszka Posted June 22, 2004 Posted June 22, 2004 Hehe, no ma smykałkę, tylko, że ten gruby niedźwiedź przez to nieustanne patroszenie robi się coraz chudszy :-?
Pasavera Posted June 22, 2004 Posted June 22, 2004 Spokojnie :lol: Figa odgryzła misiowi oczy :lol: Nie było by w tym nic gdyby mis nie był "zabytkowy" :lol: naszczęscie flaków mu jeszcze nie wypruła :wink:
Pasavera Posted June 22, 2004 Posted June 22, 2004 No zawsze szkody muszą być :wink: No ale dobrze ze tylko takie w misiach :D No nie liczas że Fidze się podobało zdjeranie i drapanie tapety :lol: no.......... i jeszcze podgryzanie listw :-? ale cóż.......... i tak ja bardzo bardzo koffam :D
malawaszka Posted June 22, 2004 Posted June 22, 2004 Przy Lunie na szczęście ominęło mnie demolowanie mieszkania, ale za to mój pierwszy piechol jak był mały to zdecydowanie przyspieszył remont mieszkania - zdarł w przedpokoju tapety do połowy ściany - no i listwom też dał radę :roll: Lunka mi ostatnio trochę broi jak zostaje sama w domu - bo ja pracuję w domu i nawet studia skończyłam, więc przeważnie jestem z nią. Więc odzwyczaiła się zostawać sama i jak tylko zostawimu jakąś szafę uchyloną to odsuwa drzwi i wszystko wywala na przedpokój :evil:
Pasavera Posted June 22, 2004 Posted June 22, 2004 Zobaczcie jakie ten piesek ma............ http://www.funpic.hu/ot2/ot8766.jpg :lol: Z Figą jest podobnie, no może ma trochę mniejsze te kuli niz ten York :wink: a ten.......... http://www.funpic.hu/ot2/ot8306.jpg
malawaszka Posted June 22, 2004 Posted June 22, 2004 Noooo to jest okropne - Lunce też się robią takie dziady :evil: , a czasem nawet robią jej się takie obcasy pod poduszkami (na tych włoskach między poduszkami) i muszę jej podczas spaceru to wyciagać bo ją boli :-?
Pasavera Posted June 22, 2004 Posted June 22, 2004 No dobra teraz troche sznaucerków :D Sorka że niektóre takie duże :wink:
Pasavera Posted June 22, 2004 Posted June 22, 2004 ale słodką śpią :lol: :lol: Na tym ostatnim zdjęciu sznaucio ma taką kostesie na numerek itp. Wiecie może gdzie można takie cudo kupić?
malawaszka Posted June 22, 2004 Posted June 22, 2004 Alee cudo ten maluszek na 5 od końca :angel: A co do kosteczki na numerek, to nie wiem, bo nigdy nie szukałam czegoś takiego, a poza tym to chyba trudno to przyczepić do łańcuszka, nie?? Ja strasznie nie lubię jak pieskowi ciś dzwoni przy obróżce - tak jak dzwonią te blaszki po szczepieniach na wściekliznę - ja z Luną chodzę w innym terminie i nie dostaje tej blachy :fadein:
Marta-m Posted June 22, 2004 Author Posted June 22, 2004 Ja nie wiem................. A mam pytanie odnośnie obroży, czy w wieku 4 mies. moga sznaucie juz łancuszki nosic?????????? (bo tak mi sie cos kojarzy........)
malawaszka Posted June 22, 2004 Posted June 22, 2004 Jasne, że mogą - pewnie Ci się pomyliło z szelkami - bo kiedyś pisaliśmy tu o tym, że szelki mogą źle wpływać na budowę pieska 8)
Marta-m Posted June 22, 2004 Author Posted June 22, 2004 nie nie...nie pomyliło mi sie...tylko włansie nie byłam pewna czy moga bo wiecie, taki łańcuszek to troche inna sprawa jak skurzana obróżka,ale chce już cHesterka przyzwyczajac od nastepnego miesiaca, bo sznaucie tak ładnie w nich wygladają...................... :roll:
Justa Posted June 22, 2004 Posted June 22, 2004 Pasavera Piękne fotaski jak zwykle znalazłaś :) A ja Cię mogę prosić żebyś poszukała jeszcze odrobinkę ogoniaków....? Taka moja skromna prośba.... Marta z łańcuszkiem to chyba niezbyt wielki problem, tylko nie wiem czy znajdziesz taki rozmiar na Twojego malucha :roll: Pozatym nie ma żadnych przeciwwskazań, a w łańcuszkach rzeczywiście pięknie wyglądają :D 8)
madzior_ka Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 heyka tak szybko tu nawijacie ze ja nie nadążam narazie denisek ma adresówke plastikową ale neidługo ide do złotnika sie zpaytać zeby mu wlasnie taka mosiazną zrobił i wygrawerował imie i reszte;) moze da sie w skztałcie kostki! a o co chodzi z tymi blaszkami po wsciekliznie"? ja nic nie miałam. a podciełam ostatni denowi grzywke, oto on w nowej fryzurce jak wam sie podoba? a tak apropos o ja mam mały łancuszek deniska i juz jest na niego za mały moze dałoby sie jakos go wysłac dla chesterka;) denis juz go nie uzywa a on jest w ogóle nie znszczony!!! teraz musze mu kupic taki podwójny nowy i wiekszy zeby dnie wygladał,
madzior_ka Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 JUESTA CZY ZAUIWAZYŁAŚ ZE PRZEKROCZXYŁAŚ MAGICZNĄ LICZBĘ 1000 POSTÓW?!? GRATULACJE:)) JEJKU KEIDY TY MAS ZCZAS ZEBY TUTAJ WYSIADYWAĆ, CHYBA NIE CHODZISZ NA INNE STRONKI TYLKO NA DOGO CO? PRZYZNAJ SIE, HEHEHE;) ZARTUJĘ OCZYWIŚCJE...
Marta-m Posted June 23, 2004 Author Posted June 23, 2004 Bardzo mi sie podoba nowy uczes (a raczek grzywka) Deniska....Fajnie bo ma odsłaniete oczka,i wogóle taki nowy fajny kształt........... :wink: :D A z tą obrózka to nie wiem czy żartujesz czy mówisz poważnie.... :wink: Ale w każdym razie Justa masz racje że może nie byc dla niego rozmiaru, więc musze sprawdzić....heh to przy okazji bo musze mu kupić jakiś szampon dla szczeniakówbo narazie byłam mu łapki samą wodą....... :oops: Ale chyba nie wsystki szampony sa dobre............Jakie wy polecacie???????
malawaszka Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 Ja nie polecam żadnego szamponu :evil: bo po każdym jak na razie Luna ma łupież :-? Ostatnio kąpałam ją w nizoralu (tak, tak, tym ludzkim) i było po nim najlepiej, ale wiadomo, że powinno się używać psich szamponów. Więc piszcie co polecacie, to może i my skorzystamy. BTW Justa :BIG: za tysiączek :drinking: A może Justa przerzucisz te posty na szneuceromaniaków, bo w galerii to taka rozmowa trochę nie na miejscu, cooo??? :fadein:
Justa Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 A więc od początku: Włąsnie mnie uświadomiliście, że mam już ponad 1000 postów!!! Naprawdę nie zauważyłam :wink: Ale malawaszka i tak mnie przebija 8)I dziękuję za gratulacje :D madzior_ka Ja wchodzę na dogomanię codziennie, nawet parę razy, i oczywiście gadam przy okazji na GG i przeglądam sobie blogi (moje i znajomych) i wogóle to siedzę na codznajmniej 5 naraz ;) Marta ja kąpię GALĘ w szamponie dr. Seidla dla szczeniąt (jeszcze nie wykorzystaliśmy całego od kiedy ja mamy). Ma piękną czarna i lśniącą sierść i nie narzekamy ;)
malawaszka Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 Ten szampon, po którym Luna ma łupież to Gimborn - szampon dla szczeniąt szorstkowłosych z purceliną (co by to nie było) :o Był drogi - kosztował koło 30 zł :evil:
Justa Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 Był drogi - kosztował koło 30 zł :evil: Łomatko!!! Mój (to znaczy GAL) to 2 razy mniej kosztował chyba...
malawaszka Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 No i dlatego jestem zła - bo tyle zapłaciłam a łupież się robi od tego. Już sama nie wiem, bo raczej dobrze ją spłukiwałam :roll:
madzior_ka Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 hey! wiecie ja chyba już pisałam ale baaardzo polecam szampon z firmy AmiWet są różne rodzaje m,.in szzampon dla szczeniąt, szampon norkowy (chyba do długiej sierści), a denisek ma etraz taki odstraszający pchły i kleszcze bo jest spsikany sprayem z ami wet ale na wszelki wypadek jak np. nad morzem ebdzie sie go czesciej myc (łapki) to szampon zawsze wzmocni działanie sprayu, bardzo ladnie pachnie i denis nigdy nei miał po nim żadnych ujemnych skutków:) w acha...nie polecam go tylko ja gdyż Meggy z którą gadam na gg ona ma arike i Arika (sznaucerka czarna mini) tez jest kąpana w amiweet i nic sie nie dzieje wiec spróbuj. Acha i jk mówiłam jest to dobra firma a nieco tańsza, szampon kosztuje 16 zł (reszta rzeczy też jakoś tak mam jeszcze extra szampon do mycia na sucho za 19 zł taka pianka daje się j.a npp. po jedzeniu na brode i wciera a potem wyciera recznikiem i szcotkuue mówie wam spoko nie trzeba wody używac jask psiak nie jest bardzo brudny wiec goraco polecam te serie.) papa
malawaszka Posted June 23, 2004 Posted June 23, 2004 No to może spróbuję, ale boje się że znowu kupię coś i okaże się że Luna na to uczulona :roll:
Recommended Posts