Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozpuścić, nalać do smoka i niech ciągnie. W sensie do smoka tego od butelki ale bez butelki.

BTW Maja też chora. Ale ona ma poszczepienne. Bidulki małe no.

Posted

same leki w syropku ma i z łyżeczki pluje :shake: qrde biedna jest strasznie - ciągle płacze :placz: i nie śpi w nocy :shake: spróbujemy jutro z tym smoczkiem

ale zimno jest brrr - wczoraj w nocy jak wyszłam z burkami to jak zobaczyłam co robią to o mało nie umarłam ze śmiechu - Bolo był w kubraku, Luna bez bo jej zimno nie przeszkadzało nigdy, a te mopy jedne bieegieeemmmm i szybko siq, qpa i fruuu do domu :evil_lol: :lol: że Bolo tak robi to przywykłam, ale Luna :crazyeye: :lol: był taki ziiimny wiatr br rr :shake:

Posted

Biedna Oliwka :shake: U małego dziecka nawet katar to koszmar i nieprzespane noce :shake:

Mój łyslol też wieczorny spacerek z TZtem skrócił do minimum :evil_lol:

Posted

[I]kurcze Waszeczko coś wam sie Oliwkowa sypnęła .....Kuba zjadał leki grzecznie , a jak już było tragicznie to dostał zastrzyki ....to była masakra:cool3:[/I]

Posted

jak miała katar to nie było nawet tak źle - nawet sienauczyła smarkać ostatnio ;) i tak jej się spodobało, że wysmarkała mi się nawet w rękaw :angryy: :lol: ale teraz boli ją gardło i nie wie co siedzieje i ciągle pokazuje paluszkiem :placz:

Posted

[quote name='malawaszka']same leki w syropku ma i z łyżeczki pluje :shake: qrde biedna jest strasznie - ciągle płacze :placz: i nie śpi w nocy :shake: spróbujemy jutro z tym smoczkiem

ale zimno jest brrr - wczoraj w nocy jak wyszłam z burkami to jak zobaczyłam co robią to o mało nie umarłam ze śmiechu - Bolo był w kubraku, Luna bez bo jej zimno nie przeszkadzało nigdy, a te mopy jedne bieegieeemmmm i szybko siq, qpa i fruuu do domu :evil_lol: :lol: że Bolo tak robi to przywykłam, ale Luna :crazyeye: :lol: był taki ziiimny wiatr br rr :shake:[/quote]

A moja siostra oddała nam Maję pod opiekę chorą i nie śpiącą w nocy :p Może znacie kogoś naiwnego? :evil_lol:

A takie szybkodoopki mam w domu :D hihiihih nie zdąrzę drzwi zamknąc a one już są spowrotem hihih

[quote name='malawaszka']jak miała katar to nie było nawet tak źle - nawet sienauczyła smarkać ostatnio ;) i tak jej się spodobało, że wysmarkała mi się nawet w rękaw :angryy: :lol: ale teraz boli ją gardło i nie wie co siedzieje i ciągle pokazuje paluszkiem :placz:[/quote]

Ooo ale fajnie, że smarkać umie. Majka bąble puszcza :placz: :evil_lol: i rozumie tylko "kwiatek i wąchaj" ale to zazwyczaj nie wychodziło :shake: jak była potrzeba :shake:

Posted

biedna Oliwka :-( :-(

na pytanie jak dać dziecku leki nie odpowiem :oops: bo my rodzina lekomanów jesteśmy :evil_lol: moja siostra wszelkie lekarstwa trzyma w sejfie coby amatorzy "cukierków i napojów" się do nich nie dostały :diabloti:

Posted

[quote name='malawaszka']

kurde Oliwier znowu chory :shake: bidulka moja mała - ledwo jedno przeszło to teraz angina jakaś wirusowa :placz: a jej dawać leki to masakra - pluje, parska, rzyga :mdleje: jak macie jakieś sposoby na podawanie dzieciom leków to bardzo proszę i będę wdzęczna :cool1:[/quote]

[B]Oj, biedna Oliweczka :shake: Moja młodsza siostra łykała leki bez problemów, a ja...jak pies, za nagródki :evil_lol:[/B]

a te mopy jedne bieegieeemmmm i szybko siq, qpa i fruuu do domu :evil_lol: :lol: że Bolo tak robi to przywykłam, ale Luna :crazyeye: :lol: był taki ziiimny wiatr br rr :shake:[/quote]

[B]Zazdroszczę :cool1: Bajan woli jak jest zimno niż gorąco. Jak idziemy na spacer to dawkuje starannie te swoje siki...już, już nóżkę podniesie, ale NIE! Wigoru dostał, cieszy się, że na spacer idzie :evil_lol:[/B]

Posted

[quote name='malawaszka']teraz boli ją gardło i nie wie co siedzieje i ciągle pokazuje paluszkiem :placz:[/QUOTE]

Wiem jak się czujesz, to straszne jak nie można w takiej chwili pomóc dziecku. Za każdym razem, jak Klaudia jest chora, wolałabym, żeby to mnie bolało :shake:

Posted

[quote name='Vectra']biedna Oliwka :-( :-(

na pytanie jak dać dziecku leki nie odpowiem :oops: bo my rodzina lekomanów jesteśmy :evil_lol: moja siostra wszelkie lekarstwa trzyma w sejfie coby amatorzy "cukierków i napojów" się do nich nie dostały :diabloti:[/quote]\

Hihihih ja to za młodu taką lekomanką byłam, że wylądowałam na płukaniu żołądka :p od tamtej pory biorę jak już na prawdę muszę :shake:

Posted

Ja od malutkiego mówiłam Karolowi że soczek to syropek. I dawałam mu Lentilki mówiąc że to tabletki ;) Ale leki miałam zamknięte na klucz....Na skutek moich zabiegów gdy pierwszy raz w wieku 3 lat Karol zachorował ( i to od razu na angine) to łykał leki jak stary chłop :evil_lol: Nawet rozgryzał antybiotyk ;) Byłam przewidująca bo widziałam jakie rzeczy wyprawiają dzieci chore nie chcąc jeść leków :crazyeye:

Posted

[quote name='Pysia'] Byłam przewidująca bo widziałam jakie rzeczy wyprawiają dzieci chore nie chcąc jeść leków :crazyeye:[/quote]

no i czemu tego nie powiedziałaś wcześniej :placz:

Posted

biedna Oliwka , u nas tez choroba panuje, Matyś juz miesiąc się wykurowac nie może a Maja ma katar ale to głodomory wszystkożerne , więc nie mam akiego problemu
zdrowiej Oliweczko szybko,a jak Bolutek?

Posted

ale zimno jest brrr - wczoraj w nocy jak wyszłam z burkami to jak zobaczyłam co robią to o mało nie umarłam ze śmiechu - Bolo był w kubraku, Luna bez bo jej zimno nie przeszkadzało nigdy, a te mopy jedne bieegieeemmmm i szybko siq, qpa i fruuu do domu :evil_lol: :lol: że Bolo tak robi to przywykłam, ale Luna :crazyeye: :lol: był taki ziiimny wiatr br rr :shake:[/quote]

cześc Monika!:multi:
Dzisiaj jeszcze zimniej :cool3: Tuffiemu też nigdy zimno nie przeszkadzało i nie ma umiaru , nic tylko chodzic i chodzić ...:cool3: jedynie jak jest silny wiatr to zmyka w stronę domku, podwiewa mu wtedy poopeczkę ,że hej...:evil_lol:

Jak Oliwka, lepiej? życzymy dużo zdrówka :loveu:

Posted

[quote name='malawaszka']Hej :loveu: Dziękujemy za pamiętanie o Oliwkowej - chyba jej od razu lepiej bo krzyczy i chce żeby się na nią patrzeć cały czas :mad: :lol:[/quote]
Angina po podaniu odpowiedniego antybiotyku szybko przestaje być uciążliwa ;) Na szczęście....

Posted

Nowe aukcje na bazarku - HELP! potrzebujemy kasy na leczenie kotów :placz:

ROGZ super obroża
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33665[/URL]

Karlie - czerwona śliczna obróżka
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33669[/URL]

Posted

Ależ żeście znowu naprodukowały :crazyeye: ... mam na myśli posty. ;)

[quote name='malawaszka']kurde Oliwier znowu chory :shake: bidulka moja mała - ledwo jedno przeszło to teraz angina jakaś wirusowa :placz: a jej dawać leki to masakra - pluje, parska, rzyga :mdleje: jak macie jakieś sposoby na podawanie dzieciom leków to bardzo proszę i będę wdzęczna :cool1:[/quote]

Jak Oliweczka?
A witaminki jej na codzień podajecie. Bo my podajemy codziennie MultiCebion - witaminy. Michał bardzo to lubi. Tak samo jak i Cebion (wit C).
I każde ewentualne lekarstwo to mówimy, że teraz witaminki.
Kurcze... nie znam innego sposobu na podawanie dziecku lekarstwa :roll:

Posted

już lepiej, dostawała Cebion - dziś rozrabiała więc czuje się lepiej ;) od rana dobijała się do mojego pokoju :mad:

a ja jestem załamana właśnie dodałam do strony 18 sznaucerków i mixów :placz: