Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wilczy zew']Przegladam te karmy-dlaczego sa takie drogie :crazyeye:[/QUOTE]

Ja ze swoim psem jeżdżę do specjalisty od alergii skórnych - wg niego aby wyeliminować alergię pokarmową to tylko karmy zawierające białko hydrolizowane.

Posted

[quote name='wilczy zew'][B]Pysia[/B],ta bedzie dobra?
[URL]http://sklepzkarmami.pl/medium-diet-fish/691-medium-diet-fish-1kg2-8020245016071.html[/URL][/QUOTE]
Pewnie ze będzie dobra. Tą kupowałam Berkowi - tylko w wersji dla szczeniąt. Ten to dopiero był alergikiem kuna. Był chudy, sierść i skóre miał brzydką a następnie w uszach mu sie zaczęły robić egzemy ( na wierzchu ucha). Po tygodniu spożywania tej karmy psiak utył, sierść i skóra zrobiły się śliczne a egzemy w koncu się wygoiły. To był pierwszy pies u mnie z prawdziwą alergią. Masakra.
Potem zauważyłam, że często nie alergiki są jakby nimi gdy organizm osłabiony. I taka karma cudnie stawia psa na nogi wyglądowo i zdrowotnie.

Moja Zdzireczka też je Forza10. Mam upust bo należę do Klubu Hodowców ;) Ale i tak kosztuje. Dobre musi kosztować. Przy czym Zdzira je w stosunku do niufa dużo mniej i jej utrzymanie jest stosunowo tanie ;) Mimo drogiej karmy ;) I to są zalety małego psa. No...niewielkiego bo ciągle mi ludzie powtarzają, ze ona mała nie jest tylko średnia. Dla mnie ona mała jest. 11 kg + to kruszynka ;)

Posted

Jak zobacze Zirke na zywo to powiem czy mala :-)

Uszatka ma strupy na zewnetrznej stronie malzowiny usznej-trapie sie tam. Nie moge dobrze obejrzec,bo to wiertolot.

Malawaszka,Twoj wet jeździ do koni? Zapytaj ile bierze za taka wizyte-przyjechal,obejrzał i wsio.

Posted

[quote name='Pysia']
Moja Zdzireczka też je Forza10. Mam upust bo należę do Klubu Hodowców ;) Ale i tak kosztuje. Dobre musi kosztować. Przy czym Zdzira je w stosunku do niufa dużo mniej i jej utrzymanie jest stosunowo tanie ;) Mimo drogiej karmy ;) I to są zalety małego psa. No...niewielkiego bo ciągle mi ludzie powtarzają, ze ona mała nie jest tylko średnia. Dla mnie ona mała jest. 11 kg + to kruszynka ;)[/QUOTE]

Jej to ona jak Fix jest... i zgadzam się;) Mały pies mniej kosztuje;) NAwet przy super hiper karmie :lol:
[quote name='wilczy zew']Jak zobacze Zirke na zywo to powiem czy mala :-)

Uszatka ma strupy na zewnetrznej stronie malzowiny usznej-trapie sie tam. Nie moge dobrze obejrzec,bo to wiertolot.

Malawaszka,Twoj wet jeździ do koni? Zapytaj ile bierze za taka wizyte-przyjechal,obejrzał i wsio.[/QUOTE]

A od kiedy ma te strupy? Próbowałas dac serek/pasztet/ paste jakaś zeby wylizywała i wtedy zobaczyc?

Posted

Wczoraj plotkowalam z Megulcem i jak bys nie miala nic przeciwko, to moze wziela by Felixa pod pache i tez by na "sped sznaucerow" przyjechala :multi: dziecko moje najukochansze bym zobaczyla :loveu:

Posted

[quote name='wilczy zew']
Malawaszka,Twoj wet jeździ do koni? Zapytaj ile bierze za taka wizyte-przyjechal,obejrzał i wsio.[/QUOTE]

nie powie mi bo to jest na pewno cena "płynna" zależna od odległości i od zamożności klienta :D

[quote name='Pink']Wczoraj plotkowalam z Megulcem i jak bys nie miala nic przeciwko, to moze wziela by Felixa pod pache i tez by na "sped sznaucerow" przyjechala :multi: dziecko moje najukochansze bym zobaczyla :loveu:[/QUOTE]

no jasne zapraszam! ma blisko :)

Posted

[quote name='Saththa']Jej to ona jak Fix jest... i zgadzam się;) Mały pies mniej kosztuje;) NAwet przy super hiper karmie :lol:

A od kiedy ma te strupy? Próbowałas dac serek/pasztet/ paste jakaś zeby wylizywała i wtedy zobaczyc?[/QUOTE]

Zobaczylam po ostrzyzeniu,to moze byc od drapania bo ma mniej siersci. Ona tylko sucha karme je wolno reszte wsysa jak odkurzacz.

Posted

[quote name='wilczy zew']Zobaczylam po ostrzyzeniu,to moze byc od drapania bo ma mniej siersci. Ona tylko sucha karme je wolno reszte wsysa jak odkurzacz.[/QUOTE]

Tazzman sobie tak robił p ostrzyzeniu. na nasadzie ucha ze tak powiem. Wystarczyło troszkę mu tak podraznic przy strzyzeniu i sobie rozdrapywał, do krwi bleh

No to paste łososiowa np bierzesz i powolutku wyciskasz, ona wylizuje a ty masz czas aby obejrzeć. Powololutko bo ona nie ma sie najesc tylko lizac i sie zająć;)

Posted

nie mam słów... ['] najcudowniejsza jaką znałam... jeszcze wczoraj biegała z Dropsem u nas, a dziś jej nie ma...

[IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10255659_770403616324582_5754528033351091290_n.jpg[/IMG]

Posted

Aniu nie wiem co... ona od kilku dni miała tak, że biegała i było ok, a potem stała, dyszała i nie mogła się ruszyć, dostawała leki i poprawiało się, ale od wczoraj wieczora nie chciało się poprawić, dziś poszła jej krew z nosa i z pyszczka i umierała :( boże nie mogę o tym pisać... to musiał być chyba jednak też jakiś nowotwór w płucach tylko jakiś rozsiany, że na RTG nie było widać, chyba że serce też może dawać takie objawy, ale nie wiem :(

Posted

Tak przykro jak psiaczek odchodzi, baaardzo :-(

Mój poprzedni sznupek tak odszedł. Na moich rękach. :-( Do dzisiaj mam to przed oczami. Też chorował na serce.

Posted

[quote name='Saththa']Tazzman sobie tak robił p ostrzyzeniu. na nasadzie ucha ze tak powiem. Wystarczyło troszkę mu tak podraznic przy strzyzeniu i sobie rozdrapywał, do krwi bleh

No to paste łososiowa np bierzesz i powolutku wyciskasz, ona wylizuje a ty masz czas aby obejrzeć. Powololutko bo ona nie ma sie najesc tylko lizac i sie zająć;)[/QUOTE]

To mnie wtedy brakuje trzeciej ręki :placz:

Julkę poznałysmy z Mordziastą osobiście-fajniutka była...

Posted

Wilcza. Gdy Berek rozdrapał sobie uszy wetka kazała go bardzo mocno odrobaczyć i zasugerowała tez alergie. Po odrobaczeniu robale nie wyłaziły za to karma pomogła.
Daj jej może dodatkowo Calcium Phantodenicum codziennie. W aptece za grosze bez recepty. Stara alergiczka unikajaca leków anty jak ognia Ci to mówi ;)