Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

psiaczek byl w kl.mlodziezy, byl nie duzy, mial pięęękny, gesty ogon... tarzal mu sie po ziemi, mial piekna gesta grzywe... plamki na pyszczku (byl nagi) - ogolnie wygladal jak zabawka :D i sedzina stwierdzila ze jak na przedstawiciela IX grupy jest zbyt ozdobny :wink: :lol:

• Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i troszkę innych
..."niewielka, ale zgrabna"... - ja, czy ona(suczka)??? :o
..."świetny wyraz".... (twarzy ??)
..."płynna górna linia"...
..."ładne długie udo"...
..."bardzo miły"... :P
..."poprawny w kufie i proporcjach, dobry wyraz"....(znów twarzy ??)

Posted

Macie niewiarygodne szczęście do sędziów potrafiących nazwać rzeczy po imieniu! A Wy sie jeszcze dziwicie, że wychodzi takie curiosum...
Ot, niewdzięcznicy, zamiast się cieszyć, to jeszcze wyśmiewają. Niedługo sędziowie będą bać się dawać jakiekolwiek opisy.

Z swoja drogą nie spodziewałam się tego po p. U. Tarasiewicz: zbyt młodzieżowy w kl. młodzieży". No nie, to mnie przerasta.
pzdr.

Posted

[quote name='karenina']Asiaczek, a co powiesz na taki opis... " rosły piesek, o poprawnych proporcjach i [b]PYZATYM [/b]pyszczku" pyzaty jest oczywiście mój charcik :roll:[/quote]
Pyzatym :lol: :lol: :lol: super

Posted

[quote name='A(leksand)ra&Ar(i)a']No co? :wink: Przecież po to człowiek na wystawy jeździ żeby czegoś ciekawego się o swoim psie dowiedzieć :lol:[/quote]No właśnie, a my tu się wyśmiewamy. Zamiast się cieszyć, że mamy tak oryginalne psiaki.
pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek'][quote name='karenina']Asiaczek jak najbardziej polskiego sedziego. I nie znieksztalcony przez asystenta bo sama to słyszałam.[/quote]
O rany... ręce i spodnie opadają.
pzdr.[/quote]

Prawda? :lol: Ile razy na niego popatrze to sie zaczynam śmiac..
No ale nic, w niedziele kolejna wystawa.. Zobaczymy co ta nam przyniesie :)

Pzdr.

• 10 months later...
Posted

[quote name='Madzika']Odnawiam temat:cool3: Minal prawie rok nowe wystawy i nowe kwiatuszki:p[/quote]
i słusznie Madzika!
dołączę cytat z opisu buldożycy mojej koleżanki - bo to jest prawdziwy kwiatuszek :evil_lol:
[COLOR=blue]" to, że suka jest dobrze karmiona - to mało powiedziane! "[/COLOR] -
tylko dodam , że suka ani trochę nie była gruba - to o co mogło chodzić?

Posted

my ostatnio dostaliśmy 'typowa suczka w typie rasy, o ladnych ksztaltach' lub 'dobrze noszona glowa (...) glowa noszona zbyt nisko'

o bardzo mlodziezowej suczce w kl.mlodziezy nie wspomne ;)

a nasz najkrotszy opis-'obecujace szczenie, anatomia i ruch poprawne'. koniec.

Posted

Moja znajoma byla na wystawie w Katowicach otrzymala ocene bardzo dobra,w ocenie miala "zbyt dobre katowanie,zbyt dobrze prezentowana" a na wysatwie tydzien pozniej otrzymala BOBa ona tez wygrala BISa szczeniat w Krakowie w sobote w zeszlym roku :)
Mi sie raz zdazylo ze na wysatwie w OPolu sedzia z zagranicy bylo to w zeszlym roku byl juz niezle pijany i jeszcze jako tako mojego psa ocenil bo byl w srodku na samym koncu szly westy i wygraly najgorsze psy najgorzej przygotowane, z tym ze sedzia co jakas chwile wychodzil z ringu.Na wysatwie w Katowicach X lat temu bylam z pudlem i interchampiopny, championy zeszly z ocena dobra lub jeszcze gorzej a najgorsze najbrzydsze czyli wygraly u niego wszystko

Guest Reyes
Posted

[quote name='Fuka'][B]Asiaczek[/B], to było w Lesznie 2001 - sędziował Pan Myszkowski, a detale były takie ze wkładał Esterce palec do środka i grzebał z wielkim skupieniem i namaszczeniem... Po kilku minutach obdukcji - połączonych z rozchylaniem - z przykrościa stwierdził, że niedstety nie może oceniac dalej - bo ten pies nie ma jąder.... [/quote]
Chore i tyle ;/ ...
Mam nadzieje że nie sędziuje VI ;/

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]No P. Myszkowski to jest "znawca" . Raz go miałam i sie zastanawiałam czy on jest dentysta, bo oglądał zęby ze wszystkich stron. A skye'i sprawdza się, czy zgryz nożycowy. A on oglądał zęby z boku , w środku. A ustawił na lokatach dokładnie odwrotnie do jakosci psów.[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Z perełek "pies stawia tylne nogi do tyłu":evil_lol: [/COLOR][/SIZE][/FONT]