Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oliwkowa zdrowieje, Boluś leży pod kroplówką - wenflon ma w tylnej łapie i kurde tak to wolno dziś kapie że umieram juz z nudów i znowu będę z nim biegała po nocy na siku :shake:

Posted

[quote name='Pysia']Weszka dawaj do W-wy i zabierz mnie ze sobą :)[/quote]

[B]tak tak tak :multi: [/B]
[B]juz grzeję bolida, żeby was obwieźć po Warszawie i okolicy :evil_lol: [/B]

Posted

Mała sznaucerka ma na imię Nuka. Dzisiaj rano była u weta. Jest przeziębiona - dostała dwa zastrzyki i mamy dawac Urosept. Wg wetki to skutek stresu i osłabienia.

Reaguje już na imię i wesoło merda do nas ogonkiem. Koleżanki jeszcze powarkują czasami, ale nie jest źle.

Posted

[quote name='Maga100'][B]tak tak tak :multi: [/B]
[B]juz grzeję bolida, żeby was obwieźć po Warszawie i okolicy :evil_lol: [/B][/quote]
Nie jadę...

[quote name='Vectra']Waszko NIE zabieraj Pysi :evil_lol:[/quote]
Nie musisz jej przekonywać bo ja nawet gdybyście błagały tyo nie pojadę :razz: Przypomniałam sobie o Magdzie......
:evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']Oliwkowa zdrowieje, Boluś leży pod kroplówką - wenflon ma w tylnej łapie i kurde tak to wolno dziś kapie że umieram juz z nudów i znowu będę z nim biegała po nocy na siku :shake:[/QUOTE]

Szybkość kapania można regulować. Na pewno Boluś ma dobrze założony wenflon? Bo jeśli są jakieś problemy, to może płyn nie wchodzi w żyłę. Mnie kiedyś źle założyli wenflon i po kroplówkach miałam spuchnięte i zsiniałe całe ramię :shake: Po kroplówce sprawdź, czy Bolo nie ma obrzęku na łapce.

Posted

[quote name='beria']Szybkość kapania można regulować. Na pewno Boluś ma dobrze założony wenflon? Bo jeśli są jakieś problemy, to może płyn nie wchodzi w żyłę. Mnie kiedyś źle założyli wenflon i po kroplówkach miałam spuchnięte i zsiniałe całe ramię :shake: Po kroplówce sprawdź, czy Bolo nie ma obrzęku na łapce.[/quote]

wiem, że można, ale teraz było otwarte na maxa a i tak kapało powolutkuu - czy wchodzi w żyłę to sprawdzam zawsze - macam mu co chwilę łapkę bo z tyłu to takie kiepkie miejsce na wenflon ale przody ma już bardzo pokłute że nie dało się założyć :shake:

nie wiem czy zabiorę się z Payton do Wawki - ja pewnie w sobotę wrócę póóóźno z tej studniówki

Posted

[quote name='Pysia'] Przypomniałam sobie o Magdzie......
:evil_lol:[/quote]

[B]zapytaj się Weszki jak było fajnie, gdy nas sąsiad ciagał na lince po podwórku, żeby bolid odpalił. Ja mam dużo takich atrakcji w zanadrzu :grins: Np. Debe uwielbia ze mną jeździć :evil_lol: [/B]

Posted

[quote name='Maga100'][B]zapytaj się Weszki jak było fajnie, gdy nas sąsiad ciagał na lince po podwórku, żeby bolid odpalił. Ja mam dużo takich atrakcji w zanadrzu :grins: Np. Debe uwielbia ze mną jeździć :evil_lol: [/B][/quote]
Opowiadała mi i stwierdzam jeszcze raz !! Stanowczo NIE jadę :shake::evil_lol:

Posted

czesc popale sobie włosy od tch loków :diabloti:
czesc :multi:

:buzi: dla Oliwki
:buzi: dla Bolutka
:buzi: za Lazy i Jej docenienie moich loków :iloveyou:
i to wszystkie :buzi: jakie dziś mam do rozdania w tej galerii :cool1:

Posted

Waszka na pewno to wiesz, ale napisze. Apropo kroplówek (Lazy tez je w domu brała;/) to czasami wystarcyz, zełapa źle lezy przez co igła w żyle sie zagina i powoduje słabsze kapanie. Spróbój jemu tą łakę ustawić pod innym kątem. U nas zawsze to działało.

Debeściaro dla Ciebie tez całusy! :buzi:

Posted

[quote name='malawaszka']

nie wiem czy zabiorę się z Payton do Wawki - ja pewnie w sobotę wrócę póóóźno z tej studniówki[/quote]
z jakiej studniowki? :crazyeye:

Ty maturę w tym roku robisz, czy sobie takiego mlodego narzeczonego zlapałas ? :evil_lol:

Posted

cześć

Paula :loveu: u Boberka OK - niestety dziś znowu był nowy wenflon bo tamten się popsuł na tej tylnej łapie :shake: ale czuje się dobrze - właśnie sępi w kuchni żarcie :loveu: u Luny też OK poza tym, że dziś się zrzygała na swoje legowisko świntucha i musiałam prać pokrowiec, a pod pokrowcem ma trochę sfatygowane już stare legowisko w którym wydrapuje dziury i wylazła spod łóżka cała w okruszkach gąbki :mad: u Oliwki też coraz lepiej, chociaż marudna strasznie :roll:

debeściaczku :loveu: dziękujemy za buziaki :loveu:

LAZ - wiem, że często zależy od ułożenia łapy - a u Bola to chyba jeszcze bardziej niż u LAZY bo on mały, więc cały czas poprawiam mu, żeby żyły były prosto, ale to nie było to - zawsze gdzieś się ten wenflon uszkodzi/wysunie/zagnie na stałe :shake: bo u niego dużo mniej możliwości do wbicia wenflonu niż na długiej łapie ONka :placz:

PIKA idę na studniówkę z kolegą, który jest nauczycielem :evil_lol: więc będę się bawiła w gronie kadry :eviltong: :evil_lol:

a powoli rozkłada mnie choróbsko, więc bosko - nie wiem jak pójdę na tą studniówkę jak mnie rozłoży :angryy: ide się grzać i faszerować lekami :p

Posted

PIKA idę na studniówkę z kolegą, który jest nauczycielem :evil_lol: więc będę się bawiła w gronie kadry :eviltong: :evil_lol:
[/quote]

[B]i dlatego masz nadzieję, ze alkohol będzie? :evil_lol: :evil_lol: [/B]

Posted

[quote name='dbsst']czy trenujesz Poloneza

poprosże fotki z prób :cool1:[/quote]

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: nauczyciele nie tańczą chyba co???? :crazyeye: :mdleje: nie pamiętam jak to było :roll:

Maga - ja wiem że będzie - zawsze był, jest i będzie :cool1:

Posted

[quote name='dbsst']:evil_lol: u nas prowadzili :evil_lol:
bo my same antytalencia byliśmy :roll:[/quote]

ale jak już to chyba tylko wychowawca więc luzik - nie dam się zestresować :evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']ale jak już to chyba tylko wychowawca więc luzik - nie dam się zestresować :evil_lol:[/quote]

ale ja Cie ni estresuje tylko włóz wygodne buty bo bedziesz żeby Ci ni espadły w czasie Poloneza bo koledze obciachu narobisz a on tam służbowo na statek ;)

Posted

Maga - ja wiem że będzie - zawsze był, jest i będzie :cool1:[/quote]

[B]w twwoim życiu - TAK :evil_lol: [/B]

[quote name='dbsst']ale ja Cie ni estresuje tylko włóz wygodne buty bo bedziesz żeby Ci ni espadły w czasie Poloneza bo koledze obciachu narobisz a on tam służbowo na statek ;)[/quote]

[B]tylko pamietaj! Pij PO polonezie! Bo inaczej pomyli ci się z polką galopką :evil_lol: [/B]

Posted

[quote name='dbsst']czy trenujesz Poloneza

poprosże fotki z prób :cool1:[/quote]

[quote name='Maga100'][B]w twwoim życiu - TAK :evil_lol: [/B]

[B]tylko pamietaj! Pij PO polonezie! Bo inaczej pomyli ci się z polką galopką :evil_lol: [/B][/quote][I][B]:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:no i się uchichrałam na maxa

Zdrówka dzieciaczkom życzę:p
Waszeczko i nie odwiedzisz mojego wnusia:crazyeye:
[/B][/I]