Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Majusia ma ok. 6-7 lat, została znaleziona na poboczu jednej z wyjazdowych ulic Olsztyna.

Leżała w przydrożnym rowie poraniona.
Ogólnie Majeczka jest zaniedbana, szczególnie zęby wymagają wyczyszczenia, a niektóre usunięcia.
Sunia jest po kwarantannie, do tej pory nikt jej nie szukał.
Jest śliczną, przemiłą, trochę nieufną, sunią, ale kontakt i spacer z człowiekiem sprawia jej ogromną radość.
Nie pozwala jeszcze na szczotkowanie, dotykanie, chociaż rany zagoiły się i porastają sierścią.
Jest bardzo ruchliwa, ciekawska.
Jest wysterylizowana, posiada chip identyfikacyjny.
Nr ewidencyjny w schronisku 329

tel. 693 63 32 11 i 604 10 50 18

Mail: [email protected]

Schronisko w Olsztynie, ul. Turystyczna 2, tel. 089 534 88 88

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maleńka jest chudziną ale po pierwszym stresie adaptacyjnym w dt apetyt się jej zaostrzył,szczególnie lubi marchewki :) Uwielbia spacery ,pomimo swoich niewielkich rozmiarów żwawo maszeruje dotrzymując mi kroku. Uwielbia być głaskana i drapana,podchodzi nieśmiało i nie macha ogonkiem,ale kiedy zacznę już ja głaskać to nie ma siły żeby sobie poszła :) Sama szturcha pyszczkiem rekę i pcha się całym ciałem żeby ją tyko miziać. Poczuła się już na tyle pewnie ,że poszczekuje na pukających do drzwi. Jest bezproblemowa,kochana i naprawdę zasługuje na ciepły i spokojny dom...

Posted

Witam wszystkich, a szczególnie Majusię, mam nadzieję, że jutro będę tą jedną jedyną wybraną pańcią i dostąpię zaszczytu polizania...
Jak na razie ciężko mi idzie z dogo, ale dam radę i będę zdawać relację z nowego domku.
Powiem krótko - denerwuję się jutrzejszym dniem..., może mnie nie polubi?
Poproszę trzymać jutro kciuki ok 10-11ej, myślę, że o tej godzinie będę już na miejscu i będę zapoznawać sie z Majeczką.

Posted

zuzia63 napisał(a):
Witam wszystkich, a szczególnie Majusię, mam nadzieję, że jutro będę tą jedną jedyną wybraną pańcią i dostąpię zaszczytu polizania...
Jak na razie ciężko mi idzie z dogo, ale dam radę i będę zdawać relację z nowego domku.
Powiem krótko - denerwuję się jutrzejszym dniem..., może mnie nie polubi?
Poproszę trzymać jutro kciuki ok 10-11ej, myślę, że o tej godzinie będę już na miejscu i będę zapoznawać sie z Majeczką.

Zuzia, jak rozumiem, jedziesz do Olsztyna po Majusię?

:multi:

Gdze ją wypatrzyłaś?
Ja bardzo lubię taki małe dmulki i bardzo sie cieszę, zę znalazł sie dla niej taki dobry domek! :multi:

Posted

xxxx52 napisał(a):
czy nie ma w okolicy mlodych duchem i cialem babc dla tej" pol porcji"????:crazyeye:

No właśnie to ja!!!

Jutro o 7-ej rano wyjeżdżam z Warszawy po Majusię!!! Gotuję właśnie mięsko wołowe, żeby małą przekupić;)
Mam nadzieję, że Maja pokocha mój domek i nowego kumpla. Ale jakiego kumpla to niespodzianka! Jeśli do niedzieli opanuję wklejanie zdjęć, to będą zdjęcia z nowego domku.

Posted

Moją malutką wypatrzyłam na allegro, no i zakochałam się!
Gdyby się jutro okazało, że z jakiegoś tam powodu Jagoda1 nie odda mi majusi, to po prostu zrobię napad na schronisko!

Sysa - Ty się tak nie przyzwyczajaj do mojej małej! ;)

Posted

Witaj, "zuzia63":lol:, jutro poznamy się.
Majusia będzie na czekała na Pańcię, rano zabieram ją od Sysy -Alicji.
Spokojnie, Alicja woli większe psie gabaryty:razz:...

Posted

ale wspniale cieszę się...w wielkanoc spotkałam Majunie na trawniku obok ulicy.Nie podchodzila do samochodow trzymala sie z daleka.Nieufnie ale podeszla do mnie.Ja dalam jej moj zawsze jezdzacy ze mna ekwipunek czyli saszetke jedzonka w razie czego.Zjadla i poszla dalej.Ja musialam jechac wiec wracajac mowie,ze zabiore ja chociaz do siebie na jakis czas.Niestety jak wracalamnie bylo jej.A ze ciemnica juz to moze jej nie widzialam mimo szukania;(Pozniej jezdzilam przez kilka dni zobaczyc czy jest i nic z tego:(wtedy dowiedzialam sie ze jest juz w schronisku.Dlatego tym bardziej teraz ciesze sie ze Majunia pojedzie do domku.Widzialam ja krotko ale z tych kilku chwil wydala mi sie bardzo przemila,spokojniutka,troche nieufna ale wiadomo nie wiedziala co sie dzieje.Trzymam kciuki z calego serca.:):):)