Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja mam pytanie, jak np. przyniesie się coś na te zbiórki np. karmę, to to zostanie przekazane do schroniska czy gdzieś indziej, dla jakiś fundacji czy osób zajmującymi się zwierzakami?

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Iwona&Wiki']
W [B]piatek od 14 do 18[/B]
i w [B]sobotę od 10 do 15[/B].[/quote]
Ja w tym tyg odpadam :cool1:
W pt właśnie w tych godzinach mam chemie, a w sb swoją Sucz musze zabrać na dłuższy spacer, bo potem ją ciacham, a poza tym nie wychodziłam już z nią od miesiąca :shake: (bez obawy reszta członków rodziny sie nią zajmuje:eviltong: )

Posted

[quote name='akodinka']a ja mam pytanie, jak np. przyniesie się coś na te zbiórki np. karmę, to to zostanie przekazane do schroniska czy gdzieś indziej, dla jakiś fundacji czy osób zajmującymi się zwierzakami?[/quote]

ponawiam pytanie

Posted

Całą akcję organizuje TOZ, więc to on rozdysponuje otrzymane dary.
Rzeczy, które zostaną zebrane zostaną przeznaczone na podopiecznych TOZ'u i inne potrzebujące zwierzaki.

Posted

I jak przebiegła akcja ?
Dużo nazbierałyście?

Kiedy następna akcja ? za tydzień?
jeśli byłoby za tydzień to może udałoby mi się wpaść.
Mam w końcu ma wolne i małego nie będę musiała pilnować :D

Guest monia3a
Posted

[quote name='Iwona&Wiki']Na pewno wyslę jeszcze PW do zainteresowanych,
ale może ktoś jeszcze będzie chetny.
W tym tygodniu edukujemy i zbieramy [B]w Auchanie[/B].
W [B]piatek od 14 do 18[/B]
i w [B]sobotę od 10 do 15[/B].

[B]Spotkanie[/B] w sprawie akcji w [B]piatek o godzinie 11[/B]
[B]w TOZ-ie ul Świętojańska 24/7[/B]
[B]albo[/B] (jeśli przyjdzie więcej niż 10 osób)
[B]w Centrum Współpracy OPP[/B] - budynek obok TOZ-u na parterze,
bo tam więcej miejsca.:p[/quote]

A mnie nikt nie poinformował na PW :placz:

Jak dziś poszło tyle samo co w piątek czy więcej ??
Pewnie więcej co ??

Guest monia3a
Posted

[quote name='Iza13']Kiedy następna akcja ? za tydzień?
jeśli byłoby za tydzień to może udałoby mi się wpaść.
Mam w końcu ma wolne i małego nie będę musiała pilnować :D[/quote]

Następna akcja 9-10 listopada w hipermarkecie Carrefour
co do godzin musi wypowiedzieć się Iwonka ja nie jestem zorientowana ;)
ale być napewno będę :evil_lol:

Posted

[quote name='monia3a']Następna akcja 9-10 listopada w hipermarkecie Carrefour
co do godzin musi wypowiedzieć się Iwonka ja nie jestem zorientowana ;)
ale być napewno będę :evil_lol:[/quote]
Moniu, Ty wszystko przecież wiesz :eviltong::)

Własnie wróciłam przed chwilą,
na wątku Cezara wyjasnie dlaczego,
dlatego jeszcze nie przepisałam dzisiejszego protokołu,
ale porównując liczbę koszy, to trochę wiecej:eviltong:
Ale dzis były lepsze warunki - ludzi więcej i jacyś tacy spokojniejsi.
Sobota - więc na luzie.
I z tego, co mówiły dziewczyny, to wystarczyło być,
sami przynosili.:evil_lol:

Guest monia3a
Posted

Super :multi:
Miejmy nadzieję, że za tydzień też będzie dużoo ;)

Posted

[quote name='monia3a']Super :multi:
Miejmy nadzieję, że za tydzień też będzie dużoo ;)[/quote]
Już jest dużo:)

[CENTER][IMG]http://www.imagic.pl/files/3384/Miska/corel.jpg[/IMG][/CENTER]
:multi::multi::multi:

Guest monia3a
Posted

Fajnie :multi: każdego dnia więcej :multi: pieski i kotki nie będą głodować :multi:

Posted

Jeśli w sobotę nazbierało się tyle samo albo i więcej niż w piątek, to naprawdę sporo tego będzie :razz:.

W piątek również możemy przyjsc. Tylko będziemy znowu na 15, albo troszkę przed i [B]tym razem z dużym plakatem[/B] [B]:oops: :lol:...[/B]

[B]EDIT:[/B] O już patrzę wszystko podliczone ;) Ej, to my chyba się nie przydamy w poniedziałek, nie :cool3: ? To już może się zgadamy przez forum, PW, GG i takie tam :p co do piątku w Carefurze (czy jak to tam się pisze)? Jak myślicie? Czekam z niecierpliowścią na odpowiedź xD

Posted

Z przykrością informuje, że nas dzisiaj jednak nie będzie :shake:.

Nie dośc, że nikt mi nie odpowiedział czy się w ogóle na coś przydamy :diabloti: to jeszcze się Kasia rozmyśliła, a mnie jakoś nie nęci samotne łażenie po lesie/parku :razz:...

Posted

O Matko, własnie dopiero dziś zajrzałam na DGM.
Bakteria, byłam pewna, ze wszystko ustaliłysmy na gg:)
nic nie wiedziałam o Twoich rozterkach.:shake: :)

Co do liczenia, to wszystko jest zawsze
liczone, zapisywane i układane od razu po przywiezieniu do TOZ-u.
Spis, choć bardzo dokładny jest taki na brudno,
a protokół sporządzam w domu.
I chciałam, żebyście sprawdziły, czy nie ma w nim pomyłki,
bo przepisuję sama i po prostu mogę sie pomylić.
Dlatego potrzebne jest dodatkowe sprawdzenie.
Dlatego byłyscie potrzebne, naprawdę nie wiedziałam,
że potrzebne jeszcze dodatkowe zapewnienie. Przepraszam.:)

I jeszcze jedno moje zaniedbanie:oops:, w niedzielę z pospiechu nie podziekowałam wszystkim za pomoc w zbiórce,
co niniejszym czynie teraz.
[SIZE=3][COLOR=blue][B]Dziękuję pięknie za pomoc:[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=blue][B]:Rose:Moni,[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=blue][B] :Rose:Bakterii, [/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=blue][B]:Rose:Kasi (koleżance Bakterii) i[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=blue][B] :Rose:Kluseczce[/B][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=blue][B]oraz spoza DGM: :Rose:Mariolce i :Rose:jej wnuczkowi, :Rose:Kamilowi, :Rose:Julicie, :Rose:Bognie, :Rose:Beacie, :Rose::Rose:dwóm Ankom i :Rose:Ewie![/B][/COLOR][/SIZE]
Waszyscy spisali się wspaniale!:ylsuper::ylsuper::ylsuper::ylsuper::ylsuper:

Posted

[quote name='Bakteria']W piątek również możemy przyjsc. Tylko będziemy znowu na 15, albo troszkę przed i [B]tym razem z dużym plakatem[/B] [B]:oops: :lol:...[/B]
[/quote]
To super!:multi:
Już wpisuję Was na piatek!:multi:
I z plakatem - pięknie!:multi:

A w tym tygodniu jesteśmy, tak jak mówiłam, w Carrefourze, ul. Wrocławska 20:):
piątek 14 - 18
sobota 10 - 15

Zapraszam wszystkich chętnych do pomocy.:)
Piszcie na PW, gg-2785512 lub [EMAIL="[email protected]"]maila[/EMAIL].

Posted

Oj tam, nie ma za co przepraszac :lol:. Ja zawsze mam takie rozterki... :shake:

No, ale trudno, było minęło...;) :oops:

W piątek będziemy od mniej więcej 15, może troszkę przed, zależy jak nam autobusy podpasują.

A na plakacie to ma byc napisane tylko co zbieramy, czy też jakiś dodatek (np. pomóż nam pomagac, dziękujemy, czy coś w ten deseń), czy tylko zbieramy: ratata i koniec :cool3:? I lepiej żeby był

p
i
o
n
o
w
y czy p o z i o m y?

Posted

[quote name='Iwona&Wiki']
I chciałam, żebyście sprawdziły, czy nie ma w nim pomyłki,
bo przepisuję sama i po prostu mogę sie pomylić.
Dlatego potrzebne jest dodatkowe sprawdzenie.
Dlatego byłyscie potrzebne, naprawdę nie wiedziałam,
że potrzebne jeszcze dodatkowe zapewnienie. Przepraszam.:)
[/quote]
Trzeba było mówić, bym liczyła jak byłam w pn w TOZie :lol: ;)

Posted

[quote name='Bakteria']
p
i
o
n
o
w
y czy p o z i o m y?[/quote]

Moim zdaniem kartka pionowo ale tekst poziomo :eviltong:

A co do tekstu, to chyba jak uważasz. Ja dopisałam na końcu "swojego" dziękujemy :) i ju.

Posted

Hey!
Dałam informację o zbieraniu jedzenia psiakom na innym forum, mam nadzieję, ze miłośnicy przyjdą.
Zeby nie natłok zajeć i brak czasu, to juz dawno zawitałabym w schronisku, bo planowałam karmę i może jakiś kocyk kupić.
Postaram się tak zorganizować, zeby jednak czas znaleźć i pomóc Wam. Jak coś, to Iwonko mam już Twój numer gg wpisany, odezwę się jak będę już wiedzieć kiedy i czy na pewno będę]
coś od siebie i moich pieseczków dorzuce :lol:

Posted

[B][COLOR=black][FONT=Arial][SIZE=3]Uwaga! [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=black]BARDZO Ważne! I BAAAAARDZO PILNIE![/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=#339966]Jeszcze ciągle można uratować wspaniałą, śliczną i wyjątkowo łagodną sunię Azę![/COLOR][/FONT][/B]
[FONT=Arial][B][COLOR=red][SIZE=3]Potrzeba TYLKO Domu Tymczasowego[/SIZE][/COLOR][/B][COLOR=black], w którym Aza mogłaby spokojnie powrócić do zdrowia[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]i osoby, która się Nią zaopiekuje przez czas rekonwalescencji.[/COLOR][/FONT]

[FONT=Arial][COLOR=black]Aza bardzo pilnie potrzebuje operacji stawu biodrowego, bo główka kości jest poza stawem,[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]a w drugiej łapie ma dysplazję. Dlatego potrzebna jest jak najszybsza operacja.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]A rokowania są bardzo dobre - Aza ma dużą szansę na to,[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]że będzie mogła sprawnie i bez bólu poruszać się.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]Pokryjemy wszystkie koszty związane z leczeniem i utrzymaniem Azy![/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]Pomóżcie nam Jej pomóc![/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]Aza ma dopiero rok i jeszcze całe wspaniałe psie życie przed sobą.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]Dajmy Jej szansę![/COLOR][/FONT]

[FONT=Arial][COLOR=black]Aza jest bezdomną sunią, którą przed niespełna dwoma tygodniamni[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]przygarnęła pewna kobieta. Niestety Pani nie potrafi się nią odpowiednio zająć.[/COLOR][/FONT]
[B][FONT=Arial][COLOR=black]Najchętniej by ją teraz uśpiła. Poza tym nie wiem co ona może zrobić suni, coś przebąkiwała o wywiezieniu do lasu !!!! [/COLOR][/FONT][/B]
[FONT=Arial][COLOR=black]Sunia przez ten czas bardzo zmizerniała - w tej chwili widać Jej wszystkie żebra.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]Ma już około 8 kilogramów niedowagi. [/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]Sunia przebywa na swoim podwórku, bez budy czy schronienia.[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]Często biega po ulicy. [/COLOR][/FONT]
[B][FONT=Arial][COLOR=black]Nawet bez choroby Aza nie powinna zostać u tej kobiety ani dnia dłużej.[/COLOR][/FONT][/B]
[FONT=Arial][COLOR=black]Niestety, w Jej przypadku schronisko, to wyrok śmieci.[/COLOR][/FONT]

[FONT=Arial][COLOR=black]Dlatego prosimy - zastanów się chwilę. Może możesz pomóc Azie?[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]Jeśli nie, to może znasz kogoś, kto mógłby Jej pomóc.[/COLOR][/FONT]

[FONT=Arial][COLOR=black]I trzeba działac bardzo szybko,[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]bo Aza nie powinna przebywać w tym w obecnym miejscu ani chwili dłużej![/COLOR][/FONT]

[FONT=Arial][COLOR=black]Bardzo prosimy![/COLOR][/FONT]

[COLOR=black][FONT=Arial]Iwona Kulesza - 602-648-997, [/FONT][EMAIL="[email protected]"][FONT=Arial][email protected][/FONT][/EMAIL][FONT=Arial], gg: 2785512, skype: iwona_kulesza[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Karina Zaborowska - 608-426-684, [/FONT][EMAIL="[email protected]"][FONT=Arial][email protected][/FONT][/EMAIL][FONT=Arial], gg: 3147656[/FONT][/COLOR]
[FONT=Arial][COLOR=black]Towarzystwo Opieki nad Zwierzetami Oddział Białystok[/COLOR][/FONT]

Posted

Hej! Będę jutro w Białymstoku i chciałabym się dowiedzieć czy gdzies w pobliżu ulicy Malmeda jest jakiś fajny sklep zoologiczny? Chodzi mi o jakies ładne obroże/szelki, mogą być z rogza, hiltona itp. Z góry dzięki za odpowiedź.

Posted

[quote name='kaskaSz']Hej! Będę jutro w Białymstoku i chciałabym się dowiedzieć czy gdzies w pobliżu ulicy Malmeda jest jakiś fajny sklep zoologiczny? Chodzi mi o jakies ładne obroże/szelki, mogą być z rogza, hiltona itp. Z góry dzięki za odpowiedź.[/quote]

Proponuję wpaść na Legionową :cool3: :lol: to dotychczas jeden z bardziej lubianych przeze mnie sklepów zoo. jeśli chodzi o obróżki etc. ;)
((już chyba przesyłałam adres :evil_lol: ) (jakby co to na pw lub ewentualnie gg :)))