Jagoda1 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Majusia ma ok. 6-7 lat, została znaleziona na poboczu jednej z wyjazdowych ulic Olsztyna. Leżała w przydrożnym rowie poraniona. Ogólnie Majeczka jest zaniedbana, szczególnie zęby wymagają wyczyszczenia, a niektóre usunięcia. Sunia jest po kwarantannie, do tej pory nikt jej nie szukał. Jest śliczną, przemiłą, trochę nieufną, sunią, ale kontakt i spacer z człowiekiem sprawia jej ogromną radość. Nie pozwala jeszcze na szczotkowanie, dotykanie, chociaż rany zagoiły się i porastają sierścią. Jest bardzo ruchliwa, ciekawska. Jest wysterylizowana, posiada chip identyfikacyjny. Nr ewidencyjny w schronisku 329 tel. 693 63 32 11 i 604 10 50 18 Mail: [email protected] Schronisko w Olsztynie, ul. Turystyczna 2, tel. 089 534 88 88 Quote
anetek100 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 oczywiście ja piewsza z pewnych względów wpisuję się:):):):):loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Jagoda1 Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Maleńka po sterylizacji. Trzymajcie kciuki...;) Quote
Sysa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Maleńka jest chudziną ale po pierwszym stresie adaptacyjnym w dt apetyt się jej zaostrzył,szczególnie lubi marchewki :) Uwielbia spacery ,pomimo swoich niewielkich rozmiarów żwawo maszeruje dotrzymując mi kroku. Uwielbia być głaskana i drapana,podchodzi nieśmiało i nie macha ogonkiem,ale kiedy zacznę już ja głaskać to nie ma siły żeby sobie poszła :) Sama szturcha pyszczkiem rekę i pcha się całym ciałem żeby ją tyko miziać. Poczuła się już na tyle pewnie ,że poszczekuje na pukających do drzwi. Jest bezproblemowa,kochana i naprawdę zasługuje na ciepły i spokojny dom... Quote
Jagoda1 Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 Wielkie dzięki za gościnę dla Maleństwa:lol:... Quote
anetek100 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 o jak fajnie że Majunia się otworzyla:):)dziękujemybardzo że mogłaprzez te pare dni pobyć w ciepełku w domku Quote
zuzia63 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Witam wszystkich, a szczególnie Majusię, mam nadzieję, że jutro będę tą jedną jedyną wybraną pańcią i dostąpię zaszczytu polizania... Jak na razie ciężko mi idzie z dogo, ale dam radę i będę zdawać relację z nowego domku. Powiem krótko - denerwuję się jutrzejszym dniem..., może mnie nie polubi? Poproszę trzymać jutro kciuki ok 10-11ej, myślę, że o tej godzinie będę już na miejscu i będę zapoznawać sie z Majeczką. Quote
malagos Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 zuzia63 napisał(a):Witam wszystkich, a szczególnie Majusię, mam nadzieję, że jutro będę tą jedną jedyną wybraną pańcią i dostąpię zaszczytu polizania... Jak na razie ciężko mi idzie z dogo, ale dam radę i będę zdawać relację z nowego domku. Powiem krótko - denerwuję się jutrzejszym dniem..., może mnie nie polubi? Poproszę trzymać jutro kciuki ok 10-11ej, myślę, że o tej godzinie będę już na miejscu i będę zapoznawać sie z Majeczką. Zuzia, jak rozumiem, jedziesz do Olsztyna po Majusię? :multi: Gdze ją wypatrzyłaś? Ja bardzo lubię taki małe dmulki i bardzo sie cieszę, zę znalazł sie dla niej taki dobry domek! :multi: Quote
xxxx52 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 czy nie ma w okolicy mlodych duchem i cialem babc dla tej" pol porcji"????:crazyeye: Quote
zuzia63 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 xxxx52 napisał(a):czy nie ma w okolicy mlodych duchem i cialem babc dla tej" pol porcji"????:crazyeye: No właśnie to ja!!! Jutro o 7-ej rano wyjeżdżam z Warszawy po Majusię!!! Gotuję właśnie mięsko wołowe, żeby małą przekupić;) Mam nadzieję, że Maja pokocha mój domek i nowego kumpla. Ale jakiego kumpla to niespodzianka! Jeśli do niedzieli opanuję wklejanie zdjęć, to będą zdjęcia z nowego domku. Quote
xxxx52 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 zuzia-cudownie,sciagnelas mnie myslami:multi::lol: Quote
zuzia63 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Moją malutką wypatrzyłam na allegro, no i zakochałam się! Gdyby się jutro okazało, że z jakiegoś tam powodu Jagoda1 nie odda mi majusi, to po prostu zrobię napad na schronisko! Sysa - Ty się tak nie przyzwyczajaj do mojej małej! ;) Quote
Jagoda1 Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 Witaj, "zuzia63":lol:, jutro poznamy się. Majusia będzie na czekała na Pańcię, rano zabieram ją od Sysy -Alicji. Spokojnie, Alicja woli większe psie gabaryty:razz:... Quote
anetek100 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 ale wspniale cieszę się...w wielkanoc spotkałam Majunie na trawniku obok ulicy.Nie podchodzila do samochodow trzymala sie z daleka.Nieufnie ale podeszla do mnie.Ja dalam jej moj zawsze jezdzacy ze mna ekwipunek czyli saszetke jedzonka w razie czego.Zjadla i poszla dalej.Ja musialam jechac wiec wracajac mowie,ze zabiore ja chociaz do siebie na jakis czas.Niestety jak wracalamnie bylo jej.A ze ciemnica juz to moze jej nie widzialam mimo szukania;(Pozniej jezdzilam przez kilka dni zobaczyc czy jest i nic z tego:(wtedy dowiedzialam sie ze jest juz w schronisku.Dlatego tym bardziej teraz ciesze sie ze Majunia pojedzie do domku.Widzialam ja krotko ale z tych kilku chwil wydala mi sie bardzo przemila,spokojniutka,troche nieufna ale wiadomo nie wiedziala co sie dzieje.Trzymam kciuki z calego serca.:):):) Quote
Recommended Posts