LACRIMA Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 na razie zaznaczam, piękny i bardzo potrzebny watek Quote
Anna_33 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Jestescie niesamowite )) tak szybko taki odzew:-) Quote
Soema Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 [quote name='Poker']mogę wpłacić jednorazowo 40 zł :lol:[/quote] Kochana ! :loveu: zapomniałam Cię nękac pw :eviltong: samaś się znalazła :cool1: bardzo dziękuję.. Kurde, uda się :multi: wierzę w to :) Quote
Soema Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 [quote name='Anna_33']Jestescie niesamowite )) tak szybko taki odzew:-)[/quote] Mówiłam Ci Aniu... :) niektórzy ludzie są niesamowici. Część osób jeszcze nie odczytała moich pw, mam nadzieję że się pojawią i pomogą coś zorganizować :) [I]wciąż są potrzebne osoby do zrobienia bazarków..:oops:[/I] Quote
bico Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 podrzucę jednorazowo 50 zł;) Ostatnia Szansa budzi grozę - groby i choroby:-( Quote
Soema Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 [quote name='bico']podrzucę jednorazowo 50 zł;) Ostatnia Szansa budzi grozę - groby i choroby:-([/quote] Jest i moja niezawodna :) dziękuję Kochana. A co do O. Sz... musimy zrobić wszystko, co możliwe żeby wyrwać stamtąd te psiaki i znaleźc im najlepsze domy, takie na które zasługują... Quote
Soema Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Nie tylko ona winna.. :roll: ważne, że się zajęto problemem i mamy szanse pomóc. [B]Jeśli będą wpłaty - będziemy mieli stałe miejsce w hotelu![/B] Na miejsce psiaka, który znajdzie dom (oby jak najwięcej!) będzie przyjeżdżał następny. Wybór jest bardzo ciężki, pół nocy płakałam nad zdjęciami, dziś rano we 4 podejmowałyśmy decyzje. Pieniędzy jak zawsze, nigdy za wiele. Może dojść leczenie, szczepienia i mnóstwo innych wydatków - musimy być gotowi na wszystko. [CENTER][COLOR=Blue]Prosimy o bazarki, choć minimalne wpłaty, pomoc przy allegrze cegiełkowym i różnych zbiórkach.[/COLOR] [/CENTER] Nawet sobie nie wyobrażacie jak mi ciężko przychodzi prosić o pomoc, ale te psiaki.. setki nieszczęśliwych psiaków, które niczemu nie są winne, daje mega motywację. Olbrzymią chęć pomocy! Quote
bico Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='Soema']Jest i moja niezawodna :) dziękuję Kochana.[/quote] niebawem chyba z torbami pójdę:evil_lol: [quote name='Soema'] A co do O. Sz... musimy zrobić wszystko, co możliwe żeby wyrwać stamtąd te psiaki i znaleźc im najlepsze domy, takie na które zasługują...[/quote] ja mam wrażenie, że tam jest milion psów i każdy potrzebuje pomocy i domu na cito:-( strach czytać wątek..."ostatniej szansy"...o zwodniczym tytule:cool1: skąd ta bożena wahl się wyrodziła?:crazyeye: Quote
agata51 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Na razie 50 zł jednorazowo, żeby jak najszybciej na pierwszy miesiąc zebrać i wyrwać psy z tego potwornego miejsca. Od przyszłego miesiąca 10 zł/msc. Na razie tylko tyle, chyba że któryś z moich podopiecznych do domku wreszcie się wybierze. :diabloti: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Zdjęcia będą:evil_lol: może nawet filmiki jak będziecie grzeczne;) Bardzo się ciesze ze jest tak duży odzew- każda deklaracja, każda wpłata jednorazowa, każda pomoc bazarkowa ,ogłoszeniowa, a nawet tylko podnosząca na duchu to OGROMNA pomoc!!! A ja ładnie musze poprosic Tz aby się zbarał do roboty nad skończeniem kojca:diabloti: A wy zróbcie cos aby przestało padać:mad: Quote
Soema Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 [quote name='agata51']Na razie 50 zł jednorazowo, żeby jak najszybciej na pierwszy miesiąc zebrać i wyrwać psy z tego potwornego miejsca. Od przyszłego miesiąca 10 zł/msc. Na razie tylko tyle, chyba że któryś z moich podopiecznych do domku wreszcie się wybierze. :diabloti:[/quote] Dziękuję :) Agatko ja wiem... :):loveu: Quote
Soema Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Teapot, wiem że jest więcej, bo jestem w kontakcie z Dziewczynami, które tam jeżdżą. W pierwszym poście też jest to dopisane. Ta sunia podobno jest bardzo kontaktowa i ma szansę na znalezienie domu szybko, drugi psiak jest wystraszony i chcemy go wyciągnąć, bo może się otworzy przy suni i nabierze pewności, jak nie będzie wśród sfory psów. [COLOR=Navy]Jeśli będziemy mieli wsparcie finansowe, bazarkowe i allegro, będziemy mieli stałe miejsce w hotelu i na miejsce psiaka wyadoptowanego będzie mógł jechać kolejny[/COLOR] :) nie wiem czy ze szorściaków, może jakiś młodzian.. Nie wiem, to są bardzo ciężkie decyzję do podjęcia i będziemy myślec jak pierwsze psy pojadą do hotelu. Dziękuję, że zajrzałaś - liczę na więcej uwag i wskazówek. :) Quote
Soema Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 [quote name='teapot'] Edit: To białe z kolorowymi uszkami na i pod łóżkiem to według mnie nie jest ten sam pies. .[/quote] A to może być bardzo prawdopodobne..:roll: liczymy się z tym, przy takiej liczbie psów i takim podobieństwie niektórych.. Do czasu, aż kojec zostanie ukończony - psy które początkowo miały jechać, mogą znaleźc domy/inny hotel/DT jesteśmy na to przygotowani. JA nie będę upierała się przy żadnym psie, bo dla nas ważne jest, by jak najwięcej psiaków opuściło to miejsce.. Podobno była 3 dzieci - szorściaków, na pewno "w typie" jest ich tam więcej.. Możemy zabrac 2, 3 w kojcu to byłoby przegięcie. Nie wiem, czy będzie zabrana dwójka z rodzeństwa, a jedno zostanie.. Czy pójdzie psiak z innego miotu. Ehh.. nikt nie mówił, że będzie łatwo. :shake: Quote
teapot Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Dziewczyny- nie przeczytałam całości, ale chciałam jak najszybciej napisać: [SIZE=4] [/SIZE][SIZE=4][COLOR=Red][B]Tych szorściaków jest więcej![/B][/COLOR][/SIZE] To rodzeństwo - jest co najmniej jeszcze jeden, bardzo podobny do tego na zdjęcia z gagatą tylko srebrny i jeszcze białawy w łaty - myślę, że i piąty się znajdzie. Psiaki są "ufne w rożnym stopniu". Zapamiętałam je, bo część wygląda jak duże jamniki szorstkowłose na długich nogach. Wszystkie przebywają u p. Józefa. Pamiętam, że srebrny i ten z fotki są bardzo przyjazne, pragną kontaktu, nastawiają się do głaskania. Psy są młode- rok, dwa- maks. Edit: To białe z kolorowymi uszkami na i pod łóżkiem to według mnie nie jest ten sam pies. [B]Ten spod łóżka - raczej nie będzie łatwy do adopcji[/B]. Jest bardzo spanikowany, ucieka i chowa się przed człowiekiem. Możliwe, że zmieni się jak wyjdzie z tego miejsca, ale dużo bardziej, że będzie potrzebował opiekuna, który dużo wysiłku włoży w jego wychowanie. Quote
teapot Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [quote name='Soema'] Ta sunia podobno jest bardzo kontaktowa i ma szansę na znalezienie domu szybko, drugi psiak jest wystraszony i chcemy go wyciągnąć, bo może się otworzy przy suni i nabierze pewności, jak nie będzie wśród sfory psów. [COLOR=Navy]Jeśli będziemy mieli wsparcie finansowe, bazarkowe i allegro, będziemy mieli stałe miejsce w hotelu i na miejsce psiaka wyadoptowanego będzie mógł jechać kolejny[/COLOR] :) nie wiem czy ze szorściaków, może jakiś młodzian.. Nie wiem, to są bardzo ciężkie decyzję do podjęcia i będziemy myślec jak pierwsze psy pojadą do hotelu. Dziękuję, że zajrzałaś - liczę na więcej uwag i wskazówek. :)[/quote] Sunia jest cudna! Trudno jej było zrobić zdjęcie bo wręcz pchała się na ręce. Drugie stworzonko - identyczne, tylko jak ta jest podpalana na buro, tamto na srebrno - dokładnie takie samo- równie miłe i kontaktowe. Rozumiem z białym, choć jak przeczytałam o łatwych do adopcji trochę się zdziwiłam. Wydaje mi się(bo sądzę, że to jednak dwa różne psiaki) , że [B]ten siedzący na kanapie[/B] jest po prostu na dystans, natomiast ten spod to naprawdę kłębek nerwów. Chciałabym pojechać w sobotę ale nie mam pojęcia czy mi się uda, bo będę miała na bardzo tymczasowym tymczasie psiaka potrzebującego stałej uwagi, którego nie można zostawić na tyle godzin. Quote
Soema Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 [quote name='Becia2222']Witam wszystkich Chciałabym wpłacić parę groszy. Czekam na nr konta[/quote] Dziękuję, że się odezwałaś. Co do konta, Zarząd Fundacji będzie pytał w banku, czy jest możliwość otworzenia specjalnie dla wpłat na hotel - subkonta. Jeśli nie, pieniądze będę zbierała albo ja na swoje konto i będę to rozliczała praktycznie codziennie albo na konto Fundacji, ew. hotelu. chcemy żeby to wszystko było przemyślane i żbey nam nie zamknęli wątku, bo brak będzie bieżących rozliczeń. W ciągu kilku dni będzie wszystko wiadomo. Dziękuję :) Quote
Becia2222 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Witam wszystkich Chciałabym wpłacić parę groszy. Czekam na nr konta Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Ten białas spod kanapy jest piękny, ale widać,że kompletnie nie zsocjalizowany. Z tego co wiemy to nie wykazuje cech agresywnych, także powinno sie udać wyciągnąć go na prostą. Nie wiem, ale jakoś mnie ujał...może dlatego,że mam słabośc do białasów;) To i tak są średniaki...więc więcej niż 2 do kojca nie wejdą. Quote
teapot Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Ten białas spod kanapy jest piękny, ale widać,że kompletnie nie zsocjalizowany. Z tego co wiemy to nie wykazuje cech agresywnych, także powinno sie udać wyciągnąć go na prostą. Nie wiem, ale jakoś mnie ujał...może dlatego,że mam słabośc do białasów;) To i tak są średniaki...więc więcej niż 2 do kojca nie wejdą.[/quote] One są takie do kolana. Białas spod kanapy wydawał mi się większy, tj bardziej "krągły" - może z powodu pozycji. Pozostałe raczej są drobnokościste i naprawdę (zwłaszcza te dwa bure) mają pyszczydła jamniorów szorstkowłosych. [B]Są naprawdę urocze[/B]- mogę z spokojnym sumieniem reklamować. U białasa agresji NIE zaobserwowałam -tylko totalną panikę i uległość. P. Józef chciał go dla nas spod tej kanapy wyciągać - nie miałyśmy sumienia, taki to był lęk. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Czy ten białas to na pewno pies...żeby ta kragłość się ciąża nie okazała:shake: A nie wiem czy tu podane bo nazwałyśmy go Diego:p Quote
teapot Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Czy ten białas to na pewno pies...żeby ta kragłość się ciąża nie okazała:shake: A nie wiem czy tu podane bo nazwałyśmy go Diego:p[/quote] Niestety płci żadnego z szorściaków (osobiście- podkreślam, bo może ktoś na 100% sprawdzał) nie jestem pewna. A tak się tutaj na ich temat rozpisuję, bo naprawdę mnie ujęły i to, że właśnie je wypatrzyłyście bardzo mnie ucieszyło. Quote
Poker Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 kiedy podacie numer konta? bo jeszcze się rozmyślę :eviltong: Quote
Recommended Posts