tangerine74 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 malawaszka napisał(a):ponieważ prawie dziś zamówiłam tego cholernego coat kinga co to pewnie Tangerine dostała zniżkę ale pod warunkiem, że będzie mnie na niego namawiać :mad::lol: (...) o ile mniej więcej wiem jak zrobić dupkę żeby nie było schoda (pewnie mi się tylko wydaje, że wiem :p) to nie mam pojęcia jak zrobić głowę maszynką, żeby na szyi ładnie było przejście z łysej pały na grzbiet okudlony :niewiem: :p a ja mam nowe hobby :multi: trymuję co drugi dzień :lol: niedługo Gimli bedzie łysy :evil_lol: UWAGA! trymowanie uzależnia! NIE kupujcie coat kinga! Fakt: z tą dooopką i szyją to jest problem :cool3: Ale chociaż na srodku Gimli wyglada jak sznaucer ;) Fryzjer umówiony na 18 marca - wtedy bede się uczyć co zrobić z końcami psa ;) Co do wymęczenia Lunki, to znam jednego, który by dał radę. Frodo mu na imię ;) Oczywiście jest sznupem mini. Ma jedną niepokojąca zaletę: nie rozumie słowa "nie" w zadnym języku świata :evil_lol: Jak Gimli nie chce sie dalej bawić, to i tak musi. Nawet jak leży na grzbiecie i błaga o chwilę spokoju, to jest ciagnietu za łapę do dalszej gonitwy i podgryzania :evil_lol: Nie ma lekko - z Frodem trzeba się bawić, to tak twierdzi Frodo. :evil_lol: Bandyta z niego i tyle ;) Za to czasemi bardzo się to przydaje. jak mi w piatek wieczorem Gimlasa wymęczy, to do soboty wieczorem nie mam psa w domu - śpi jak aniołeczek i na spacery trzeba go namawiać :loveu: Quote
LeCoyotte Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 tangerine74 napisał(a)::p a ja mam nowe hobby :multi: trymuję co drugi dzień :lol: niedługo Gimli bedzie łysy :evil_lol: UWAGA! trymowanie uzależnia! NIE kupujcie coat kinga! racja, bardzo uzaleznia:cool1: PS. komu wyskubac psa? bo mi jeden nie wystarcza:eviltong::evil_lol: Quote
malawaszka Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 [quote name='gassira']jaka różowa landryneczka słodziutka:loveu: :shake:źle mi się kojarzy to określenie :lol: [quote name='Alicja']fota jak Klocusiowej ...jęzorek też wywalony :evil_lol::evil_lol: http://photos15.nasza-klasa.pl/dev38/0/028/274/0028274571.jpg Berek ..... hahahaha nooo :evil_lol: [quote name='tangerine74']:p a ja mam nowe hobby :multi: trymuję co drugi dzień :lol: niedługo Gimli bedzie łysy :evil_lol: UWAGA! trymowanie uzależnia! NIE kupujcie coat kinga! Fakt: z tą dooopką i szyją to jest problem :cool3: Ale chociaż na srodku Gimli wyglada jak sznaucer ;) Fryzjer umówiony na 18 marca - wtedy bede się uczyć co zrobić z końcami psa ;) Co do wymęczenia Lunki, to znam jednego, który by dał radę. Frodo mu na imię ;) Oczywiście jest sznupem mini. Ma jedną niepokojąca zaletę: nie rozumie słowa "nie" w zadnym języku świata :evil_lol: Jak Gimli nie chce sie dalej bawić, to i tak musi. Nawet jak leży na grzbiecie i błaga o chwilę spokoju, to jest ciagnietu za łapę do dalszej gonitwy i podgryzania :evil_lol: Nie ma lekko - z Frodem trzeba się bawić, to tak twierdzi Frodo. :evil_lol: Bandyta z niego i tyle ;) Za to czasemi bardzo się to przydaje. jak mi w piatek wieczorem Gimlasa wymęczy, to do soboty wieczorem nie mam psa w domu - śpi jak aniołeczek i na spacery trzeba go namawiać :loveu: uuu Luna jak nie ma ochoty to się po prostu odgryza, a jak "ktoś" dalej nie rozumie, że nie to bardzo krzyczy i jeszcze mocniej się odgryza :roll: [quote name='aga1215']Mało Lunetki i Pepy :mad: były wcześniej ino się drogiej Pani cofnąć nie chciało :eviltong: [quote name='LeCoyotte']racja, bardzo uzaleznia:cool1: PS. komu wyskubac psa? bo mi jeden nie wystarcza:eviltong::evil_lol: dawaj do mnie :cool3: udostępnię Ci Lunete Quote
Pysia Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 http://img516.imageshack.us/img516/3268/dsc0114wd7.jpg Oliwka - Aniołek :evil_lol: Ech...Jak ja jej dawno nie widziałam :shake: A pewnie urosła i pyszczy jak stara ;) Quote
malawaszka Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 jest potworem i ja nią między ludzi nie chadzam :p wielki pies na małym zameczku :lol: Quote
malawaszka Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 a Pepy prawie nie mam bo trudno focić coś co sięcały czas pałęta przy nogach :shake: Quote
malawaszka Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 TANGERINE pokaż fotkę wyczesanego Gimlonia :modla: Quote
Pysia Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 http://img297.imageshack.us/img297/1747/dsc0083df0.jpg Buahahahaha prawie jak ja na fotce z rajdu :evil_lol: Wiatr we włosach i zadowolona mina :evil_lol: Quote
Alicja Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 2420........ http://img182.imageshack.us/img182/6366/dsc0082wi4.jpg ale mina :evil_lol::evil_lol::evil_lol:...mis kudłatek :loveu::loveu: Quote
clockwork Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 http://img516.imageshack.us/img516/3268/dsc0114wd7.jpg jesoooooo :loveu::loveu::loveu::loveu: szczena mi opadła.... uwielbiam takie diobły wcielone:loveu::loveu::loveu: .... ale ino cudze..... :multi::multi::multi: co tak siedzisz?? :cool3::cool3: Quote
tangerine74 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Wielki pies na małym zameczku psieśliczny :loveu: Jestem bardzo ciekawa czy Lunka by wytłumaczyła Frodowi, że "no, means no". Na razie jedynym psem, któremu sie to udało był jego własny ojciec :mad: Gimloń wyczesany? Na swoim ostatnim zdjęciu wygląda identycznie, jakby nie był... :lol: Quote
malawaszka Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 [quote name='clockwork']http://img516.imageshack.us/img516/3268/dsc0114wd7.jpg jesoooooo :loveu: szczena mi opadła.... uwielbiam takie diobły wcielone:loveu: .... ale ino cudze..... :multi: co tak siedzisz?? :cool3::cool3: jak siedzę :roll: hahah też bym wolała na zdjęciach tylko oglądać :evil_lol: [quote name='tangerine74'] Gimloń wyczesany? Na swoim ostatnim zdjęciu wygląda identycznie, jakby nie był... :lol: hahaha aleś pokazała :mad::lol: Quote
tangerine74 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Obiecuję za jakiś czas poprawę i wklejenie fitrzonia w wersji nie zamarźniętej ;) Oliwka naprawdę wcielona jakaś :lol: Quote
Agunia-Pańciunia) Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 czesc Waszeczko sliczna .... jak u Cie samopoczucie?? Rozumiem , ze zdroweczko dopisuje...? Co u pieknej krolewny Oliwki? A. Quote
clockwork Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 [quote name='Agunia-Pańciunia)']czesc Waszeczko sliczna .... jak u Cie samopoczucie?? Rozumiem , ze zdroweczko dopisuje...? Co u pieknej krolewny Oliwki? A. pomyliłaś wątki??? :razz::razz::razz: piekna śliczna i boska jest TYLKO medorowa :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
malawaszka Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 hahaha Magdaleno - tu najśliczniejsza jestem JA :lol: Medorowa gdzieś tam w Mediolanie :evil_lol: Tangerine a jak ten coat zbiera Gimloniowi boki???? łapie coś? bo Luna ma tam kurde takie ciankie śliskie kudełki, że nawet trymer sie po tym ślizga :shake: Cześć Pańciunia :p poczytaj a wszystkiego się dowiesz :eviltong::evil_lol: Quote
clockwork Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 ale posta #22222 napisałam ja :grins: piękna Waszeczko :loveu::loveu: Quote
AnkaG Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Ale ci kadzą - pewnie cos chcą... Ja tymi grabkami to tylko mocno zarośnięte jestem w stanie wyczesać.:shake: Ostatnio Nukę ale ona ma cholernie szorstki włos. Quote
malawaszka Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 ależ gratuluję Ci Magdaleno :klacz: , która bezkarnie może jeść frytki ze smażenym syrem wieczorem :placz: WCALE nie zazdroszczę tego NIC a NIC :shake: i Clifford na malutkim zamku :evil_lol: a na jutro zamawiam piękną pogodę!!!! jadę na wichurkę :multi::multi::multi: ahhh jak sie stęskniłam z moimi łąkami :loveu::loveu::loveu: Kurde to już nie wiem czy kupować czy nie - haha już wiem - nie kupię bo nie mam pieniędzy :lol: Quote
AnkaG Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Ja też mogę żreć. Jestem chuuuda.:cool3: Zero biustu Quote
tangerine74 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Na boczkach rzeczywiście nie ma wielkiego zbierania Coat kingiem. No ale tam można tym mniejszym trymerkiem. Za to grzbiet zaczął leżeć zamiast sterczeć, jak futro na owcy. Na udach tez juz bardziej lezy włos niz sterczy. Teraz dopracowuję łopatki "do grubosci reszty" futra. Boki tez nie sa juz takie lejace i super gładkie w dotyku. Nie ma lekko ;) Żaden trymer zrobi nic porządnie sam. Trzeba sie nauczyć i ciut napracować. Ale tym coat kingiem idzie duzo szybciej i po 3-4 krótkich trymowankach widać efekt: włos zaczyna lezeć i u Gimlego wyraźnie się zmienił w dotyku. Gimli jest teraz szorciuszkiem. Nie mam innego sznupa mini do porównania, ale w dotyku Gimli ciut przypomina sierść znajomego trymowanego średniaka, wiec idziemy w dobrym kierunku. W weekend wyszoruję Gimlego porzadnie i wtedy okaze się co mu zrobiłam na grzbiecie.:cool3: Mam obawy czy nie za mocno wyjechałam te zszarzałe miejsca: czy coat king ich za mocno nie przyciął. Dobrze zaczęłam naukę zimą:lol: W razie czego fryzjerka bedzie miała co wyrównać :lol: Quote
AnkaG Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Nie martw się że wyjechałaś placki - włos odrośnie ładniejszy. Zwłaszcza ze nie był wcześniej trymowany za bardzo. Fryzjerka mi też oddaje takie z prześwitami a wiosną to Keysi zazwyczaj bez futra. :evil_lol: Quote
malawaszka Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 no własnie - j też Lunie zawsze wygryzam dziury bo w niektórych miejscach łatwiej kudły wychodzą albo mnie łatwiej się je łapie :lol: i potem te miejsca są czarne a reszta siwa :loveu::lol: Quote
AnkaG Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 odnalazlam zdjęcie z wiosny - zobaczcie jaka Keysi łysa :evil_lol: Quote
Recommended Posts