Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Potrzebne będzie ok.400zł i jeszcze musze dać za Kubę 50zł w schronisku.
Jak ktos może sie dołożyć wysle nr konta na PM.
Ja nie mam tyle kasy:shake:

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wpłaty:

Mikoada 20 zł
Gonia66 10 zł
Bumel 25 zł
Sleepengbyday 5 zł
Darunia_Puma 10 zł
Asia ( siostra ketuni) 300 zł

razem 370 zł

Hotelik będzie kosztował 300 zł plus karma? Dajcie Cioteczki znać jaką to zamówię i wyślę do hoteliku.
Ja niestety nie dołożę się do paliwa bo wczoraj przybyła mi nowa bida, którą ściągneliśmy z łańcucha.

Posted

ana666 napisał(a):
Już wysłałam. Dziękuje:Rose:

Jestem nareszcie. Ja z Ania666 jestem w kontakcie telf i wszystko wiedzialam odnosnie transportu. Myślę, że ta wirtualna cioteczka ktora tez bedzie sie dokladala do hoteliku, wyjątkowo w tym miesiacu moglaby przeslac pieniążki do Ani na transport, bo na hotelimk i karme nam chyba teraz straczy. Potem to dobzre ze wiecej deklaracjisie uzbiera- bo wiadomo- lepiej nie, ale jakby wet byl potrzebny- to i kasa tez. Aniu- napisz czy dzownilas do DOnki czy nie???Ja o 5.00 rano wyjezdzam do Berlina na wycieczkę, wiec tez nie bede mogla zadzwonic. BYlabym spokoj niejsza wiedzac, ze sprawy z DOnka tez juz sa zalatwione.Ale się ciesze Kubolinku....:loveu::loveu::loveu:

Posted

Agnieszka103 napisał(a):
Jak się cieszę!!! Kubuś będzie w domku...Cudnie :loveu: Kochani, skontaktowałam się z wirtualną opiekunką Kubusia i ona też powiedziała, że będzie wpłacać pieniądze na konto, które podam :) także zaraz do niej pisze ;)

A co z transportem? Czy już coś zostało ustalone na PW?

Czy opiekunka Kubusiowa zadeklaruje jakas konkretna kwote co miesiac??To wazne jest wiec jesli to możliwe, bardzo bym prosila o określenie sie:loveu::loveu::loveu:I juz z gory dziekujemy za kazda pomoc:lol:

Posted

Z tego co wiem wirtualna opiekunka płaciła 30zł na miesiąc, ja nie mam danych żeby sie skontaktować z nią.
Napisałam PW do Donki ale widze ze nie wchodziła dziś wcale na dogo, nie mogłam znalezc numeru w jej profilu zeby zadzwonić:oops:

Posted

Cioteczki, Gonia66 nie podała mi numeru do Donki5:shake:.nie mam jak się z nią skontaktować i tym samym nie wiem czy w niedziele moge zawiezc Kubę i nie wiem nawet gdzie!
Może ktoś coś wie? bo ja nie wiem co robić, schronisko jest otwarte do 13 i jak Kuba miałby jechać to do tej 13 musiałabym go z tamtąd zabrać, potem go nie dostane bo w niedziele nie ma tam nikogo:shake:
Nie ma też pieniędzy na paliwo cały czas....

Posted

Już skaontaktowała się ze mna Donka5, jutro Kuba mógłby jechać do niej ale nie ma pieniedzy na transport, wiec przekładamy to o kilka dni, moze ktoś zrobi bazarek?
Musi też być kasa na leczenie Kuby, potrzebne wpłaty jednorazowe i bazarki :modla:

Posted

Jestem...wczoraj wlazlam tylko na chwilke w nocy ale bylam tak zmeczona ze nie mialam sily nic nawet napisac....nie wiem jak to sie stalo, ze wyslalam maila do Ani z numerem telef Donki, tylko...numeru nie wpisałam:oops:chyba dlatego ze to bylo bardzo poźno....no czasem tak robie- wysylam link do watkku- bez linka:cool3:
ANiu..o kilka dni to znaczy o ile??Kiedy KUba moze jechac konkretnie????To jest bardzo wazne- dla Niego liczy sie czas....nie mozecie jechac w poniedzialek?????TRZeban cioteczki koniecznie rozsylac zaproszenia i blagania o kaskę na transport dla Kubunia...preciez nie moze tu tylko chodzic o durna kase...juz gdyby nie jej brak- od dzis KUbus moglby grzac doopeczke w domku....:placz::placz::placz:

Posted

Przelałam 20 zł na transport Kubusia, ale to kropla w morzu, a Kuba nie ma czasu. Kto jeszcze pomoże?
Może udałoby się znaleźć jakis tańszy transport? Jaka to jest odległość, bo za 400 zł, to ja bym objechała moim samochodem z Krakowa nad morze tam i z powrotem.

Posted

dorota1 napisał(a):
Przelałam 20 zł na transport Kubusia, ale to kropla w morzu, a Kuba nie ma czasu. Kto jeszcze pomoże?
Może udałoby się znaleźć jakis tańszy transport? Jaka to jest odległość, bo za 400 zł, to ja bym objechała moim samochodem z Krakowa nad morze tam i z powrotem.

Dziewczyny a skąd dokąd jedzie dokładnie Kubuś

Posted

dorota1 napisał(a):

No właśnie... Jak najbardziej się z tym zgadzam. Przykre jest, że ze względu na brak pieniędzy na paliwo Kuba nadal siedzi w schronisku i będzie tam przez najbliższy tydzień...
Zrozumiałe jest, że są potrzebne pieniądze na dom dla niego, na jedzenie i weterynarza, ale czy faktycznie potrzebne jest aż 400 zł na transport? To dużo pieniędzy.
Osobiście zawoziłam psiaki z naszego schroniska (Gliwice) do Legnicy, Wielunia, Krakowa czy Torunia i nigdy nie wzięłam za to ani złotówki...
Może jednak faktycznie uda się znaleźć kogoś, kto zażyczy sobie mniejszą kwote...

Posted

Jak znacie kogoś kto zawiezie za darmo to niech zawiezie, ja znam osoby które pojada za zwrotem kosztów paliwa z
Obornik do miejsca gdzie jedzie Kuba jest 340 km, w dwie strony to jest 680 km, jak wiozłam psa na śląsk miałam 320km w jedną strone i za paliwo wyszło 350zł, temu tu napisałam o 400 bo ja nie mam żeby dokładac,jak zostanie to oczywiście oddam.

Posted

Pozwolę sobie na krótkie wyliczenie. Współczesne samochody są dość oszczędne, zakładam, że Kubus nie będzie przewożony Polonezem czy Fiatem 125p. Przecietnie samochody na trasie zużywają ok. 5 l na 100 km i to niezależnie czy diesle, czy benzyniaki, ale zrobiłam wyliczenie także dla tych paliwożernych, czyli przyjęłam średnie zużycie 8 l na 100km (zgroza!) i wyszło mi,że transport nie może byc droższy niż 234 zł.
Skąd ten wynik:
przy zużyciu 8 l benzyny (śr. cena 4.3 za litr) na 100 km, na trasie 680 km samochód zuzyje 54,4 litry X 4.3 zł = 233,92zł, a gdyby to był diesel 54,4X 3,7zł (śr. cena ON)= 201,28zł (ale diesel zuzywa na pewno nie 8 a ok. 5 l na 100km, więc byłoby mniej, dużo mniej ok. 130 zł)
Tak więc kwota 234 zł, a tym bardziej 130 zł, w żaden sposób nie przystaje do 400 zł.;)

Posted

DZiewczyny ale to chyba nie o to chodzi zeby się teraz klocic- nie mozna..nikt przeciez nie chce tu nikogo skrzywdzic....jesli macie transport tanszy- na co czekacie??zalatwiajcie...w taki sposob niczego nie zdzialamy- a Kuba bedzie w schronie nastepny rok...:placz::placz::placz::placz:przeciez chodzi o tozeby pojechal jak najszybciej..moze ktos kto chce jechac chce zarobic 100 zł..tego nie wiemy...jesli ktoras z Was moze jechac taniej, albo znajdzie kogos kto taniej pojedzie- to bedziemy przeszczesliwe na maxa...tylko trzeba w takim razie takiego kogos znaleźć...ja pytalam- nie znam nikogo z tych okolic- a te osoby ktore znam- niestety gdyby mialy jechac od siebie po KUbe a potem znow do siebie- wyszloby jeszcze drozej nawet po kosztach....przez rok dzialanosci na dogo udalo i sie umiescic "wurtualnie" kilka psow w hotelikach czy DT..ale nigdy do tej pory nie bylo klopotow z transportem, choc kiedys i kosztowal 500 zł....nie bylo chetnego kto by taniej pojechal...i znalazlysmy tyle kasy ile trzeba bylo...prosze..rozsylajcie watek i proscie o kase-to bedzie na pewno korzystniejsze dla Kubusia....moze przy okazji takiego dzialania- znajdzie się ktos- kto pojedzie taniej....ale nie chce nawet myslec, ze mialby jeszcze siedziec w schronie 3 tygodnie tylko daltego, ze nam sie wydaje za drogo...:shake::shake::shake::placz:

Posted

Goniu, mnie też zależy na tym, aby Kubus jak najszybciej dotarł do DT i jeżeli trzeba będzie uzbierać 400 zł, to tyle będziemy musieli uzbierać, tylko to na pewno nie będzie cena paliwa, ale jeszcze zarobek kierowcy i do tego niezły. Dlatego dobrze by było, abyśmy wszyscy spróbowali poszukać tańszego transportu (tylko za cenę paliwa). Czy na wątku transportowym zostało to umieszczone?