Asior Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 dziś maluchy pojechać mogą do tego domu zastępczego, ale jest problem z odebraniem ich bo Frotka po 14 nie ma jak tam jechać bo mają pilną interwencje.. Dziewczyna ( założycielka wątku chyba) nie zna adresu dokładnego tam a jak frotka chciała by tam podjechać to ponoć przed 16 tam nikogo nie będzie a po 16 to już oni nie mogą :( same problemy normalnie... A Iza u której by były, moze je odebrać od razu, dziś... I zaostały by tam do momentu aż by nie znalazły domu... Quote
marlenka Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Asior napisał(a):dziś maluchy pojechać mogą do tego domu zastępczego, ale jest problem z odebraniem ich bo Frotka po 14 nie ma jak tam jechać bo mają pilną interwencje.. Dziewczyna ( założycielka wątku chyba) nie zna adresu dokładnego tam a jak frotka chciała by tam podjechać to ponoć przed 16 tam nikogo nie będzie a po 16 to już oni nie mogą :( same problemy normalnie... A Iza u której by były, moze je odebrać od razu, dziś... I zaostały by tam do momentu aż by nie znalazły domu... Może coś wymyślicie :modla: widac światełko w tunelu wreszcie . Quote
Asior Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 ja na razie nic nie wiem :( P. Irenka miała coś dalej załatwiać... Quote
__Lara Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Ojej, ale się porobiło :roll: ale ja też nie widzę opieki nad tym szczeniakami przez 2 studenki, więc dobrze będzie jak trafią razem z mamą do hotelu TOZu. Oby się udało. Quote
marlenka Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Asior napisał(a):nie do hotelu TOZ-u a do Biafry ;) Wiem wiem źle przeczytałam:oops: Ale i tak się bardzo cieszę że nie zostaną w tym "syfie" Biafra bardzo cię prosze o zdjęcia mamy bo jest zainteresowany sunią , ale tylko po sterylce. Ale potrzebne mi koniecznie dobre zdjęcia bo nie wiem czy Kaffka będzie mogła je zrobic Quote
Pieseczkowo Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Kochani mimo,ze nie bardzo wlaczylam sie do tej akcji to jestem wam bardzo,bardzo wdzieczna,ze dzieki tak wspanialym ludziom jak wy te biedaczyny poczuja choc troche inne zycia niz to na lancuchu. Duzo duzo buziaków dla was:loveu::lol: Quote
__Lara Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Asior napisał(a):nie do hotelu TOZ-u a do Biafry ;) No to trafią do raju :loveu: Quote
Asior Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 __Lara napisał(a):No to trafią do raju :loveu: wiem :cool3: Quote
2010 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 tu też można trochę poczytać o fundacji Biafry " Zwierzę nie jest rzeczą " nazwa fundacji doskonale pasuje do tutejszej sytuacji psiaków :-( http://www.dogomania.pl/forum/f99/odziez-na-utrzymanie-klaczy-u-biafry-do-31-05-godz-22-00-a-137744/?highlight= ( zapraszamy również na bazarek ) Quote
irenaka Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Mam nadzieję, że przekażę dobre wiadomości. W tej chwili inspektorzy TOZ są po interwencji w tym domu. Ze względu na bezpieczeństwo szczeniaków ( zdrowotne) matka ze szczeniakami zostaje w tym domu. Właściciele będą pod ciągłym nadzorem TOZ do czasu aż szczeniaki nie będą mogły iść do adopcji. W przypadku nie zastosowania się do zaleceń inspektorów grozi odpowiedzialność karna. Sunia musi przebywać ze szczeniakami, aby wykarmić małe i wówczas będziemy szukać im domów. Dziewczyny które sprawę na dogo zgłosiły mam nadzieję, że też zdają sobie sprawę, że w tej chwili jest to już oficjalnie zgłoszona sprawa i serdecznie proszę o opiekę nad tą sunią i jej małymi. Wy także w tej sytuacji stajecie się odpowiedzialne za dalsze losy tych psiaków. Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś pytania to bardzo proszę o pw. Quote
Pieseczkowo Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Jak najbardziej zdaję sobie z tego sprawe.Mam tylko nadzieje,ze TOZ zobaczyl w jakims stanie jest matka,kaFFka mi mowila ze bola ja sutki,wiec jest problem z karmieniem.Powiedzialam jej co ma mnije wiecej robic,wiec mysle,ze wszystko dojdzie do szczesliwego konca:lol: Quote
__Lara Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Pieseczkowo napisał(a):Jak najbardziej zdaję sobie z tego sprawe.Mam tylko nadzieje,ze TOZ zobaczyl w jakims stanie jest matka,kaFFka mi mowila ze bola ja sutki,wiec jest problem z karmieniem.Powiedzialam jej co ma mnije wiecej robic,wiec mysle,ze wszystko dojdzie do szczesliwego konca:lol: Ja również mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy! Quote
scarlet Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 irenaka napisał(a):Ze względu na bezpieczeństwo szczeniaków ( zdrowotne) matka ze szczeniakami zostaje w tym domu. jak to zostają???????????? :-o:-o:-o:-o to nie jadą na DT?? Quote
marlenka Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 scarlet napisał(a):jak to zostają???????????? :-o:-o:-o:-o to nie jadą na DT?? No właśnie przecież jest załatwiony Dt dla całej rodziny?????? Przecież one tam nie mają nawet budy. Już nie mówiąc o tym że facet sobie popije i zabije pieski a powie że zdechły albo nie wie co się z nimi stało. Nie podoba mi się to Quote
__Lara Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 marlenka napisał(a):No właśnie przecież jest załatwiony Dt dla całej rodziny?????? Przecież one tam nie mają nawet budy. Już nie mówiąc o tym że facet sobie popije i zabije pieski a powie że zdechły albo nie wie co się z nimi stało. Nie podoba mi się to Widocznie TOZ uznał, że aż takiego ryzyka nie ma, że stanie im się coś złego, a dla dobra psiaków muszą narazie tam zostać. Może Kaffka coś napisze w tej sprawie? Quote
wellington Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Asior napisał(a):nie do hotelu TOZ-u a do Biafry ;) Od kiedy Biafra ma platny tymczas :-o :-o :-o ? Quote
Frotka Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 marlenka napisał(a):No właśnie przecież jest załatwiony Dt dla całej rodziny?????? Przecież one tam nie mają nawet budy. Już nie mówiąc o tym że facet sobie popije i zabije pieski a powie że zdechły albo nie wie co się z nimi stało. Nie podoba mi się to Piszesz tak, jakbyś widziała to na własne oczy. Ja widziałam i nie jest tak, jak wynika z tego wątku. Quote
majku33krakow Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Frotka napisał(a):Piszesz tak, jakbyś widziała to na własne oczy. Ja widziałam i nie jest tak, jak wynika z tego wątku. a jak jest,facet pozwoli zyc maluchom? Quote
Asior Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 wellington napisał(a):Od kiedy Biafra ma platny tymczas :-o :-o :-o ? a przepraszam za co ma wyżywić suke a potem szczeniaki??? :roll: Quote
wellington Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Asior napisał(a):a przepraszam za co ma wyżywić suke a potem szczeniaki??? :roll: Z tego za co utrzymuje reszte zwierzat. Fundacja nie ma w statutach ze bierze zwierzeta na platny tymczas. Nie musisz sie tak prowokacyjnie pytac. Quote
Asior Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 nie pytam prowokacyjnie..:roll: nie wiem poprostu o co Ci chodzi ... uprosiłam Izę, zeby wzięła psy, bo sytuacja pilna a TOZ nie może brać psów ślepych, a Ty wyskakujesz z takimi tekstami, jakby ktoś tutaj chciał kogoś oszukać... :roll: Nie wierzysz, zapytaj Izę :shake: Quote
marlenka Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Wiadomośc od Kaffki - szczeniaki zostały tam gdzie były. Sunia z małymi jest w budzie. Mam pytanie czy jest ktoś z Krakowa kto mógłby pomóc Kaffce doglądać psów i je karmić??? Kaffka ma 16 lat i chodzi do szkoły , nie może codziennie jeździć do szczeniąt tym bardziej że rodzice nie są zadowaleni z faktu że zamiast siedzieć nad książkami zajmuje się psami,a nikt inny im jeść nie da. Również nie za bardzo ma czym sunię karmić , więc może jakąś karmę trzeba by było zakupić. Może jest ze 2 osoby chętne do pomocy?????? Quote
irenaka Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 [quote name='marlenka']Wiadomośc od Kaffki - szczeniaki zostały tam gdzie były. Sunia z małymi jest w budzie. Mam pytanie czy jest ktoś z Krakowa kto mógłby pomóc Kaffce doglądać psów i je karmić??? Kaffka ma 16 lat i chodzi do szkoły , nie może codziennie jeździć do szczeniąt tym bardziej że rodzice nie są zadowaleni z faktu że zamiast siedzieć nad książkami zajmuje się psami,a nikt inny im jeść nie da. Również nie za bardzo ma czym sunię karmić , więc może jakąś karmę trzeba by było zakupić. Może jest ze 2 osoby chętne do pomocy?????? Marlenko! Sunia ma jedzenie w misce i nie jest głodna. Gdyby tak było jedzenie by w misce nie leżało. Ma też wystarczająco dużo pokarmu, aby wykarmić małe. Jest kategoryczny zakaz TOZ wyciągania małych z budy:mad:. Muszą być cały czas przy matce. W przeciwnym wypadku grozi im śmierć a osoba która będzie to robić zostanie [FONT=Verdana]pociągnięta[/FONT] do odpowiedzialności karnej:angryy:. I dlaczego piszesz, że Kaffka nie może jeździć tam codziennie, skoro Ona jest sąsiadką tych ludzi :crazyeye: A dlaczego nie pisze tego sama? Wcześniej była częstym gościem na dogo. Quote
Recommended Posts