Sylwia K Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 3 pogryzienia w miesiąc??:question: ja będąc w schronisku 3 pogryzienia to w czasie 1 godziny zaobserwuję czasem... Quote
lavinia Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [url=http://www.tvp.info/wiadomosci/wideo/24062009-1930]TVP.INFO[/url] u mnie działa Quote
_ogonek_ Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='bonsai_88'][B]A&S[/B] niby nie powinny, ale dopóki schroniska będą przepełnione, dopóty do pogryzień i zagryzień dochodzić będzie :roll:[/quote] Co racja to racja.... Weronia, nie wiem mpotem ja spróbuję ogladnac Quote
Weronia Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='bonsai_88'][B]A&S[/B] niby nie powinny, ale dopóki schroniska będą przepełnione, dopóty do pogryzień i zagryzień dochodzić będzie :roll:[/quote] W naszym schronisku przepełnienie jest maksymalne, ilość pracowników minimalna (wręcz śmieszna na taką ilość psów), a do zagryzienia ani poważnego pogryzienia przez kilkanaście lat nie doszło... Quote
bonsai_88 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [B]Weronia[/B] w takim razie możecie być z siebie dumni - naprawdę macie rękę do zwierząt i wiecie jak je bezpiecznie połączyć :multi:... Quote
_ogonek_ Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Weronia, tak jak napisała bonsai, bądźcie z siebie dumni. Co do materiału obejrzę go później Quote
tralalala Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Widzialam wiadomosci! Chociaz cos powiedzieli na temat Palucha! Quote
Charly Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 [quote name='Weronia']W naszym schronisku przepełnienie jest maksymalne, ilość pracowników minimalna (wręcz śmieszna na taką ilość psów), a do zagryzienia ani poważnego pogryzienia przez kilkanaście lat nie doszło...[/quote] trudno uwierzyć, ale Ci wierzę. wspaniałe jest takie maksymalne zaangażowanie. Super:thumbs: Quote
Ewa i flatki Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Z artykułu w dzisiejszej Gazecie Stołecznej o pobiciu kierowcy autobusu na pętli przy Dudziarskiej dowiedziałam się, że to zakazana okolica, gdzie mieszka kupa ludzi z wysiedleń, ogólnie syf tam musi być niezły. Artykuł ma tytuł "Szczucie na Dudziarskiej" [URL]http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95192,6754518,Pasazera_pobili__kierowce_poszczuli_psem.html[/URL] Quote
Kinya Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Było kilka reportaży w Uwadze! na temat tej okolicy. Strach się bać :crazyeye: - przecież to stolica... [url]http://uwaga.onet.pl/szukaj.html?q=dudziarska&sb=Szukaj&qt=0&c=uwaga_all[/url] Quote
Ewa i flatki Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Bardzo mnie martwi podejście władz miasta do lokalizacji schroniska. Pewnie jeszcze zatrudnią tam, jako pielęgniarzy, osoby bliko zamieszkujące ( tak delikatnie to określając). Quote
Zofia.Sasza Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Ale ta lokalizacja ma zalety... Pamiętacie historię z Psim Aniołem? Jak to już ktoś na wątku napisał - nikt ich pewnie stamtąd nie wyrzuci. I szczekanie nie będzie przeszkadzać sąsiadom. Quote
xxxx52 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Dowiedzialam sie wczoraj wyemitowany byl reportaz w telewizji dot.zwierzat Na Paluchu Quote
Zofia.Sasza Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 [quote name='xxxx52']Dowiedzialam sie wczoraj wyemitowany byl reportaz w telewizji dot.zwierzat Na Paluchu[/quote] Polecam lekturę postów na wsteczu :evil_lol: Quote
xxxx52 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Zofia-czytanie lektur to nie dla mnie:razz: a poza tym Poznan to prowincja w stosunku do slicznej i bogatej warszawy i emisja nastapila dopiero wczoraj.nawet nie ogladalam bo u mnie to i koniec swiata i nie mam zasiegu programow z Polski. Quote
Zofia.Sasza Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 [quote name='xxxx52']Zofia-czytanie lektur to nie dla mnie:razz: a poza tym Poznan to prowincja w stosunku do slicznej i bogatej warszawy i emisja nastapila dopiero wczoraj.nawet nie ogladalam bo u mnie to i koniec swiata i nie mam zasiegu programow z Polski.[/quote] Tam jest link do netu. A ten materiał był w ogólnopolskich Wiadomościach TVP1. W Poznaniu inne nadają? :crazyeye:;) Quote
xxxx52 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 niestety u mnie nie dziala ,nie moge go otworzyc:shake: Quote
Izura Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 WItam Moze troszke nie na temat, ale... Tez o Paluch chodzi. Chce adaoptowac psa, szczeniaka(w domu mam czesto male dzieci i jednak przyprowadzenie doroslego psa wielkosci ON mogloby byc dosc ryzykowne nie znajac jego przeszlosci). Sa szczenieta? Czy szybciej znajde w ogloszeniach jakas znajde? W sumie zalezy mi na psie ze schroniska, zawsze jeden sie uratuje przed losem miesiecy/lat/calego zycia spedzonego w schronisku. Quote
KWL Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Na Paluchu raczej nie, [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/jej-dzieci-zaczely-umierac-zanim-nadeszla-pomoc-sama-nie-moge-jej-pomoc-138399/index9.html#post12518206"]ale sa naprzykład tu.[/URL] Quote
Dada M Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Na Paluchu szczenięta dość szybko znajdują domy. W gorszej sytuacji jest np. schronisko w Józefowie. Ale faktycznie, jeśli chcesz pomóc, to szczenięta, które wskazał KWL, właśnie tej pomocy potrzebują. Poza tym wyrosną na piękne psy - wystarczy przyjrzeć się ich mamie ;) Quote
sleepingbyday Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 nie moge trafić za wami. różne opinie od osób od lat zaangażopwanych. i to jeszcze nawzajem oskarżenia. to jak mam wiedziec, kto ma racje,a kto pół, a kto się nie dogadał?? granda :shake: Quote
Kora Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Jakos tu cicho wiec doloze: To sie ukazalo na str.[URL="http://www.psy.warszawa.pl/"]Strona o bezdomych zwierzakach...[/URL] mimo ze wzieto go pod swoje skrzydla, spacerowal to szczotki nie uwidzial. [CENTER][FONT=Comic Sans MS]28 czerwca 2009 r.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Pies z domku nr 44 - ma numer 2727/06[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]On jest już 3 lata w schronisku !!! [/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2]Chodził w kółko (choroba sieroca), jego domek był w strasznym stanie, a w jeszcze gorszym sierść.[/SIZE][/FONT] [SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Pies znajdował się w domku, w środku schroniska, nie gdzieś "na końcu świata".[/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Do tego podobno opiekuje się nim behawiorysta.[/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Jak wszyscy mogli do tego dopuścić.[/FONT][/SIZE] [SIZE=2][FONT=Comic Sans MS]Zobaczcie sami. [/FONT][/SIZE][/CENTER] Nastepny temat zdjecia kup w klatce i na spacerze, wystarczylo wejsc do klatki i sprzatnac (ja tak w kilku zrobilam), a nie tak napierac przy robieniu zdjecia (dowodu) ze odchylila sie zasuwka Astek sie wydostal i zaczela sie walka na smierc i zycie z innym psem, gdyby nie pomoc dwoch opiekunek to szkoda slow! Kupy na spacerze:roll: autorka tych zdjec odwiedzila Schronisko nie w sobote lecz w niedziele i jest zaskoczona:crazyeye:, a ja nie :\ zawsze jakos tak po sobotnim karmieniu psy maja luzne kupki:eviltong:. [CENTER][IMG]http://www.psy.warszawa.pl/podstrony/aktualnosci2009/akt20090628niedziela/domki/dom2.jpg[/IMG] [IMG]http://www.psy.warszawa.pl/podstrony/aktualnosci2009/akt20090628niedziela/schr1_kupy.jpg[/IMG][/CENTER] Quote
ciborka Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Kora, ja osobiście wiele razy kupy w klatkach sprzątałam, czasem bywa tak, że pies nie ma gdzie postawić nogi!! I nie poprzestajemy tylko na robieniu zdjęć!! Sęk w tym, że często w prawie wszystkich klatkach jest nasrane, a my kilkuset klatek nie sprzątniemy w ciągu tego jednego dnia w tygodniu!! A mamy pod opieką jeszcze swoje psiaki, które wyprowadzamy, czeszemy, socjalizujemy i szukamy im domów. Quote
ciborka Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Aha i sobotnie karmienie odbywa się PO spacerach, a luzne kupki psy mają w ciągu dnia, w trakcie spacerów. Zresztą nawet jak w piątki przychodziłam to nie było żadnej różnicy, więc daruj sobie. Quote
Kora Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Ale jakos nie wszystkie pieski takie sranko maja i mnie to dziwi:roll:, jesli zas chodzi o sprzatanie jak nie zobacze to nie uwierze, a jakos w niedziele nie widzialam, natomiast "dowody" w postaci zdjec sie ukazaly. Quote
Recommended Posts