Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='fizia']Pozwolę sobie wkleić dobre wieści, które dostałam od Divi

Sumia super cały czas leży na kanapie ze mną lub z moim chłopakiem, na pole moze wogle nie wychodzić. Jest trochę strachliwa boi się wychodzic
na klatkę trzeba ją znosic, ale juz robi pomału postępy po z pola
wchodzi na pierwsze piętro :)Grzecznie siedzi sama w domu, a jak wracamy
to przez 30 minut nas całuje:)nie ma z nią żadnego problemu jest tak
kochana. Czasami tylko na mnie szczeka ze jej nie drapie.
Mogła bym o niej opowiadać godzinami.
Pozdrawiam

Super, bądz szczęśliwa suniu:loveu::loveu::loveu:

• Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Divi wczoraj wieczorem pierwszy raz sama weszła po schodach, aż do domu trochę się bała zatrzymywała się ale dała rade, a dziś ponowiła swoje osiągniecie. Teraz roztało tylko schodzenie:multi: Coraz bardziej nam ufa, i coraz częściej oczka jej sie uśmiechają:multi: Teraz będzie juz tylko lepiej

Posted

Mam mały problem z Divi chodzi o szczekanie. Może opisze od początku. Szczekała jak wychodziła na balkon szczekała jak ktoś chodził po klatce pisze szczekała bo w dzień staram się to kontrolować daje jej zabawki idę na długi spacer staram się ją uczyć komend wiec nie ma za bardzo czasu na szczekanie. Bo takie rozwiązanie znalazłam na forum.
Ale szczeka tez wczesnym rankiem. Dziś zaczęła szczekać o 5 i tak do spaceru do 7 za każdym razem jak ktoś szedł ona szczekała nie wiedziałam za bardzo co mam z nią zrobić.
A na forum nie mogę znaleźć rozwiązania. Jak mam jej wytłumaczyć ze nie jest dobrze jak tak szczeka ?

Posted

Hmm szczerze mówiąc sama mam problem z moimi suniami i ich szczekaniem...
Więc pewnie zbyt wiele nie pomogę...

Może Divi poczuła się panią na wlościach i broni domu...

Kiedyś w programi o zachowaniu psów widziałam takie rozwiązanie, że kiedy pies szczeka, trzeba poczekać na chwilę, kiedy jest cisza i wtedy powiedziać np. Cicho albo Cisza, zrobić gest rękami - najpierw dłonie skrzyżowane przed sobą i potem rozchodzą sie na boki - i dać jakiś smakołyk. I tak w każdej przerwie w szczekaniu, aż sie peis zorientuje, że dostaje nagrodę za bycie cicho

Posted

fizia napisał(a):
Hmm szczerze mówiąc sama mam problem z moimi suniami i ich szczekaniem...
Więc pewnie zbyt wiele nie pomogę...

Może Divi poczuła się panią na wlościach i broni domu...

Kiedyś w programi o zachowaniu psów widziałam takie rozwiązanie, że kiedy pies szczeka, trzeba poczekać na chwilę, kiedy jest cisza i wtedy powiedziać np. Cicho albo Cisza, zrobić gest rękami - najpierw dłonie skrzyżowane przed sobą i potem rozchodzą sie na boki - i dać jakiś smakołyk. I tak w każdej przerwie w szczekaniu, aż sie peis zorientuje, że dostaje nagrodę za bycie cicho

Muszę się z Tobą zgodzić Divi to jest prawdziwa pani na włościach :multi:, a co do szczekania jak szczeka to kkarze jej iść do legowiska i mówię dobra Divnia daję kawałek sera żółtego bo szale je zanim. I murze powiedzieć ze działa czasami. Ale daje jej czas :)

Posted

dzisiaj przez przypadek spotkałam się z Divi na spacerku :loveu::loveu::loveu:
przeurocza sunia... a jaka szczęśliwa :loveu::loveu::loveu:
Witamy nowa krakowiankę :multi:

Guest Elżbieta481
Posted

Mam pytanie do Ciebie-czy jak DIVA szczeka Ty jej mówisz cicho?Dlaczego pytam-na ANIMAL w programie,,Pies na medal,, uczyli,że-w sytuacji jak powie się szczekaczowi,,cicho,, to on odbiera to jako,,broń mnie,,i szczeka dalej..Należy powiedzieć,,dobry pies,nie trzeba,,.
Nasz szczekacz taki właśnie kurs przechodzi i nie powiem:lol:działa..
waldi481

Posted

hmm cicho raczej nie. Mówię „ nie wolno” i czasami skutkuje, a czasami nie, ale robie jeszcze tak jak podejdzie do drzwi, a ktoś idzie i nie szczeka wołam Ją i mówię dobra sunia. Myślę ze pomału się nauczy, że nie wolno.
Dzieki za rade wypróbuje :)

Guest Elżbieta481
Posted

Ciekawe rzeczy mówi taka kobieta:psy tzw,,szczekacze,, tak szczekają,bo one się czują odpowiedzialne,uważają się za przywódcę stada.I szczeka,bo broni.
Wogóle to ciekawy program.To kilka konkurencji mających wyłonić najwspanialszego psa Europy.Niestety,nie startują psy z Polski,są Anglicy,Irlandczcy,Niemcy.Była Litwinka z cudownym psem..W przerwie mówi ta kobieta..
waldi481

Posted

Śmiać mi się zachciało jak przeczytała „,bo one się czują odpowiedzialne,uważają się za przywódcę stada. I szczeka,bo broni.” Bo wyobraziłam swoją Divunie jako przywódce i obrońce naszego stada domowego. Mała kruszynka 4 kg, a taki krzykacz bo wyobraża , że mnie obroni.
Ale muszę się zgodzić bo na początku nie szczekała dopiero jak się poczuła pewniej przy nas zaczęła. Jak zobaczyła ze my jej „SERCE ODDALI”:evil_lol:

Posted

wiosna napisał(a):
Divi, malutka się uspokaja, czy ani trochę ? Nie wiem, czy się rozpisywać jeszcze, bo nie zaglądałam tu przez kilka dni..

Ogólnie jest spokojna, oczywiście czasami rzuca kapciami do góry i rozrabia. :lol:

Ostatnio byłam u znajomej która ma koszatniczki i nie wiem co się stało bo Divi wpadłam w szał była w taki amoku że szok rzucała się na klatki które stały na komodzie o wysokości ponad 1m była gotowa je z rozszarpać. Nic do niej nie docierało musiałam stamtąd wyjść bo serce jej tak waliło ze szok. Na prawdę nie wiem co się z nią działo.
Poza tym incydentem jest ok,:evil_lol: nauczyłam ją siad teraz jesteśmy na etapie łapki. Jest strasznie mądra i cwana jak czegoś chce, a wie że nie można to kładzie się i tak strasznie płacze piszczy, ma nadzieje że może ulegniemy.

Posted

[quote name='Divi']Śmiać mi się zachciało jak przeczytała „,bo one się czują odpowiedzialne,uważają się za przywódcę stada. I szczeka,bo broni.” Bo wyobraziłam swoją Divunie jako przywódce i obrońce naszego stada domowego. Mała kruszynka 4 kg, a taki krzykacz bo wyobraża , że mnie obroni.
Ale muszę się zgodzić bo na początku nie szczekała dopiero jak się poczuła pewniej przy nas zaczęła. Jak zobaczyła ze my jej „SERCE ODDALI”:evil_lol:
Te male kurdupelki to takie sa, moje dwa tez lubia szczekac ale zawsze jest powod.
Jak juz poczuja sie we wlasnym domku to zaczyna sie zabawa..z tym szczekaniem. One ciebie chca bronic. mam to samo coprawda narazie na odleglosc z nowoadoptowanym Pako...to juz terorysta , ciotki mu chca zmienic imie..

Ja tez potrzebuje porady ale wejdz na watek Pako to moze cos dla siebie znajdziesz co pomoze..

http://www.dogomania.pl/forum/f1160/krakow-1-5-kg-nieszczescie-po-smierci-wlascicielki-w-dt-czeka-na-ds-139441/#post12555686

Posted

[quote name='clo']no prosze mnie tez tu dawno nie bylo a tu takie wiesci..mala sie rozkrecila..;)ale ja przy okazji zaoffuje i poprosze z calego serca o wsparcie dla naszego djka kolegi divi ze schronu..on bardzo pilnie zbiera pieniadze zarowno na hotel jak i na transport...no i szuka domu..ten psiak skradl mi serce...
www.dogomania.pl/forum/f28/niewielki-mlody-kochany-dj-czeka-na-swoja-szanse-potrzebne-pieniazki-na-dt-138773/index19.html

Melduję,że zgodnie ze swoim zobowiązaniem wysyłam 03.07 -30,00 na innego piesia

Posted

elkate napisał(a):
Melduję,że zgodnie ze swoim zobowiązaniem wysyłam 03.07 -30,00 na innego piesia

Serdeczne dzięki!!!:loveu:

Przekażemy na DJa - który ma jechać do hoteliku