Jump to content
Dogomania

Wystawy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Waldek,

Jesteś kochany, maila oczywiście odebrałam :wink: A zdjęcia w sumie mnie zbytnionie pocieszyły bo przeciwnicy gorsi niż myślałam... no ale cóż... czekam na Katowice... tylko obym się z Lordem nie zbłaźniła... :-?

pozdrawiam :fadein:

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Yorkieś
Masz racje. Miałaś ogromne szanse na I lokate. Pani sędzina nie preferowała ciemnych psów.
A jeżeli pozwolicie to pare słów o samej wystawie.
Tydzień temu byłem w Bydgoszczy - ciasno, ciemno trudne warunki lokalowe. Sędzina na Yorkach zaponiała lub nie chciała roztawić tabliczek lokatowych.
Gdańsk ogroma hala, dużo miejsca, dość jasno, znacznie większy komfort dla piesków i ich właścicieli. Były tabliczki lokatowe choć mała i nie wiadomo czemu właściciele chowali zwycięsców za nie.
Były niedociagnięcia jakie? Nie każdy Terrier ma podobny charakter. Jak umieszcza się je w tym samym ringu to niestety należy pamiętać o tym że co niektóre mogą zjeść te znacznie mniejsze.

Posted

[quote name='Magdalena1'] a Waldku powiedz,o co chodzi z wynikami,że dalej pojechały? :wink:[/quote]

Wyniki pisała znajoma. Potem w samochodzie schowaliśmy dokumenty gdzieś bardzo głęboko. Na miejscu nie było możliwości rozpakowywania samochodu więc pojechali dalej do domu. Mam obiecane, że w najbliższym tygodniu podrzuci mi je.

Posted

Waldku, a ja powiem tylko tyle że szkoda mitej wystawy żeby chociaz tam być... tak jak mówiłam lepsza byłaby dla mnie proażka niż nieobecność tam... :-?

a najlepiej jak pokaząłam foty od ciebie rodzicom.... spointowali to tylko króko: "no, szkoda że nie pojechałaś" :cry:

Posted

Waldek,

byłam na stronce wyniki widziałam, więc dziękuje Tobie za zamieszczenie i tajemniczemu obserwatorowi za przesłanie... :wink: :D

Posted

Witam :D
widziałam fotki na stonie, bardzo ładne, zresztą stronka wogule super :D :D :D Mam takie dodatkowe pytanie, dokładnie o wyniki BOS i psa i suki.... i jeszcze jak byście mi mogli podpowiedzieć na fotkach, które to pieski będe bardzo wdzięczna :wink: :D :D :D

Posted

[quote name='carotina']Witam :D
widziałam fotki na stonie, bardzo ładne, zresztą stronka wogule super :D :D :D Mam takie dodatkowe pytanie, dokładnie o wyniki BOS i psa i suki.... i jeszcze jak byście mi mogli podpowiedzieć na fotkach, które to pieski będe bardzo wdzięczna :wink: :D :D :D[/quote]

Hm mam drobny problem nie za bardzo wiem o co Tobie chodzi (BOS).
Fotki nie są podpisywane ponieważ strasznie trudno to zrobić gdyż musiały by być co najmniej 2 osoby trudniace się tym zajęciem. J tak skompletowanie wyników odbywa się dzięki kilku osoba.

Posted

BOS - (best of oposite sex... czy jakoś tak :P ) czyi najlepszy pies/suka w rasie :wink: co do zdjęć to rozumiem, wiem ile jest z tym roboty.... poprostu myślałam, że ktoś może akurat wie :roll:

Posted

Carotina
W Gdańsku rase wygrała ta młoda panienka
[img]http://www.kwidzyn.mm.pl/~yorkshire/wysgdansk//ming7.JPG[/img]
Jest Litwinką. Jej pies jak nic nie poknociłem to SERDUSZKO FIONA
Zerknij na moja strone tam znajdziesz drugie zdjęcie tego pieska.

Posted

Cieszymy się na Katowice i nie możemy się ich doczekać.
A Pani Sędzina choć nizwykle sympatyczna to bardzo ostra.
Oceny doskonałe dzieki jak najdroższe lekarstwo - jedna albo
dwie kropelki w każdej klasie i koniec. Cho c lokata np. trzecia
ocena może być bardzo dobra. Coś to chyba nie tak. :confused:

Posted

Alutka ja też swoje słyszłam że pani Elke Peper (bo o niej mowa) jest dość specyficzną sędziną, ale w sumie nie wiem czy to tak strasznie źle że doskonałą ocenę przyznaje tylko najwybitniejszym psom... moim zdaniem to wcale nie tak źle :wink:
A jej surowośc myslę że może tłumaczyc też trochę kraj jej pochodzenia (Niemcy) 8)

pozdrawiam :wink:

Posted

Masz rację ja też jestem za surową oceną. Ale czy to normalne masz
6 x CWC a nagle bez podania jakiejkolwiek wady czy choćby potknięcia
dostajesz ocenę bardzo dobrą. Szok :fadein:

Posted

Alutka miło, że kolejnego Yorkofioła bedzie mozna spotkac na katowickiej wystawie. ja juz dziewczyny odliczam i do wielkiego dnia, czyli 18 marca zostalo tylko ... [size=7]21[/size] dni hurrra!!!!!!!!!!! Buziaki:)

Posted

[quote name='Daga&Oskar']Alutka miło, że kolejnego Yorkofioła bedzie mozna spotkac na katowickiej wystawie. ja juz dziewczyny odliczam i do wielkiego dnia, czyli 18 marca zostalo tylko ... [size=7]21[/size] dni hurrra!!!!!!!!!!! Buziaki:)[/quote]

Ja juz też nie mogę sie doczekać a ten luty tak cholernie sie dłuży :evil: nie chce się skończyć.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...