IraKa Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Wasze wynalazki w odniesieniu do tematu: "profesjonalny sprzęt do suszenia" nieźle brzmią :roflt: Dzięki Góralu - właśnie zastanawiałam sie jak to robią mężczyźni. Widzę że też macie swoje sposoby. :klacz: Quote
Fuka Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 [quote name='BiBi'][quote name='onka']no ni mam własnie a przydałby się jak dotąd musze sobie radzic bez statywu dlatego mi to dosc długo idzie[/quote] W moim przypadku statywem jestem ja sama :wink: Wkładam uchwyt suszarki za biustonosz i w ten sposób mam wolne obie ręce :wink: :D[/quote] :klacz: :laola: Dla mnie bomba, ja zawsze mam ochote trzymac ją w zebach, ale mi sie nie mieści :( Quote
onka Posted February 2, 2005 Posted February 2, 2005 ale sie ubawiłam :lol: tylko jedno niedyskretne pytanko a propo suszarki za stanikiem- a jak zasysa powietrze? :lol: musze spróbow3ac :lol: Quote
Sonya-Nero Posted February 2, 2005 Author Posted February 2, 2005 Spróbuj a zobaczysz :wink: :D :lol: Quote
martyna. Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 potrzebuje fajnej, cichej i mocnej suszarki dla pudli i yorków :) Co polecacie ?:) Quote
enjoyeve Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 jezeli chodzi o tzw. "odkurzacze", to rewelacyjna i naprawde bezawaryjna i taka, ktora moze sluzyc lata cale jest ta: [url]http://www.cherrybrook.com/index.cfm/a/catalog.prodshow/vid/426344/catid/205/vname/Double_K_ChallengAir_Xstream_Dryer[/url] naprawde goraco polcam Quote
martyna. Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Dzieki wielkie :) A co sądzisz o suszarkach z firmy METRO ?:) Quote
puli Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 A czy ktoś miał bliżej do czynienia z takim sprzecikiem? [URL]http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=4957[/URL] Chodzi mi przede wszystkim o solidność wykonania i ewentualna awaryjność. Co do METRO,to słyszałam że sa bardzo głośne. Quote
Pysia Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 [quote name='puli']A czy ktoś miał bliżej do czynienia z takim sprzecikiem? [URL]http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=4957[/URL] Chodzi mi przede wszystkim o solidność wykonania i ewentualna awaryjność. Co do METRO,to słyszałam że sa bardzo głośne.[/quote] Ja miałam :) Jak dla mnie bomba :) Można go nawet kupić na raty chyba ;) Quote
Huskuś Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Jakie parametry powinna mieć psia suszarka, żeby była jak najbardziej użyteczna? moc regulacje - jaką? może na statywie? Jakie firmy są OK? Na coś jeszcze należy zwrocić uwagę? Pozdrawiam Hania Quote
Katarzyna Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 My mamy taka: [url=http://www.cherrybrook.com/index.cfm/a/catalog.prodshow/vid/422558/catid/205/vname/Metro_Air_Force_Commander_Dryers]Metro Air Force Commander Dryers - Cherrybrook[/url] Uzywam do suszenia futrzastych bernenczykow i jestem zadowolona. Quote
Baha Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 ostatnio zakupiłam [B][SIZE=4]Metro CageMaster Plus Dog Dryer - CM-3[/SIZE][/B] na eBay, kosztowała mnie ok 650zł (jeszcze po korzystnym kursie $) z przesyłką i niestety cłem. Używam ja dla niufki i dla takich futrzaków (bernenczyki, collie...0 dla mniejszych futerek - lhasa apso, shih tzu, maltany i podobne - suszarki naszej ELTA HT220- niby tania, a ma 2000W 3 stopnie grzania i 3 nadmuchu + zimne powietrze... sprawdza sie rewelacyjenie. Polecam Quote
MAJORKA Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 A co sądzicie o vivogu?podobno dmuchawy z tej firmy sa dobre...czy ktos moze uzywał? Quote
szamanga Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 [quote name='Baha'] ELTA HT220- niby tania, a ma 2000W 3 stopnie grzania i 3 nadmuchu + zimne powietrze... sprawdza sie rewelacyjenie. Polecam[/quote] Czy możesz mi napisać gdzie kupiłaś ten model suszarki, ja już cały internet przeszukałam i nie ma w żadnym sklepie, jest tylko model HT350, ale to już całkowicie inna suszarka Zobacz tu [URL="http://allegro.pl/item491461399_suszarka_elta_ht_350_2000w_dyfuzor_cool_nowa.html"]Suszarka ELTA HT 350 - 2000W + DYFUZOR + COOL nowa (491461399) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] Quote
alex1 Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 mam vivoga i bardzo sobie chwalę powiem szczerze że ma taką moc że yorki pod sufitem latają:diabloti: ale można sobie ustawic moc i nawet główkę yorka suszę tą suszarką jak ktoś chce dam namiary na priv stosunkowo taniej niż w innych sklepach internetowych Quote
lolka75 Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 chce kupic sobie sprzet do suszenia samojedow (duzo siersci i spory podszerstek). I mam zagwozdke czy kupic wydmuchiwacz wody, u nas nazywaja to waterblazer, czy suszarke dla psow. Nie wiem co lepsze i co sie bardziej nadaje do przygotowywania psa na wystawe. Widzialam ze groomerzy najpierw wydmuchuja wode a pozniej susza suszarka. Jako ze mnie nie stac na dwie maszyny:oops: prosze o porade:p na co wydac kase:roll: Quote
lolka75 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 kurcze....dzieki za porade:roll: juz sobie kupilam:eviltong: i jestem zachwycona:loveu: Quote
nykea Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Zdaje sobie sprawe ze wiekszosc tu piszacych ma odpowiednie pomieszczenia do groomingu, ale dla zainteresowanych blasterem chcialam napisac, ze w warunkach domowych blaster moze byc masakra. Nadmuch jest naprawde silny i poza woda wydmuchuje tez martwy wlos. Jesli ma sie miejsce w lazience tudziez innym pomieszczeniu gdzie sa kafelki nie ma problemu, ale w innych raczej moze byc ciezko. Ostatnio bylam swiadkiem suszenia rotka blasterem i po zabiegu uprzednio biale kafelki byly czarne.... Planowalam kupno suszarki dla mojego czarnego, ale mam w calym mieszkaniu dywany, wiec zrezygnowalam. Quote
lolka75 Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 [quote name='nykea']Zdaje sobie sprawe ze wiekszosc tu piszacych ma odpowiednie pomieszczenia do groomingu, ale dla zainteresowanych blasterem chcialam napisac, ze w warunkach domowych blaster moze byc masakra. Nadmuch jest naprawde silny i poza woda wydmuchuje tez martwy wlos. Jesli ma sie miejsce w lazience tudziez innym pomieszczeniu gdzie sa kafelki nie ma problemu, ale w innych raczej moze byc ciezko. Ostatnio bylam swiadkiem suszenia rotka blasterem i po zabiegu uprzednio biale kafelki byly czarne.... Planowalam kupno suszarki dla mojego czarnego, ale mam w calym mieszkaniu dywany, wiec zrezygnowalam.[/QUOTE] bez przesady:roll: ja mam dwa kudlate psy.... dosc duze i puszczajace podszerstek. Kapie je najczesciej na raz, bo na wystawy. Przyznam ze jak suka liniala to po suszeniu wszystko bylo pokryte bialym puszkiem, ale jak sie zamknie pomieszczenie to tylko w jednym jest taki bajzel. Wystarczy pozniej odkurzyc i po klopocie. A suszenie o ile szybsze, sprawniejsze, a nawet przyjemniejsze taka profesjonalna suszara. Ja bardzo sobie chwale zakup blastero-suszarki :multi: Quote
Niuflandia Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Może ktoś ma używaną suszarkę dla nowofundlanda którą chciałby sprzedać w rozsądnej cenie ? Proszę o szybkie odpowiedzi :) Dzięki z Góry Quote
nykea Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Lolka, ja nie bede ryzykowac. Jesli sie u Ciebie sprawdza to zazdroszcze, ale ja juz ze zwyklymi klaczkami walcze i nic nie moge zrobic. Jesli ma sie posadzki, terakoty, cokolwiek innego niz dywan to pewnie da sie to zrobic, ale wykladziny sa zabojcze. Zwlaszcza jak ma sie ciemnego psa i ciemne wykladziiny (wbrew pozorom!!), bo gdyby bylo kontrastujaco to by sie przynajmniej wiedzialo gdzie czyscic, a tak sie odkurza i odkurza, ale czesc tak czy tak zostaje i pozniej wylazi po trochu kazdego dnia :wallbash: Quote
Recommended Posts