Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agata51 napisał(a):
10.08. poszła kaska dla Stefka. Lubię mieć potwierdzenie. Żeby potem nie było, że zalegam. ;)

doszła na moje konto, a że ja już kasy na Stefka nie zbieram, o czym pisałam tu wielokrotnie, została odesłana w zeszłym tygodniu, na konto z którego przyszła.

Posted

chita napisał(a):
ale ciszaaa u Stefanka:roll:czy Stefan ma dostep do finansow z konta Biafry czy na hotel osobno, bo juz mi sie pomieszalo tu wszystko:oops:

Wg informacji i ustaleń...po przejęciu Stefcia przez biafrę,całość odpowiedzialności finansowej i obsługi należy właśnie do niej! Wszystkie pieniądze zostały przekazane Fundacji i tylko ona na ten moment nimi dysponuje i zabezpiecza wszystkie potrzeby chłopaka.

Również z niecierpliwością czekam na informacje nt stanu nóg Stefcia...ale,nie tylko to mnie interesuje!:shake:

Bardzo proszę o informacje o dniu codziennym Stefanka, przecież nie tylko sama operacja nas tutaj ściągnęła...i nie same efekty tej operacji nas interesują.Chętnie zobaczyłabym też nowe fotki Stefana...

Posted

chita napisał(a):
ale ciszaaa u Stefanka:roll:czy Stefan ma dostep do finansow z konta Biafry czy na hotel osobno, bo juz mi sie pomieszalo tu wszystko:oops:

Stefan ma dostęp do finansów z konta Biafry.
Dostaje na hotel-sanatorium :loveu:
i na specjalistyczną karmę

Posted

[quote name='Biafra']W chwili obecnej mam do dyspozycji na koncie Sfefana 2020 zł, jeżeli są jakieś pilne potrzeby typu karma czy cokolwiek na jego utrzymanie proszę o informacje.

Pieniądze są z dyspozycji, które otrzymałam od dwóch darczyńców.
2000 zł Małgorzata K-R ( Finetta)
20 zł Michał K. ( Mike17PL)

szczegółowie zestawienie i rozliczenie konta Stefana wstawię wieczorem.
Na bieżąco będę uzupełniać kto zmienił dyspozycje oraz kto otrzymał zwrot pieniędzy.

W dalszym ciągu czekam na odpowiedź darczyńców.

Minął już ponad miesiąc od momentu i tej deklaracji i od ostatniego rozliczenia.
Proszę o aktualne zestawienie rozliczenia wpływów i wydatków na Stefana.
Zasadności tej prośby nie muszę uzasadniać.

Posted

[quote name='Asior']Izus, chodzi o to, ze w ragulaminie dogo jest, zę trzeba na bierzącoi rozliczenia prowadzić na wątku ;)

Asiu, ja wiem co jest w regulaminie.
Za rozliczenia wątku odpowiedzialny jest ten , który go założył.
Czyli Zuzlikowa .

Ja napisałam, na wątku ze przesłałam pieniadze do coronaaj a także , że wpłyneły pieniądze od bico.
Zuzlikowa ma rozliczenie w pierwszych postach i nie uwzględnia tam moich wpisów , które są na wątku.
Dlatego nic jej się nie zgadza. :shake:

Posted

Wszystkie potrzeby Stefana są zaspokajane z pieniędzy zgromadzonych na koncie Fundacji. Jest opłacany hotel u mosii, systematycznie przysyłana jest karma wg zaleceń. W dalszym ciągu linia weterynaryjna. Konsultacje, zdjęcia rtg, badania, zdjęcie szwów wg faktury 505 zł. Uregulowane przez Fundację.
Kolejne konsultacje telefoniczne z drem Niedzielskim umówione na najbliższy wtorek. Telefon do Kliniki 0713 60 51 90

Staram się w miarę możliwości pisać o Stefanie. Mam z nim i z mosii stały kontakt. Osobisty i telefoniczny. Jeśli czegoś nie wiem lub po prostu chcę pogadać to dzwonię. Zadzwoniłam również dzisiaj. Nikt oprócz mnie i Biafry nie dzwonił do niej i nie dowiadywał się o Stefana. Telefon do mosii 724 294 485

Czasami po prostu dzień jest za krótki. Zadzwońcie, porozmawiajcie i jeśli macie trochę wolnego czasu dajcie informacje na wątek.

Posted

LACRIMA i love you ;)

Stefan ma sie świetnie
fotki z przed chwili

a to mój szczeniaczek, którego mam od pierwszego dnia jego zycia, taka pokraka wyrosła :D

Posted

[quote name='Biafra']Asiu, ja wiem co jest w regulaminie.
Za rozliczenia wątku odpowiedzialny jest ten , który go założył.
Czyli Zuzlikowa .

Ja napisałam, na wątku ze przesłałam pieniadze do coronaaj a także , że wpłyneły pieniądze od bico.
Zuzlikowa ma rozliczenie w pierwszych postach i nie uwzględnia tam moich wpisów , które są na wątku.
Dlatego nic jej się nie zgadza. :shake:

Słusznie...odpowiedzialny jest prowadzący wątek i dlatego zwróciłam się do Was o uaktualnienie wszystkich wpływów i wydatków na Stefcia.
Bez jakichkolwiek podtekstów...
Rzeczywiście oczekiwałam gotowego zestawienia...i nie ujęłam sygnalizowanej wypłaty(2250zł) i sygnalizowanego wpływu(316,08pln).
Jednak ujęcie tych dwóch pozycji nie uaktualni stanu finansów z tego wątku! W międzyczasie wpływały i wypływały pieniądze...okazało się,że niektóre pozycje były nie ujęte w wykazie przekazanym przez fundację(i nie jest to oskarżanie nikogo,a jedynie stwierdzenie faktu),nadto następowały zmiany(lub nie,ale o tym nie wiem) we wpływach z allegro,w tym czasie też były wydatki na rzecz Stefana.
Nie mam danych by w sposób odpowiedzialny i kompetentny uaktualniać stan finansów z 8 lipca...poza dwoma wyżej wspomnianymi pozycjami.

Nie pisałam,ze nic mi się nie zgadza!...zwróciłam się jedynie o zrealizowanie tego co wynika z obowiązków osób zbierających pieniądze na
psa na dogo. Nic ponad to!

Posted

[quote name='zuzlikowa']Słusznie...odpowiedzialny jest prowadzący wątek i dlatego zwróciłam się do Was o uaktualnienie wszystkich wpływów i wydatków na Stefcia.
Bez jakichkolwiek podtekstów...
Rzeczywiście oczekiwałam gotowego zestawienia...i nie ujęłam sygnalizowanej wypłaty(2250zł) i sygnalizowanego wpływu(316,08pln).
Jednak ujęcie tych dwóch pozycji nie uaktualni stanu finansów z tego wątku! W międzyczasie wpływały i wypływały pieniądze...okazało się,że niektóre pozycje były nie ujęte w wykazie przekazanym przez fundację(i nie jest to oskarżanie nikogo,a jedynie stwierdzenie faktu),nadto następowały zmiany(lub nie,ale o tym nie wiem) we wpływach z allegro,w tym czasie też były wydatki na rzecz Stefana.
Nie mam danych by w sposób odpowiedzialny i kompetentny uaktualniać stan finansów z 8 lipca...poza dwoma wyżej wspomnianymi pozycjami.

Nie pisałam,ze nic mi się nie zgadza!...zwróciłam się jedynie o zrealizowanie tego co wynika z obowiązków osób zbierających pieniądze na
psa na dogo. Nic ponad to!

To ja napisałam, że rozliczenie się nie zgadza, bo nie zostało pomniejszone o przelew do coronaaj, oraz nie zostało powiększone o przelew od bico.

Nie widziałam też w rozliczeniu Twojej wpłaty na konto Fundacji 11,75 (dopłata z bazarku)-z 13.07. Trzeba chyba powiększyć ogólną kwotę.

Poza tym nikt na Stefana nie zbiera, bo w pierwszym poście nie jest podane konto Fundacji, jedynie infomacja , ze Stefan jest pod moją opieką.
Pieniądze przesyłane z przyzwyczajenia na konto bico wracają do darczyńcy bez informacji , że konto jest inne.
Dlatego poza moją informacją o wpływie od bico innych rozliczeń nie ma.
Jak tylko coś wpłynie od razu napiszę na wątku.

Mamy tylko wydatki.
Bez zmian hotel 400 zł, który trzeba odjąć za sierpień.
2 wory karmy RC Giant Dog Digest&Osteo (224,90 x2)449,80 zł

oraz za weta , jak pisała Lacrima 505 zł.

Posted

[quote name='irenaka']Mosii ten szczeniaczek to żadna pokraka, tylko nietoperz:evil_lol:.
Uszy sztukowałaś czy ma takie naturalne?;)
A Stefcio jak zwykle BOSKI!!!!:loveu:

a propos maluszka, taki był ok tygodniowy

a dzisiaj

Posted

Post z dnia 11.07.2009

[quote name='Biafra']W chwili obecnej mam do dyspozycji na koncie Sfefana 2020 zł, jeżeli są jakieś pilne potrzeby typu karma czy cokolwiek na jego utrzymanie proszę o informacje.

Pieniądze są z dyspozycji, które otrzymałam od dwóch darczyńców.
2000 zł Małgorzata K-R ( Finetta)
20 zł Michał K. ( Mike17PL)

szczegółowie zestawienie i rozliczenie konta Stefana wstawię wieczorem.
Na bieżąco będę uzupełniać kto zmienił dyspozycje oraz kto otrzymał zwrot pieniędzy.

W dalszym ciągu czekam na odpowiedź darczyńców.

Pozwalam sobie ponownie wkleić nie moje słowa,nie mój post i nie moje zobowiązanie.

Niestety to one spowodowały,że nie podejmowałam,z
żadnych działań odnośnie odejmowania,czy dodawania jakichkolwiek kwot.
Mając swiadomość ,że fundacja nie musi(mimo własnego zobowiązania) rozliczać się częściej niż raz w miesiącu oraz mając świadomość,że informacje od allegrowiczów mogą nie spłynąć sukcesywnie i szybko czekałam na "szczegółowie zestawienie i rozliczenie konta Stefana" .
Nadto, oczywiście miałam swiadomość,że dokonałam wpłatę na rzecz Stefana...jednak to do rozliczenia nie wystarcza.

Pytanie na dzień dzisiejszy jest więc następujące...jaka kwota jest wyjściową do dodawania i odejmowania jakichkolwiek wpłat i wypłat?
Czy kwota wskazana w dniu 11,07.2009r tj. 2020zł, czy też kwota wskazująca Stan na 8.07.2009...4371,06pln

Posted

Oj zuzliku, zuzliku :glaszcze:
Przecież po tym poście, który mi przytaczasz napisałam , że TYLKO coronaaj poprosiła o zwrot pieniędzy- przez co zresztą wybuchła kolejna ...dyskusja, że niby przypisuje jej złe intencje .
Napisałam, że jej przelałam zwrot 2250zł

Wcześniej było na koncie 6551,06 +10 zł = 6561,06 zł z czego zapłaciłam tylko za operację 2190 zł - to masz dobrze odjęte.

Kilka stron po Twoim-moim ulubionym cytacie Finetta spontanicznie zrobiła na wątku podsumowanie środków Stefana .

Później napisałam o wpłacie od bico.

Na bieżąco masz podawane informacje, wystarczy tylko uzupełniać rozliczenie.
Szczegółowe zestawienie masz podane od dawna.
Przykro mi, że są tylko dwa szczegóły
-(minus) 2250 coronaaj
+ (plus) 316,08 bico

do tego poproszę o naniesienie moich dzisiejszych obciążeń : hotelu, karmy i weta.

Cały czas mi brakuje w rozliczeniu Twoje +11,75 zł

Jak uda się wszystko uzupełnić, proszę może każdy spojrzy czy czegoś nie pominęłam.

Posted

mosii,lacrima,biafra i zuzlikowa:loveu:wielkie dzieki za wiesci, ciesze sie ze Stefek jest jakos zabezpieczony i ze ma sie dobrze, wiem ze u mosii sa maluchy ze smalcowni i pewnie kilka innych stad brak czasu,a Stefek to juz chyba dwa miesiace po operacji:cool3:

Posted

Biafra, czyli nikomu z wpłacających przez allegro nic nie zwróciłaś tak?
Znaczy się Twoje wcześniejsze wypowiedzi, że pieniędzy TAK wpłaconych nie można ruszyć były ... hm, jakiego użyć słowa w tym przypadku ?

Posted

[quote name='gameta']Biafra, czyli nikomu z wpłacających przez allegro nic nie zwróciłaś tak?
Znaczy się Twoje wcześniejsze wypowiedzi, że pieniędzy TAK wpłaconych nie można ruszyć były ... hm, jakiego użyć słowa w tym przypadku ?

Nie będę sama siebie cytować, więc napiszę jeszcze raz.

NIKT poza coronaaj nie poprosił o zwrot pieniędzy niewykorzystanych na operację Stefana.

Wszyscy darczyńcy są zgodni, niech pieniądze idą dalej za Stefanem.

Posted

[quote name='Biafra']Oj zuzliku, zuzliku :glaszcze:
Przecież po tym poście, który mi przytaczasz napisałam , że TYLKO coronaaj poprosiła o zwrot pieniędzy- przez co zresztą wybuchła kolejna ...dyskusja, że niby przypisuje jej złe intencje .
Napisałam, że jej przelałam zwrot 2250zł

Wcześniej było na koncie 6551,06 +10 zł = 6561,06 zł z czego zapłaciłam tylko za operację 2190 zł - to masz dobrze odjęte.

Kilka stron po Twoim-moim ulubionym cytacie Finetta spontanicznie zrobiła na wątku podsumowanie środków Stefana .

Później napisałam o wpłacie od bico.

Na bieżąco masz podawane informacje, wystarczy tylko uzupełniać rozliczenie.
Szczegółowe zestawienie masz podane od dawna.
Przykro mi, że są tylko dwa szczegóły
-(minus) 2250 coronaaj
+ (plus) 316,08 bico

do tego poproszę o naniesienie moich dzisiejszych obciążeń : hotelu, karmy i weta.

Cały czas mi brakuje w rozliczeniu Twoje +11,75 zł

Jak uda się wszystko uzupełnić, proszę może każdy spojrzy czy czegoś nie pominęłam.

Biaferko,biaferko...

Nie wiem co, gdzie i kiedy wywołało burzę.Nie o tym mowa.
Tam gdzie mowa o pieniądzach nie ma miejsca na domyślanie się,interpretowanie,komentarze.Konieczne są dokładne liczby od osób mających wgląd w konto.
Na podstawie otrzymanych od Ciebie danych dokonałam rozliczenia.Zostało ono przeniesione do postu 4 ze względów technicznych.