fizia Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Oto maleńka DIVA W schronisku wyglądała jak kłębek nieszczęścia.... Z warstwy kudłów i dredów widać było cudne, bursztynowe oczka: Od wczoraj maleńka jest w hoteliku u Wiosny. Wiosna obcięła Jej kołtuny, które krępowały ruchy i bardzo przeszkadzały. Malenstwo jest naszym "nadprogramowym" psiakiem w hoteliku i dlatego z całego serca prosimy o pomoc finansową. Potrzebujemy 88 zł za maj... A najbardziej potrzebujemy jakiegoś serca, które pokocha maleńką Divę!!! Diva przebywa obecnie w hoteliku u Wiosny w woj. opolskim. To młoda sunieczka - ma ok. 2- 2,5 roku "Pyszczątko to niesłychanie miły pies. Naprawdę - niekłopotliwe, grzeczne, spokojne psiąteczko. Nic tylko brać! :loveu:" "Sunieczka faktycznie jest rozkoszna. Przymila się, łasi, wskakuje na kolana. Biega za nami wszędzie, na krok nie opuszcza. Takie malutkie, słodziutkie psiąteczko ;-) " Pomożemy w transporcie do nowego Domu!! PROSIMY O POMOC!! Quote
fizia Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 W drodze do hoteliku po pierwszym strzyżeniu już w hoteliku Quote
fizia Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 ogłoszenia Maleńka, młodziutka przytulanka - *DIVA* - marzy o własnym Domku - Zwierzaki Psy Koty Konie Papużki i Inne - Gumtree Kraków kupiepsa.pl ale.gratka.pl cafeanimal.pl Oto maleńka DIVA PIES-IDEAŁ W schronisku wyglądała jak kłębek nieszczęścia.... Z warstwy kudłów i dredów widać było cudne, bursztynowe oczka Diva została wypatrzona przez wolontariuszy i pojechala do hoteliku dla psów. Tam została uwolniona z kudłów i odrazu odżyła. Diva przebywa obecnie w hoteliku w woj. opolskim. To młoda sunieczka - ma ok. 2- 2,5 roku Pyszczątko to niesłychanie miły pies. Naprawdę - niekłopotliwe, grzeczne, spokojne psiąteczko. Nic tylko brać! Jest rozkoszna. Przymila się, łasi, wskakuje na kolana. Cały czas chciałaby być miziana. Biega za opiekunami wszędzie, na krok nie opuszcza. Takie malutkie, słodziutkie psiąteczko do przytulania. Bardzo lubi inne psy - chetnie się z nimi bawi. Pomożemy w transporcie do nowego Domu!! PROSIMY O POMOC!! telefon pod którym można uzyskać informacje o tym psiaku Klaudia nr tel 509 -173 446 mailto:[email protected] "Oddam Ci całą moją miłość, Oddam Ci całe moje serce, Oddam Ci nawet moją dusze, Tylko mnie przytul, weź na ręce. Spojrzę Ci wtedy ufnie w oczy, Wtulę swój nosek w Twoje ramię, Przyrzeknę wierność już na zawsze ... A tej przysięgi nic nie złamie. Więc daj mi tę ostatnią szansę, Pomóż w bolesnej mej udręce, Stanę sie całym Twoim życiem, ...Tylko mnie przytul, weź na ręce..." Quote
clo Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 diva to malenkie cudo! z tego co mowila wiosna wazy ok 7kg..ktos musi sie w naszej sunce zakochac blagamy o deklaracje stale i jednorazwoe nie moglismy jej zostawic w schronie...ale nie mamy na nia pieniedzy...prosimy o wsparcie... Quote
Zuza i Noddy Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Do góry! Jutro zabiorę się do wysyłanie pw, tylko tutaj prośba do kogoś o przygotowanie chociaz jakiegoś wstępnego tekściku. Quote
Energy Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Kolejne małe biedactwo:shake: http://i41.tinypic.com/30jpnw4.jpg - takie ufne i pełne nadziei spojrzenie:roll: Quote
fizia Posted May 23, 2009 Author Posted May 23, 2009 Może ktoś z Was wie o jakichś dobrych a w miarę osiągalnych cenowo maszynkach do strzyżenia psów? W schronisku jest tylko taka byle jaka maszynka i prawie nic nie da się nią zrobić. Żeby było ciekawiej, Diva była strzyżona tą maszynką... Ale efekt bardzo marny, włosy odrosły błyskawicznie i to, co się stało z sierścią, jest widoczne na pierwszym zdjęciu...:-( W schronisku jest trochę kudłaczy. Strasznie by sie przydała dla nich taka porządna maszynka. To musi być wielka ulga, kiedy psiak się pozbędzie takich kołtunów - myślę, że z ich powodu może odczuwac nawet ból... Quote
truskawa144 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Nie tyle jest byle jaka co bardzo stara i wyeksploatowana i na prawdę ciężko się nią obcina,w momencie się nagrzewa itd. Nawet obcięcie tak malutkiego pieska zajmuje bardzo dużo czasu. Diva była u nas obcinana, miała niesamowite kołtuny,strasznie szybko odrasta a w warunkach schroniskowych od razu robią się z tego dredy itd. Quote
wiosna Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 ...ja Divę obcięłam najzwyklejszymi w świecie nożyczkami. Maszynka mi też się marzy, bo to fajne i wygodne narzędzie, ale.. drogie. Skoro nie mam maszynki, strzygę nożyczkami. Z Divy pokazało się bardzo sympatyczne psiątko. Jest wielkości jamnika (Patryk sugeruje, że podmieniłam psy ;) ), przemiła, najchętniej nie schodziłaby nam z rąk. Diva może mieć około roku, może półtora roku. Zachowuje się jeszcze jak szczeniątko. Jak tylko dostrzygę ją do końca, wstawię Wam zdjęcia. Psiątko nie do poznania. Wykąpiemy ją, bo śmierdzi strasznie, no.. i do domu! Quote
clo Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 czy ktos moze napisac tekst do pw?nr konta bede podawac na pw.cudnie ,ze diva wychodzi na prosta jak beda zdjecia to sie porobi ogloszenia i mala domek powinna szybko znalezc:))) Quote
Zuza i Noddy Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 A ja bym prosiła o jakiś chociaż króciutki tekścik do pw to już bym z nimi ruszyła. Quote
truskawa144 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 wiosna napisał(a):...ja Divę obcięłam najzwyklejszymi w świecie nożyczkami. Ale Ty masz na to czas,masz pod opieką kilka czy kilkanaście psów. My mamy ok 300. I nie tylko Diva nadaje się do obcięcia. Była raz obcinana "na zero" a raz podcinana. Niestety,to jest schronisko. Quote
wiosna Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Tutaj jest tekst, którego można używać do ogłoszeń: Diva Myślę, że da się wyciąż z tego fragment do wysyłania pw. Quote
Zuza i Noddy Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Diva spędziła w schronisku dokładnie rok. Przez cały ten czas nikt nie dostrzegł małego koszmarka. Do hoteliku u wiosny trafiła pod koniec maja 2009. Diva zaraz po przyjeździe została ostrzyżona. Okazało się, że kołtuny trzymają nóżki, którymi sunia nie mogła swobodnie ruszać. :-( Miała "przyrośnięte" uszy do głowy. Kiedy wycięliśmy to, co otaczało jej ciało, suczka przez dobre kilka minut drapała się wszędzie, dosłownie z rozkoszą. Nie mogła zrobić tego od tak dawna.. Suczka jest młoda, ma około roku. Jest całkowicie łagodna i naprawdę milutka. Pozwoliła strzyc się bez żadnych nieomal sprzeciwów, choć zna nas zaledwie od kilku godzin. Jest spokojna i bardzo stęskniona kontaktu z człowiekiem. Potrzebna jest pomoc finansowa w opłaceniu pobytu w hoteliku i sterylizacji Divy. Jeśli możesz przeznaczyć dla niej choć 10-20zł, będzie to bardzo duża pomoc :loveu: Oczywiście będziemy też bardzo wdzięczni za ogłaszanie suczki w internecie czy gazetach, a także za wydrukowanie i porozwieszanie w okolicy ogłoszeń - plakatów. WEJDŹ I POMÓŻ: http://www.dogomania.pl/forum/f28/malenki-klebek-nieszczescia-diva-prosi-o-wsparcie-finansowe-dom-138344/ Z góry dziękujemy ! -------------------------------------------------------------- Jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia to proszę mówić i poprawie, nie bardzo umiem pisać takie teksty, wiec skorzystałam z tego na stronie wiosny. Quote
clo Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Trzeba zmienić wiek divy ona ma ok roku no i z ogłoszeniami czekamy aż będą nowe zdjęcia Quote
fizia Posted May 23, 2009 Author Posted May 23, 2009 Myslę, że jak najbardziej można rozsyłać:loveu: Diva pewnie ma raczej ok. 2 lat, skoro siedziała rok w schronisku, a nie trafiła jako szczeniak Ale 2 lata to prawie dzieciak :) Quote
elkate Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Proszę o numer konta , poniewaz mam inne zobowiązania, to choć 30,00 będę wysyłać na sunię Quote
malagos Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 a ja bedę o niej pamietać, jak już wydam moją tymczasowiczkę Lady, a zostanie jakiś sensowny kontakt. Quote
clo Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 super malagos dziekuje!!!diva pieknie prosi o wsparcie na hotelik!:) Quote
LadyS Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Jestem i mogę dać trochę - niewiele bardzo, bo może z 10 zł, w przyszłosci może z 20. Póki co 10 zł na bank, jeśli potrzebne. Sunia cudna, z chęcią bym wzięła, ale póki co nie mam jeszcze mieszkania znalezionego ;) Quote
wiosna Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Maleństwo właściwie ogolone. Zostały jeszcze szczegóły - łapki,uszka, takie tam. Ale możecie zobaczyć odmienioną, "nową" Divę: :loveu: Dodam, że to pyszczątko to niesłychanie miły pies. Naprawdę - niekłopotliwe, grzeczne, spokojne psiąteczko. Nic tylko brać! :loveu: Quote
Recommended Posts