Becia66 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 W nowym domku !!! To jedna z suczek starszej kobiety z Przemyśla która ma w domu 25 psów. Niestety nie radzi sobie z ich utrzymaniem i co rusz ktoryś z nich trafia do schroniska. Teraz przyszła kolej na Laylę - bardzo spokojną, ok.4-letnią suńkę która siedzi wciśnięta w kąt boksu nie radząc sobie ze schroniskową rzeczywistością. Póki była w boksie z drugą oddaną sunią jakoś znosiła swoją niedolę lecz po adopcji tej drugiej Layla straszliwie smutna popada w apatię. Sunia cichutka, niekonfliktowa, łagodna do innych psów. Troszkę nieśmiała i delikatna, widać w niej dużo nadziei, nie naprasza się ludziom - raczej z daleka obserwuje czy ktoś wykona pozytywny gest i wtedy podchodzi. Nadaje się do każdego domu który zapewni jej miłość i czułość na zawsze. Kontakt: [email protected] tel.606262450 Tu jeszcze ze swoją przyjaciółką której już nie ma...... Quote
Becia66 Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Dziękuję ci Szpileczko bardzo......:calus: Quote
karolciasz28 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 O nie biedna mała:-(. A ta pani na ostatnim zdjęciu to kto? Sorry że tak pytam ale muszę powoli poznawać. Bo te wolontariuszki które są na dogo to znam tylko z avataru.:eviltong: Quote
Neczka Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 karolciasz28 napisał(a):O nie biedna mała:-(. A ta pani na ostatnim zdjęciu to kto? Sorry że tak pytam ale muszę powoli poznawać. Bo te wolontariuszki które są na dogo to znam tylko z avataru.:eviltong: To jest Becia. Mnie chyba Karolciu znasz nie tylko z Dogo ;) Quote
karolciasz28 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Neczka napisał(a):To jest Becia. Mnie chyba Karolciu znasz nie tylko z Dogo ;) Aha. Neczka pewnie że Ciebie znam zapamiętałam jak byłam pierwszy raz w schronisku to ty mnie oprowadzałaś. I miałaś konto na nk i już nie masz:siara: Quote
majuska Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 becia66 napisał(a): Czy ona czasem nie jest troszkę lemurowata?:eviltong: Quote
Becia66 Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 [quote name='majuska']Czy ona czasem nie jest troszkę lemurowata?:eviltong: majuska czy ty się trochę we Florentynkę bawisz ? :eviltong::evil_lol: ona ma niesamowite oczy....a właściwie niesamowicie smutne....:shake: Quote
Becia66 Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Dobranoc maleńka......:sleep: Ciotka figa33 pomoże domek znależć.....:razz: Czarnulka przyjaciółka śpi pewnie w domciu na podusi, a Lajla sama w schroniskowej budzie....:-(:shake: Quote
Becia66 Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 Figuniu zdjęć do ogłoszeń chyba wystarczy - do wyboru do koloru...:razz: Quote
figa33 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 śliczna mała , widać,że jest nieduża i te smutne oczy...:shake: a zdjęcia bardzo fajne Quote
figa33 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 tekst do cenzury:lol: Historia jakich wiele. Z domowej kanapy pies ląduje w schronisku. Dlaczego ? Kobieta ma 25 psów , nie daje rady zajmować się nimi i pozbywa się ich po kolei. Teraz przyszedł czas na Laylę. Od tej pory jej domem jest boks i kraty schroniskowe. Popatrz w smutne oczy Layli. Stojąc w kącie boksu , przerażona i zdezorientowana , popada w apatię i depresję. To krok do śmierci. Zanika wola życia. A w schronisku trzeba walczyć o przetrwanie. Jest młoda , ma 4 lata, malutka przylepka. Cicha i bezkonfliktowa . Spokojna i niekłopotliwa. Łagodna do psów. Jeszcze raz popatrz w smutne oczy Layli. Czy Ona ma umrzeć w schronisku? kontakt [email protected] tel 0606262450 Quote
SZPiLKA23 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Troszke mnie to "pozbywa" ruszyło bo P. Roma by poł psa nie oddała jakby nie musiała Quote
figa33 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 aaa , ja nie znam historii psów P.Romy......przepraszam:oops: dobrze ,że napisałaś Szpileczko bo bym popełniła gafę napiszę jeszcze raz , a może jeszcze troszkę szczegółów na temat Layli? Najważniejsze aby pomóc małej Quote
SZPiLKA23 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Luzik, Lajla jest troszkę nieśmiała i bardzo delikatna, widac w niej dużo nadziei, nie naprasza sie ludziom raczej czeka czy ktos wykona pozytywny gest, drugi pies w domu chyba by ja osmielał bardziej Quote
figa33 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 to może tak Pies . Jak bardzo go kochamy. Jak słodko potrafi wyglądać. Psie marzenia. Pełna micha , kochany Pan. Czasem po prostu DOM. Gdyby Lajla umiała mówić opowiedziałaby nam o swoich marzeniach. Niestety nadszedł czas gdy Lajla musiała zamieszkać w schronisku. A to maleńkie, wrażliwe stworzenie cichutko przebywa w kąciku i patrzy z przerażeniem dookoła. Nie radzi sobie ze schroniskową rzeczywistością.Miała w boksie koleżankę , z którą bardzo się przyjaźniły.Koleżanka znalazła dom i Lajla popadła w apatię i smutek. Depresja powoduje zanik woli życia. A w schronisku wola życia jest konieczna do przetrwania. Smutne i prawdziwe. Lajla ma ok 4 lat , jest spokojna i bezkonfliktowa.Łagodna do psów. Jest troszkę nieśmiała i bardzo delikatna, widać w niej dużo nadziei, nie naprasza się ludziom raczej czeka czy ktoś wykona pozytywny gest. Jej smutne oczy pamięta się długo. Ktoś napisał ,ze gdyby każdy człowiek zaopiekował się jednym bezpańskim psem nie byłoby na świecie psiego nieszczęścia. Może kolej na Ciebie? poprawiłam w/g życzeń Quote
weronika1 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 figa33 napisał(a):aaa , ja nie znam historii psów P.Romy......przepraszam:oops: dobrze ,że napisałaś Szpileczko bo bym popełniła gafę napiszę jeszcze raz , a może jeszcze troszkę szczegółów na temat Layli? Najważniejsze aby pomóc małej Pani Roma , to kobieta o olbrzymim sercu, kocha ludzi a najbardziej zwierzęta. Te wszystkie psiaki to trafiają do Niej przypadkiem , albo znaleziony w kontenerze na śmiecie lub też po śmierci panu i wałęsajace się po Przemyślu. Ta pani przygarnia każdego skrzywdzonego przez los. Kiedyś miała 50 , trochę już poszło do adopcji a część w schronisku. Nie ma juz zdrowia ani srodków finansowych ,aby wszystkie ogarnąć, dlatego też prosimy o dom dla nich. Quote
Becia66 Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 SZPiLKA23 napisał(a):Luzik, Lajla jest troszkę nieśmiała i bardzo delikatna, widac w niej dużo nadziei, nie naprasza sie ludziom raczej czeka czy ktos wykona pozytywny gest figuniu ujmij może co Szpilka napisała i napisz że nadaje się do każdego domu, do dzieci, osob starszych i może mieszkać z innymi zwierzętami. To czasami bardzo cenne informacje... Quote
Becia66 Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 figa33 napisał(a):poprawki umieściłam w poście 18 dzięki wielkie figuniu....:Rose:...liczę na dobrą aurę jaka zapewniasz naszym psiakom i czekam na domek.....:razz: Quote
figa33 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 allegro dla malutkiej:lol: LAJLA - SŁODKIE MALEŃSTWO (650677546) - Aukcje internetowe Allegro i zabieram się za resztę ogłoszeń Quote
Becia66 Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 to teraz nie rozstaję się z telefonem......:eviltong:....Dzięęęęęki......:calus: Quote
Recommended Posts