Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem w końcu :razz: to jak robimy ? szykujemy dla małej złotej panny domek w WOLI ? ja tak patrzę na nią i patrzę...i widzę duuuże podobieństwo do Cyklopka :loveu: tylko trzeba spytać pana czy suczka wchodzi w grę...a ja znalazłam numer tel do tego pana, podam Ci Lara na pw :evil_lol: trzeba szybko działać, bo czasu coraz mniej.

Posted

maciaszek napisał(a):
Tylko o tej pannie bardzo mało wiemy...
A jak się okaże, że np. niszczy meble jak zostaje sama?

To się da sprawdzić, trzeba dać jej szansę. Ja mogę ją wziąć na krótkie DT, żeby zrobić rozeznanie czy nie niszczy niczego i pod koniec czerwca przekazać ją temu państwu z WOLI, jeśli wszystko będzie ok. Ale dlatego trzeba działać szybko, żebym zdążyła ja dobrze sprawdzić :evil_lol:

Posted

Kenny napisał(a):
jestem w końcu :razz: to jak robimy ? szykujemy dla małej złotej panny domek w WOLI ? ja tak patrzę na nią i patrzę...i widzę duuuże podobieństwo do Cyklopka :loveu: tylko trzeba spytać pana czy suczka wchodzi w grę...a ja znalazłam numer tel do tego pana, podam Ci Lara na pw :evil_lol: trzeba szybko działać, bo czasu coraz mniej.

Kenny, kaja555 poda mi w poniedziałek maila do Państwa, oni chcą jakby co zobaczyć innego pieska, tylko trzeba im podesłać zdjęcie.

Ale kurcze, ja się jednego boję... jak się okaże, że ona niszczy, Ci Państwo jej nie wezmą, i co wtedy?? a Ty Kenny możesz ją przetrzymać tylko do końca czerwca...

Posted

__Lara napisał(a):
Ale kurcze, ja się jednego boję... jak się okaże, że ona niszczy, Ci Państwo jej nie wezmą, i co wtedy?? a Ty Kenny możesz ją przetrzymać tylko do końca czerwca...
No właśnie... Co wtedy?

Posted

__Lara napisał(a):
Kenny, kaja555 poda mi w poniedziałek maila do Państwa, oni chcą jakby co zobaczyć innego pieska, tylko trzeba im podesłać zdjęcie.

no faktycznie to zbyt ryzykowne :-( zagalopowałam się :-(
to co robimy ???

Posted

Wydaje mi się, że każdy, nawet najpiękniej i najniewinniej wyglądający pies może się okazac stworzeniem bardzo problemowym.
Także każdy, który ma tutaj wątek..Nic tak naprawdę o nich nie wiemy...
Może trzeba dać jej szansę...

Może by porozmawiać z Nimi (potencjalnymi przyszłymi właścicielami Zuzi) czy są na to przygotowani...
Sama nie wiem..Szkoda jej..

Posted

Zuzia ma dzisiaj ogłoszenia na:
szerlok-katowice.pl

Przypominam też, że w sobotę, czyli jutro ma swoje dwa ogłoszenia w Dzienniku Zachodnim.

Posted

Jasza napisał(a):
Zuzia ma dzisiaj ogłoszenia na:
szerlok-katowice.pl

Przypominam też, że w sobotę, czyli jutro ma swoje dwa ogłoszenia w Dzienniku Zachodnim.

To mam nadzieję, że będą jutro dzwonić :)

Ja bym nie ryzykowała...boję się... nie chcę jej robić nadziei, a potem co, znowu wpakować do schronu? :(

Posted

Dzisiaj Zuzia ma ogłoszenia w DZ.Z.
Ludzie, czytajcie gazety i dzwońcie!
(W ogłoszeniach nie podałam imienia tylko napisałam Złota suczka...)

Posted

__Lara napisał(a):
Ja bym nie ryzykowała...boję się... nie chcę jej robić nadziei, a potem co, znowu wpakować do schronu? :(

OK, rozumiem. To Twoja decyzja, ale szkoda, że nie dostanie tej szansy...tak moim skromnym zdaniem. Ale mam prośbę - pokaż ją chociaż tym ludziom z WOLI - może się zakochają...ja wierzę...

Posted

Kenny napisał(a):
OK, rozumiem. To Twoja decyzja, ale szkoda, że nie dostanie tej szansy...tak moim skromnym zdaniem. Ale mam prośbę - pokaż ją chociaż tym ludziom z WOLI - może się zakochają...ja wierzę...

Kenny, nie tylko ja tu podejmuje decyzje :oops: ja wyraziłam swoje zdanie :) a jak Wy uważacie?? Kenny, Ty jesteś żeby ją wziąć, a Jasza, maciaszek?

Posted

Ja uważam, że to za ryzykowne. Jeśli państwo się nie zdecydują i nie znajdzie się nikt inny, kto by sunię zaadoptował, to trochę będzie kanał. Kenny będzie musiała wyjechać a co z sunią? Może się znajdzie jakieś lokum dla niej. Ale może się nie znaleźć (i to jest niestety bardziej prawdopodobne)...
No chyba, że znajdziemy teraz kogoś, kto się zadeklaruje przejąć, w razie czego, Zuzię od Kenny.

Posted

maciaszek napisał(a):
Ja uważam, że to za ryzykowne. Jeśli państwo się nie zdecydują i nie znajdzie się nikt inny, kto by sunię zaadoptował, to trochę będzie kanał. Kenny będzie musiała wyjechać a co z sunią? Może się znajdzie jakieś lokum dla niej. Ale może się nie znaleźć (i to jest niestety bardziej prawdopodobne)...
No chyba, że znajdziemy teraz kogoś, kto się zadeklaruje przejąć, w razie czego, Zuzię od Kenny.

No właśnie, musiałby być tymczas od lipca.... zmienię tytuł wątku.

Posted

Jasne, macie rację...:-( przykro mi, że tak mało w tej sprawie mogę pomóc. Gdyby to zależało ode mnie wzięłabym ją na DT, dopóki by nie znalazła domku...ale niestety tak się złożyło, że muszę wyjechać na 3 miesiące i nie mogę tego już odkręcić...:placz::placz::placz:
ale pogadajcie z tymi ludźmi z WOLI...może powiedzą, że te kanapy jednak nie są takie ważne jak myśleli, gdy zobaczą słodką Zuzię, no nie wiem już co robić :shake:

Posted

Nic tylko porozmawiać z tymi ludźmi.
Jeżeli określają sprawę jasno, że pies nie może nic zniszczyć jek zostanie sam, bo go oddadzą to nie ma co nawet robić Małej nadziei, bo kolejny powrót do schroniska będzie tragiczny..
Ale jeżeli Ci państwo wiedząc o możliwości wystąpienia tego typu problemów, zdecydują się ją wziąć, pracować z nią jeżeli się to okaże konieczne, to myślę wtedy, że należy i Zuzzi i Im dać szanse.
Ale to oni, jako dorośli i odpowiedzialni ludzie muszą podjąć decyzję..

Posted

[quote name='Jasza']Nic tylko porozmawiać z tymi ludźmi.
Jeżeli określają sprawę jasno, że pies nie może nic zniszczyć jek zostanie sam, bo go oddadzą to nie ma co nawet robić Małej nadziei, bo kolejny powrót do schroniska będzie tragiczny..
Ale jeżeli Ci państwo wiedząc o możliwości wystąpienia tego typu problemów, zdecydują się ją wziąć, pracować z nią jeżeli się to okaże konieczne, to myślę wtedy, że należy i Zuzzi i Im dać szanse.
Ale to oni, jako dorośli i odpowiedzialni ludzie muszą podjąć decyzję..

W poniedziałek im wyślę zdjęcie Zuzi i zobaczymy - naświetlę im całą sytuację.

Posted

Jasza napisał(a):
Wszystko zależy od nich tak naprawdę..
Czekamy na wiadomości i ściskamy kciuki.

Mam już maila, jeszcze dziś podeślę zdjęcie i informacje o Zuzi :)