Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Szarotka']Pegi sliczna jest :):) ciotka zajrzyj do Pixelka, bo tam wiatr po katach wieje............[/QUOTE]
Byłam tam wielokrotnie dziś, ale cóż...na zaproszenia nikt nie odpowiada - nie tylko na tym wątku...- wczoraj dobiła mnie historia o kumplu psim, który przez swoją smierć dał szansę na zycie Pixelkowi..piękne to i straszne. Pięknie napisałaś Szarotko.
Gdyby dwupak nie był bezpieczny.....ALE JEST !!!

Posted

Wczoraj znowu cały dzień na dworze dziewczyny były wykończone wieczorem, dzisiaj jednak zero wyczynowych spacerków bo upał straszny a panny swoje lata mają.

Posted

[quote name='chi23']Wróciłam! ;)[/QUOTE]
Witaj ku naszej radości i pożytkowi psiaków :multi: :multi:

[quote name='ULKA12']Wczoraj znowu cały dzień na dworze dziewczyny były wykończone wieczorem, dzisiaj jednak zero wyczynowych spacerków bo upał straszny a panny swoje lata mają.[/QUOTE]
Ale jak na swoje lata wszystko w porządku..???? Tak naprawdę to nie miały chyba robionych żadnych badań, analiz..
Nie pamiętam.

Posted

Nie oczywiście,że nic im nie jest ale dzisiaj było ponad 30 w cieniu i dlatego ograniczenia w spacerach forsownych, lekki spacerek oczywiście obowiązkowy teraz znowu na burzę się zbiera.

Posted

Przepraszam za off:

Ciocie, mam też do was prośbę. Stowarzyszenie, które zajmuje się schroniskiem w Gostyniu, próbuje przekonać radnych, żeby wprowadzono w Gostyniu i powiecie gostyńskim opłaty za pieski, żeby ludzie bardziej je szanowali i żeby zmniejszyć opłacalność pseudo, bo w naszej okolicy ich nie mało...;( Zagłosujecie? Sonda na tej stronie:

[URL]http://gostyn24.pl/[/URL]

Tutaj możecie zobaczyć wystąpienie p. Ali-> prezes Stowarzyszenie Noe, które zajmuje się schroniskiem:

[URL="http://www.strefagostyn.pl/index.php/aktualnosci/gostyn/4578-noe.html"]http://www.strefagostyn.pl/index.php.../4578-noe.html[/URL]

Posted

[URL="http://img813.imageshack.us/i/dsc0435j.jpg/"][IMG]http://img813.imageshack.us/img813/7797/dsc0435j.jpg[/IMG][/URL]

[B] Dzisiaj Meggi mówi Wam dobranoc i dziękuje wszystkim, którzy sprawili - i nadal to czynią - że jest bezpieczna, szczęśliwa i radosna.[/B]

Posted

Ciotka nie poszła spać, tylko zajęła się zaniedbaną rzeczywistością realną, spokojna o los Dwupaku, ale dziś.....należy nam się wszystkim nagana:mad::mad:
Jak zwierzaki zniosły dzisiejszy upał ? Ula, zyjesz? Czy to prawda, co słyszałam pocztą pantoflową, ze przyjedzie do Ciebie " trudny przypadek" ? W Tobie nadzieja...

Posted

Prawda, jeśli myślimy o tym samym psiaku. Czy przyjedzie to się okaże bo jak na razie to nic nie wiadomo, a ja mam złe przeczucia co do losów psiaka, ale mam nadzieję, że się mylę. z drugiej strony szybko działa ta poczta pantoflowa:diabloti:

Co u dziewczyn? Wszystko po staremu bieganie, sjesta, bieganie

a ze spraw formalnych trzeba zaszczepić przeciwko wściekliźnie, które wyszły 15.05.2011, kosz 20 zł za sunie.

Posted

[quote name='ULKA12']Prawda, jeśli myślimy o tym samym psiaku. Czy przyjedzie to się okaże bo jak na razie to nic nie wiadomo, a ja mam złe przeczucia co do losów psiaka, ale mam nadzieję, że się mylę. z drugiej strony szybko działa ta poczta pantoflowa:diabloti:

Co u dziewczyn? Wszystko po staremu bieganie, sjesta, bieganie

a ze spraw formalnych [B]trzeba zaszczepić przeciwko wściekliźnie, które wyszły 15.05.2011, kosz 20 zł za su[/B]nie.[/QUOTE]
Skarbnik wróci z wojaży, skarbnik zapłaci. Inne szczepienia były? I za ile? I dlaczego tak tanio.
Myslimy o tym samym, a poczta działa od początku wątku tylko zakulisowo....klepanie męczy bardziej niż mówienie.

Posted

Jestem. Dowlokłam się [I]wymaturowana[/I] do ostatniego tchu; jutro i dalej tak samo będzie....:placz::placz:.a ile ciekawych rzeczy dowiedziałam się od kandydatów do statusu dojrzałego człowieka.:shake: ta reforma oświaty sprowadzi nas do epoki kamienia łupanego:shake:
Ciotki dostają naganę :mad: a jak wróci Angel, to zobaczycie..:angryy::angryy:
Teraz tylko [B][COLOR=red]dobranoc,[/COLOR][/B] bo co innego mozna zrobic z tak pięknie rozpoczętą nocą:evil_lol::evil_lol:

Posted

jestem za! anegdoty maturalne dla odprężenia poproszę

wpłaciłam dopiero dziś swoją dolę, poczekam też aż wróci skarbnik by zajrzeć do kiesy dwupakowej i zliczyć ile majowych diengów doszło tak wogle,

Posted

[quote name='SkarpetKa']Dzień dobry sunieczkom :)

Danka podziel się kilkoma anegdotami! ;)[/QUOTE]
Opusciło mnie poczucie humoru, ale jutro też bedę słuchać pilniej niż dziś i przyniosę trochę nowinek literackich.
Dziś dowiedziałam się, że akcja " Pana Tadeusza" rozgrywa się podczas ważnych wydarzeń dla narodu polskiego- mianowicie była to jakaś chyba wojna, a Makbet wierzył w duchy i wróżby i dlatego z powodu swojego zacofania, gdy tylko przybyły do niego czarownice, zaraz chłopina zaciachał Dunkana. Abiturient żałował, ze do niego nie przychodzą zjawy, by obiecać mu tron.
Potem zwaliłam się z łoskotem pod stół lomisji i wylazłam z 6 punktami w garści za prezentację i rozmowę, co oznaczało zdany egzamin dojrzałości.
Hurrraaa!!! mamy nowego człowieka ze swiadectwem dojrzałości. Pogratulować.
Jutro znowu do 20. Miejcie mnie w swojej opiece wszystkie złe i dobre moce.
Dwupak śpi ???

Posted

[quote name='margaret']:)
wiesz Kreatywność jest w cenie :) trzymam kciuki za twoje pokłady wytrzymałości danko[/QUOTE]
Ja jestem wytrzymała babina, a człowiek uczy się cały czas i odświeża sobie spojrzenie na utwory, które są archaiczne i można je inaczej interpretować- na przykład dosłownie i tylko dosłownie.
Czy wiesz, ze Kordian był taternikiem, bo łaził po górach np po Mont Blanc i tam tez miał super przygody, ale uszedł z życiem i tylko końcówka nie udała się mu, bo stał się rewolucjonistą i byłoby wszystko dobrze, ale znowu gnębiły go duchy- Strach i Imaginacja. Szanowna komisjo: Co to jest ta imaginacja?

Ula, jak Twój nowy podopieczny, Szafranek? Żyjesz????

Posted

Danka - łomatko, toż to całkiem nową literaturę przerabiacie... siedziałam cicho w krzaczorach, ale teraz tak mnie zazdrość wzięna względem tego Kordiana taternika i wspinacznika po górkach wszelakich, że aż mną rzuca po klawiaturce... cholera, i po co się taki fajny facio bawił w rewolucję i to z duchami....brrrrrrrrrr , a imaginacja to już totalna gleba (jak w Chłopach), albo kanał (jak u Wajdy)... :crazyeye:

Danko, pouczaj nas, oświecaj, bośmy durni - a tak na marginesie Szanowna Komisjo, to jak można te duchy, że tak powiem, przekręcić? Bo to Wy jesteście Światłością Narodu ( nie ubliżając drobiolubnym i drobiowi)... a duchy to poważna sprawa... aż strach się bać.... :evil_lol:

Precz z archaicznymi utworami, precz ze starymi interpretacjami, precz i imaginacją (cokolwiek to oznacza, tfu), precz z duchami (chyba mnie nie dopadną za to zdanie, co Komisjo?), i na koniec - PRECZ Z PRECZEM :eviltong::eviltong::eviltong:

AMEN :diabloti: