KWL Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 To było na forum technicznym bodajże. "Bitwa o Camarę". Zarobiłem wtedy ostrzeżenie za "spamowanie"... Quote
Finetta Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 KWL - na dogo nie macie forum technicznego tylko administrację. Na administracji chyba w lipcu był temat o banie salibinki(bez odzewu).Na koniec odezwała się moderator,że płacze błagania itp niczego nie zmienią. Temat w tej chwili już zniknął. Quote
__Lara Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 [quote name='samoglow']Kiedys Camara tez dostala bana i to tez za nic. Wtedy na skutek zgranej akcji dogomaniakow bana usunieto. Moze tak maly replay tamtej akcji, no bo jak banuja takich ludzi jak Camara, to dogomania traci sens :((([/QUOTE] Ja zaczynam się bać o moją osobę, nie mogę się wychylać, bo dojadę do 10 punktów i będzie tak samo, ban na miesiąc :( Quote
kinga Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 [quote name='samoglow']Kiedys Camara tez dostala bana i to tez za nic. Wtedy na skutek zgranej akcji dogomaniakow bana usunieto. Moze tak maly replay tamtej akcji :((([/QUOTE] ale po co? Ludzie, nie przeceniajmy dogomanii. To tylko PRZYPADKOWY komunikator informacyjny, na który trafiliśmy, bo ułatwia nam kontakt między sobą w akcjach pomocy psom. Którym zawiaduje grupka PRZYPADKOWYCH moderatorów, wybranych PRZYPADKOWO, nie na skutek demokratycznych wyborów. NIe jest to Rada Starszych, która do dziś funkcjonuje w niektórych społecznościach, otaczana powszechnym szacunkiem z racji doświadczenia i mądrości - ale, powtarzam to celowo raz jeszcze, PRZYPADKOWO WYBRANE OSOBY. Jedne mądrzejsze i bardziej rozsądne, drugie działające pochopnie i w sposób budzacy irytację. Nierzadko znacznie młodsze od użytkowników dogo i z o wiele mniejszym doświadczeniem. NIE SĄ TO autorytety moralne, tylko ludzie, którzy funkcję moderatorów sprawują w sposób mniej lub bardziej udolny. Są bany przydzielane gówniarzom za chamskie odzywki. Są bany dla krętaczy finansowych, etc. I są takie, które śmieszą. Mnie TEN, camarowy, osobiście śmieszy. NIe zamierzam nad nim sie rozwodzić ani go roztrząsać, ani drzeć szaty - mimo, ze z Camarą jestem w bliskich stosunkach. Bo zranić i oburzyć może jedynie coś, czego doświadczymy od osób, które poważamy i szanujemy. Od PRZYPADKOWYCH osób - nie. dla jasności: nie mam pojęcia, kto dał camarze bana - rozwazam ogólnie. samoglow - Camara nie dostała bana "za nic" - dostała za "wszczynanie kłótni i nierespektowanie ostrzeżeń", najogólniej rzecz biorąc drogi modzie - jeśli będzisz chciał usunąć moją wypowiedź - bardzo proszę o napisanie, na jakiej podstawie, albowiem nie ma w niej treści obraźliwych. Ten mały off na wątku, założonym - nomen omen - przez osobę zbanowaną i dalej zaangażowaną w niego, choć gł. poza dogo - mam nadzieję, że będzie mi wybaczony :-) Quote
karina1002 Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 [quote name='kinga']ale po co? Ludzie, nie przeceniajmy dogomanii. To tylko PRZYPADKOWY komunikator informacyjny, na który trafiliśmy, bo ułatwia nam kontakt między sobą w akcjach pomocy psom. Którym zawiaduje grupka PRZYPADKOWYCH moderatorów, wybranych PRZYPADKOWO, nie na skutek demokratycznych wyborów. NIe jest to Rada Starszych, która do dziś funkcjonuje w niektórych społecznościach, otaczana powszechnym szacunkiem z racji doświadczenia i mądrości - ale, powtarzam to celowo raz jeszcze, PRZYPADKOWO WYBRANE OSOBY. Jedne mądrzejsze i bardziej rozsądne, drugie działające pochopnie i w sposób budzacy irytację. Nierzadko znacznie młodsze od użytkowników dogo i z o wiele mniejszym doświadczeniem. NIE SĄ TO autorytety moralne, tylko ludzie, którzy funkcję moderatorów sprawują w sposób mniej lub bardziej udolny. Są bany przydzielane gówniarzom za chamskie odzywki. Są bany dla krętaczy finansowych, etc. I są takie, które śmieszą. Mnie TEN, camarowy, osobiście śmieszy. NIe zamierzam nad nim sie rozwodzić ani go roztrząsać, ani drzeć szaty - mimo, ze z Camarą jestem w bliskich stosunkach. Bo zranić i oburzyć może jedynie coś, czego doświadczymy od osób, które poważamy i szanujemy. Od PRZYPADKOWYCH osób - nie. dla jasności: nie mam pojęcia, kto dał camarze bana - rozwazam ogólnie. samoglow - Camara nie dostała bana "za nic" - dostała za "wszczynanie kłótni i nierespektowanie ostrzeżeń", najogólniej rzecz biorąc drogi modzie - jeśli będzisz chciał usunąć moją wypowiedź - bardzo proszę o napisanie, na jakiej podstawie, albowiem nie ma w niej treści obraźliwych. Ten mały off na wątku, założonym - nomen omen - przez osobę zbanowaną i dalej zaangażowaną w niego, choć gł. poza dogo - mam nadzieję, że będzie mi wybaczony :-)[/QUOTE] wow, jak mądrze i jak politycznie, i może dostaniesz bana :evil_lol: Quote
KWL Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Kingo, nic dodać nic ująć. Wczoraj sam się zastanawiałem nad tą sytuacją i miałem odczucie - po co tłuc się z tymi wiatrakami skoro i tak w większości wypadków nie zrozumieją o co chodzi... Jeśli dany mod (modzi) nie zdają sobie sprawy że w wypadku Camary nałożenie bana jest de facto mocnym szkodzeniem psom w potrzebie to o czym w ogóle rozmawiamy ? *** Dostanę coś za to ? Quote
sleepingbyday Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 nie wiem, za co i czy słusznie, czy nie camara dostała bana, ale ciężko znosze argumenty, ze "x tyle dla zwierząt robi, więc ban byłnie fair". bany nie sa (oczywiście z założenia i oczywiście nie pisze o tym przypadku, bo nie wiem, jka było) za brak działań na rzecz zwierząt tylko za łamanie regulaminu. np inwektywy. wolontariat nie zwalnia nas z minimum kultury wobec innych. no i z przestrzegania regulaminu. jesli przyjmiemy, że mamy ulge w zasadach kultury, etyki i "współżycia społecznego" , bo tacy jestesmy wspaniali wolontariusze - to niedaleko stąd od innych moralnych ustępstw. inna sprawą jest, że niektóre bany to w ogóle nie wiadomo, za złamanie którego punktu regulaminu zostały dane, a to już kwestia jakości modów. i dogomanii jako usługi. wracając do naszych baranów. Biafra, jeśli magda jedzie dziś do krakowa, to karmy nie podam, nie mam jak jej podrzucić magdzie. jesli jutro jedzie, to jak tylko sie o tym dowiem, bede szukała podwózki. to sie byc może też tyczy mojo? może da się połączyć cele wyjazdu? tylko ze magda jedzie nie wiadomo kiedy, o której, to wszytsko niepwene. anyway, co do mojo, dałam sygnał, ale musicie sie dogadać, czy to sie w ogóle da.... Quote
KWL Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 SBD, pisałem szeroko i sążniście na starym wątku bana Camary że nie chodzi o to kto co i jak tylko o jasne reguły gry. Regulamin forum pod wieloma względami jest mocno niejasny i dopuszcza interpretacje "po uważaniu". I tak własnie było z poprzednim banem Camary. Został cofnięty z adnotacją "sorry się nam niechcący klikło". A ban był skutkiem niedopracowanego regulaminu bazarków. A wypadałoby coś z tym zrobić, chociażby dlatego że to forum nie jest towarzyskim miejscem spotkań tylko narzędziem pomocnym w pracy dla zwierząt... Kinga ma zdecydowanie rację, spora część moderatorów jest zbyt niedoświadczona i skłonna do podejmowania pochopnych decyzji w imię wąsko pojmowanego poczucia obowiązku... powiedzmy... Mojo pojedzie najprawdopodobniej przed ostatnim weekendem stycznia. Quote
3 x Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 cytując samą siebie ponawiam pytanie: [quote name='3 x']a wracajac do Dakoty i Swiej czy one sa na jakiejs mocno specjalistycznej karmie? Dakota na nerkowej? jak ato konkretnie karma? i ile jej zjadają miesięcznie?[/QUOTE] Quote
sleepingbyday Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 pewnie pisałeś, ale na pewno nie czyatłam tego ;-). niedoprecyzowanie regulaminu i ignorrowanie przez administrację rażących błedów (decyzyjnych) modów jest tez okazja do tego, by każdego bana opisac jako: "za mówienie prawdy". i schluss. z wyjaśnieniami.. ile razy x sie pyta o bana y, z, v, to nie dowiaduje sie konkretów, tylko słyszy hasła o bezkompromisowej walce zbanowanego z krzywdą zwierząt i ukrytym interesie moda, żeby tej walki nie prowadzono. przeciez to naweet statystycznie niemozliwe.. ja dostałam ostzreżenia dwa razy i każde zasłużenie. abrakadabra ma teraz bana i też się nie awanturuje o to. [B]zaznaczam, ze tak sobie kląskam ogólnie, a nie na temat camary, czy czyjkolwiek żeby nie było....[/B] a do konkretów wracając - pamiętajcie o tej nieszczęsnej karmie, jak mojo będzie jechał. epopeja karmy działa się tak tak ze 2 miesiące, zanim na dobre zagościła na dogo ;-) Quote
Bjuta Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Wyczytałam na pierwszej stronie, że zeszło roczny dług dziewczyn to [B][SIZE=4][COLOR=Red]-643,28 [/COLOR][/SIZE][/B]Więc tak śmiesznie posłałam 13 zł i 28 gr (w połowie stycznia). Doszły? :roll: Quote
Lidan Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Czy staruszki dobrze znoszą taki duży mróz? Quote
__Lara Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 [quote name='Lidan']Czy staruszki dobrze znoszą taki duży mróz?[/QUOTE] Właśnie? one to słabsze są od innych psiaków. Quote
Biafra Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Staruszki źle znoszą mróz. do -18 jeszcze się trzymały, teraz jest dużo gorzej. Baca mieszka u mnie w kuchni a Siwa w przedpokoju Granda wylądowała na stałe w budzie przed domem :-( Ona dzielnie się trzyma a Siwa i Baca wcale :shake: Teraz to już nie wiem w co ręce włożyć :placz: Rano uzupełnię odpowiedzi. Na pewno jest wpłata od Bjuty i kilka innych, m.in allegro. Podsumuję dokładnie. Dakota trzyma się dzielnie. Quote
sonikowa Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Dakota to twardzizna ;-) Bidne te kaukazy, dobze że jakoś je wcisnęłaś do domu. Jak ci pomóć Biafra - poza zabraniem psów? Potrzebujesz dodatkowych kocy? Quote
AniaB Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Zrobiłam bazarki dla suniek - bardzo proszę o podnoszenie, bo dostep do internetu mam tylko przed południem.. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/178564-PROMOD-ZARA-TATUUM-LEVIS-na-SiwAE-i-DakotAE-z-Boguszyc-a-5-dni-od-pierwszej-oferty?p=13971745#post13971745[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/178566-Sliczna-taca-decoupage-oraz-inne-ozdoby-do-mieszkania-a-na-SiwAE-i-DakotAE-z-Boguszyc?p=13971826#post13971826[/URL] Quote
Lidan Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Biedne staruszki. Całe szczęście, że trafiły do Biafry i że znalazło się miejsce w domu dla tych wielkoludów. Strach pomyśleć jak się czują psy w budach, na łańcuchach, zwłaszcza te mniej zarośnięte. Quote
wojtuś Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Pozwólcie że i ja przyłączę się do wątku Siwej i Dakoty Quote
Biafra Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='AniaB']Zrobiłam bazarki dla suniek - bardzo proszę o podnoszenie, bo dostep do internetu mam tylko przed południem.. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/178564-PROMOD-ZARA-TATUUM-LEVIS-na-SiwAE-i-DakotAE-z-Boguszyc-a-5-dni-od-pierwszej-oferty?p=13971745#post13971745[/URL] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/178566-Sliczna-taca-decoupage-oraz-inne-ozdoby-do-mieszkania-a-na-SiwAE-i-DakotAE-z-Boguszyc?p=13971826#post13971826[/URL][/QUOTE] Dziewczyny dziękują za piękny bazarek i machają ogonami :loveu: [quote name='wojtuś']Pozwólcie że i ja przyłączę się do wątku Siwej i Dakoty[/QUOTE] Witamy serdecznie :lol: [B]Sonikowa,[/B] mam koce. Zrobiłam zapas na wypadek wybuchu bomby atomowej czy innego kataklizmu :evil_lol: Dzięki za pamięć :calus: Quote
Biafra Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 [quote name='3 x']karma dla dziewczyn u dziewczyn :)[/QUOTE] A 3x jak widzę , cała i zdrowa juz w domu :loveu: Zabójcza godzina ... Quote
AniaB Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Bazarek ciuszkowy powolutku bedziemy kończy - powinno wpłynąc do mnie 165 zł Biafro, jak całosć bedzie u mnie na koncie zaraz przeleję na konto Fundacji i zrobie tutaj rozliczenie:) Quote
karina1002 Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 [quote name='AniaB']Bazarek ciuszkowy powolutku bedziemy kończy - powinno wpłynąc do mnie 165 zł Biafro, jak całosć bedzie u mnie na koncie zaraz przeleję na konto Fundacji i zrobie tutaj rozliczenie:)[/QUOTE] Bardzo super :loveu: Ja postaram się wrzucić jakiś grosz jak już się trochę ogarnę w robocie :p Quote
sleepingbyday Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 o matko, epopeja karmy się skończyła. finally :-) jak mojo? 3 x foty masz?? Quote
Recommended Posts