ewa36 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 irenaka napisał(a):I chwała Ci za to, że ważna jest Malwa, byle nie w Dębogórze. Jak dowodzi wątek Sonii warto powalczyć, jak Zosia o fundusze. Ewo, nie irytuj się:evil_lol:. Dogo nie jest zgrają imbecyli, którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem wątku Tani:evil_lol:. Pewny sposób na rozruszanie leżącego wątku : dać znać irenace że dany pies wybiera się do ewy36 :diabloti: dym jak akcja pustynna burza z gwarancją poksipolu :evil_lol: Quote
ewa36 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Zofija napisał(a):a jaka jest do innych psów??? Pisałaś, ze nie umie chodzić na smyczy? Do innych psów przyjazna choć bywa, że przejawia agresję lękową - jako pierwsza rozpoczyna oszczekiwanie ze strachu. Quote
ewa36 Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Zofija napisał(a):Bosie- Malwa ma oczy jak moja Samba. Gdzie ona aktualnie przebywa? Zosiu .............. Quote
Zofija Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 mogę zaproponować ogłoszenia na ok. 70 stronach. Czy mogę prosić o wiecej zdjec i info Quote
Zofija Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 czy mała ma już ogłoszenia??????? jak nie to zaraz ją wyślę naszej wolontariuszce Quote
Zofija Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 czy mogę prosić o info na kogo podać kontakt w ogłoszeniach -imię, telefon i mail Quote
irenaka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 ewa36 napisał(a):Pewny sposób na rozruszanie leżącego wątku : dać znać irenace że dany pies wybiera się do ewy36 :diabloti: dym jak akcja pustynna burza z gwarancją poksipolu :evil_lol: [FONT=Tahoma][FONT=Verdana]Podziękuj siostrze Ewo, przecież wyraźnie napisałam, że to dzięki jej pw tu się znalazłam:evil_lol:.[/FONT][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Verdana]Dobrze, że dziewczę do mnie napisało, ruch na wątku się robi.[/FONT][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Verdana]Wrzucę sobie w podpis wczorajszą jej propozycję, poskaczę po dogo ( a w moim wieku, to już poważny wysiłek:evil_lol:), może ktoś jeszcze będzie chciał poczytać;).[/FONT][/FONT] Quote
irenaka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Zofija napisał(a):czy mogę prosić o info na kogo podać kontakt w ogłoszeniach -imię, telefon i mail A były jakieś wcześniej ogłoszenia? Proponuję, żebyś może Zosiu podała kontakt na siebie . Założycielka wątku nie jest osobą pełnoletnią, kontakt na schronisko nie jest dobrym pomysłem a Ty z całą pewnością dobrze sprawdzisz ewentualny dom dla Malwy i będzie można spać spokojnie za wybór i sprawdzenie domu. Quote
ewa36 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Zofija napisał(a):czy mogę prosić o info na kogo podać kontakt w ogłoszeniach -imię, telefon i mail Malwa była ogłaszana, kontakt był podany na Ciocię Belę :loveu: Cioci Beli chyba teraz chwilowo nie ma ale ja postaram się odnaleźć ogłoszenia na wątku Malwuni i dam znać :cool3: Ale jakbyś Zosiu mogła pomóc z ogłoszeniami to byłoby super :multi: Zosiu, w razie czego mam telefon co Cioci Beli to Ci podam meilem :) Quote
bela51 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 W ogłoszeniach zrobionych wcześnej był podany na mnie adres mailowy, a telefon do schroniska. Oczywiście ,nie było zadnego odzewu. Malwa ma tez allegro zrobione przez ketunie, chyba kontakt podany jest własnie do ketunii. Widze, ze ominęła mnie znowu jakas zawierucha, gdyz zajelam sie zepsutym samochodem a nie dogo. Ale powtórze jeszcze raz swoje zdanie. Uwazam, ze Debogóra u Ewy jest takim samym dobrym rozwiazaniem, jak pobyt w wiekszosci hotelików. I ma tę ogromna zalete, ze nie potrzeba za pobyt płacic. Niektórzy jednak uwazaja, ze lepiej dokopac Ewie, niz pomóc psu. Quote
ewa36 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 irenaka napisał(a):[FONT=Tahoma][FONT=Verdana]Podziękuj siostrze Ewo, przecież wyraźnie napisałam, że to dzięki jej pw tu się znalazłam:evil_lol:.[/FONT][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Verdana]Dobrze, że dziewczę do mnie napisało, ruch na wątku się robi.[/FONT][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Verdana]Wrzucę sobie w podpis wczorajszą jej propozycję, poskaczę po dogo ( a w moim wieku, to już poważny wysiłek:evil_lol:), może ktoś jeszcze będzie chciał poczytać;).[/FONT][/FONT] Wydrukowałam to i parę innych rzeczy i zakładam ci sprawę karną Ireno. Żarty się skończyły. Najwyraźniej Twój zaufany prawnik nie poinformował Cię do końca, czym grozi publiczne ulewanie żółci, albo też w amoku tego nie dosłyszałaś. Zapłacisz nawiązkę i odrobisz godziny społeczne w jakimś ośrodku, to Ci minie. zobaczymy, czy ci, co tak chętnie czytają Twoje wypracowania, dołączą tam do Ciebie. Quote
irenaka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 ewa36 napisał(a):Wydrukowałam to i parę innych rzeczy i zakładam ci sprawę karną Ireno. Żarty się skończyły. Najwyraźniej Twój zaufany prawnik nie poinformował Cię do końca, czym grozi publiczne ulewanie żółci, albo też w amoku tego nie dosłyszałaś. Zapłacisz nawiązkę i odrobisz godziny społeczne w jakimś ośrodku, to Ci minie. zobaczymy, czy ci, co tak chętnie czytają Twoje wypracowania, dołączą tam do Ciebie. Bardzo proszę o Ewo, drukuj. Moje zaproszenie z podpisu, skierowane do innych użytkowników dogo z prośbą o opinię, jest jak najbardziej karalne. Zwłaszcza, że pytanie w nim zawarte, jest cytatem z postu twojej siostry. Na dodatek jako dziecko niepełnoletnie kieruje do mnie obraźliwe pw, ale oczywiście, za takie zachowania odpowiadają już rodzice. Quote
beka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Cyt z pierwszego postu: "Smutne oczy mają około 2-3 lat. Od pewnego czasu chodzi na spacery. No co tu dużo pisać ? - nie umie bez nich żyć." To jak bedzie żyła w Dębogórze? Quote
ewa36 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 irenaka napisał(a):Bardzo proszę o Ewo, drukuj. Moje zaproszenie z podpisu, skierowane do innych użytkowników dogo z prośbą o opinię, jest jak najbardziej karalne. Zwłaszcza, że pytanie w nim zawarte, jest cytatem z postu twojej siostry. Na dodatek jako dziecko niepełnoletnie kieruje do mnie obraźliwe pw, ale oczywiście, za takie zachowania odpowiadają już rodzice. Karalna jest Twoja świadoma, zamierzona złośliwość w stosunku do mnie - to się nazywa złosliwe nękanie i jest penalizowane w świetle przepisów prawa karnego. I nie chodzi tu tylko o Twoje "zaproszenie", ale i o wiele innych rzeczy. Jesteś do tego stopnia zaślepiona nienawiścią, że sama na siebie piszesz donosy na publicznym forum - a podobno Twój zaufany prawnik tyle z tegoż forum wyczytał. I nie przestrzegł Cię przed konsekwencjami takich poczynań ? To Ci Sąd w uzasadnieniu wypisze. Z mojej strony to tyle. Quote
elmira Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 ewa36 napisał(a):Wydrukowałam to i parę innych rzeczy i zakładam ci sprawę karną Ireno. Żarty się skończyły. Najwyraźniej Twój zaufany prawnik nie poinformował Cię do końca, czym grozi publiczne ulewanie żółci, albo też w amoku tego nie dosłyszałaś. Zapłacisz nawiązkę i odrobisz godziny społeczne w jakimś ośrodku, to Ci minie. zobaczymy, czy ci, co tak chętnie czytają Twoje wypracowania, dołączą tam do Ciebie. To za czytanie tez jest paragraf? Cholibcia, pójdę siedzieć. Quote
ewa36 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 beka napisał(a):Cyt z pierwszego postu: "Smutne oczy mają około 2-3 lat. Od pewnego czasu chodzi na spacery. No co tu dużo pisać ? - nie umie bez nich żyć." To jak bedzie żyła w Dębogórze? Tak, jak Twoje psy na Twojej działce. Następna do kompletu - dobrze, że się okazało, kto naprawdę jest kim i jakie ma rzeczywiste oblicze. Może podziękujecie Iwonie za załatwienie sterylki bez kosztów dla Bianki ? Czy tylko pluć jadem potrafisz Ty i Twoje popleczniczki. Szkoda słów. Quote
ewa36 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 elmira napisał(a):To za czytanie tez jest paragraf? Cholibcia, pójdę siedzieć. Za czytanie nie, za publiczne nękanie i uzłosliwianie tak. Quote
beka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Widzę że jesteś świetnie poinformowana :). Skąd wiesz że niepodziękowałam ??? A gdzie Ty jadu dopatrzyłaś? Ile czasu poswiecasz psu w kojcu na działce Pana -Stasia -co-już -żadne-psa-z-dogomani-nie-weźme tyle co Tani? jakąs godzinę na miesiąc? Ale za to pies bedzie mógł sycyc oczy wspaniałym widokiem, na staw w którym pływaja hodownale onki z hodowli pana Stasia... Ewa mogłabys byc fajnym dt dla młodego psa, gdyby Ci sie chciało poswiecić mu trochę czasu. Zamknięcie psa w kojcu bez wypuszczania z niego to nie jest dobry pomysł. Jest tyle psów którym trzeba pomóc, i dla Ciebie i dla mnie starczy...Tylko przemyśl to sobie czy masz ten czas i chcesz go go poswiecić bezdomnemu psu. I z tego co wiem podobne zdanie ma osoba która zdaje sie cenisz;) Quote
irenaka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 ewa36 napisał(a):Karalna jest Twoja świadoma, zamierzona złośliwość w stosunku do mnie - to się nazywa złosliwe nękanie i jest penalizowane w świetle przepisów prawa karnego. I nie chodzi tu tylko o Twoje "zaproszenie", ale i o wiele innych rzeczy. Jesteś do tego stopnia zaślepiona nienawiścią, że sama na siebie piszesz donosy na publicznym forum - a podobno Twój zaufany prawnik tyle z tegoż forum wyczytał. I nie przestrzegł Cię przed konsekwencjami takich poczynań ? To Ci Sąd w uzasadnieniu wypisze. Z mojej strony to tyle. Ja Cię nękam i jestem złośliwa:crazyeye:? Raptem jesteśmy na trzecim wątku, gdzie nagle wychodzi na jaw, że jesteś siostrą dziewczynki która mnie obraża. Ale faktycznie sąd jest od rozstrzygania takich spraw. Beka ma rację, podpisuję się rękami i nogami. Pomagać trzeba mądrze. Quote
ewa36 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 irenaka napisał(a):Ja Cię nękam i jestem złośliwa:crazyeye:? Raptem jesteśmy na trzecim wątku, gdzie nagle wychodzi na jaw, że jesteś siostrą dziewczynki która mnie obraża. Ale faktycznie sąd jest od rozstrzygania takich spraw. Beka ma rację, podpisuję się rękami i nogami. Pomagać trzeba mądrze. Dokładnie tak Quote
ewa36 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 beka napisał(a):Widzę że jesteś świetnie poinformowana :). Skąd wiesz że niepodziękowałam ??? A gdzie Ty jadu dopatrzyłaś? Ile czasu poswiecasz psu w kojcu na działce Pana -Stasia -co-już -żadne-psa-z-dogomani-nie-weźme tyle co Tani? jakąs godzinę na miesiąc? Ale za to pies bedzie mógł sycyc oczy wspaniałym widokiem, na staw w którym pływaja hodownale onki z hodowli pana Stasia... Ewa mogłabys byc fajnym dt dla młodego psa, gdyby Ci sie chciało poswiecić mu trochę czasu. Zamknięcie psa w kojcu bez wypuszczania z niego to nie jest dobry pomysł. Jest tyle psów którym trzeba pomóc, i dla Ciebie i dla mnie starczy...Tylko przemyśl to sobie czy masz ten czas i chcesz go go poswiecić bezdomnemu psu. I z tego co wiem podobne zdanie ma osoba która zdaje sie cenisz;) Niektórzy lubią się w błocie tarzać całkiem jak niektóre psy. I w kółko żyć tym samym i bez ustanku to wałkować. Takich po prostu należy zostawić razem z ich potrzebą i żyć tym co pozytywne i budujące. A na ekstra aktywnych (i zdziwionych) - jak kol. Irena K - są odpowiednie przepisy. Wsio. Quote
irenaka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Krótka pamięć nic nie kosztuje, jest za to wygodna;). Quote
elmira Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Wydaje mi się, że żyjemy w państwie demokratycznym i za aktywność, tudzież zdziwienie żadnych paragrafów nie ma. Mamy prawo do wyrażania swoich opinii, obaw, czy przypuszczeń. Nie róbmy paranoi, bo nie żyjemy w Stanach Zjednoczonych, gdzie nawet na kubku z kawą jest ostrzeżenie, że jest gorąca, na wypadek, gdyby tuman się poparzył i mógłby pozwać kafejkę. Nie jestem prawnikiem, ale podpis Irenaka nie nosi żadnych negatywnych przesłanek. Jest całkowicie neutralny i podnosi poziom nerwacji osobom, które na siłę chcą się w nim czegoś złego dopatrzeć. Quote
ewa36 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 irenaka napisał(a):Krótka pamięć nic nie kosztuje, jest za to wygodna;). Za to kosztuje to co Ty uprawiasz. Nie lepiej to było długopisy poskręcać i dołożyć psiakom do utrzymania ? Quote
ewa36 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 elmira napisał(a):Wydaje mi się, że żyjemy w państwie demokratycznym i za aktywność, tudzież zdziwienie żadnych paragrafów nie ma. Mamy prawo do wyrażania swoich opinii, obaw, czy przypuszczeń. Nie róbmy paranoi, bo nie żyjemy w Stanach Zjednoczonych, gdzie nawet na kubku z kawą jest ostrzeżenie, że jest gorąca, na wypadek, gdyby tuman się poparzył i mógłby pozwać kafejkę. Nie jestem prawnikiem, ale podpis Irenaka nie nosi żadnych negatywnych przesłanek. Jest całkowicie neutralny i podnosi poziom nerwacji osobom, które na siłę chcą się w nim czegoś złego dopatrzeć. Nie chodzi tylko o ten podpis - ale o to, że Pani Irena K. wykorzystuje publiczne forum do uprawiania złośliwości w stosunku do mnie, gdzie tylko zdoła. Co jest widoczne jak na dłoni dla osób mających dystans i rozsądnych. I zapewne 48-letnia osoba będzie przed Prokuratorem tłumaczyć swoje zachowanie, że to dziewczynka ją obraza - dobry powód. Quote
Recommended Posts