Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]Angel, Winter7 wpłaciła za dwa miesiące 80 zł i prosi o przypominanie o kolejnych wpłatach.[/B]
[B][COLOR=red]Winter, Dziękujemy za dar serca :loveu: :loveu::loveu:[/COLOR][/B]

Posted

Szarotko, dobranoc. Dzisiejszy dzień na dogo " przymulił" mnie ostatecznie. Powysyłałam mnóstwo zaproszeń; cos tam dwupak dostał, powysyłałam konto, kto o to prosił, zapisałam wszystko na wątku i ...pogadałam sobie sama ze sobą....
Czy jest plan, nic nie wiem, bo i nie było z kim o tym mówic...nie mnie jednoosobowo o tym decydować.
Jedyna pociecha, ze stan konta dwupaku zwiększył sie trochę.

Posted

Hm........ja moge jedynie pomoc w szukaniu deklaracji, rozkrecaniu watku itp. Natomiast nie znam pieskow, jestem daleko, wiec nie moge podejmowac decyzji typu gdzie one maja pojechac itd. To bym wolala, zeby podejmowali ludzie na miejscu. W kazdym razie jezeli sie konto powieksze to jest to zdecydowany plus.

Posted

[quote name='danka4u1']Dziękujemy delnes:loveu::loveu: to jest deklaracja stała tzn miesięczna czy jednorazowa ?
Bywaj u dwupaku; spokojnie, tutaj nie zawsze jest taka " atmosfera jak na froncie..:evil_lol:", a bombardowanie Ci nie grozi:evil_lol:[/QUOTE]
Na razie niestety tylko jednorazowa, ale myślę, że częsciej będą te "jednorazowe" :) Póki co sama mam na tymczasie 2 pekiny i też nikt się na pali, żeby dac im własny kąt... więc rozumiem jak poważna jest sytuacja. A bombardowanie to bardzo dobra i skuteczna rzecz :)

Posted

[quote name='Olena84']mariamc ma chyba 200zł na jednego psa, ale nie wiem jakie warunki.[/QUOTE]

Z tego co wiem, to o pieski tam bardzo dbają :-).
Ostatnio gdzieś czytałam, że po odwiedzinach adoptowany psiak (krótko po adopcji) nie chciał wracać do domu ;-).

Posted

[quote name='Olena84']Ale jednak schronisko to nie to samo co dom:([/QUOTE]

No pewnie!
Ale to ma być przecież tylko "etap przejściowy" - wstępna socjalizacja w drodze do domu :-).

Posted

[quote name='Roland_De']Proszę o numer konta, dorzuce sie na stał 20 PLN miesięcznie[/QUOTE]
[B][COLOR=red]Dzięki Roland_De:loveu::loveu: Numer konta i dane do przelewu podałam na pw. Dziekujemy. Pozostań z nami na wątku:loveu:[/COLOR][/B]

[quote name='Olena84']mariamc ma chyba 200zł na jednego psa, ale nie wiem jakie warunki.[/QUOTE]
Gdzie jest ten dom? Właśnie, jakie warunki? Jakich my oczekujemy dla M&P ? [B]Do jakich nadają się psiaki po tylu latach w schronie?[/B]
[quote name='jola_li']No pewnie!
Ale to ma być przecież tylko "etap przejściowy" - [B]wstępna socjalizacja w drodze do domu[/B] :-).[/QUOTE]
[B]I to jest bardzo ważne w każdym przypadku !! Na to zwróciłabym uwagę. Na pracę z psiakami.[/B]

Posted

Nie wiem czy ktos z watku juz kontaktowal sie z jakimis hotelikami i staral sie cos dowiadywac ?? bo nie zawsze miejsce jest od razu, czasami trzeba czekac, wiec nie ma na co czekac tylko trzeba szukac.!!!!!!!

Posted

Warunki tam sa znakomite, bo za te 200 zl. piesek idzie do hotelu przy schronisku w ktorym zreszta warunki tez sa swietne. Ostatnio wygrali na krakvecie.
Mamy u mariamc Kulka i jest tam jeszcze pare dogomaniackich pieskow, ma tam tez isc od nas Mirabelka, ktora narazie jest w klinice bo jest po ciezkim wypadku.
Tylko nie wiem czy jest miejsce. Jest tam tez Szarik z lancucha i byl Jurand, ale juz w ds.

Posted

Czy można gdzieś pooglądać fotki od mariamc z tego hoteliku? Co to znaczy znakomite warunki? Czy pieski siedzą w kojcach i widzą człowieka jak dostają jeść i ewentualnie wychodzą na spacer, czy jest możliwość aby psa obserwować w sensie - dowiedzieć się jak zachowuje się w domu - czy sygnalizuje potrzebę wyjścia, czy nic nie niszczy itp? Jak się ma wygrana w krakvecie do super warunków?

Posted

[[quote name='danka4u1']
Gdzie jest ten dom? Właśnie, jakie warunki? Jakich my oczekujemy dla M&P ? [B]Do jakich nadają się psiaki po tylu latach w schronie?[/B]

[B]I to jest bardzo ważne w każdym przypadku !! Na to zwróciłabym uwagę. Na pracę z psiakami.[/B][/QUOTE]
Zacytowałam sama siebie, bo moim zdaniem umieszczenie M&P w DT powinno byc tylko etapem przejściowym przed DS. A więc: praca z psami, kontakt z człowiekiem, informacje o psiakach na wątku, Przygotowanie do adopcji- razem albo osobno; w kazdym razie tak, by były szczęśliwe.
Takie jest moje zdanie.
Idę zapraszać na wątek. Żmudna praca, ale bez niej nic nie wskóramy...

Posted

[quote name='mestudio']Czy można gdzieś pooglądać fotki od mariamc z tego hoteliku? Co to znaczy znakomite warunki? Czy pieski siedzą w kojcach i widzą człowieka jak dostają jeść i ewentualnie wychodzą na spacer, czy jest możliwość aby psa obserwować w sensie - dowiedzieć się jak zachowuje się w domu - czy sygnalizuje potrzebę wyjścia, czy nic nie niszczy itp? Jak się ma wygrana w krakvecie do super warunków?[/QUOTE]

Ciesze sie, ze wygrali :):) zaraz podam Ci watek do schroniska jak go znajde. Takie szczegolowe pytania to albo do kierowniczki schroniska P. Danusi, albo do Ani z Poznania bo ona tam jezdzi.
Ja tylko wiem to co wyczytalam na watku, ze jest bardzo dobrze, jest duzo wolontariuszy, psy maja znakomita opieke miedzy innymi lekarska.

Tu jest watek z krakvet:[url]http://www.dogomania.pl/threads/105760-KrakVet-grudzie%C5%84-gt-Szczecinek-bardzo-prosi-o-g%C5%82osy!?highlight=Szczecinek[/url], tam jest duzo ciotek co maja kontak ze schroniskiem

Tu masz watek samego schroniska:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/179750-Schronisko-w-Szczecinku-zapraszamy-do-odwiedzin!-Mo%C5%BCe-znajdziesz-tu-przyjaciela?highlight=schronisko+szczecinek[/url]

Przede wszystkim to spytajcie czy maja miejsce, bo ze wzgledu na cene i warunki, chetnych nie brakuje.

Posted

Nie wiem, czy M&P nadają się do domowych warunków, ale nie dowiemy się tego, jak nie sprawdzimy- moze dziewczyny mające na codzień kontakt z psiakami wiedzą więcej- wiem, ze najwazniejszy jest dla nich bliski kontakt z człowiekiem, który pomógłby im przystosować się do bardziej domowych warunków.
Nie mnie mądrzyć się tutaj, bo nie znam psiaków inaczej niż wirtualnie, ale tak wyobrazam sobie przygotowanie schroniskowych biedaków do ewntualnej przyszłej adopcji.