Saththa Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 [quote name='wilczy zew']Przegladam te karmy-dlaczego sa takie drogie :crazyeye:[/QUOTE] bo sa dobre ;) Quote
wilczy zew Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 [B]Pysia[/B],ta bedzie dobra? [url]http://sklepzkarmami.pl/medium-diet-fish/691-medium-diet-fish-1kg2-8020245016071.html[/url] Quote
koja Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 [quote name='wilczy zew']Przegladam te karmy-dlaczego sa takie drogie :crazyeye:[/QUOTE] Ja ze swoim psem jeżdżę do specjalisty od alergii skórnych - wg niego aby wyeliminować alergię pokarmową to tylko karmy zawierające białko hydrolizowane. Quote
Pysia Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 [quote name='wilczy zew'][B]Pysia[/B],ta bedzie dobra? [URL]http://sklepzkarmami.pl/medium-diet-fish/691-medium-diet-fish-1kg2-8020245016071.html[/URL][/QUOTE] Pewnie ze będzie dobra. Tą kupowałam Berkowi - tylko w wersji dla szczeniąt. Ten to dopiero był alergikiem kuna. Był chudy, sierść i skóre miał brzydką a następnie w uszach mu sie zaczęły robić egzemy ( na wierzchu ucha). Po tygodniu spożywania tej karmy psiak utył, sierść i skóra zrobiły się śliczne a egzemy w koncu się wygoiły. To był pierwszy pies u mnie z prawdziwą alergią. Masakra. Potem zauważyłam, że często nie alergiki są jakby nimi gdy organizm osłabiony. I taka karma cudnie stawia psa na nogi wyglądowo i zdrowotnie. Moja Zdzireczka też je Forza10. Mam upust bo należę do Klubu Hodowców ;) Ale i tak kosztuje. Dobre musi kosztować. Przy czym Zdzira je w stosunku do niufa dużo mniej i jej utrzymanie jest stosunowo tanie ;) Mimo drogiej karmy ;) I to są zalety małego psa. No...niewielkiego bo ciągle mi ludzie powtarzają, ze ona mała nie jest tylko średnia. Dla mnie ona mała jest. 11 kg + to kruszynka ;) Quote
wilczy zew Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 Jak zobacze Zirke na zywo to powiem czy mala :-) Uszatka ma strupy na zewnetrznej stronie malzowiny usznej-trapie sie tam. Nie moge dobrze obejrzec,bo to wiertolot. Malawaszka,Twoj wet jeździ do koni? Zapytaj ile bierze za taka wizyte-przyjechal,obejrzał i wsio. Quote
Saththa Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [quote name='Pysia'] Moja Zdzireczka też je Forza10. Mam upust bo należę do Klubu Hodowców ;) Ale i tak kosztuje. Dobre musi kosztować. Przy czym Zdzira je w stosunku do niufa dużo mniej i jej utrzymanie jest stosunowo tanie ;) Mimo drogiej karmy ;) I to są zalety małego psa. No...niewielkiego bo ciągle mi ludzie powtarzają, ze ona mała nie jest tylko średnia. Dla mnie ona mała jest. 11 kg + to kruszynka ;)[/QUOTE] Jej to ona jak Fix jest... i zgadzam się;) Mały pies mniej kosztuje;) NAwet przy super hiper karmie :lol: [quote name='wilczy zew']Jak zobacze Zirke na zywo to powiem czy mala :-) Uszatka ma strupy na zewnetrznej stronie malzowiny usznej-trapie sie tam. Nie moge dobrze obejrzec,bo to wiertolot. Malawaszka,Twoj wet jeździ do koni? Zapytaj ile bierze za taka wizyte-przyjechal,obejrzał i wsio.[/QUOTE] A od kiedy ma te strupy? Próbowałas dac serek/pasztet/ paste jakaś zeby wylizywała i wtedy zobaczyc? Quote
Pink Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 Wczoraj plotkowalam z Megulcem i jak bys nie miala nic przeciwko, to moze wziela by Felixa pod pache i tez by na "sped sznaucerow" przyjechala :multi: dziecko moje najukochansze bym zobaczyla :loveu: Quote
malawaszka Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 [quote name='wilczy zew'] Malawaszka,Twoj wet jeździ do koni? Zapytaj ile bierze za taka wizyte-przyjechal,obejrzał i wsio.[/QUOTE] nie powie mi bo to jest na pewno cena "płynna" zależna od odległości i od zamożności klienta :D [quote name='Pink']Wczoraj plotkowalam z Megulcem i jak bys nie miala nic przeciwko, to moze wziela by Felixa pod pache i tez by na "sped sznaucerow" przyjechala :multi: dziecko moje najukochansze bym zobaczyla :loveu:[/QUOTE] no jasne zapraszam! ma blisko :) Quote
wilczy zew Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [quote name='Saththa']Jej to ona jak Fix jest... i zgadzam się;) Mały pies mniej kosztuje;) NAwet przy super hiper karmie :lol: A od kiedy ma te strupy? Próbowałas dac serek/pasztet/ paste jakaś zeby wylizywała i wtedy zobaczyc?[/QUOTE] Zobaczylam po ostrzyzeniu,to moze byc od drapania bo ma mniej siersci. Ona tylko sucha karme je wolno reszte wsysa jak odkurzacz. Quote
Saththa Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [quote name='wilczy zew']Zobaczylam po ostrzyzeniu,to moze byc od drapania bo ma mniej siersci. Ona tylko sucha karme je wolno reszte wsysa jak odkurzacz.[/QUOTE] Tazzman sobie tak robił p ostrzyzeniu. na nasadzie ucha ze tak powiem. Wystarczyło troszkę mu tak podraznic przy strzyzeniu i sobie rozdrapywał, do krwi bleh No to paste łososiowa np bierzesz i powolutku wyciskasz, ona wylizuje a ty masz czas aby obejrzeć. Powololutko bo ona nie ma sie najesc tylko lizac i sie zająć;) Quote
malawaszka Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 nie mam słów... ['] najcudowniejsza jaką znałam... jeszcze wczoraj biegała z Dropsem u nas, a dziś jej nie ma... [IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10255659_770403616324582_5754528033351091290_n.jpg[/IMG] Quote
ania0112 Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 o kurcze... żegnaj psiaczku ['] atak serduszka miała? Quote
malawaszka Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 Aniu nie wiem co... ona od kilku dni miała tak, że biegała i było ok, a potem stała, dyszała i nie mogła się ruszyć, dostawała leki i poprawiało się, ale od wczoraj wieczora nie chciało się poprawić, dziś poszła jej krew z nosa i z pyszczka i umierała :( boże nie mogę o tym pisać... to musiał być chyba jednak też jakiś nowotwór w płucach tylko jakiś rozsiany, że na RTG nie było widać, chyba że serce też może dawać takie objawy, ale nie wiem :( Quote
Pysia Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 Serce moze dać takie objawy jak pełno wody wszędzie w srodku :( Przykro mi.... Quote
danyww Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 Tak przykro jak psiaczek odchodzi, baaardzo :-( Mój poprzedni sznupek tak odszedł. Na moich rękach. :-( Do dzisiaj mam to przed oczami. Też chorował na serce. Quote
wilczy zew Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [quote name='Saththa']Tazzman sobie tak robił p ostrzyzeniu. na nasadzie ucha ze tak powiem. Wystarczyło troszkę mu tak podraznic przy strzyzeniu i sobie rozdrapywał, do krwi bleh No to paste łososiowa np bierzesz i powolutku wyciskasz, ona wylizuje a ty masz czas aby obejrzeć. Powololutko bo ona nie ma sie najesc tylko lizac i sie zająć;)[/QUOTE] To mnie wtedy brakuje trzeciej ręki :placz: Julkę poznałysmy z Mordziastą osobiście-fajniutka była... Quote
Pysia Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 Wilcza. Gdy Berek rozdrapał sobie uszy wetka kazała go bardzo mocno odrobaczyć i zasugerowała tez alergie. Po odrobaczeniu robale nie wyłaziły za to karma pomogła. Daj jej może dodatkowo Calcium Phantodenicum codziennie. W aptece za grosze bez recepty. Stara alergiczka unikajaca leków anty jak ognia Ci to mówi ;) Quote
Recommended Posts