chita Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 [quote name='Soema'] Wstawione są na ogólny wątek bullowatych? [/quote] wstawilam na zbiorczy, *** kas pozwolilam sobie skopiowac Twoj post z bullkami;) sluchajcie moze na poczatek jakas fota bidy z apelem o wolontariat na nk?moge wrucic do siebie:roll: Quote
Soema Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 A może poprosić moda o przeniesienie wiadomości Dziewczyn od osobnego wątku, który będzie można aktualizować? Nina nie ma dostępu do neta, wiadomości na pierwszej stronie są nieaktualne i mylące.. Quote
Gfiastka Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 [quote name='Soema']A może poprosić moda o przeniesienie wiadomości Dziewczyn od osobnego wątku, który będzie można aktualizować? Nina nie ma dostępu do neta, wiadomości na pierwszej stronie są nieaktualne i mylące..[/quote] O kurczę, byłoby świetnie! A ja dziś pisałam do Niny w sprawie bazarku na ten schron... jak można się z Nią inaczej skontaktować? Quote
Soema Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 [quote name='Gfiastka']O kurczę, byłoby świetnie! A ja dziś pisałam do Niny w sprawie bazarku na ten schron... jak można się z Nią inaczej skontaktować?[/quote] Telefonicznie. Masz numer? Możecie napisać do Szamanki prośbę o wyodrębnienie postów. Ona jest moderatorem :) Quote
Gfiastka Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Huh, nie mam :oops: Znalazłam ją tylko na n-k :diabloti: ale skoro nie ma dostępu do internetu, to bez sensa :roll: Do Szamanki poszło ;) Quote
***kas Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 Dziewczyny, ja dzisiaj tylko z doskoku. :roll: Najlepiej wyodrębnić wątek. Postaramy się na razie chociaż takie prowizoryczne plakaty porozwieszać(uczelnia, klinika wet., na dogomanii trochę pospamuję:diabloti:) Najważniejsze, żeby cokolwiek się ruszyło. ;) Quote
kuba123 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Halo halo dziewczyny Poznania podobno macie u siebie Benka mogę prosić o zdjęcia Quote
Gfiastka Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Hmm, w schronie na Bukowskiej benków nie było... ani benkopodobnych... Quote
kuba123 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 podobno wrócił z adopcji z łatką Agresywny ( po pół roku) a macie w okolicy inne schrony info mam od Niny założycielki wątku ale ona teraz nie ma neta dzwoniła bardzo późno w nocy więc mogłam niedpsłyszeć jaki to schro ale prosę rozejrzyjcie się Quote
Gfiastka Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 W podpoznańskim Swarzędzu jest schronisko... Może tam? będziemy z Kasią w środę popołudniu w schronie na Bukowskiej, więc też się rozejrzymy. Quote
leni356 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 [quote name='Gfiastka']W podpoznańskim Swarzędzu jest schronisko... Może tam? będziemy z Kasią w środę popołudniu w schronie na Bukowskiej, więc też się rozejrzymy.[/quote] Proszę rozejrzyjcie się za kudłaczami w Poznaniu, mam 2 domki chętne na kudłacza (preferowana sunia) w typie Nelly z tego wątku: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kudlacze-w-potrzebie-146370/[/url] Quote
Gfiastka Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 [quote name='leni356']Proszę rozejrzyjcie się za kudłaczami w Poznaniu, mam 2 domki chętne na kudłacza (preferowana sunia) w typie Nelly z tego wątku: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kudlacze-w-potrzebie-146370/[/URL][/quote] Oczywiście! Był jeden fajny kudłacz, ale inny: [IMG]http://img142.imageshack.us/img142/3219/img7175l.jpg[/IMG] [IMG]http://img87.imageshack.us/img87/4559/img3876.jpg[/IMG] Tak czy inaczej - popatrzymy. Quote
grzybkowa Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 tu macie link do watku o swarzedzkim schronie, moze tam cos wypatrzycie, bo z tego co widze to chyba jest aktualizowany ten watek ... [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/schronisko-dla-zwierzat-w-swarzedzu-k-poznania-pierwszy-post-aktualizacja-113642/[/url] Quote
chita Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 [quote name='leni356']Proszę rozejrzyjcie się za kudłaczami w Poznaniu, mam 2 domki chętne na kudłacza (preferowana sunia) w typie Nelly z tego wątku: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kudlacze-w-potrzebie-146370/[/URL][/quote] leni356 zajrzyjcie do kudlatej Funi,a moze akurat:roll: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/funia-piekna-suczka-po-przejsciach-szuka-domu-kto-pomoze-135544/[/url] Quote
leni356 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Dzięki, podeślę Funię. A ten kudłacz wyżej to jakiej jest płci? Quote
***kas Posted September 21, 2009 Author Posted September 21, 2009 [quote name='leni356']Dzięki, podeślę Funię. A ten kudłacz wyżej to jakiej jest płci?[/quote] tego kudłacza nie mogłysmy obejrzec z bliska, bo koledzy z boksu byli bardzo zazdrosni o nasze względy i bidulka wygonili. :shake: Quote
leni356 Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 [quote name='***kas']tego kudłacza nie mogłysmy obejrzec z bliska, bo koledzy z boksu byli bardzo zazdrosni o nasze względy i bidulka wygonili. :shake:[/quote] Uuu :-( A nie ma tak że psy są psami, a suki z sukami? Quote
***kas Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 Z tego co zauważyłam w większości boksów tak. Ale tu naprawdę nie pamietam jak było:oops: W środę będziemy w schronie to sprawdzimy:roll: Quote
MonikaP Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Dziewczyny, świetnie, że postanowiłyście coś robić dla poznańskich zwierzaków, ale ....w tym schronisku dzieje się wystarczająco źle, nie trzeba "dorabiać" efektów dodatkowych. Suki są sterylizowane i psy przechodzą 14-dniową kwarantannę. Mam o tym miejscu wystarczająco wyrobione zdanie, ale uważam, że trzeba zawsze wyważyć pozytywy i negatywy. Jeśli chodzi o spacery, to niestety wyprowadzanie psa, który często jest kompletnie niezsocjalizowany, na ruchliwą ulicę Bukowską mija się z celem i może narobić więcej szkody, niż pożytku. W schronisku miał być robiony duży wybieg, na którym wolontariusze mieli pracować z psami, ale czy do tego dojdzie, nie mam pojęcia. Do tego byłby potrzebny świetnie zorganizowany wolontariat, zarządzany rzeczywiście, a nie zza biurka. Quote
***kas Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 [quote name='MonikaP']Dziewczyny, świetnie, że postanowiłyście coś robić dla poznańskich zwierzaków, ale ....w tym schronisku dzieje się wystarczająco źle, nie trzeba "dorabiać" efektów dodatkowych. Suki są sterylizowane i psy przechodzą 14-dniową kwarantannę. Mam o tym miejscu wystarczająco wyrobione zdanie, ale uważam, że trzeba zawsze wyważyć pozytywy i negatywy. Jeśli chodzi o spacery, to niestety wyprowadzanie psa, który często jest kompletnie niezsocjalizowany, na ruchliwą ulicę Bukowską mija się z celem i może narobić więcej szkody, niż pożytku. W schronisku miał być robiony duży wybieg, na którym wolontariusze mieli pracować z psami, ale czy do tego dojdzie, nie mam pojęcia. Do tego byłby potrzebny świetnie zorganizowany wolontariat, zarządzany rzeczywiście, a nie zza biurka.[/quote] daleko szukać nie muszę, akita z naszych fotek, okazała się Atosem, który na kwarantannie był pól roku...:shake: Co do kastracji i sterylizacji, nie wiem jak w kwestii suk, wiem, że świetny interes zrobiła kobieta, mieszkająca niedaleko moich rodziców, "kupiła" sobie, za 200zł "reproduktora". Łowczarka, piesek z pełnym wyposażeniem, widziałam go, próbowałam przekonać, że nie warto, tłumaczyłam, prosiłam. Na nic cała sprawa, ona w końcu wie najlepiej, a suka musi mieć młode bez wariuje, a pies będzie posesji pilnować. :shake: Quote
MonikaP Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 "A ta pół roczna kwarantanna to standard. Albo jest 6 miesięcy nie do adopcji, albo już pierwszego dnia idzie na boksy ogólne...po prostu poznań:shake:" ***kas, to Twoja wypowiedź z innego wątku, zresztą i na tym chyba coś podobnego napisałaś. Nigdy bym nie podejrzewała siebie o chęć bronienia poznańskiego schroniska, ale to, co napisałaś, nie jest prawdą. Owszem, są psy, które z różnych powodów siedzą długo na kwarantannie i - umówmy się, że pominę pewne szczegóły - czasem nie jest to niczym usprawiedliwione, ale czasem jest- choćby brakiem miejsca w pojedyńczych boksach, jeśli podejrzewa się, że pies powinien siedzieć sam. Jednak najczęściej kwarantanna wynosi przepisowe dwa tygodnie, a już na pewno nigdy nie jest tak, że pies od razu po przyjęciu do schroniska idzie na boksy ogólne. Po co "upiększasz" rzeczywistość? Ona jest wystarczająco "piękna". P.S. Suki są "standardowo" kastrowane. Psy również miały być, ale najwyraźniej i tu skończyło się na pięknych deklaracjach. Quote
***kas Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 pisze tylko co sama zaobserwowałam, co wiem-o czym mi wiadomo z pierwszej reki. Jasne są schrony, przy których poznań jest cudem nad cudami. Widziałam już dużo gorsze warunki. :shake: jest jak jest, trzeba coś z tym zrobić. Z kolei w sytuacji gdy brak miejsca na kwarantannie psy są kierowane do boksów ogólnych. Dopiero w sytuacji, gdy pojawi się chętny do adopcji, okazuje się, że pies powinien być na kwarantannie. Wolontariuszkę wyrzucili ze schroniskowego wolontariatu, jak się okazało, że ogłasza psy na dogomanii...:shake: tu nie trzeba nic upiększać to mówi samo za siebie. Quote
chita Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 czy to jest strona tego schronu?? [URL="http://schronisko.com/"]SCHRONISKO[/URL] Quote
***kas Posted September 22, 2009 Author Posted September 22, 2009 [quote name='chita']czy to jest strona tego schronu?? [URL="http://schronisko.com/"]SCHRONISKO[/URL][/quote] owszem, to jest ich stronka. chociaż części psów z galerii czy adopcji już nie ma. W sumie nie ma o co winić schronu, aktualizują pewnie co jakiś czas. Quote
Recommended Posts