agata51 Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 10.08. poszła kaska dla Stefka. Lubię mieć potwierdzenie. Żeby potem nie było, że zalegam. ;) Quote
bico Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 agata51 napisał(a):10.08. poszła kaska dla Stefka. Lubię mieć potwierdzenie. Żeby potem nie było, że zalegam. ;) doszła na moje konto, a że ja już kasy na Stefka nie zbieram, o czym pisałam tu wielokrotnie, została odesłana w zeszłym tygodniu, na konto z którego przyszła. Quote
chita Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 ale ciszaaa u Stefanka:roll:czy Stefan ma dostep do finansow z konta Biafry czy na hotel osobno, bo juz mi sie pomieszalo tu wszystko:oops: Quote
zuzlikowa Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 chita napisał(a):ale ciszaaa u Stefanka:roll:czy Stefan ma dostep do finansow z konta Biafry czy na hotel osobno, bo juz mi sie pomieszalo tu wszystko:oops: Wg informacji i ustaleń...po przejęciu Stefcia przez biafrę,całość odpowiedzialności finansowej i obsługi należy właśnie do niej! Wszystkie pieniądze zostały przekazane Fundacji i tylko ona na ten moment nimi dysponuje i zabezpiecza wszystkie potrzeby chłopaka. Również z niecierpliwością czekam na informacje nt stanu nóg Stefcia...ale,nie tylko to mnie interesuje!:shake: Bardzo proszę o informacje o dniu codziennym Stefanka, przecież nie tylko sama operacja nas tutaj ściągnęła...i nie same efekty tej operacji nas interesują.Chętnie zobaczyłabym też nowe fotki Stefana... Quote
Biafra Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 chita napisał(a):ale ciszaaa u Stefanka:roll:czy Stefan ma dostep do finansow z konta Biafry czy na hotel osobno, bo juz mi sie pomieszalo tu wszystko:oops: Stefan ma dostęp do finansów z konta Biafry. Dostaje na hotel-sanatorium :loveu: i na specjalistyczną karmę Quote
zuzlikowa Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 [quote name='Biafra']W chwili obecnej mam do dyspozycji na koncie Sfefana 2020 zł, jeżeli są jakieś pilne potrzeby typu karma czy cokolwiek na jego utrzymanie proszę o informacje. Pieniądze są z dyspozycji, które otrzymałam od dwóch darczyńców. 2000 zł Małgorzata K-R ( Finetta) 20 zł Michał K. ( Mike17PL) szczegółowie zestawienie i rozliczenie konta Stefana wstawię wieczorem. Na bieżąco będę uzupełniać kto zmienił dyspozycje oraz kto otrzymał zwrot pieniędzy. W dalszym ciągu czekam na odpowiedź darczyńców. Minął już ponad miesiąc od momentu i tej deklaracji i od ostatniego rozliczenia. Proszę o aktualne zestawienie rozliczenia wpływów i wydatków na Stefana. Zasadności tej prośby nie muszę uzasadniać. Quote
Biafra Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 zuzlikowa napisał(a): Zasadności tej prośby nie muszę uzasadniać. Tego jednego zdania nie rozumiem :roll: Quote
Asior Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Izus, chodzi o to, ze w ragulaminie dogo jest, zę trzeba na bierzącoi rozliczenia prowadzić na wątku ;) Quote
Biafra Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='Asior']Izus, chodzi o to, ze w ragulaminie dogo jest, zę trzeba na bierzącoi rozliczenia prowadzić na wątku ;) Asiu, ja wiem co jest w regulaminie. Za rozliczenia wątku odpowiedzialny jest ten , który go założył. Czyli Zuzlikowa . Ja napisałam, na wątku ze przesłałam pieniadze do coronaaj a także , że wpłyneły pieniądze od bico. Zuzlikowa ma rozliczenie w pierwszych postach i nie uwzględnia tam moich wpisów , które są na wątku. Dlatego nic jej się nie zgadza. :shake: Quote
LACRIMA Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Wszystkie potrzeby Stefana są zaspokajane z pieniędzy zgromadzonych na koncie Fundacji. Jest opłacany hotel u mosii, systematycznie przysyłana jest karma wg zaleceń. W dalszym ciągu linia weterynaryjna. Konsultacje, zdjęcia rtg, badania, zdjęcie szwów wg faktury 505 zł. Uregulowane przez Fundację. Kolejne konsultacje telefoniczne z drem Niedzielskim umówione na najbliższy wtorek. Telefon do Kliniki 0713 60 51 90 Staram się w miarę możliwości pisać o Stefanie. Mam z nim i z mosii stały kontakt. Osobisty i telefoniczny. Jeśli czegoś nie wiem lub po prostu chcę pogadać to dzwonię. Zadzwoniłam również dzisiaj. Nikt oprócz mnie i Biafry nie dzwonił do niej i nie dowiadywał się o Stefana. Telefon do mosii 724 294 485 Czasami po prostu dzień jest za krótki. Zadzwońcie, porozmawiajcie i jeśli macie trochę wolnego czasu dajcie informacje na wątek. Quote
mosii Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 LACRIMA i love you ;) Stefan ma sie świetnie fotki z przed chwili a to mój szczeniaczek, którego mam od pierwszego dnia jego zycia, taka pokraka wyrosła :D Quote
irenaka Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Mosii ten szczeniaczek to żadna pokraka, tylko nietoperz:evil_lol:. Uszy sztukowałaś czy ma takie naturalne?;) A Stefcio jak zwykle BOSKI!!!!:loveu: Quote
zuzlikowa Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 [quote name='Biafra']Asiu, ja wiem co jest w regulaminie. Za rozliczenia wątku odpowiedzialny jest ten , który go założył. Czyli Zuzlikowa . Ja napisałam, na wątku ze przesłałam pieniadze do coronaaj a także , że wpłyneły pieniądze od bico. Zuzlikowa ma rozliczenie w pierwszych postach i nie uwzględnia tam moich wpisów , które są na wątku. Dlatego nic jej się nie zgadza. :shake: Słusznie...odpowiedzialny jest prowadzący wątek i dlatego zwróciłam się do Was o uaktualnienie wszystkich wpływów i wydatków na Stefcia. Bez jakichkolwiek podtekstów... Rzeczywiście oczekiwałam gotowego zestawienia...i nie ujęłam sygnalizowanej wypłaty(2250zł) i sygnalizowanego wpływu(316,08pln). Jednak ujęcie tych dwóch pozycji nie uaktualni stanu finansów z tego wątku! W międzyczasie wpływały i wypływały pieniądze...okazało się,że niektóre pozycje były nie ujęte w wykazie przekazanym przez fundację(i nie jest to oskarżanie nikogo,a jedynie stwierdzenie faktu),nadto następowały zmiany(lub nie,ale o tym nie wiem) we wpływach z allegro,w tym czasie też były wydatki na rzecz Stefana. Nie mam danych by w sposób odpowiedzialny i kompetentny uaktualniać stan finansów z 8 lipca...poza dwoma wyżej wspomnianymi pozycjami. Nie pisałam,ze nic mi się nie zgadza!...zwróciłam się jedynie o zrealizowanie tego co wynika z obowiązków osób zbierających pieniądze na psa na dogo. Nic ponad to! Quote
malawaszka Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='mosii'] a to mój szczeniaczek, którego mam od pierwszego dnia jego zycia, taka pokraka wyrosła :D http://img22.imageshack.us/img22/9439/img9464k.jpg wow!!! mosii GRATULUJĘ!!!!!! cudeńko Ci wyrosło :loveu: Quote
Biafra Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='zuzlikowa']Słusznie...odpowiedzialny jest prowadzący wątek i dlatego zwróciłam się do Was o uaktualnienie wszystkich wpływów i wydatków na Stefcia. Bez jakichkolwiek podtekstów... Rzeczywiście oczekiwałam gotowego zestawienia...i nie ujęłam sygnalizowanej wypłaty(2250zł) i sygnalizowanego wpływu(316,08pln). Jednak ujęcie tych dwóch pozycji nie uaktualni stanu finansów z tego wątku! W międzyczasie wpływały i wypływały pieniądze...okazało się,że niektóre pozycje były nie ujęte w wykazie przekazanym przez fundację(i nie jest to oskarżanie nikogo,a jedynie stwierdzenie faktu),nadto następowały zmiany(lub nie,ale o tym nie wiem) we wpływach z allegro,w tym czasie też były wydatki na rzecz Stefana. Nie mam danych by w sposób odpowiedzialny i kompetentny uaktualniać stan finansów z 8 lipca...poza dwoma wyżej wspomnianymi pozycjami. Nie pisałam,ze nic mi się nie zgadza!...zwróciłam się jedynie o zrealizowanie tego co wynika z obowiązków osób zbierających pieniądze na psa na dogo. Nic ponad to! To ja napisałam, że rozliczenie się nie zgadza, bo nie zostało pomniejszone o przelew do coronaaj, oraz nie zostało powiększone o przelew od bico. Nie widziałam też w rozliczeniu Twojej wpłaty na konto Fundacji 11,75 (dopłata z bazarku)-z 13.07. Trzeba chyba powiększyć ogólną kwotę. Poza tym nikt na Stefana nie zbiera, bo w pierwszym poście nie jest podane konto Fundacji, jedynie infomacja , ze Stefan jest pod moją opieką. Pieniądze przesyłane z przyzwyczajenia na konto bico wracają do darczyńcy bez informacji , że konto jest inne. Dlatego poza moją informacją o wpływie od bico innych rozliczeń nie ma. Jak tylko coś wpłynie od razu napiszę na wątku. Mamy tylko wydatki. Bez zmian hotel 400 zł, który trzeba odjąć za sierpień. 2 wory karmy RC Giant Dog Digest&Osteo (224,90 x2)449,80 zł oraz za weta , jak pisała Lacrima 505 zł. Quote
mosii Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='irenaka']Mosii ten szczeniaczek to żadna pokraka, tylko nietoperz:evil_lol:. Uszy sztukowałaś czy ma takie naturalne?;) A Stefcio jak zwykle BOSKI!!!!:loveu: a propos maluszka, taki był ok tygodniowy a dzisiaj Quote
zuzlikowa Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Post z dnia 11.07.2009 [quote name='Biafra']W chwili obecnej mam do dyspozycji na koncie Sfefana 2020 zł, jeżeli są jakieś pilne potrzeby typu karma czy cokolwiek na jego utrzymanie proszę o informacje. Pieniądze są z dyspozycji, które otrzymałam od dwóch darczyńców. 2000 zł Małgorzata K-R ( Finetta) 20 zł Michał K. ( Mike17PL) szczegółowie zestawienie i rozliczenie konta Stefana wstawię wieczorem. Na bieżąco będę uzupełniać kto zmienił dyspozycje oraz kto otrzymał zwrot pieniędzy. W dalszym ciągu czekam na odpowiedź darczyńców. Pozwalam sobie ponownie wkleić nie moje słowa,nie mój post i nie moje zobowiązanie. Niestety to one spowodowały,że nie podejmowałam,z żadnych działań odnośnie odejmowania,czy dodawania jakichkolwiek kwot. Mając swiadomość ,że fundacja nie musi(mimo własnego zobowiązania) rozliczać się częściej niż raz w miesiącu oraz mając świadomość,że informacje od allegrowiczów mogą nie spłynąć sukcesywnie i szybko czekałam na "szczegółowie zestawienie i rozliczenie konta Stefana" . Nadto, oczywiście miałam swiadomość,że dokonałam wpłatę na rzecz Stefana...jednak to do rozliczenia nie wystarcza. Pytanie na dzień dzisiejszy jest więc następujące...jaka kwota jest wyjściową do dodawania i odejmowania jakichkolwiek wpłat i wypłat? Czy kwota wskazana w dniu 11,07.2009r tj. 2020zł, czy też kwota wskazująca Stan na 8.07.2009...4371,06pln Quote
Biafra Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Oj zuzliku, zuzliku :glaszcze: Przecież po tym poście, który mi przytaczasz napisałam , że TYLKO coronaaj poprosiła o zwrot pieniędzy- przez co zresztą wybuchła kolejna ...dyskusja, że niby przypisuje jej złe intencje . Napisałam, że jej przelałam zwrot 2250zł Wcześniej było na koncie 6551,06 +10 zł = 6561,06 zł z czego zapłaciłam tylko za operację 2190 zł - to masz dobrze odjęte. Kilka stron po Twoim-moim ulubionym cytacie Finetta spontanicznie zrobiła na wątku podsumowanie środków Stefana . Później napisałam o wpłacie od bico. Na bieżąco masz podawane informacje, wystarczy tylko uzupełniać rozliczenie. Szczegółowe zestawienie masz podane od dawna. Przykro mi, że są tylko dwa szczegóły -(minus) 2250 coronaaj + (plus) 316,08 bico do tego poproszę o naniesienie moich dzisiejszych obciążeń : hotelu, karmy i weta. Cały czas mi brakuje w rozliczeniu Twoje +11,75 zł Jak uda się wszystko uzupełnić, proszę może każdy spojrzy czy czegoś nie pominęłam. Quote
chita Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 mosii,lacrima,biafra i zuzlikowa:loveu:wielkie dzieki za wiesci, ciesze sie ze Stefek jest jakos zabezpieczony i ze ma sie dobrze, wiem ze u mosii sa maluchy ze smalcowni i pewnie kilka innych stad brak czasu,a Stefek to juz chyba dwa miesiace po operacji:cool3: Quote
gameta Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Biafra, czyli nikomu z wpłacających przez allegro nic nie zwróciłaś tak? Znaczy się Twoje wcześniejsze wypowiedzi, że pieniędzy TAK wpłaconych nie można ruszyć były ... hm, jakiego użyć słowa w tym przypadku ? Quote
Soema Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Ojoj jaki tu się ruch zrobił... :) dobrze widzieć Stefka wśród stada dziewuszek :loveu: a nietoperka masz niesamowitego :evil_lol: Quote
Biafra Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 [quote name='gameta']Biafra, czyli nikomu z wpłacających przez allegro nic nie zwróciłaś tak? Znaczy się Twoje wcześniejsze wypowiedzi, że pieniędzy TAK wpłaconych nie można ruszyć były ... hm, jakiego użyć słowa w tym przypadku ? Nie będę sama siebie cytować, więc napiszę jeszcze raz. NIKT poza coronaaj nie poprosił o zwrot pieniędzy niewykorzystanych na operację Stefana. Wszyscy darczyńcy są zgodni, niech pieniądze idą dalej za Stefanem. Quote
zuzlikowa Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 [quote name='Biafra']Oj zuzliku, zuzliku :glaszcze: Przecież po tym poście, który mi przytaczasz napisałam , że TYLKO coronaaj poprosiła o zwrot pieniędzy- przez co zresztą wybuchła kolejna ...dyskusja, że niby przypisuje jej złe intencje . Napisałam, że jej przelałam zwrot 2250zł Wcześniej było na koncie 6551,06 +10 zł = 6561,06 zł z czego zapłaciłam tylko za operację 2190 zł - to masz dobrze odjęte. Kilka stron po Twoim-moim ulubionym cytacie Finetta spontanicznie zrobiła na wątku podsumowanie środków Stefana . Później napisałam o wpłacie od bico. Na bieżąco masz podawane informacje, wystarczy tylko uzupełniać rozliczenie. Szczegółowe zestawienie masz podane od dawna. Przykro mi, że są tylko dwa szczegóły -(minus) 2250 coronaaj + (plus) 316,08 bico do tego poproszę o naniesienie moich dzisiejszych obciążeń : hotelu, karmy i weta. Cały czas mi brakuje w rozliczeniu Twoje +11,75 zł Jak uda się wszystko uzupełnić, proszę może każdy spojrzy czy czegoś nie pominęłam. Biaferko,biaferko... Nie wiem co, gdzie i kiedy wywołało burzę.Nie o tym mowa. Tam gdzie mowa o pieniądzach nie ma miejsca na domyślanie się,interpretowanie,komentarze.Konieczne są dokładne liczby od osób mających wgląd w konto. Na podstawie otrzymanych od Ciebie danych dokonałam rozliczenia.Zostało ono przeniesione do postu 4 ze względów technicznych. Quote
Recommended Posts