Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ma dom w Bydgoszczy !!!
Wątek ten zakładam na prośbę pani Beaty z Wielunia która znalazła pod blokiem zwinietą w kłębuszek i trzęsącą sie maleńka suczynkę. Jest to ok.5-letni mieszaniec pinczerka/ratlerka do 5kg rudo-brązowego umaszczenia. Pomimo wielu ogłoszeń i powiadomienia schroniska nikt sie po sunie nie zgłosił. Pani nie może jej zatrzymać bo ma już sunię z orzechowskiego schroniska która panicznie boi sie nowoprzybyłej. Maja jest nauczona czystości, umie chodzić na smyczce, w każdym calu sprawia wrażenie pieska domowego. Osoba ktora ja weżmie musi być cierpliwa i wyrozumiała bo sunia jest początkowo nieufna jednak szybko przywiązuje sie do domowników, pilnuje domu - szczeka gdy ktos dzwoni do drzwi. Jest inteligentna i szybko sie uczy, zna niektóre komendy.
Ruchliwa Maja lubi sie bawić i być w centrum zainteresowania. Wątek ten kieruję głównie do osób z okolic Wielunia którzy mogliby suczynkę porozgłaszać bo pewnikiem ma gdzieś swoj dom i może ktoś jej szuka. A jesli nie - to trzeba szukać nowego domku bo w tym zostac nie może. Bardzo prosimy o pomoc.

Kontakt [email protected] tel.793401793

Posted

Znam tylko MałGośkę, ale ona jest dostepna tylko pod telefonem 608 111 640.
Swoją Linkę tymczasowiczkę (potrz podpis) dałam do lokalnego tygodnika (że szuka dobrego domu) i zaraz rozdzwonił sie telefon. Linka ma dom.Więc radzę dać ogłoszenie do gazety, ludzi kusi nazwa ratlerek, nawet jak tylko podobny.

Posted

becia66 napisał(a):
Dzięki za namiar na MałGośkę - juz do niej napisałam priva ale widze że ona od tygodnia nie była na dogo....

podałam Ci telefon, MałGoska działa w schronisku, nie na dogo ;)

Posted

Każdy mysli że jak mala leży na poduchach to bezpieczna i jej domku nie trzeba....:shake: Nie ma mozliwości niestety żeby tam została i jasno jest powiedziane że gdy sie nie uda to mała pojdzie do schroniska bo tam większa szansa że ją ktoś wypatrzy....

Posted

mtf zalesie napisał(a):
czytam na watku krezla ze w wieluniu schronisko jest przejete przez prywaciarza nastwionego na komercyjny sposob dzialania niestety wiec suka dlugo tam niepobedzie

wlaśnie sie o tym dowiedziałam....:shake:

Posted

figa33 napisał(a):
a Maja ma już 2 obserwatorów :multi: ,chciałabym ,aby coś z tego było..........

Figa ma dobrą rękę, wiec czekamy na efekt!

Posted

Witajcie jestem z okolic Wielunia biedna sunia:-( . Mam pytanko ile może zostać u osoby u której już jest?? Może dać ogłoszenie do gazety a może gdzieś do jakiegoś marketu tam bardzo dużo osób się kręci??
Kontaktowałaś sie z Małgosią?? Ona może bardzo dużo pomóc mi bardzo pomogła.
No i trzeba suńkę wysterelizować przed adopcją aby nie trafiła do żadnych pseudochodowców.

Posted

Ewcia87 napisał(a):

Kontaktowałaś sie z Małgosią?? Ona może bardzo dużo pomóc mi bardzo pomogła.

ogłoszenie w lokalnej gazecie było ale niestety nic z tego nie wyniknęło...:shake:
a z małgosia się oczywiście kontaktowałam telefonicznie i spróbuje pomóc......wiem tez że była juz u p.Beaty i obfociła małą....