olcha Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Malawaszka dziś spotkałam sznaucerkę mini z bardzo pięknymi stojącymi uszkami. Zapytałam się właściciela gdzie ciął. A on mi na to, że nigdzie i że ona ma takie i że to taka linia (sunia 11 lat z rodowodem). Czy sznaucery mają stojące uszy same z siebie? :oops: :oops: :oops: Quote
Alicja Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 ;)no Waszeczka ciesz się ze Oliwka zdrowieje i krzyczy ....lepszy krzyk aniżeli pawiowanie ...Kuba ilekroć miał anginę to zanim dotarłam z nim do lekarza to srednio 3 razy korytarz myłam bo jak wychodziliśmy z domu do lekarza to pawia puszczał:angryy: kurde tyle tych sznaucerków:shake: Quote
Katerinas Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 malawaszka napisał(a):już lepiej, dostawała Cebion - dziś rozrabiała więc czuje się lepiej ;) od rana dobijała się do mojego pokoju :mad: to siem cieszem ;) A z tymi sznacerkami ... to kiepska sprawa :-( Quote
Pysia Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Weszka - lek znalazłaś? Kurna - zabiłabym właścicieli mam tych psów :angryy::angryy::angryy: Quote
malawaszka Posted October 31, 2006 Author Posted October 31, 2006 olcha napisał(a):Malawaszka dziś spotkałam sznaucerkę mini z bardzo pięknymi stojącymi uszkami. Zapytałam się właściciela gdzie ciął. A on mi na to, że nigdzie i że ona ma takie i że to taka linia (sunia 11 lat z rodowodem). Czy sznaucery mają stojące uszy same z siebie? :oops: :oops: :oops: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: tzw RADARY są niezgodne ze wzorcem - niektórym sznaucrom stają uszi i niektórzy hodowcy jak widzą, że zapowiada się pospolite ruszenie uszu - kleją, plastrują, obciążają, ale co z tego jak taki pies w genach przekazuje dalej kiepskie ucho? :roll: :niewiem: to dużo większe uszy niż np cięte Bolusiowe Quote
beria Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Czemu ludzie są tacy podli :shake: Na stronie masz 11 letnią sznaucerkę średnią, taka śliczna obcięta, nie można pozbyć się starszego psa z niewielkimi szansami na adopcję, jak niepotrzebnego śmiecia :-( Może spróbuj jej założyć wątek na PwP, albo dam ją na allegro, tylko potrzebuję chwytliwego opisu i danych do kontaktu. K*** czuję się jakby to moja Gertruda była za tymi kratami :-( I drugą aukcję założę z odnośnikiem do Twojej strony adopcyjnej, tylko też o tekst poproszę, a zdjęcia sobie pożyczę. Quote
Pysia Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Słuchaj - a może wstawimy odnośnik do tej stronki do mnie na stronę? Np w aktualnościach napiszę : Jeżeli nie stać Cię na psa z papierami to zobacz co się dzieje z tymi bez papierów( i link) Nie popieraj handlu na targowiskach. Przygarnij potrzebujące zwierze!! Ono odda Ci swoje serca. Quote
malawaszka Posted October 31, 2006 Author Posted October 31, 2006 Beria - ta 11 latka jest już na dogo - sprawa jest taka, że ona ma właścicielkę, tylko ta właścicielka ciągle gdzieś wyjeżdża i wtedy zostawia sunię w schronisku - powiedziała że jakby sie znalazł dom to z chęcią by ją oddała więc pies jest dla niej ciężarem :-( Pomyślę jutro o tekstach na allegro i Gosia jakbyś mogła jeszcze tego małego Luckusia wystawić :modla: bo ja nie umiem :oops: próbowałam dziś ale jakaś tępa jestem :p Pysia byłoby bosko jakbyś dała linka do mojej strony u siebie - każda reklama jest dobra :multi: :loveu: Quote
beria Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Jasne, że wystawię aukcje. Jak z kociakam? Przelew powinien dotrzeć w czwartek do Angeli, bo jutro święto :cool1: Quote
Pysia Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 malawaszka napisał(a):Beria - ta 11 latka jest już na dogo - sprawa jest taka, że ona ma właścicielkę, tylko ta właścicielka ciągle gdzieś wyjeżdża i wtedy zostawia sunię w schronisku - powiedziała że jakby sie znalazł dom to z chęcią by ją oddała więc pies jest dla niej ciężarem :-( Pomyślę jutro o tekstach na allegro i Gosia jakbyś mogła jeszcze tego małego Luckusia wystawić :modla: bo ja nie umiem :oops: próbowałam dziś ale jakaś tępa jestem :p Pysia byłoby bosko jakbyś dała linka do mojej strony u siebie - każda reklama jest dobra :multi: :loveu: Wstawię kochana bez tych figur :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
malawaszka Posted October 31, 2006 Author Posted October 31, 2006 beria napisał(a):Jasne, że wystawię aukcje. Jak z kociakam? Przelew powinien dotrzeć w czwartek do Angeli, bo jutro święto :cool1: udało się ściągnąć z Krakowa surowicę - dużo tańszą niż w Dąbrowie znalazłam - kociaki już dostały więc pozostaje trzymać :kciuki: żeby zadziałało w porę i pomogło!!!! Super - wielkie dzięki że wysłałaś coś :multi: bo sama surowica kosztowała 220 zł - ja z aukcji dostanę ok 150 zł, więc przyda się wszystko :multi: bo jeszcze przecież kupę leków idzie :shake: Quote
beria Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Na AFN jest zarezerwowane 190 zł na "połamane psiaki *OL*". Havanka już jest zdrowa, nie wiem jak z tym drugim pieskiem :roll: Może dałoby się, chociaż część tej kwoty przeznaczyć na leczenie kotków? Tylko Missieek nic nie wspomina w ich topiku o chorobie. Gdybyś tu nie pisała nawet też bym nie wiedziała :shake: Quote
Pysia Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 malawaszka napisał(a):udało się ściągnąć z Krakowa surowicę - dużo tańszą niż w Dąbrowie znalazłam - kociaki już dostały więc pozostaje trzymać :kciuki: żeby zadziałało w porę i pomogło!!!! Super - wielkie dzięki że wysłałaś coś :multi: bo sama surowica kosztowała 220 zł - ja z aukcji dostanę ok 150 zł, więc przyda się wszystko :multi: bo jeszcze przecież kupę leków idzie :shake: Jejku żeby pomogła !!!!! Musi pomóc!!!! MUSIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
malawaszka Posted October 31, 2006 Author Posted October 31, 2006 tamta kasa jest zarezerwowana na sterylkę Havy i na rtg miednicy - w przyszłym tyg chyba będziemy robić sterylkę Quote
beria Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Jak dajecie sobie z tym wszystkim radę :mdleje: Quote
malawaszka Posted October 31, 2006 Author Posted October 31, 2006 beria napisał(a):Jak dajecie sobie z tym wszystkim radę :mdleje: ja to jestem tylko z doskoku i powoli wyprzedaję swój pokój :evil_lol: ale jak One sobie radzą to jest po prostu cud! 24 h/d jest robota przy zwierzakach :shake: Quote
malawaszka Posted November 1, 2006 Author Posted November 1, 2006 Cześć w ten wietrzysty aczkolwiek słoneczny dzionek :multi: Niniejszym ogłaszam, że od wczoraj mamy wreszcie stan surowy zamknięty :laola: :drinking: :multi: :p Quote
Alicja Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 cześć Waszeczko czyli pijemy parapetówę bez parapetów :razz: :lol::knajpa::beerchug::popcorn::drink1::drink1::facelick::drinking::drinka::cunao::chlup::chlup: Quote
Maga100 Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='malawaszka'] Niniejszym ogłaszam, że od wczoraj mamy wreszcie stan surowy zamknięty :laola: :drinking: :multi: :p kochana, to teraz już z górki :bigok: jeszcze tylko parę drobiazgów i oddanie do użytkowania :p potem znów parę drobiazgów i już mieszkasz :p Quote
malawaszka Posted November 1, 2006 Author Posted November 1, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']cześć Waszeczko czyli pijemy parapetówę bez parapetów :razz: :lol::knajpa::beerchug::popcorn::drink1::drink1::facelick::drinking::drinka::cunao::chlup::chlup: :evil_lol: możemy wypić bo zimno :drinking: [quote name='Maga100']kochana, to teraz już z górki :bigok: jeszcze tylko parę drobiazgów i oddanie do użytkowania :p potem znów parę drobiazgów i już mieszkasz :p hahaha dokładnie tak jak mówisz :lol: a przed chwilą w moim surowym zamkniętym odwiedziła mnie Pysia z Ju :multi: :multi: :multi: musieli przekupić moje psy suchym chlebem, żeby im dziamdzioły zatkać :evil_lol: ale potem już był spokój :multi: nawet Bolo spał przytulony do Pysi na kanapie :loveu: mam dowód na fotkach, ale to dopiero wieczorem jak wrócę do domu :p no i już nie ma słonka, jest zimnica i popaduje :shake: :angryy: Quote
lothia Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 to co?parapetówa?:Cool!: :Cool!: :Cool!: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :knajpa: :drink1: :drink1: :drink1: :drinka: a to pod koniec imprezy:cunao: Quote
malawaszka Posted November 1, 2006 Author Posted November 1, 2006 hahahha miejsca na tańce dostatek więc też będą :cunao::cunao::cunao: Quote
PIKA Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Gratulcje :cunao::cunao::drink1::drink1::drink1::drink1::drink1::drink1::drink1: To na kiedy mam się szykować? :razz: Quote
malawaszka Posted November 1, 2006 Author Posted November 1, 2006 oohohhooo PIKA to jeszcze potrwa :placz: zanim da się jakąś imprezkę zrobić - co najmniej kibelek w domu mus zrobić :evil_lol: Quote
Recommended Posts