M@d Posted June 8, 2005 Posted June 8, 2005 :calus: Jestem z Wami cały prawie czas, ale tylko czytam. Mój jest nie rodowodowy, więc na temat wystaw itd. nie mam wiele do powiedzenia... Czasem tylko złożę gratulacje :wink: Teraz kupiłem nowy aparacik (stary sie zepsuł) to trochę pstrykam, więc chociaż w ten sposób mogę się "udzielić" na forum :P
orsini Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 no i co z tego, ze nie rodowodowy????tu wiekszosc tez nie ma rodowodow:))wiec sie nie wymiguj:))))ale super, ze bedziesz nas zasypywal fotami!!! :angel: :angel: :angel: :angel: a co za tym idzie, ze sie bedziesz odzywal :lol: :lol: :lol: :lol:
orsini Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 [img]http://img197.echo.cx/img197/204/eurojun2005a3vw.jpg[/img] tu jeszcze raz w calej okazalosci: [b]MLODZIEZOWY ZWYCIEZCA EUROPY TULLN 2005[/b] :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Elitesse Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 a czemu on tak caly zcas dupke wypina ? nie moglas mu jakiejs foty od przodu walnac ? :)
orsini Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 masz prawie z boku-wiec o co chodzi?:)))pleckow nie widzisz?:)))a z tylu...hmmm i tak nie udalo mi sie zlapac jego krzywych lapek, ale co tam:))wazne, ze byl jasny i mial wlosy na lapach wytrymowane :lol: :lol: :lol:
dorotak Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 M@d, dzięki za zdjęcia Beksy i prosimy o jeszcze ;) [quote name='orsini']wazne, ze byl jasny i mial wlosy na lapach wytrymowane :lol: :lol: :lol:[/quote] Wiesz, co do tych włosów na łapach, to bez przesady. Każdy je robi jak chce i nie jest obowiązkiem zostawianie jak nadłuższego włosa. Natomiast mnie uderza to, że ten pies jest strasznie... okrąglutki :roll:
jostra Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 [quote name='dorotak']M@d, dzięki za zdjęcia Beksy i prosimy o jeszcze ;) [quote name='orsini']wazne, ze byl jasny i mial wlosy na lapach wytrymowane :lol: :lol: :lol:[/quote] Wiesz, co do tych włosów na łapach, to bez przesady. Każdy je robi jak chce i nie jest obowiązkiem zostawianie jak nadłuższego włosa. Natomiast mnie uderza to, że ten pies jest strasznie... okrąglutki :roll:[/quote] Sędzia był innego zdania, włosy MIAŁY być wytrymowane i miało być ich mało
orsini Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 dorotak no przestan!bo ja jakos takiego cudaka na lapach to u nas nie widzialam!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: oczywiscie u miniaturek!!
dorotak Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 [quote name='jostra']Sędzia był innego zdania, włosy MIAŁY być wytrymowane i miało być ich mało[/quote] Chodzi mi tylko o to, że nie można się czepiać takich czy innych preferencji sędziego. Po prostu na przyszłość do niego nie jeździć ;) To czy sędzia lubi obfity włos czy bardziej łyse łapy jest jego "widzimisię" i ma do tego prawo (bo nie jest to określone wzorcem). [quote name='jostra']bo ja jakos takiego cudaka na lapach to u nas nie widzialam!!![/quote] Dla mnie on też wygląda jak cudak, ale nie dlatego, że jest łysy, tylko dlatego że wygląda jak beczka na czterech łapach. Co do krzywych nóg, to się nie wypowiadam, bo na zdjęciach nie bardzo można ocenić a złapałaś go w dosyć... hmmmmm... ciekawych pozycjach (zwłaszcza na drugim zdjęciu wygląda jakby go złapały nudności) :cunao:
jostra Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Ale nie powinien też wymagać aby łapy były wytrymowane, bo tego nie ma we wzorcu, tak samo jak np. długości brody, bo krytykował jak była za długa! Ja wcale nie chciałam do niego jechać, miałam podaną sędzinę z Izraela, a jak podali plan sędziowania na stronie to się okazało, że jednak mamy kogoś innego. A 65euro już wydane było :( 0X
orsini Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 no...mowie Ci krzywy byl:)))))ale tak na maxa:)))moze chlopaki maja to na kamerze nagrane-nie wiem nie widzialam jeszcze tych filmow
orsini Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 hahaha racja zapomnialam o za dlugiej brodzie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: taaaaak...to tez bylo zabawne:)))pod warunkiem, ze nie dotyczylo akurat mnie:)))))
Agatka Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Tak czytam i czytam... Ja to wgóle nie patrze na sedixów, chce gdzies jechac to jade, bez wzgledu na sedziego czy konkurencje... Wiadomo ze austryjacy lubia włąsnie takie sznaucery, dlatego tam u nich prawie nikt nie wystawia... trzeba sie nauczyc patrzec na psa bez włosa na łapach... Bardzo duzo psó w typie amerykańskim w polsce i nie tylko po zmoczneiu własnie wyglada bardzo pododbnie, tylko ze nikt tego nie widzi, bo na wystawie sa super napuszone i maja równe łapki z włosa zrobione. Polecam sie pryzgladanc niektórym gwiazdom ringowym, a najlepiej poprosic o pozwolenie na wydotykanie juz po wystawie ;) Nie bede wymieniac bo potem by mnie oskarzyli o zniesławienie ;) :D
orsini Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Agatko sek w tym, ze ten pies i z wlosem bylby krzywy:)))) a tu dodatkowo tego wlosa nie ma, a sedzia uwaza, ze tak ma byc, bo sznaucer to ni epudel!i wybral lysego krzywulca, zamiat prostego ale wlochatego:))tam bylo 19 sztuk-wierz mi bylo z czego wybierac:)))))
Olivka Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Pies na zdjęciu wygląda na zapasionego i fakt ,że takiego Zwycięzcę Europy nie chciałabym w domu . Natomiast to ,że napuszony włos na łapach kryje to i owo ,to niezaprzeczalna prawda i gdyby nasze wystawowe gwiazdy dostosowały się do Austryjackich wzorców , to wypadłyby słabo, właśnie z tego względu ,że to , czego nie chce się , aby sędzia zobaczył , schowane jest pod wlosem. Nie dziwi mnie fakt ,że sędziom w ocenie przeszkadza za długi włos na łapach i mogą mieć , co do tego zastrzeżenia.
Elitesse Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 ja szczerze mówiąc nie przepadam za nadmiarem włosów na łapach...ale ten zwyciezca to troche przesada :)
orsini Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Olivko;)))))ale tam te piorka na lapach nie tuszowaly krzywych lapek:)))))i one BYLY na maxa:))))nie rozumiesz???????ze pies wygral tylko dlatego, ze mial ladny kolor i wlasnie byl wytrymowany, a wiec bardziej twardy mial wlos na lapach???sedzia sam jej pokazal, ze chodzi tylem zle!!!a potem dal jej 1wsze miejsce:)))bylo 19 pisekow w tej klasie-naprawde byly psy proste i w plecach i w tylnych lapkach:))ale to byly pudle wg.pana sedziego:)))) Dobry sedzia i spod wlosa wylapie wady-wystarczy dotknac i czujesz, ze klatka piersiowa plytka, a wadliwy chod widac i z tona wlosa jak np. lapki sa zbiezne, czy piesek zbyt wasko chodzi-toz to widac!Wy serio nie widzicie tego na wystawach??? :o :o :o i ten sam sedzia potrafil obnizyc ocene za za dluga brode:))) ciekawe co mozna ukryc za dluga broda? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
orsini Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 mi masa tego psa w ogole nie przeszkadzala:))tylko wszelkie krzywizny wlasnie na plecach i w lapkach:)))zrzucic pare gramow sie da-wyprostowac iksow ni ch### :lol: :lol: :lol:
malawaszka Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 :angel: :angel: :angel: mój Boluś by tam wygrał :roflt: i nago ma krzywe, i włosów mało i gruby :lol: :lol: :lol:
Olivka Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 No jeżeli sędzia dał wygrać psu , tylko dlatego ,że mial twarde włosy na łapach , a przymknął oczy na jego , no coż nie za poprawną budowę , mając do wyboru 19 psów , to chyba albo ślepy , albo układy .
Pasavera Posted June 9, 2005 Posted June 9, 2005 Przpominam, że to galeira :evilbat: Pogaduchy na sznauceromaniaków prosze przenieść 8)
orsini Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 Olivko-no ja bym sie raczej sklonila ku temu, ze slepy:)))mimo, ze ta pani co go wystawiala robila to super i byla jakas super hendlerka z Wloch, a poprzedniego dnia jakiegos bisa wygrala czy cos:))) Jedno trzeba przyznac-kobieta na uszach stawala, zeby psa pokazac:))))i niezle jej poszlo:)) aaaaaa....bo ja tez na jakies miesko wystawiam albo cos-to z ciekawszych rzeczy u tego pana sedziego bylo to , ze jej zabronil na "myszke" wystawiac (taka malutka) , ze to double hendling!niezle... Ja tam sie ciesze, ze ja tego sedziego nie mialam:))))))))ale biedni wlasciciele pieprzaczkow:)))zwlaszcza, ze im tego sedziego wcisneli i bialym tez.
orsini Posted June 10, 2005 Posted June 10, 2005 [quote name='Pasavera']Przpominam, że to galeira :evilbat: Pogaduchy na sznauceromaniaków prosze przenieść 8)[/quote] pass ale my o fotach dyskutujemy tak?:)))))
orsini Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 dobra dosc gadania wkleje fotki:)) niestety nie wyeliminowalam siebie z foty wiec prosze o pozostawienie mojej osoby BEZ KOMENTARZA!!!bardzo grzecznie prosze, a jak nie to bede nakladac KARY :evilbat: :evilbat: :evilbat: :evilbat: A wiec 2 fotki Wiktora z Tulln made by KaVanga:)) [img]http://img238.echo.cx/img238/9427/tulln14wx.jpg[/img] i jeszcze jedno juz z mniejsza iloscia mnie:)) [img]http://img238.echo.cx/img238/5879/tulln29xh.jpg[/img]
Mek Posted June 12, 2005 Posted June 12, 2005 Orsini tylko , ze na tych zdjeciach to tylko Twoje nogi :lol: widać a pies to taka czarna plama . rajstopy to z lajlrą miałaś chyba ?? zimno było ???czy mysiałas ukryć te since co Cię Kavanga pokopała :lol: :lol:
Recommended Posts