__Lara Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 teresz10 napisał(a):Witam - ciąg dalszy informacji o NUTCE: Sunia jest bardzo usłuchana i mądra. Chodzi na smyczy w miarę - ale ona i bez smyczy by się nigdzie nie oddaliła - to taka nakolankowa przytulanka zapatrzona w człowieka i bardzo ufna, spragniona każdego pogłaskania...Czyściłam jej uszy, zaglądałam i przecierałam zęby, smarowałam sutki żelem - nie mam w tej chwili żadnej obawy o jej jakąkolwiek agresję, wczoraj zresztą weterynarz też był zdziwiony że taka spokojna - a wieczorem pokazałam jej posłanko, położyła się i zasnęła z moją ręką na swej głowie, posłanko oczywiście przy łóżku. Byle tylko był człowiek... :loveu: a sunieczka ma osobne allegro? Quote
Marlena:) Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Basiu,może by tak zmienić tytuł? Może jakieś jamnikowe ciocie przyciagnie :) Quote
Basia1968 Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 tak Nutka potrzebuje ogłoszeń - jeśli można prosić:loveu::loveu: Quote
danka1234 Posted June 5, 2009 Posted June 5, 2009 Basia1968 napisał(a):tak Nutka potrzebuje ogłoszeń - jeśli można prosić:loveu::loveu: Zrobimy zatem Nutce ogłoszonka,podajcie kontakt do ogłoszeń. Quote
Basia1968 Posted June 5, 2009 Author Posted June 5, 2009 niech będzie na mnie - nr tel. 500 649 910 lub e-mail [email protected] tylko zaznacz proszę, że po 20-tej - bardzo dziękuję Quote
danka1234 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Bardzo przydały by sie do ogłoszeń jakieś foteczki z domu.Czy to jest mozliwe? Basiu jeśli szczeniaczki juz wszystkie w domach to zmień tytuł wątku jeśli mozesz by było wiadomo ze domku szuka jamnisia. Quote
teresz10 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Witam - W poniedziałek idziemy na badania i ogląd cycuszków - jeżeli wszystko będzie ok to we wtorek sterylka. Na razie zaniepokoiło mnie ze sunia dość dużo pije i w związku z tym dzwoniłam do weta i umówiłam podstawowe badania na poniedziałek. Innych niepokojących objawów nie ma - ma apetyt !!! lata po schodach jak struś pędziwiatr. Nic jej nie boli, bo uciskałam brzuszek, no i jest energiczna, wciąż ma coś do roboty - głównie śledzenie logistyki mojej mamy która ja podkarmia smakołykami. Chodziłam z nią na siusiu co 2 godz, sikała dużo - przylatywała na górę i piła szklankę wody - i tak 7 razy w ciągu dnia... teraz chodzimy co 3 -4 godziny na spacerek i dostanie dziś około 1 litr na cały dzień( zalecenie) - no i w nocy w miskę aby nie była spragniona. Przestrzega czystości w domu - na razie max 4 godziny, po badaniach jeżeli się okaże że wszystko ok - będziemy wydłużać przerwy między spacerkami. Byłyśmy u dzieci dzisiaj - aby sprawdzić - nie reaguje na nie, nie zna zabawy z nimi - nie zna piłeczki, piszczałek itd. Była raczej w domu z osobą dorosłą , jej typ to kobieta dorosła i mężczyzna - powiedzmy stary, bo zobaczyła takiego starszego pana, usłyszała tubalny gruby głos - i ... wyruszyła w jego strone merdając ogonem jak zaczarowana. Całą noc przesypia jak suseł, nie pilnuje domu, nie wystaje pod drzwiami za każdym szmerem - jej ulubione miejsce to kuchnia i fotel .2 razy słyszałam kilka szczeknięć...ze strachu. W strachu nie atakuje tylko cofa z podkulonym ogonkiem i szczeknie - w sytuacji gdy nie wie co zrobić wycofuje się ale nie warczy, tylko schodzi z drogi. Polubiła wszystkich domowników bez wyjątku - a my ją...naprawdę cudny, miluśny charakterek. Quote
Luzia Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 [quote name='KAMITE']Witam Pani Basiu, to ja Kasia z Warszawy,która czeka na ostatnią sunieczkę:multi::multi::multi:.Przyznam szczerze że bardzo się denerwuję jak ona się czuję.Proszę o dalsze informacje,co z nią. A ja muszę przyznać, że jak nie przepadam za jamnikami tak tą małą pokochałam strasznie. Jest cudowna cały czas chce być na kolanach, na spacerkach ślicznie się pilnuje :loveu: Pies marzenie Kilka fotków u mnie Z ciotką Funią: I wujciem Pamirem :lol: Quote
danka1234 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 teresz,bedziesz mogła zrobić jamnisi jakies foteczki? Quote
__Lara Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 O nie, jak tyle pije wody to już się boję... mój jamnik też tyle pił wody, co było nienormalne, a potem okazało się, że ma chore serce i wątrobę :( Quote
Basia1968 Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 no taka ślicznotka:loveu::loveu: z wujciem Pamirkiem i ciocią Funią :evil_lol::evil_lol: SUPER Quote
leni356 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 Choroba serca u jamników (niedomykalność zastawki mitralnej) pojawiać się może w późniejszym wieku, podobnie wątroba. U młodego psa to nie występuje. I rzeczywiście - przy sercu pies dużo pije, znacznie więcej niż normalnie i pojawia się kaszel lub odksztuszanie (tak jakby psu coś przeszkadzało w gardle). O ile widzę na zdjęciach to sunia jest szczeniaczkiem? Jeśli tak to raczej nie jest problem z sercem. Warto jednak skonsultować z wetem dlaczego tak dużo pije Quote
Basia1968 Posted June 6, 2009 Author Posted June 6, 2009 Lara proszę tylko nie mów, że coś to może złego znaczyć? ja się nie znam na jamnikach kompletnie. Quote
__Lara Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 leni356 napisał(a):Choroba serca u jamników (niedomykalność zastawki mitralnej) pojawiać się może w późniejszym wieku, podobnie wątroba. U młodego psa to nie występuje. I rzeczywiście - przy sercu pies dużo pije, znacznie więcej niż normalnie i pojawia się kaszel lub odksztuszanie (tak jakby psu coś przeszkadzało w gardle). O ile widzę na zdjęciach to sunia jest szczeniaczkiem? Jeśli tak to raczej nie jest problem z sercem. Warto jednak skonsultować z wetem dlaczego tak dużo pije Nie wiem, nie jestem specjalistą, ale wiem, że kardiomiopatię, którą miał mój kochany jamniczek Bursztynek mają też młode pieski, dużo czytałam o tym na internecie, bo przez to przechodziłam... nawet u psa 1,5 rocznego wykryli złą pracę serca i kardiomiopatię. Mam nadzieję, że to nie jest to świństwo :( Quote
taxelina Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 zaraz wychodze i pozno wraacam wiec dzis nie dodam, ale jutro postaram sie Jamniki i mixy szukaja domow Quote
Paulina_mickey Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 ojej mam nadzieję, że z nią wszystko dobrze będzie jak będziesz tersz coś wiedzieć to daj znać Nutkę można by też na naszą klasę wrzucić, tylko kto się tym zajmuje :hmmmm: Quote
Paulina_mickey Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 nie wiem czy Nutka potrzebować będzie banerka ale jeśli tak to zrobiłam jej również :loveu: Basiu proponuję zamieścić w pierwszym poście zdjęcie suczki albo informację na której można znaleźć więcej szczegółów odnośnie dziewczyny. ;) Quote
LadyS Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Melduję się na wątku - psinka ma allegro/potrzebuje allegro? Jak nie, to chętnie zrobię, proszę tylko o dane do kontaktu. (PS. Szybka odpowiedź działa...) Quote
Paulina_mickey Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Wiedziałam, że na cioteczki z Lublina zawsze można liczyć :loveu::loveu: Zapraszam na nowo powstałą stronę adopcyjną bernardynów. Odnośnik w podpisie. ;-) Quote
teresz10 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Na razie czekamy na badania ...w tej chwili nie ma co ogłaszać suni dopóki nie wiadomo jaki jest jej stan. Sunia ma prawdopodobnie ok.3 lat. Tak twierdzą weci - ja po zachowaniu dałabym jej połowę czyli 1,5. Quote
__Lara Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 teresz10 napisał(a):Na razie czekamy na badania ...w tej chwili nie ma co ogłaszać suni dopóki nie wiadomo jaki jest jej stan. Sunia ma prawdopodobnie ok.3 lat. Tak twierdzą weci - ja po zachowaniu dałabym jej połowę czyli 1,5. No tak, masz rację cioteczko kompletnie zapomniałam o potrzebnych badaniach :roll: Quote
Basia1968 Posted June 7, 2009 Author Posted June 7, 2009 zawiozłam ostatniego szczeniaczka do Sandomierza do rodziców Soemy. Jutro niunia będzie już w swoim domeczku. Rodzice Soemy mają niezły ubaw z maluchem :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Są bardzo przejęci - szczególnie tata. teresz ma rację - poczekajmy z ogłoszeniami - zobaczymy jak badania wyjdą. Quote
Soema Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Mają rozrywkę, nie powiem :evil_lol: przed chwilą dostałam mms filmik jak mała morduje misia :diabloti: jest podobno genialna i słodka :) wybiegała się i pada.. Podobno jest okrąglutka, ciekawe kto ją tak podpasł :eviltong: wszystko z odbiorem dograne :multi: Quote
Recommended Posts