maga18 Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 psiaczek byl w kl.mlodziezy, byl nie duzy, mial pięęękny, gesty ogon... tarzal mu sie po ziemi, mial piekna gesta grzywe... plamki na pyszczku (byl nagi) - ogolnie wygladal jak zabawka :D i sedzina stwierdzila ze jak na przedstawiciela IX grupy jest zbyt ozdobny :wink: :lol: Quote
PARSONRK Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 Może nie perełka, ale super krótki opis: "Elegancki, o doskonałej muskulaturze. Doskonała szata. Dobry w ruchu oraz statyce" finito-cała ocena :D Quote
PARSONRK Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 i troszkę innych ..."niewielka, ale zgrabna"... - ja, czy ona(suczka)??? :o ..."świetny wyraz".... (twarzy ??) ..."płynna górna linia"... ..."ładne długie udo"... ..."bardzo miły"... :P ..."poprawny w kufie i proporcjach, dobry wyraz"....(znów twarzy ??) Quote
flashka-g Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 migdałowe oko...hmm zamiast oko w kształcie migdała- a róznica wielka jedna autująca druga pozytywna ;] Quote
flashka-g Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 a i ostatnio na co natrafiłam.."zbyt moncy stop, zbyt płaskie czoło" homo niewiadomo :lol: Quote
Elitesse Posted August 19, 2005 Posted August 19, 2005 [quote name='maga18']Sopot 2005 - opis grzywacza - [i]"zbyt ozdobny" [/i] :lol:[/quote] hmm chyba taki powinien byc :) ?? Quote
Asiaczek Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Macie niewiarygodne szczęście do sędziów potrafiących nazwać rzeczy po imieniu! A Wy sie jeszcze dziwicie, że wychodzi takie curiosum... Ot, niewdzięcznicy, zamiast się cieszyć, to jeszcze wyśmiewają. Niedługo sędziowie będą bać się dawać jakiekolwiek opisy. Z swoja drogą nie spodziewałam się tego po p. U. Tarasiewicz: zbyt młodzieżowy w kl. młodzieży". No nie, to mnie przerasta. pzdr. Quote
karenina Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Asiaczek, a co powiesz na taki opis... " rosły piesek, o poprawnych proporcjach i [b]PYZATYM [/b]pyszczku" pyzaty jest oczywiście mój charcik :roll: Quote
Asiaczek Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 A czy ten opis to jest opis [b]tłumacza[/b], czy [b]polskiego[/b] sędziego? Pzdr. Quote
karenina Posted August 22, 2005 Posted August 22, 2005 Asiaczek jak najbardziej polskiego sedziego. I nie znieksztalcony przez asystenta bo sama to słyszałam. Quote
karolaGd Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 ja ostatnio tez zabawny opis czytalam o labradorze i tez polskiego sedziego ale niestety wam nie przytocze tego.czasami to jest nawet rozkoszne :lol: pozdrawiam Quote
PARSONRK Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 [quote name='karenina']Asiaczek, a co powiesz na taki opis... " rosły piesek, o poprawnych proporcjach i [b]PYZATYM [/b]pyszczku" pyzaty jest oczywiście mój charcik :roll:[/quote] Pyzatym :lol: :lol: :lol: super Quote
an3czka Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 hehehe grunt to fachowe nazewnictwo :wink: Quote
ara Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 No co? :wink: Przecież po to człowiek na wystawy jeździ żeby czegoś ciekawego się o swoim psie dowiedzieć :lol: Quote
Asiaczek Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 [quote name='karenina']Asiaczek jak najbardziej polskiego sedziego. I nie znieksztalcony przez asystenta bo sama to słyszałam.[/quote] O rany... ręce i spodnie opadają. pzdr. Quote
Asiaczek Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 [quote name='A(leksand)ra&Ar(i)a']No co? :wink: Przecież po to człowiek na wystawy jeździ żeby czegoś ciekawego się o swoim psie dowiedzieć :lol:[/quote]No właśnie, a my tu się wyśmiewamy. Zamiast się cieszyć, że mamy tak oryginalne psiaki. pzdr. Quote
karenina Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 [quote name='Asiaczek'][quote name='karenina']Asiaczek jak najbardziej polskiego sedziego. I nie znieksztalcony przez asystenta bo sama to słyszałam.[/quote] O rany... ręce i spodnie opadają. pzdr.[/quote] Prawda? :lol: Ile razy na niego popatrze to sie zaczynam śmiac.. No ale nic, w niedziele kolejna wystawa.. Zobaczymy co ta nam przyniesie :) Pzdr. Quote
Madzika Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Odnawiam temat:cool3: Minal prawie rok nowe wystawy i nowe kwiatuszki:p Quote
Bulwinka Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 [quote name='Madzika']Odnawiam temat:cool3: Minal prawie rok nowe wystawy i nowe kwiatuszki:p[/quote] i słusznie Madzika! dołączę cytat z opisu buldożycy mojej koleżanki - bo to jest prawdziwy kwiatuszek :evil_lol: [COLOR=blue]" to, że suka jest dobrze karmiona - to mało powiedziane! "[/COLOR] - tylko dodam , że suka ani trochę nie była gruba - to o co mogło chodzić? Quote
talut Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 my ostatnio dostaliśmy 'typowa suczka w typie rasy, o ladnych ksztaltach' lub 'dobrze noszona glowa (...) glowa noszona zbyt nisko' o bardzo mlodziezowej suczce w kl.mlodziezy nie wspomne ;) a nasz najkrotszy opis-'obecujace szczenie, anatomia i ruch poprawne'. koniec. Quote
olaglowka Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Moja znajoma byla na wystawie w Katowicach otrzymala ocene bardzo dobra,w ocenie miala "zbyt dobre katowanie,zbyt dobrze prezentowana" a na wysatwie tydzien pozniej otrzymala BOBa ona tez wygrala BISa szczeniat w Krakowie w sobote w zeszlym roku :) Mi sie raz zdazylo ze na wysatwie w OPolu sedzia z zagranicy bylo to w zeszlym roku byl juz niezle pijany i jeszcze jako tako mojego psa ocenil bo byl w srodku na samym koncu szly westy i wygraly najgorsze psy najgorzej przygotowane, z tym ze sedzia co jakas chwile wychodzil z ringu.Na wysatwie w Katowicach X lat temu bylam z pudlem i interchampiopny, championy zeszly z ocena dobra lub jeszcze gorzej a najgorsze najbrzydsze czyli wygraly u niego wszystko Quote
JASMIN Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 W Krakowie sunia znajomej dostała w opisie "Suka o kobiecym wdzięku..." a pies "...męski wyraz twarzy...". Quote
Guest Reyes Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 [quote name='Fuka'][B]Asiaczek[/B], to było w Lesznie 2001 - sędziował Pan Myszkowski, a detale były takie ze wkładał Esterce palec do środka i grzebał z wielkim skupieniem i namaszczeniem... Po kilku minutach obdukcji - połączonych z rozchylaniem - z przykrościa stwierdził, że niedstety nie może oceniac dalej - bo ten pies nie ma jąder.... [/quote] Chore i tyle ;/ ... Mam nadzieje że nie sędziuje VI ;/ Quote
bajadera Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]No P. Myszkowski to jest "znawca" . Raz go miałam i sie zastanawiałam czy on jest dentysta, bo oglądał zęby ze wszystkich stron. A skye'i sprawdza się, czy zgryz nożycowy. A on oglądał zęby z boku , w środku. A ustawił na lokatach dokładnie odwrotnie do jakosci psów.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Z perełek "pies stawia tylne nogi do tyłu":evil_lol: [/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Recommended Posts