#Etna# Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 http://img213.imageshack.us/img213/2816/dsc0131jy.jpg jejku aż mnie ścisnęło w środku... Stęsknione maskoty:lol: Quote
Margi Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 http://www.dogomania.pl/forum/threads/226989-Ksi%C4%85%C5%BCkowisko-dla-sznaucer%C3%B3w Zapraszam na bazarek. Quote
anetta Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 Wrócę jeszcze do imprezki :evil_lol: Super że dobrze się bawiłaś na weselu :multi: Nie wiem o so cho z Falko ale lecę czytać. Quote
malawaszka Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 uff wrócilim :mdleje: fajnie było, dobrze, że nie dłużej :D kurde komunie teraz to jak wesela :shock: szokujące!!! Quote
Tekla64 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 oooo to tyz w tak piknym miejscu byla komunia? hihihi a trwalo przynajmniej jak dobre wesele ubawiliscie sie? Quote
malawaszka Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='Tekla64']oooo to tyz w tak piknym miejscu byla komunia? hihihi a trwalo przynajmniej jak dobre wesele ubawiliscie sie?[/QUOTE] trwało za długo :D - lepiej było już po bo pojechałam do kuzynki i wtedy porządziłyśmy, wcześniej robiłyśmy za kierowców :D ale żebyś wiedziała - w lokalu, żarcia jak na weselu - nie do przejedzenia, no jakaś paranoja :mdleje: no jeszcze tylko tańców brakowało :mdleje: Quote
Tekla64 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 co mnie interesowa [moje dzieci ida na komunie] to dzisiejsze prezenty!? kamery ,komputery i klady masakra jakas mam nadzieje ze was tyn szal ominal Quote
malawaszka Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='Tekla64']co mnie interesowa [moje dzieci ida na komunie] to dzisiejsze prezenty!? kamery ,komputery i klady masakra jakas mam nadzieje ze was tyn szal ominal[/QUOTE] hahahha to to już w ogóle jest masakra! szał ominął bo musiał - nie upadłam na głowę jeszcze, żeby brać kredyty na prezent komunijny więc dałam ile mogłam, ja nie jestem z gatunku tych co to "zastaw się a postaw się" :shake: mam zdecydowanie ważniejsze wydatki niż komunijne prezenty Quote
zerduszko Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 [quote name='malawaszka']trwało za długo :D - lepiej było już po bo pojechałam do kuzynki i wtedy porządziłyśmy, wcześniej robiłyśmy za kierowców :D ale żebyś wiedziała - w lokalu, żarcia jak na weselu - nie do przejedzenia, no jakaś paranoja :mdleje: no jeszcze tylko tańców brakowało :mdleje:[/QUOTE] A wóda była? :P Może jakiego jeża dałaś? ;) Quote
WATACHA Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 pewnie dzieciak dostał sznupka w prezencie :lol: Quote
malawaszka Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='zerduszko']A wóda była? :P Może jakiego jeża dałaś? ;)[/QUOTE] no jakże by mogło nie być wódy - no piszę, że jak na weselu niemal tylko tańców brakowało :shock: jeża? chyba karnego hahaha [quote name='WATACHA']pewnie dzieciak dostał sznupka w prezencie :lol:[/QUOTE] pluszowego :diabloti: Quote
zerduszko Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 Jak to tak nie po katolicku, wóda na komunii :) A jeża takiego http://www.fakt.pl/Dzieci-chca-jeza-na-komunie,artykuly,157183,1.html Quote
malawaszka Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='zerduszko']Jak to tak nie po katolicku, wóda na komunii :) A jeża takiego http://www.fakt.pl/Dzieci-chca-jeza-na-komunie,artykuly,157183,1.html aaa to mi Jarek coś mówił, ze czytał w necie, ze jeże pigmejskie też są prezentami, ja mam to na szczęscie już za sobą :D i rok spokoju bo w przyszłym komunia Oliwii :D Quote
#Etna# Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 A kiedyś dostawało się zegarek i jakiś medalik, a szczytem szczęścia były łyżworolki ;) No i "impreza" oczywiście w domu... Quote
malawaszka Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='#Etna#']A kiedyś dostawało się zegarek i jakiś medalik, a szczytem szczęścia były łyżworolki ;) No i "impreza" oczywiście w domu...[/QUOTE] noo dokładnie!!! a szczyt szczytów to jak się dowiedziałam, że "lokale" rezerwowane są nawet DWA!!!!!!!! lata wcześniej :crazyeye: Quote
#Etna# Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 [quote name='malawaszka']noo dokładnie!!! a szczyt szczytów to jak się dowiedziałam, że "lokale" rezerwowane są nawet DWA!!!!!!!! lata wcześniej :crazyeye:[/QUOTE] Masakra jakaś:crazyeye: Quote
agaga21 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 [quote name='malawaszka']hahahha to to już w ogóle jest masakra! szał ominął bo musiał - nie upadłam na głowę jeszcze, żeby brać kredyty na prezent komunijny więc dałam ile mogłam, ja nie jestem z gatunku tych co to "zastaw się a postaw się" :shake: mam zdecydowanie ważniejsze wydatki niż komunijne prezenty[/QUOTE]no właśnie, to jest jakaś paranoja, że niektórzy nie mają pod koniec miesiąca grosza na koncie ale prezent komunijny musi być za grubą kasiorę, bez względu na wszystko. a co to takiego wielkiego komunia? ślub to rozumiem-zaczyna się nowe, często samodzielne życie i "na dobry początek" kasa by się przydała ale komunia? a potem gównarzeria rozpieszczona myśli że im się wszystko należy. i jeszcze jak koperta za cienka to pewnie obraza do końca życia...co za czasy... ja dostałam na komunię biblię dla dzieci, jakieś kolczyki, medalik i tego typu pamiątki a z pieniędzy udało mi się uzbierać na pół roweru(resztę dołożył tata :) ). nie było mowy o wielkich, drogich prezentach. teraz już nawet dzieciory quadów nie chcą:-o bo to już niemodne. Quote
zerduszko Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 [quote name='malawaszka']noo dokładnie!!! a szczyt szczytów to jak się dowiedziałam, że "lokale" rezerwowane są nawet DWA!!!!!!!! lata wcześniej :crazyeye:[/QUOTE] Ło matko.... wychodzi na to, ze ja obiad weselny miałam skromniejszy niż się teraz robi kominie :lol: Mi na szczęście nie grozi bycie na takiej imprezie w roli matki chrzestnej ;) Quote
malawaszka Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 [quote name='zerduszko']Ło matko.... wychodzi na to, ze ja obiad weselny miałam skromniejszy niż się teraz robi kominie :lol: Mi na szczęście nie grozi bycie na takiej imprezie w roli matki chrzestnej ;)[/QUOTE] no ja własnie żałuję, że się zgodziłam być chrzestną bo to już samo w sobie jest jakąś paranoją... ale cóż, młoda i głupia byłam i myślałam wtedy, że to nie można odmówić :lol: Quote
Fides79 Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 no kiedyś to takim 'wypasionym' prezentem był rower typu składak, teraz to już naprawdę na te imprezy komunijne i prezenty ludzie wydają masę kasy no i sukienki wyglądające jak miniaturowe suknie ślubne, no przepraszam, ale mnie osobiście się coś takiego nie podoba i tyle :roll: no ja własnie żałuję, że się zgodziłam być chrzestną bo to już samo w sobie jest jakąś paranoją... ale cóż, młoda i głupia byłam i myślałam wtedy, że to nie można odmówić :lol: no ja zawsze chciałam być czyjąś chrzestną, ale jakoś nikt mnie nie wybrał, może to i dobrze ;) a co do odmawiania, to jest taki przesąd, że nie powinno się odmawiać zostania rodzicem chrzestnym, nie wiem dokładnie o co w tym chodzi, ale podobno taka odmowa negatywnie odbija się na dziecku i niestety wśród moich znajomych był taki przypadek, że poproszona o podawanie do chrztu dziecka dziewczyna odmówiła, a dziecko po jakimś czasie niestety przeniosło się do innego świata być może to był zwykły zbieg zdarzeń, jednak wyglądało to trochę dziwnie i wiem, ze niedoszła chrzestna miała spore wyrzuty sumienia, ze się nie zgodziła Quote
Saththa Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 DWA? WOW jestem w szoku ze az tyle lat wczesniej - paranoja :shake: Kolejna paranoja to jeże... całe ich tuziny będa potem biegac po ulicach i ginąć pod kolami czy od psów/kotów/ czy czegos tam ejszcze Ja dostałam 50 zł:) kolczyki medalik i jakas taka pamiatkę zkomunii:) w sumie dwa medaliki bomi sie chrzesni nie dogadali :evil_lol: a olki dostałam w 4 klasie :) Quote
zerduszko Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 [quote name='Fides79'] a co do odmawiania, to jest taki przesąd, że nie powinno się odmawiać zostania rodzicem chrzestnym, nie wiem dokładnie o co w tym chodzi, ale podobno taka odmowa negatywnie odbija się na dziecku [/QUOTE] No to jest tylko przesąd. Ja bym nie miała oporów odmówić. Sama nie wierzę, nie chodzę do kościoła i spowiedzi, a jak bym nawet chciała iść do takowej, to albo bym musiała ściemniać albo bym nie dostała rozgrzeszenia ;) to chyba się mija mocno z celem? Damian teraz ostatnio odmówił. Jak mnie rodzice chcieli ochrzcić, to też z 3 odmówiło i nie narzekam :lol: taka byłam urocza :diabloti: Quote
malawaszka Posted May 15, 2012 Author Posted May 15, 2012 no właśnie i to jest bez sensu - kuzynka wybierając chrzestną nie wybierała osoby, która będzie pomagała wychowywać dziecko w zgodzie w religią bo od zawsze było wiadomo, że mnie nie po drodze, tylko patrzyła na inne względy - wtedy miałam zasobniejszy portfel hahaha no a ja druga głupia, że się zgodziłam... Quote
AniaGucio Posted May 15, 2012 Posted May 15, 2012 To tak jak z czarnym kotem i pechem... - zabobony naszych przodków i tyle!! Negatywnie odbija się na dziecku to co się wokół komunii dzieje!! Quote
Recommended Posts