fizia Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Oj te powitania są niesamowite :loveu: Nas tez ostatnio witały dziewczyny cały dzień :) Quote
wiosna Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Hmm, uciekać nie uciekała. Ruszała się ciągle, więc czasem ciężko było ją 'trafić', ale nie uciekała. Używasz lampy błyskowej ? Albo może aparat wydaje jakiś dźwięk przy robieniu zdjęcia? Czasem to może odstraszać. My zwykle robimy zdjęcia razem z Patrykiem - jedno 'zajmuje' psa jedzeniem, głaskaniem, drugie robi zdjęcia - albo na spacerach, kiedy psiaki biegają i nie patrzą na nas. Quote
Divi Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Niestety mój wydaje dźwięk i chyba Didka tego nie lubi, ale wezmę dziś na spacer może nie usłyszy :) Quote
Energy Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Chyba trzeba zmienić aparat:evil_lol: Psie powitania są super:loveu: Mój mąż mówi, że zawsze na czułe powitania to może liczyć tylko w wykonaniu naszych suniek:diabloti::evil_lol: Quote
Divi Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Bardzo proszę o pomoc Didi wczoraj i dziś załatwiła nam się do łóżka:angryy: Wyprowadzamy ją tak samo jak zawsze w naszym traktowaniu jej przez nas nic się nie zmieniło a ona sika nam na poście. BARDZO PROSZĘ o pomoc co may z tym zrobić??????? Quote
Energy Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Divi może mała ma infekcję pęcherza? Nie wiem czy to się zdarzyło po spacerze, czy nie wytrzymała w nocy? W jakich okolicznościach? Quote
truskawa144 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Infekcja jest prawdopodobna. Zwierzaki przeważnie w taki sposób dają znać,że źle się czują. Quote
Divi Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Było to po spacerze właśnie :/ Wiosna też mówiła, że to może być infekcja pojadę z nią jutro do weta. Miałam wizytę umówioną na wtorek ale zadzwonię jutro na jutro się umowie. Jej mocz ma taki dziwny zapach i jest mętny, oj jak to pęcherz to mała biedulka. A jak nie to nie wiem co może jej dolegać. A i ma też pozwolenie i to wszystko zrobiła na łóżko. Quote
Energy Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Divi napisał(a):Jej mocz ma taki dziwny zapach i jest mętny To jednak prawdopodobnie ma zapalenie pęcherza, więc cały czas ma parcie i czuje ból to się zsiusiała, bida malutka:roll: Divi napisał(a):A i ma też pozwolenie i to wszystko zrobiła na łóżko. No jak ma pozwolenie to czemu miała nie robić:eviltong::evil_lol: Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać;) pewnie ma rozwolnienie? Quote
Divi Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 hehe tak tak rozwolnienie. Idziemy jutro do weta to zobaczymy co powie. Quote
Divi Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Idziemy dziś do weta tylko jeszcze trzeba złapac Didi siczki :) mam nadzieje, że wszystko będzie z małą oki. :( Quote
Energy Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Ja zawsze łapię w nakrętkę od pojemnika do moczu, bo moje niskopodwoziowe, jak kucną do sikania to inaczej się nie da:cool3: Czekam na dobre wieści:p Quote
Divi Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Siczki zaniesione do weta. Dzis będą wyniki. Mam nadzieje, żę będzie wszstko oki. Na szczęście wiecej Didini nie zdażył się wypadek z siusianiem w domu. Quote
Divi Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Okazało się ze Didunia ma piasek w piasek w nerkach i może mieć też kamyki bidulka:-(. Co do kamyków to nie pewne bo miała pusty pęcherz i nie można było zobaczyć na USG ehh. Czeka nas długie leczenie mała bidulka. Dostała zastrzyki antybiotyki i leczymy pomału szkraba. Quote
Energy Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Tak myślałam, że jest chora, biedulka. Zdrowiej malutka. Quote
fizia Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 ojej biedactwo... To trzymam kciuki, żeby jak najszybciej wyzdrowiała! A ja dzisiaj wieczorem widziałam strasznie podobnego psiaka do Didi - nawet się zastanawiałam czy to nie Ona :) - na Rondzie Matecznym. Quote
Divi Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Dziekuje za kciuki :),a powiedz o której godzinie bo to bardzo możliwe. My mieszkamy na matecznym :) Quote
fizia Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 O 19 - ten pieseczek mial takie zielone szelki. Najpierw myślałam, że to szczeniaczek, nawet pokazywałam mojemu Radkowi, że taki fajny - był niesiony na rękach przez ulicę (niósł go młody chłopak, myslę, że tak ok. dwadzieścia parę lat myślę) Ale po przejściu na ulicę, właściciel położył pieska już na chodniku i zobaczyłam, ze to nie szczeniaczek, za to wydał mi się bardzo podobny do Didi :) Quote
fizia Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 ooo no teraz tak patrzę na zdjęcia i to chyba była Didi - bo szelki by się zgadzały :) Quote
Divi Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 No to była Didi wracała od weta z moim chłopakiem. Między 18 a 19 nie wiem dokładnie. Moj chłopak wychodzi z nią w zielonych szelkach, a ja od Taksy :) Jaki ten Kraków mały. Quote
fizia Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Divi napisał(a):No to była Didi wracała od weta z moim chłopakiem. Między 18 a 19 nie wiem dokładnie. Moj chłopak wychodzi z nią w zielonych szelkach, a ja od Taksy :) Jaki ten Kraków mały. Ale fajnie! Musze powiedzieć, że na żywo jest jeszcze cudniejsza, niż na zdjęciach! I naprawdę wygląda trochę, jak szczeniak. Szczęściara - tez by mnie ktoś mógł przez ulicę przenosić na rękach :evil_lol: Ależ ten Kraków jest mały :) Quote
Divi Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 A pewnie, że szczęściara rozpieszczeniec mały:loveu: przez mnie nie tak jak przez tego Pana co ją nosi na rekach.:multi: Quote
Energy Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Ten maluszek zdecydowanie powinien być rozpieszczany i noszony na rękach:loveu: Quote
Recommended Posts