Alex78 Posted December 28, 2009 Author Posted December 28, 2009 Niestety Allegro przeszło bez echa. Z ogłoszeń prasowych miałam telefony, ale oczywiście, a jakżeby inaczej, po dowiedzeniu się, ze sunia jest po kastracji, nie ciagnięto tematu, lub było "To ja się zastanowię" i nie oddzwaniano. Dzwonił tez ktoś, bo szuka psa do pilnowania posesji. Posesji, gdzie dopiero dom będzie sie budował i nie ma tam ludzi. No bez przesady. Fibi bez kontaktu z człowiekiem jest w kiepskim stanie. Tak wiec biorę się za kolejne gazety i fora internetowe :) Quote
Alex78 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Podbijam do góry Fibi ! Suczka nadal nie znalazła domu. Moze znajdzie się ktoś, kto chciałby zaopiekować się amstaffką o dużej żywiołowości, łagodną? Moze jest na forum ktoś "nowy", kto szuka takiego pieska? Prosimy o zainteresowanie się sunią... Quote
Alex78 Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Ponownie podbijam do góry wątek Fibi. Quote
agaga21 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 cisza tu okropna! czyu oprócz allegro fibi ma jakieś inne ogłoszenia? jeśli nie , to poproś Jenny19, by w wolnej chwili ją ogłosiła. Quote
Alex78 Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 Tak, chyba o to poproszę. Był artykuł w prasie lokalnej, ale nic to nie dało. Quote
Alex78 Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Dziś drukowałam kolejne ogloszenia dla Fibi. Jak ktos dzwoni do mnie to oczywiście ten sam problem: pilnowanie podwórka i bez wstepu do domu. Do tego dziwią się, ze wykastrowana. Eh..... Quote
Szarotka Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Hm jak sie dziwia, ze wykastrowana to nie ma o czym mowic. Quote
agaga21 Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 może jakies nowe fotki? jakieś nowe wieści czy sunia robi postępy, jak się zachowuje...? Quote
jamor Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 [quote name='agaga21']może jakies nowe fotki? jakieś nowe wieści czy sunia robi postępy, jak się zachowuje...?[/QUOTE] a niby w czym ma robic postepy ? skok w zwyż 210 to mało ? dziewczyna dojrzewa wiec zaczyna mi obijac inne sunie, teraz na wybieg lata z basterem. Rozwaliła mi łaty i krokwy z dachu boksów, wiec zdjąłem jej dach z budy a by nie sięgała do dachu boksu. teraz rozbiera mi bude. swunia fajna , miła i bardzo posłuszna, ale, te skłonnosci do demolki....... Quote
jamor Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 baster w ds wiec jego miejsce przy boku fibi na wybiegu zajął Toffino. ;) Quote
jamor Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 jednego dnia toffino nastepnego texas. dziewczyna ma chlopaków do wyboru i do koloru Quote
jamor Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Toffino poszedł do DS , ale zakolegowałem ja tez z Bobrem. Quote
Szarotka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Jamor tylko Ty i ja odwiedzamy ten watek >>>>>>>>>>. Quote
jamor Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='Szarotka']Jamor tylko Ty i ja odwiedzamy ten watek >>>>>>>>>>.[/QUOTE] ja nie tylko odwiedzam ten wątek , ale mam Fibi pod opieką 24 h i co nie ktorzy chyba zapomnieli Quote
Szarotka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 [quote name='jamor']ja nie tylko odwiedzam ten wątek , ale mam Fibi pod opieką 24 h i co nie ktorzy chyba zapomnieli[/QUOTE] Osobiscie chetnie bym tez wpadla, ale troche mi nie pod drodze:):) W lecie bede w Polsce ale dalej z Krakowa do Warki to daleko ........... Quote
Alex78 Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Niestety nadal nie ma chętnych na Fibi. Dzięki uprzejmości jednej z forumowiczek mielismy ogłoszenia na Allegro oraz na NK. Robiłam ogłoszenia na Cafeanimal oraz na różnychs tornach internetowych "gdzie popadnie", byleby dużo było Fibi w necie. Co tydzień pojawia sie ogłoszenie w lokalnym tygodniku. Jak ktoś dzwoni, to pyta czemu wykastrowana i rezygnuje. Pojawiają się też wątpliwosci, gdy w rozmowie proszę o to, aby sunia nocowała w domu lub ciepłej budzie w kojcu. Niestety wiekszość dzwoniacych to panowie, którzy chcą szczekajacego psa na podwórko, do budy (bez kojca, łańcuch). Nawet jeden z panów powiedział, ze psa miejsce jest na łańcuchu przy budzie. I ze jeśli tak dalej będziemy postępować (nawiazywał do wymienianych przeze mnie warunków dla psa), to niedługo psy będą musiały spać w pościeli w łózkach..... Mam takie telefony raz na tydzień. Nawet nie chce mi sie o tym za każdym razem pisać. Czy psy w typie bull adoptowane są tylko wtedy, gdy są groźne i płodne?! 2 lata temu nie mieliśmy problemu ze znalezieniem nowych domów dla naszych psiaków, które wtedy potrzebowały pomocy. A teraz...ehhh... Quote
agaga21 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 ciężko z adopcjami. nam niektóre psy tez się zasiedziały w hotelikach. jednak wydaje mi się, ze o fibi mało kto pamieta, bo nie ma za często o niej wiadomości, zdjęć... może tekst warto by zaktualizować (ja jej wciąż robię allegro), moze poprosić np jenny19 o ogłoszenia dla niej... trzeba ją trochę 'wypchnąć' do przodu, by była widoczna. Quote
jamor Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 fibi jest bardzo aktywna, zywa i wesoła. zadnej agresji do ludzi i zadnej do psów. w jej zachowaniu widac ze jakby chciała dominkowac nad psami, ale jednak od szczeniaka miała ciagle kontakt z nimi i jakos sie dostosowuje. z mojego punktu widzenia sunia nie nadaje sie do stałego pobytu w mieszkaniu. bynajmniej ja bym jej nie zostawił jakbym szedł do parcy a ona miała by rzadzic w domu. przypuszczam ze nie warto byłoby wracac. ma widiowe zęby i frezuje wszystkie drewniane elementy. w jej zyłach [płynie krew z bobra i małysza. uszkodziła mi elementy nosne dachu, rozebrała bude itd itd. za to na wybiegu nie sprawia zadnego problemu, nic tam nie niszczy, nie kopie , porzadna dziewucha. bardzo słuchana, zgrabna i wysportowana. watek ten slabo wspomagany wiec pozowle sobie napuscic na niego napręzniejsze ciotki swiata, czyli z wątku Gapcia. Quote
furciaczek Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Taka slicznota i bez domu?? Wunie trzeba przyciagnac i reszte...od razu sie ruszy:diabloti: Quote
Wunia Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 [quote name='jamor']watek ten slabo wspomagany wiec pozowle sobie napuscic na niego napręzniejsze ciotki swiata, czyli z wątku Gapcia.[/QUOTE] Dzięki za uznanie Jamor ;) Fibi cudowniacka jest ;) łobuzica niszczycielka ;) jutro ściągnę tu Gapciowe Cioteńki ;) Quote
Ra_dunia Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 E tam ściągniesz ;) same się ściągną :D Fibi jakie ma cuuudne oczyska! Szok! Nieźle charakterna panna widzę :) Może ją tak do tartaku wyadoptować? Mogła by przerabiać elementy drewniane na trociny dla chomików... ;) A gdzie ona ma banerek?? Coś nie widzę... zaraz wyczaruję :cool3: TaDam: [url="http://www.dogomania.pl/threads/137823"][IMG]http://i42.tinypic.com/263ihrn.gif[/IMG][/url] Quote
Recommended Posts