coronaaj Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 [quote name='malawaszka']a nie Cushinga? przy tej chorobie też wypada sierść, ale z kolei zwykle pieski sa mocno otłuszczone chorując na Zespół Cushinga[/QUOTE] Cushing's to raczej nie jest. Moze byc Alopecia (nie wiem jak po polsku). Dla tych co znaja angielski .. [url=http://www.petplace.com/dogs/alopecia-in-dogs/page1.aspx]Alopecia in Dogs[/url] Ja mysle, ze cos z tarczyca , Borrego mial przeswity na pupie, teraz lepiej ale jest na tarczycowym lekarstwie, niestety do konca zycia codziennie kropelki raz dziennie. Quote
Piromanka Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Ja mogę dać mu tymczas na miesiąc. Tylko, że mieszkam w Warszawie. Czy jest możliwość transportu? Quote
coronaaj Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Potrzebna Pomoc Cioteczki!!!! [url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=660926808]CHARYTATYWNA WSPOMOZ BEZDOMNE PSY , DAJ ZYCIE !!!! (660926808) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Quote
coronaaj Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 [quote name='Piromanka']Ja mogę dać mu tymczas na miesiąc. Tylko, że mieszkam w Warszawie. Czy jest możliwość transportu?[/QUOTE] Pisz do Asiora, ona sie tym zajmuje. W jakiej dzielnicy mieszkasz, ja na Mokotowie. Quote
Piromanka Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 [quote name='coronaaj']Pisz do Asiora, ona sie tym zajmuje. W jakiej dzielnicy mieszkasz, ja na Mokotowie.[/quote] Ja mieszkam na Bródnie. Napiszę zaraz do Asiora. Quote
Asior Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 wtatara, pisałam na krakowskim wątku, ze nie wykazywał agresji do innych psiaków nigdy :) Raczej strasznie chciał do nich się dostać, aż piszczał jak je widział.... Co do tymczasu w warszawie, to raczej odpada, bo nie było by go jak do warszawki przetransportować :( A wyników dziś nie było :angryy: :angryy: Quote
__Lara Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 [quote name='coronaaj']Tak, potem do mnie do twierdzy na Dolnej . Odpisalam, czy dostalas?[/quote] Coronaaj, to bierzesz pieska na dt? :cool3: super :loveu: Quote
Lidan Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Tak sobie wdepłam z banerku Asior. Fajny maluch :loveu: Skoro nosicie go na rękach to pewnie po schodach nie da rady chodzić? Mocno gryzie ten kurdupelek? Czy wiadomo kiedy pojedzie do Coronaaj? Quote
Asior Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 nieeee, on normalnie chodzi, podejrzewam, ze po schodach też pewnie wejdzie ;) Nie gryzie mocno, bo ma mało zębów, on tak straszy, ale jak tylko mu się podłoży ręke pod nos, to od razu się uspokaja, aż do następnej próby wzięcia go na ręce :) Normalnie można go nosić na rękach i jest zadowolony, ale jak sie go bierze wtedy kiedy ma wracac ze spacerku do środka, dopiero wtedy menda się broni :evil_lol: Coronaaj, w najgorszym razie będzie w polsce po 25 lipca.... SZUKAMY TYMCZASU NA TEN MIESIĄC... acha, dzię w schronisku Monia (dyżurna), powiedziała mi, ze Pako ma ponoć ok 14 lat... ale w to to mi się nie chce wierzyć.. :roll: Quote
coronaaj Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 [quote name='__Lara']Coronaaj, to bierzesz pieska na dt? :cool3: super :loveu:[/QUOTE] Lara ja biore na DS na stale.... no najpierw na DT bedzie gdzies w Krakowie bo mnie niema. Na DT moze Pusie wezme jak mi dadza pod koniec lipca, kiedy dojade... Sprawdzcie te Allegro powyzej bo troche mi podejrzane,,,, nie zaplacilam jeszcze... Quote
coronaaj Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 [quote name='coronaaj']Potrzebna Pomoc Cioteczki!!!! [url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=660926808]CHARYTATYWNA WSPOMOZ BEZDOMNE PSY , DAJ ZYCIE !!!! (660926808) - Aukcje internetowe Allegro[/url][/QUOTE] To jest to Allegro , napisalam powyzej a to ponizej....oj d... ze mnie ale sie duzo dzieje. Podobno poznanski schron wszystko sam finansuje??? Quote
Asior Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='coronaaj']To jest to Allegro , napisalam powyzej a to ponizej....oj d... ze mnie ale sie duzo dzieje. Podobno poznanski schron wszystko sam finansuje???[/QUOTE] [B]Alu Ta aukcja na allegro to ściema.. Tu mam info od GoniP z Poznania, z fundacji Emir:[/B] [I]"Hej, nic nam o tym nie wiadomo, ostatnio ostrza do maszynki kupowała jakaś szkoła, natomiast pieniądze na zabiegi są i będą – ściema, żaden lekarz nikomu nic Ne mówił…."[/I] [B]WIĘC NIE WPŁACAJ KASY!!!!!!!! Nawet powinnas zgłosić do allegro jako naruszenie zasad!!!!![/B] Quote
fizia Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='coronaaj']Lara ja biore na DS na stale.... no najpierw na DT bedzie gdzies w Krakowie bo mnie niema. Na DT moze Pusie wezme jak mi dadza pod koniec lipca, kiedy dojade... Sprawdzcie te Allegro powyzej bo troche mi podejrzane,,,, nie zaplacilam jeszcze...[/quote] O rany, no to fantastycznie!!:multi::loveu: Kurcze, niestety teraz przez 2 tygodnie będę mieć sunię moich bratanków, którzy wyjeżdzają (jako 3 psa) a potem w lipcu sama wyjeżdzam, nie mam jak pomóc :-( Ale mam andzieję, że dla takiego okruszka znajdzie się DT na miesiąc Quote
Lidan Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Długo w nocy myślałam nad tą kruszynką i sama zastanawiałam się czy przypadkiem nie zadeklarować się na ten miesiąc. Chyba jednak nie mam jak. Też wyjeżdżam w sobotę na krótki wypoczynek, potem mam wesele w rodzinie (też wyjazdowe) Swoim własnym psem (i 7 ptakami) obarczam sąsiadkę. (Pewnie będę co chwilę dzwonić i pytać jak sobie radzą :oops: ) Poza tym co to za DT gdzie pies musi czasem nawet 9 godzin być sam. No i strach, że my - nieprzyzwyczajeni do piesków wielkości świnki morsiej lub nasza 12 kilogramowa sunia zrobimy krzywdę takiemu mikroskopijnemu szkrabowi. Ech... popisałam sobie, pomarzyłam i na tym koniec :shake: Quote
zdwrdwd Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='Lidan']No i strach, że my - nieprzyzwyczajeni do piesków wielkości świnki morsiej lub nasza 12 kilogramowa sunia zrobimy krzywdę takiemu mikroskopijnemu szkrabowi. [/quote] Wy byście sobie na pewno poradzili - u moich znajomych jak się wchodzi do domu (a mają "ciułałę") pierwszy tekst jaki się słyszy to: "Uważaj! Zanim usiądziesz, zobacz czy pod poduszką nie ma psa!":lol: A Wasz piesek to zależy jaki jest. Ja mam jednego (8kg), który jest najdelikatniejszym i najczulszym stworzonkiem jakie znam, a drugi - 17 kg zachowuje się na zmianę albo jak czołg albo jak walec drogowy :evil_lol: Quote
coronaaj Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='Asior'][B]Alu Ta aukcja na allegro to ściema.. Tu mam info od GoniP z Poznania, z fundacji Emir:[/B] [I]"Hej, nic nam o tym nie wiadomo, ostatnio ostrza do maszynki kupowała jakaś szkoła, natomiast pieniądze na zabiegi są i będą – ściema, żaden lekarz nikomu nic Ne mówił…."[/I] [B]WIĘC NIE WPŁACAJ KASY!!!!!!!! Nawet powinnas zgłosić do allegro jako naruszenie zasad!!!!![/B][/QUOTE] Wyslalam ci maila od niej, nie moge sie dostac na Allegro, wykrzywia wszystko. Inna osoba kupila 50 cegielek..Ale jej nie zaplace..pyta sie jak moze zalozyc watek na Dogo . Co mam jej odpisac??? [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] dziala (jak narazie) Quote
[email protected] Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Jak nie znajdziecie u siebie, to przywieźcie mi go do Warszawy, natychmiast go wezmę. Mam już jednego małego pieska, mogę wziąć i jego. Będą się razem dobrze czuć. Ewa P. Quote
coronaaj Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='Asior']nieeee, on normalnie chodzi, podejrzewam, ze po schodach też pewnie wejdzie ;) Nie gryzie mocno, bo ma mało zębów, on tak straszy, ale jak tylko mu się podłoży ręke pod nos, to od razu się uspokaja, aż do następnej próby wzięcia go na ręce :) Normalnie można go nosić na rękach i jest zadowolony, ale jak sie go bierze wtedy kiedy ma wracac ze spacerku do środka, dopiero wtedy menda się broni :evil_lol: Coronaaj, w najgorszym razie będzie w polsce po 25 lipca.... SZUKAMY TYMCZASU NA TEN MIESIĄC... acha, dzię w schronisku Monia (dyżurna), powiedziała mi, ze Pako ma ponoć ok 14 lat... ale w to to mi się nie chce wierzyć.. :roll:[/QUOTE] No co do schodow to moje nie umieja chodzic, trzeba wnosic, od czasu do czasu probuja. Mam parterowy dom wiec nie ma problemow.. Czy umie wskakiwac na kanape??? Baxterek TM) nie umial , trzeba bylo sadzac ale nauczyl sie zeskakiwac. Umie czy nie umie to nie problem. To, ze gryzie (ciekawe ile ma zebow) to madrala bo nie chce byc w magazynie, gryz cioteczki grys niech ci znajda DT....zanim Mamunia i braciszkowie przyjada. Czy ma 14 czy ile to OK, ale jak zachowuje sie jak duzo mlodszy to super. Bully skonczyl 11 lat w maju i lata za pileczka jak wariat, wiecej aktywny niz Borrego , jego 7 letni synek . Czy ta Monia ma jakies namiary na byla sp wlascicielke? Wybralabym sie na cmentarz... Quote
[email protected] Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Jestem gotowa wziąć go natychmiast tylko nie mam jak go przywieźć do Warszawy. Jeżeli ktoś jedzie to niech go zabierze i mi przywiezie, będzie miał u mnie jak w niebie, mam już jednego pieska (małego) będą się razem bawić. Ewa P. Quote
bonsai_88 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Jakbyście mieli problem z DT to się do mnie odezwijcie - dawno [już cały miesiąc :placz:] żadnego w domu nie miałam... W razie czego o kontakt na PW proszę ;) Quote
__Lara Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [quote name='coronaaj']Lara ja biore na DS na stale.... no najpierw na DT bedzie gdzies w Krakowie bo mnie niema. Na DT moze Pusie wezme jak mi dadza pod koniec lipca, kiedy dojade... Sprawdzcie te Allegro powyzej bo troche mi podejrzane,,,, nie zaplacilam jeszcze...[/quote] Ah, rozumiem :loveu: nie jestem w wątku, więc nie wiedziałam ;) to super :loveu::multi: Quote
[email protected] Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Już napisałam, mogę go wziąć ale nie do DT tylko na zawsze. Nie mam zwyczaju oddawać psów!! Niech się ktoś do mnie odezwie. No i jest problem z przywiezieniem do Warszawy. Quote
Recommended Posts