Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='olekg89']Biedny taki spasiony pies:( A ta suczka Mysza jeszcze grubsza.Ja nie wiem jak miłośnicy psów mogą je tak krzywdzić :([/QUOTE]

[SIZE=2]Ten biedny,spasiony! pies waży 10kg, to nie jest jakaś chora nadwaga.Ząbek ma mnóstwo ruchu ,nie leży odłogiem na kanapie i nie karmie go całymi dniami kiełbasą.
Ale pewnie lepiej by mu było w schronisku z którego został wyciągniety,głodny,wiecznie odganiany od miski, pogryziony,z zapaleniem pęcherza i ze zgniłymi zębami.
Jak to jest,że jak pies jest potrzebujący, to błaga sie o dom dla niego,a jak dom juz jest i robi wszystko co w jego mocy żeby pies był szczęśliwy,
to musi czytać takie krzywdzące opinie.
A o suczce Myszy,co wiesz?, to co widzisz?...Nic o niej nie wiesz,ale nie warto nic pisać,bo widać na zapas wiadomo lepiej.
[/SIZE]

Posted

Kasia77-nie przejmuj się takimi opiniami! :) wiem ze to chore co inni tu mówia ale przeciez o co chodzi? Ząbek nie jest spasiony!! Jest taki jaki być powinien! :)

Posted

Jak był w schronisku i brakowało mu jedzenia i domu, to jakoś takich komentarzy nie było, a teraz jak psiak trochę przytył...to wszystkim nie pasuje jego nadwaga...Ciekawe czemu nikt tego nie mówił jak Ząbek potrzebował pomocy... Tylko Kasia77 go uratowała i doprowadziła go do normalnego stanu, wyleczyła go i wgl, należą się za to podziękowania a nie krytyka!

Posted

Kasia77 robi wszystko by jej psiaki w DT były szczęśliwe poświęca im dużo swojego czasu, dba o nie i kocha jak swoje a to najważniejsze!
Jakby nie ona Ząbek w schronisku mógł by nie przeżyć z głodu i z bólu gnijących ząbków!
A teraz maluszek jest szczęśliwy i ma wszystkiego pod dostatkiem a przede wszystkim dużo miłości którą Kasia77 mu poświęca...
Takie niemiłe komentarze są naprawdę bardzo krzywdzące, najlepiej kogoś krytykować a samemu się nic nie robi, a tyle psów czeka na pomoc!
Ząbek może nie jest w doskonałej formie lecz widać że mu to nie przeszkadza i z tym ciałkiem jest szczęśliwy a co jest lepsze widok chudego smutnego psa czy z odrobiną tłuszczyku z uśmiechniętą mordką :loveu:

Posted

A z Ogłoszeń były jakieś odezwy, czy nic?

Tu ktoś w słupsku szuka starszego pieska, ale ma dzieci...
Nie polecałam Ząbka bo mówiliście, że on nie dla dzieci, prawda?
W razie co tu link:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/185814-pies-sunia-dom-w-S%C5%82upsku-starszy-wygl%C4%85d-bez-znaczenia-wielko%C5%9B%C4%87-te%C5%BC-kochaj%C4%85cydzieci[/url]

Posted

[quote name='Tia']A z Ogłoszeń były jakieś odezwy, czy nic?

Tu ktoś w słupsku szuka starszego pieska, ale ma dzieci...
Nie polecałam Ząbka bo mówiliście, że on nie dla dzieci, prawda?
W razie co tu link:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/185814-pies-sunia-dom-w-S%C5%82upsku-starszy-wygl%C4%85d-bez-znaczenia-wielko%C5%9B%C4%87-te%C5%BC-kochaj%C4%85cydzieci[/url][/QUOTE]

Nie było ani jednego telefonu.
Ząbuś z dziećmi nie może mieszkać,nie żeby ich nie lubił,ale on potrafi po jamniczemu chapnąć jak mu coś nie pasuje,długo sie nie zastanawia,gryzie i już,więc dzieci zdecydowanie odpadają...

Posted

[quote name='Tia']Jak był w schronisku i brakowało mu jedzenia i domu, to jakoś takich komentarzy nie było, a teraz jak psiak trochę przytył...to wszystkim nie pasuje jego nadwaga...Ciekawe czemu nikt tego nie mówił jak Ząbek potrzebował pomocy... Tylko Kasia77 go uratowała i doprowadziła go do normalnego stanu, wyleczyła go i wgl, należą się za to podziękowania a nie krytyka![/QUOTE]

Ząbek nie jest zatuczony. Jest przy kości, ale i wiek i kastracja robią swoje, a najbardziej - lata głodówki jakie cudem przeżył, które determinują tego psiaka do jedzenia na zapas i pilnowania worków z karmą :) Jest śliczny i słodki. Tylko trochę za bardzo się zasiedział.
Natomiast jeśli ktoś tak przeżywa lekką nadwagę Ząbka, nic nie stoi na przeszkodzie, aby poprawił mu przemianę materii kupując odpowiedni preparat, czyli Cani Fiber:
[url]http://www.allegro.pl/item1036126235_cani_fiber_120tabl_280g_promocja.html[/url]

Jest promocja, teraz tylko 100 zł, ja kupowałam Czarkowi mojej mamy po kastracji jeszcze za 150 zł, więc naprawdę cena okazyjna :)
Kto tam tak przeżywał tłuszczyk Ząbka ? Do dzieła, wykaż się, że nie tylko krytykować innych potrafisz :) Powodzenia
Ewa

Posted

Teraz już pewnie nikt się nie odezwie...łatwo jest pisać innym...a potem jak przychodzi co do czego to się nie odzywają...

Posted

[quote name='Tia']Teraz już pewnie nikt się nie odezwie...łatwo jest pisać innym...a potem jak przychodzi co do czego to się nie odzywają...[/QUOTE]

Niech się nie odzywa, jeśli naprawdę szczerze uważa, że Ząbek powinien schudnąć, to niech to udowodni, że zależu mu na dobru psa, a nie na pompowaniu swojego ego dokopywaniem Bogu ducha winnej Kasi - i mu kupi ten Cani Fiber. Poczuje wtedy naprawdę, że jest szlachetnym człowiekiem, udowodni nam to - a wszystko za jedyne 100 zyli. I odzywać się nie musi - sama oddam mu/jej honor na tym wątku jak Kasia potwioerdzi, że 120 tabletek Cani Fibra dla Ząbka doszło :)

Posted

Ja się odzywam ;) ale ja nie chciałam , żeby się Ząbek odchudzał :) :) Ząbalku mina Twoja zadowolona to piękny widok, ja narazie patrząc na tego Bombla myślę, że nie jest to stan "krytyczny" a Ząbal zadowolony, wiadomo, że nie można przesadzać ;)