Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

elmira napisał(a):
Wydaje mi się, że żyjemy w państwie demokratycznym i za aktywność, tudzież zdziwienie żadnych paragrafów nie ma. Mamy prawo do wyrażania swoich opinii, obaw, czy przypuszczeń. Nie róbmy paranoi, bo nie żyjemy w Stanach Zjednoczonych, gdzie nawet na kubku z kawą jest ostrzeżenie, że jest gorąca, na wypadek, gdyby tuman się poparzył i mógłby pozwać kafejkę.

Nie jestem prawnikiem, ale podpis Irenaka nie nosi żadnych negatywnych przesłanek. Jest całkowicie neutralny i podnosi poziom nerwacji osobom, które na siłę chcą się w nim czegoś złego dopatrzeć.

Otóz, nie każdy rodzaj aktywności, wyrążania obaw i poglądów uznawany jest za demokratyczny.
Na pewno takowym sposobem nie jest wykorzystywanie publicznego forum do uprawiania złośliwości i prywatnych wojen wzorem Pani Ireny K.

• Replies 658
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewa36 napisał(a):
Za to kosztuje to co Ty uprawiasz.
Nie lepiej to było długopisy poskręcać i dołożyć psiakom do utrzymania ?

Ja nie skręcam długopisów, tylko czyszczę kible:evil_lol: i dlatego mam na psy. A dokładam tam gdzie chcę, a nie gdzie ty chcesz, żebym dokładała.

Posted

ewa36 napisał(a):
Nie chodzi tylko o ten podpis - ale o to, że Pani Irena K. wykorzystuje publiczne forum do uprawiania złośliwości w stosunku do mnie, gdzie tylko zdoła.
Co jest widoczne jak na dłoni dla osób mających dystans i rozsądnych.

I zapewne 48-letnia osoba będzie przed Prokuratorem tłumaczyć swoje zachowanie, że to dziewczynka ją obraza - dobry powód.

Ewa36 to tłumaczyć się będą rodzice dziewczynki. Jeżeli ta faktycznie obraziła Irenaka. Straszenie sądem i sankcjami, jako odpowiedź na jakieś domniemane złośliwości (piszę domniemane, ponieważ nie wiem, jakich dopuściła się względem Ciebie) skutkowało do XIX wieku, oraz w totalitaryźmie, gdzie albo naród był zbyt mało wyedukowany, albo zastraszony.

Posted

elmira napisał(a):
Ewa36 to tłumaczyć się będą rodzice dziewczynki. Jeżeli ta faktycznie obraziła Irenaka. Straszenie sądem i sankcjami, jako odpowiedź na jakieś domniemane złośliwości (piszę domniemane, ponieważ nie wiem, jakich dopuściła się względem Ciebie) skutkowało do XIX wieku, oraz w totalitaryźmie, gdzie albo naród był zbyt mało wyedukowany, albo zastraszony.

Jak nie wiesz, to nie zabieraj głosu.

I nie straszenie - ja decyzję o złożeniu zawiadomienia już podjęłam i ją zrealizuję.

I mam do tego takie samo demokratyczne prawo.

Posted

irenaka napisał(a):
Ja nie skręcam długopisów, tylko czyszczę kible:evil_lol: i dlatego mam na psy. A dokładam tam gdzie chcę, a nie gdzie ty chcesz, żebym dokładała.

Tego rodzaju wpisy świadczą tylko i wyłącznie o Tobie Ireno.
Każda praca zasługuje na szacunek a każdy, kto choć raz spieszył do tego kibla np. po długiej podrózy wie, jak ważną rzeczą jest jego czystość.

Posted

ewa36 napisał(a):
Tego rodzaju wpisy świadczą tylko i wyłącznie o Tobie Ireno.
Każda praca zasługuje na szacunek a każdy, kto choć raz spieszył do tego kibla np. po długiej podrózy wie, jak ważną rzeczą jest jego czystość.

Cieszę się:evil_lol:, że doceniasz moją pracę jako babci klozetowej, szkoda, że nie doceniasz tych którzy skręcają długopisy. Równie pożyteczne zajęcie.

Posted

irenaka napisał(a):
Cieszę się:evil_lol:, że doceniasz moją pracę jako babci klozetowej, szkoda, że nie doceniasz tych którzy skręcają długopisy. Równie pożyteczne zajęcie.

Całkiem się już pogubiłaś.

Posted

Jeszcze sobie ten pościk zaznaczę:evil_lol:.

ewa36 napisał(a):
Czekamy z niecierpliwością - występuj.
Na szczęście w sądach i urzędach dobrze wiedzą że ci, co tak wypisują, mają nie po kolei. I na pewno nie mają czym żyć - to już moje małe spostrzeżenie.

Czy to, co zafundowałaś Tani w ramach transportu, to też dobro psa ?

Posted

ewa36 napisał(a):
Otóz to Ireno.
Może Twój zaufany prawnik zdoła Ci wyjaśnić.

Zapytam Ewo:

[FONT=Times New Roman]„(...) Znów kląć się chce
Dlatego się Ciocia Nutusia nie martw żydków kasujemy w EUR i damy radę
Ale to co się dzieje na krajowym rynku leków to skandal i to napisałam ja Ewa Rzeuska i pocałujcie mnie drodzy rządzący w dupę
[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
"Na szczęście w sądach i urzędach dobrze wiedzą że ci, co tak wypisują, mają nie po kolei. I na pewno nie mają czym żyć - to już moje małe spostrzeżenie"

Posted

irenaka napisał(a):
Zapytam Ewo:

[FONT=Times New Roman]„(...) Znów kląć się chce
Dlatego się Ciocia Nutusia nie martw żydków kasujemy w EUR i damy radę
Ale to co się dzieje na krajowym rynku leków to skandal i to napisałam ja Ewa Rzeuska i pocałujcie mnie drodzy rządzący w dupę
[/FONT]

"Na szczęście w sądach i urzędach dobrze wiedzą że ci, co tak wypisują, mają nie po kolei. I na pewno nie mają czym żyć - to już moje małe spostrzeżenie"

A to do czego jeśli można ?
I o co chcesz zapytać bo w końcu tego nie zrobiłaś ?

Posted

ewa36 napisał(a):
A to do czego jeśli można ?
I o co chcesz zapytać bo w końcu tego nie zrobiłaś ?

A tym razem nie można:evil_lol:.

"[FONT=Times New Roman]„(...)
Nawykłam do kazirodztwa
(...) Długo prosić się nie dajcie na bazarek przybywajcie

To znów mnie dopadło
Może to choroba jakaś jest "[/FONT]

Posted

irenaka napisał(a):
A tym razem nie można:evil_lol:.

"[FONT=Times New Roman]„(...)
Nawykłam do kazirodztwa
(...) Długo prosić się nie dajcie na bazarek przybywajcie

To znów mnie dopadło
Może to choroba jakaś jest "[/FONT]

A nie masz nic więcej ?

No cóż, Ireno, wykazałaś swój animus że lepiej nie trzeba.
Dzięki

Posted

"Napisał ewa36
(...) Z warcholstwem się nie polemizuje, warcholstwo się rozpędza. (...)

Napisał ewa36
to ty Andzie podziekowałeś scisnij jaja w pięść i miej odwagę nazwać rzeczy jak były

[FONT=Times New Roman]"Zabić gada to mało
W związku z tym rozważam :
1/ zmianę narzeczonego
2/ powrót do życia w pojedynkę żeby nikt ni doopy nie truł i humoru nie psuł
”[/FONT]

[FONT=Times New Roman] [/FONT]

Posted

irenaka napisał(a):
"Napisał ewa36
(...) Z warcholstwem się nie polemizuje, warcholstwo się rozpędza. (...)

Napisał ewa36
to ty Andzie podziekowałeś scisnij jaja w pięść i miej odwagę nazwać rzeczy jak były

[FONT=Times New Roman]"Zabić gada to mało
W związku z tym rozważam :
1/ zmianę narzeczonego
2/ powrót do życia w pojedynkę żeby nikt ni doopy nie truł i humoru nie psuł
”[/FONT]

Dalej Ireno - coraz lepiej Ci idzie.

Posted

Myślę, że na dzisiaj wystarczy:evil_lol:. Warto wrócić do Malwy.
Urząd Miasta oceni, czy warunki i opieka które proponujesz są godne uwagi.
Czas pokaże, musimy poczekać na ich odpowiedź.

Posted

irenaka napisał(a):
Myślę, że na dzisiaj wystarczy:evil_lol:. Warto wrócić do Malwy.
Urząd Miasta oceni, czy warunki i opieka które proponujesz są godne uwagi.
Czas pokaże, musimy poczekać na ich odpowiedź.

Czekamy zatem.
Urzad Miasta na pewno to oceni, bo Urząd Miasta jest własnie od tego.
Na pewno - skoro tylko ocena dojdzie do skutku :evil_lol: - wkleisz to nam na forum - jesteś w tym dobra .

Posted

ewa36 napisał(a):
Jak nie wiesz, to nie zabieraj głosu.

I nie straszenie - ja decyzję o złożeniu zawiadomienia już podjęłam i ją zrealizuję.

I mam do tego takie samo demokratyczne prawo.

Zupełnie takie samo prawo mam ja. Mi przychodzi jedynie do głowy następujące skwitowanie Twoich poczynań: Nie strasz, bo się ze...sz:) Tak kolokwialnie Ci napiszę.

Podejmij decyzję o powiadomieniu odpowiednich organów z niecierpliwością czekam na wyrok. Podpowiem, że według Twoich wytycznych, ja również zaczęłam Ciebie uporczywie nękać:)

Posted

elmira napisał(a):
Zupełnie takie samo prawo mam ja. Mi przychodzi jedynie do głowy następujące skwitowanie Twoich poczynań: N:)ie strasz, bo się ze...sz Tak kolokwialnie Ci napiszę.

Podejmij decyzję o powiadomieniu odpowiednich organów z niecierpliwością czekam na wyrok. Podpowiem, że według Twoich wytycznych, ja również zaczęłam Ciebie uporczywie nękać:)

Miło mi niezmiernie.

A jak to u Ciebie wygląda, już czy jeszcze nie ? :)

Posted

Bardzo proszę o spokój. Irenaka - jeżeli Cię w jakiś sposób obraziłam , uraziłam to bardzo przepraszam - nie chciałam. Ewa36 nie możesz dojść jakoś do porozumienia z p. Ireną ? Po 1. Nie wiadomo czy Malwa tam pojedzie bo jeszcze z kierowniczką o tym nie rozmawiałam. Po 2. Nie chciałabym wzywać moda na wątek.
Dla mnie najważniejsza jest Malwa. Może zajmijmy się pomocą dla niej ? Co Wy na to ? Dębogórę zostawmy na razie w spokoju. Poszukamy jakiegoś ds.
Zofija - Malwa nie umiała chodzić na smyczy, ale chodziła na kolczatce i się nauczyła. Teraz chodzi super ;) Dzięki za ogłoszenia. Podaj kontakt do siebie. Ja mam dopiero 16 lat , a więc nie bardzo nadaje się na takie rozmowy. Ale domek musi być najlepszy z najlepszych :) Jak dla każdego pieska. W schronisku będę prawdopodobnie w niedzielę , a więc zrobię kilka fotek ;)

Wracając do wojny - Irenaka vs Ewa36 - już się w to nie wtrącam. Jesteście ludźmi dorosłymi , a więc załatwcie to same.

Posted

gazzy napisał(a):
Bardzo proszę o spokój. Irenaka - jeżeli Cię w jakiś sposób obraziłam , uraziłam to bardzo przepraszam - nie chciałam. Ewa36 nie możesz dojść jakoś do porozumienia z p. Ireną ? Po 1. Nie wiadomo czy Malwa tam pojedzie bo jeszcze z kierowniczką o tym nie rozmawiałam. Po 2. Nie chciałabym wzywać moda na wątek.
Dla mnie najważniejsza jest Malwa. Może zajmijmy się pomocą dla niej ? Co Wy na to ? Dębogórę zostawmy na razie w spokoju. Poszukamy jakiegoś ds.
Zofija - Malwa nie umiała chodzić na smyczy, ale chodziła na kolczatce i się nauczyła. Teraz chodzi super ;) Dzięki za ogłoszenia. Podaj kontakt do siebie. Ja mam dopiero 16 lat , a więc nie bardzo nadaje się na takie rozmowy. Ale domek musi być najlepszy z najlepszych :) Jak dla każdego pieska. W schronisku będę prawdopodobnie w niedzielę , a więc zrobię kilka fotek ;)

Wracając do wojny - Irenaka vs Ewa36 - już się w to nie wtrącam. Jesteście ludźmi dorosłymi , a więc załatwcie to same.

Gazzy,bardzo mądry i dojrzały post.Podpisuję sie pod nim:)

Posted

gazzy napisał(a):

To P. Irena szuka czego nie zgubiła - nie ja.
Powyższe jej posty są wystarczające do oceny.
I P. Irena odpisała Ci, że jak się kogoś uczepi to nie ma szans

Być dorosłym a dorosnąć do pewnych rzeczy to zbiory rozłączne - dalekie.

Posted

[B napisał(a):
irenaka;14888053]Takie jak ja Cię irytują?:evil_lol: A nie irytowałam Cię, jak wyciągałam z Majką Alberta?:evil_lol: Wtedy bardzo mi dziękowałaś.
Obiecuję tym razem nie pomagać, skoro Cię irytuję. Będę tylko obserwatorem;).
Nie obiecuję jednak, że odczepię się od Twojej siostry, bo pojęcia nie mam która z dziewczyn jest tą siostrą, a jak już się przyczepiałam, to nie ma szans, żebym się odczepiła:evil_lol:. Takie upiorne babsko ze mnie;).

To tyle jeśli chodzi o odpowiedź na Twoje pytanie Gazzy - podkreślam, że to nie ja mam problem, tylko P. Irena K.