Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety Allegro przeszło bez echa. Z ogłoszeń prasowych miałam telefony, ale oczywiście, a jakżeby inaczej, po dowiedzeniu się, ze sunia jest po kastracji, nie ciagnięto tematu, lub było "To ja się zastanowię" i nie oddzwaniano.
Dzwonił tez ktoś, bo szuka psa do pilnowania posesji. Posesji, gdzie dopiero dom będzie sie budował i nie ma tam ludzi. No bez przesady. Fibi bez kontaktu z człowiekiem jest w kiepskim stanie.
Tak wiec biorę się za kolejne gazety i fora internetowe :)

• 2 weeks later...
  • Replies 516
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Podbijam do góry Fibi !

Suczka nadal nie znalazła domu.

Moze znajdzie się ktoś, kto chciałby zaopiekować się amstaffką o dużej żywiołowości, łagodną?

Moze jest na forum ktoś "nowy", kto szuka takiego pieska?

Prosimy o zainteresowanie się sunią...

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Dziś drukowałam kolejne ogloszenia dla Fibi.
Jak ktos dzwoni do mnie to oczywiście ten sam problem: pilnowanie podwórka i bez wstepu do domu. Do tego dziwią się, ze wykastrowana. Eh.....

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='agaga21']może jakies nowe fotki? jakieś nowe wieści czy sunia robi postępy, jak się zachowuje...?[/QUOTE]
a niby w czym ma robic postepy ? skok w zwyż 210 to mało ? dziewczyna dojrzewa wiec zaczyna mi obijac inne sunie, teraz na wybieg lata z basterem. Rozwaliła mi łaty i krokwy z dachu boksów, wiec zdjąłem jej dach z budy a by nie sięgała do dachu boksu. teraz rozbiera mi bude. swunia fajna , miła i bardzo posłuszna, ale, te skłonnosci do demolki.......

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

[quote name='Szarotka']Jamor tylko Ty i ja odwiedzamy ten watek >>>>>>>>>>.[/QUOTE]

ja nie tylko odwiedzam ten wątek , ale mam Fibi pod opieką 24 h i co nie ktorzy chyba zapomnieli

Posted

[quote name='jamor']ja nie tylko odwiedzam ten wątek , ale mam Fibi pod opieką 24 h i co nie ktorzy chyba zapomnieli[/QUOTE]
Osobiscie chetnie bym tez wpadla, ale troche mi nie pod drodze:):)
W lecie bede w Polsce ale dalej z Krakowa do Warki to daleko ...........

• 4 weeks later...
Posted

Niestety nadal nie ma chętnych na Fibi.
Dzięki uprzejmości jednej z forumowiczek mielismy ogłoszenia na Allegro oraz na NK.
Robiłam ogłoszenia na Cafeanimal oraz na różnychs tornach internetowych "gdzie popadnie", byleby dużo było Fibi w necie.
Co tydzień pojawia sie ogłoszenie w lokalnym tygodniku.
Jak ktoś dzwoni, to pyta czemu wykastrowana i rezygnuje. Pojawiają się też wątpliwosci, gdy w rozmowie proszę o to, aby sunia nocowała w domu lub ciepłej budzie w kojcu. Niestety wiekszość dzwoniacych to panowie, którzy chcą szczekajacego psa na podwórko, do budy (bez kojca, łańcuch).
Nawet jeden z panów powiedział, ze psa miejsce jest na łańcuchu przy budzie. I ze jeśli tak dalej będziemy postępować (nawiazywał do wymienianych przeze mnie warunków dla psa), to niedługo psy będą musiały spać w pościeli w łózkach.....
Mam takie telefony raz na tydzień. Nawet nie chce mi sie o tym za każdym razem pisać.
Czy psy w typie bull adoptowane są tylko wtedy, gdy są groźne i płodne?!
2 lata temu nie mieliśmy problemu ze znalezieniem nowych domów dla naszych psiaków, które wtedy potrzebowały pomocy.
A teraz...ehhh...

Posted

ciężko z adopcjami. nam niektóre psy tez się zasiedziały w hotelikach. jednak wydaje mi się, ze o fibi mało kto pamieta, bo nie ma za często o niej wiadomości, zdjęć...
może tekst warto by zaktualizować (ja jej wciąż robię allegro), moze poprosić np jenny19 o ogłoszenia dla niej...
trzeba ją trochę 'wypchnąć' do przodu, by była widoczna.

Posted

fibi jest bardzo aktywna, zywa i wesoła. zadnej agresji do ludzi i zadnej do psów. w jej zachowaniu widac ze jakby chciała dominkowac nad psami, ale jednak od szczeniaka miała ciagle kontakt z nimi i jakos sie dostosowuje. z mojego punktu widzenia sunia nie nadaje sie do stałego pobytu w mieszkaniu. bynajmniej ja bym jej nie zostawił jakbym szedł do parcy a ona miała by rzadzic w domu. przypuszczam ze nie warto byłoby wracac. ma widiowe zęby i frezuje wszystkie drewniane elementy. w jej zyłach [płynie krew z bobra i małysza. uszkodziła mi elementy nosne dachu, rozebrała bude itd itd. za to na wybiegu nie sprawia zadnego problemu, nic tam nie niszczy, nie kopie , porzadna dziewucha. bardzo słuchana, zgrabna i wysportowana.
watek ten slabo wspomagany wiec pozowle sobie napuscic na niego napręzniejsze ciotki swiata, czyli z wątku Gapcia.

Posted

[quote name='jamor']watek ten slabo wspomagany wiec pozowle sobie napuscic na niego napręzniejsze ciotki swiata, czyli z wątku Gapcia.[/QUOTE]
Dzięki za uznanie Jamor ;) Fibi cudowniacka jest ;) łobuzica niszczycielka ;) jutro ściągnę tu Gapciowe Cioteńki ;)

Posted

E tam ściągniesz ;) same się ściągną :D
Fibi jakie ma cuuudne oczyska! Szok! Nieźle charakterna panna widzę :) Może ją tak do tartaku wyadoptować? Mogła by przerabiać elementy drewniane na trociny dla chomików... ;)
A gdzie ona ma banerek??
Coś nie widzę... zaraz wyczaruję :cool3:

TaDam:
[url="http://www.dogomania.pl/threads/137823"][IMG]http://i42.tinypic.com/263ihrn.gif[/IMG][/url]