Basenji Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 :D [size=6]Ze względu na fakt, że temat o skandalach zaczął iskrzyć humorem, proponuję zamieszczanie "perełek" twórczości jurorów w tym dziale.[/size] :lol: Zdrówko Quote
Madziara Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 [quote name='orsini']nic nie pobije czesto wystepujacego hasla: "zbyt mlodziezowy"...w klasie MLODZIEZY:)))))))[/quote] Quote
Ka-Vanga Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Mi sie bardzo podobal opis kumpeli psa, ze pies ma platfusa :lol: . Quote
ara Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 a mi się podoba "ruch z tendencją do galopowania" :wink: Quote
Ka-Vanga Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Acha zapomnialam jeszcze o flakowatych uszach (cokolwiek to znaczy :wink: ). Quote
K.Maciaszek Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 o ciekawy temat. Nie sadze aby ktos przebil panienke skrobiaca w karcie ocen na MIEDZYNARODOWEJ WYSTAWIE W STOLICY 2004, ktora mojemu psu wpisala nastepujace okreslenia "spiczasta pufa" "strome prącie". Sedzia ,a jakze sie pod tym podpisal. Kto da wiecej? :-) Quote
Mek Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 [quote name='K.Maciaszek'] "strome prącie[/quote] To chyba bardzo dobrze bo każdy facet marzy o stromym prąciu. Bo rozumie ,że strome to przeciwieństwo płaskiego :) Quote
basia Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 "głowa proporcjonalna do głowy" Tak napisano mojej podhalance :wink: Quote
jostra Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 A to o moim piesku, któego podskubał szczeniak, zapewniam, że nie było tak tragicznie jak w opisie, ale cóż ... :P "głowa z mało owłosioną częścią mózgoczaszki i wyskubanymi brwiami" hi, hi :evilbat: Aha, i jeszcze jedno: ta mózgoczaszka to miejsce gdzie wyrasta broda :evilbat: bo to właśnie ją miał wyskubaną :P Quote
jostra Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 mój niespełna 10 miesięczny miniaturek był opisany jako "groźny" u innego sędziego miał "dobry głos", ale to raczej wina sekretarza :) "bogata szata jeszcze młodzieżowa" - oczywiście w klasie młodzieży :evilbat: "miły pies, szczenięcy wygląd" - oczywiście w klasie szczeniąt :P Quote
Natalia_W Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Super temat! Ja oczywiscie tez sie dolacze:) Moj sznaucer mini p&s, ktory uwielbia sie bawic, wrecz lasi sie jak kot dostal opis : "Nie lubi dać się dotykać" (kl.szczeniat)--> ktos chyba mial problemy z jezykiem polskim... Quote
Basenji Posted February 3, 2005 Author Posted February 3, 2005 Cieszę się, że i wam się podoba. Więcej takich perełek! Zdrówko :lol: Quote
Sonya-Nero Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 perełki Lucky'ego :wink: "...imponującej długości uszy..." (bynajmniej nie chodzi o basseta) "...kończyny dobrze ustawione o lekkim truchcie..." "...pies młody ale dobrze rokujący..." "...w ruchu ma ścisły tył i przód..." "...z wdziękiem prezentowany w ruchu i w statyce..." "...w pełni zasługujący na tytuł championa..." (prezentowany w klasie championów) "...uzębienie dobre..." "...niski zwarty korpus..." "...wspaniałe oczy w wykroju i w wielkości..." "Ruch, przygotowanie i sierść blask" :thumbs: Quote
Sonya-Nero Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 perełki Tamaryszka: "...nieznacznie ale widocznie spionowany przód..." "...miły wyraz głowy...kształtne oczy..." "...lekki, proporcjonalny choć drobny..." "...trzeba nad nim popracować może zrobić karierę..." (wcześniej chciał odgryźć rękę sędzinie :roll: ) "...bardzo elegancki choć o dziecinnej sierści..." "...dobrze zapowiada się na przyszłość..." "...piękne ruchy..." "... poza tym prawidłowy..." :thumbs: Quote
Sonya-Nero Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 i perełki Tatiany: "...rokuje wielkie nadzieje..." (mamy kwalifikacje na CRUTS :D ) "...doskonały typ psychiczny i anatomiczny..." "...piękna średnia pudlica..." :thumbs: Quote
jostra Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 I tak tego kawałka o stromym prąciu to chyba nikt nie przebije :evilbat: A może ? Próbujcie 8) Quote
jostra Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Jeszcze znalazłam: "długa sucha szyja" :lol: "dobrej wielkości z głową i dobrą górną linią" Quote
PSYLLA Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 a jak Wam się podoba: "dobrze osadzone przednie oko" ... :lol: Quote
Chimera Posted February 3, 2005 Posted February 3, 2005 Ciekawe co z okiem bocznym i tylnym? :wink: :lol: Quote
Fuka Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 Nie wiem co z tylnym okiem, ale może ma zadnie?.... :lol: Moje początki były takie, że na naszej 3 wystawie w życiu, w klasie młodzieży miałam - [i][b]w ruchu jeszcze nie związana[/b][/i] - to był argument, dla którego dostała 1szą doskonałą, ale bez zw.mł..... Quote
Fuka Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 Albo tak -[b] [i]DZISIAJ BARDZO WESOŁA[/i][/b], albo [i] [b]bardzo ładne ciało[/b][/i], a także [i][b] rasowa głowa[/b][/i] :oops: Quote
Recommended Posts